Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora

Retro0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kilku dniach i rozmowach na Balmorze z cala odpowiedzialnoscia moge stwierdzic, ze:

- Serwer BARDZO dobrze zrobiony, questy Bambuska sa naprawde wysmienite.

Niestety to juz na tyle +-ow, teraz negatywy:

Team:

-Fubu, Totalny nie ogar, wziety tylko i wylacznie z powodu jego popularnosci wsrod Metin-a (Teroria FuBu, ktora uslyszalem na TS: Im wiekszy masz lvl, tym wiekszy masz % na Pomyslne ulepszenie)

-Bambusek, Jestem przekonany, ze juz nie jeden itemek Navi, polecial z jego rak :)

-Malysz, to moim zdaniem jedyna osoba pod wzgledem charakteru, ktora godnie reprezentuje Balmore

Serwer jest zrobiony pod IS i tego nieda sie ukryc... Dowod? Poczatki Balmory, kiedy ShiVer/Atlantis byli top1 (okolo 70lvl) i nikt ich nie doganial, nagle przegania ich jakis sura! Po dluzszej rozmowie z Bambuskiem i Fubu na TS nic sie nie dowiedzielismy procz jednej rzeczy, Bambus sprzawdzil ile ten gosciu wydal na IS i uslyszelismy tylko "O ja pierd***?!" Tajemnica pozostala tajemnica :)

To przyczyny przez, ktore odszedlem z Balmory :)

A co można kupić w is żeby szybciej lvl wbijać tylko bodajże pd. Bo chyba trzeba dużo grać żeby być top1...

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chyba malo wiesz na temat poczatkow servera synek :)

Zadnej Vampirki w topce nie bylo przez pierwsze 3/4 dni leb w leb z Atlantiem sie przescigalismy az wkoncu odpuscilem jak zobaczylem jak pali tarcze na 61lvl, bo po jaka cholere sie stresowac nad gra.

Atlantisa to w topce zobaczyłem dopiero jakiś tydzień po starcie :) top 1 była szamanka Vampirka i jeszcze Vampirek dobrze to pamiętam ;x

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Niedziałająca strona:

Zrób tak , Ściągnij przeglądarke Opera..(Jeżeli już masz) Tam w opcjach jest taka fukncja Opera Turbo , włącz ją. I strona odpali ci się bez problemu.Mnie to pomogło ,paru kumpli też nie mogło wejść na stronę , i jak dali tą opcje , problem ustał. Powodzenia mam nadzieję , że pomogłem ;-)

50596142255057180250.png

Opublikowano

@UP ,ale strona na operze normalnie działą bez funkcji turbo o.O w takim razie inni muszą mieć strasznie wolne łącze.

Jest "koligacja" adresów DNS, Ty nie grałeś na serwerze, wszedłeś pierwszy raz to nie masz problemów lecz stali bywalcy zostali już, że tak powiem zapisani w historii by szybciej chodziła im strona, a teraz jest lipa gdyż tak jak mówiłem zmienił się DNS.

Co do tematu to i tak zaraz ktoś zamknie, nawet była sytuacja, że moderator (nie kidmod) z działu metin2 otworzył dyskusję o balmorze a za 1h ją zamkną drugi moderator metin2 hehe.. Patologia.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Bambusek odwalił kawał dobrej roboty! Doszły mnie słuchy, że w planach ma następny projekt, mianowicie balmora s2 [easy]. To prawda czy tylko głupia plotka?

sygnadlateamu.png
Opublikowano

Kiedys sobie chodzilem spokojnie po m1, az nagle mi tu wyskoczyl handel a na nich kolczyki, ktore mialy w sobie dosc ciekawy bon 30% na miecze. Zerkon ja mam swoje zdanie, Ty swoje i niech tak pozostanie. Powodzenia w grze :)

Opublikowano

Bambusek odwalił kawał dobrej roboty! Doszły mnie słuchy, że w planach ma następny projekt, mianowicie balmora s2 [easy]. To prawda czy tylko głupia plotka?

Nie to nie jest plotka :) A mianowicie ma to być 4fun lepszy od Gladora , divne s2 :) już dawno mają już hosting na serwa zakupiony.

Opublikowano

Kiedys sobie chodzilem spokojnie po m1, az nagle mi tu wyskoczyl handel a na nich kolczyki, ktore mialy w sobie dosc ciekawy bon 30% na miecze. Zerkon ja mam swoje zdanie, Ty swoje i niech tak pozostanie. Powodzenia w grze :)

Jak wy lubicie wpierdalać innym takie rzeczy, z jakiego jesteś serwera?

Ostatnio idę ulicą, kibel widzę. Siadam na niego i przenosi mnie do krainy bananów..

50596142255057180250.png

Opublikowano

A w tej bajce były shrek ? Też potrafi sobie zmyślić taką histryjke , pewnie nawet ss'a nie masz więc raczej zbędny twój spam jest. Jakoś ja gram od początku serwa i jest czysto tyle ludzi pokazywało mi eq i nic nie było dziwnego -.- ., także pisze że ci nie pasuje serwer z jakiś tam przyczyn , a nie bajki nam tu opowiadasz.

Opublikowano

Dobrze, ze nie chodziłeś nerwowo po 1m. Ostanio na serwerrze "Troja" widziałem kolce z dupy wzięte +9 mieli tam bon na debili 10%

Opublikowano

Nie to nie jest plotka :) A mianowicie ma to być 4fun lepszy od Gladora , divne s2 :) już dawno mają już hosting na serwa zakupiony.

Jest już przewidywana data startu?

sygnadlateamu.png
Opublikowano

Konkurs - Arena OX

eventox.png

Zasady gry na Evencie OX.

Wejście na Arene OX będzie od 30 poziomu w ramach uniknięcia masowej ilości multikont. Standardowo wchodzimy u Mędrca Uriela. Specjalnie została wyłączona opcja obserwatora w celu zmniejszenia lagów na Arenie. Dodatkowym elementem jest to, że gracze, którzy źle odpowiedzieli na pytanie zostaną uwaga przerzuceni z Areny OX na inną mapę a nie jak to dotychczasowo było przeniesieni w tryb obserwatora. Zasada gry się nie zmienia, gramy tak długo aż zostanie mała ilość graczy i po naradzie GM zdecyduje, że kończymy te starcie. Odpowiadamy stając na odpowiednim polu o - prawda lub x - fałsz. Pytania będą na zasadzie "nisz masz" z Polski i ze Świata. Podczas wejścia na Arene OX apelujemy o:

-Wyłączenie Czatu.

-Wyłączenie Pokazywania Nazw.

-Nie spamowania i tworzenia sklepów.

-Odwołanie Konia / Bojowca / Militara.

Osoby, które nie spełniają tego kryterium lub administracja stwierdzi, ze działają na szkodę serwera będą wyrzucani a ich konta blokowane.

Co i jak z nagrodą?

Nagrodą za wygraną Arenę OX będą niepowtarzalne i dotychczasowo niedostępne pierścienie Półksiężycowe. ulev.jpg

Ów pierścień będzie nam towarzyszył przez 10 godzin i gdy jest ubrany wzmacnia jak i pomaga naszej postaci 3 bonusami:

kwyt.jpg

Przewidywane też są dodatkowe mniej wartościowe przedmioty oraz upominki za uczestnictwo w evencie. Nagrody takie a nie inne gdyż Event OX to nie Event by zarobić jak najwięcej, Event OX to zabawa od Administracji dla Graczy.

bxjf.jpg

Efekt użycia Pierścienia Półksiężycowego.

Kiedy rozpocznie się Event OX?

Z Wydarzeniem OX ruszamy 11 lutego 2012 roku od godziny 12:00 do godziny 14:00/15:00. Wszystkie zasady i cały przebieg konkursu nie jest jeszcze do końca ustalony gdyż pracujemy nad tym jak i kilkoma innymi rzeczami. Problemy techniczne lub inne problemy przed jak i podczas konkursu zwalniają administrację z przeprowadzana tego wydarzenia do końca. Przewidujemy około 8-10 tur OX, które będą się odbywać co +/- 15 minut. Dlatego myślę, że każdemu uda się chociaż raz zagrać!

Pozdrawiamy i życzymy miłej gry na Balmora.pl, Administracja.

ps. Wszelkie edycje i zmiany na temat eventu będą umieszczone tylko tutaj.

Event - Walentynki 2012

SaWC2.png

Walentynki 2012 !

Legenda Kamieni Miłości.

Magicznego dnia 14 lutego 2012 roku w Krainie Balmory pojawią się Magiczne Kamienie Miłości. Legenda głosi, że każdy kto dotknie Kamienia Miłości zakochuje się w pierwsze napotkanej osobie. Uważajcie bo Amor będzie na was polował ! Podobno też , Kamienie Miłości można pokonać tylko we dwoje.. Czy to jest prawda? Musisz się przekonać...

Wszelkie informacje na temat Wydarzenia Walentynkowego.

Naszym celem w Wydarzeniu Walentynkowym jest odnajdywanie Metinów Miłości, które będą występować na wszystkich mapach. Każdy pokonany kamień można zniszczyć a z niego wypadają ciekawe przedmioty, trochę słodyczy. Natomiast jeśli do grupy zaprosimy partnerkę to mamy szansę na zdobycie przedmiotów małżeństwa jakimi są:

-Pierścionek Zaręczynowy mbcc.jpg

-Kolczyki Harmonii wzkv.jpg

-Bransoleta Miłości xqiv.jpg

-Kolczyki Miłości yyww.jpg

-Bransoleta Harmonii ogqa.jpg

-Naszyjnik Miłości wtxc.jpg

-Naszyjnik harmonii ztlp.jpg

Z Kamieni Miłości mogą się pojawić niegroźne stworzenia Pustynne Listy, które jeszcze nigdy nie ujawniały się w Świecie Balmory.

Na całym serwerze zapadną ciemności a każdy gracz otrzyma bonus +50% szybszej regeneracji Punktów Miłości akhl.jpg

balmoralove.jpg

A oto wygląd Kamieni Miłości w grze, byście wiedzieli czego szukać.

Kiedy rozpocznie się Wydarzenie Walentynkowe?

Z wydarzeniem ruszamy od 14 lutego 2012 roku od godziny 6:00 aż przez cały dzień. Tak więc szykujcie się na nocne polowanie!

Pozdrawiamy i życzymy miłej gry na Balmora.pl, Administracja.

ps. Wszelkie edycje i zmiany na temat eventu będą umieszczone tylko tutaj.

Grafikę do tematu wykonał Castiel.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Mam google chrome, neta 1mb i nie działa mi stronka. Jak pobiorę opere i włączę opcje turbo to bd działać ?

kuzyk2.png
Opublikowano

Jakoś FuBu na TS mówił, że S2 ma być jeszcze bardziej podobny do PL'a, czyli ma to być hard, a nie jakieś easy lub 4fun ;)

Co do Balmory.pl to grałem tam od 1 dnia i server naprawdę najlepszy jaki jest w polsce, a może i w europie bo z tego co widziałem to nawet włosi grają na balmora i mają bardzo dobre zdanie o tym servie. Jeśli chodzi o mnie to gdyby mi się chciało to grałbym dalej bo warto :) dlatego polecam wszystkim ten server

beztytuuacf.png

Opublikowano

Serwer bardzo miły. Podobał mi się. Zakończyłem grę z powodów oczywistych czyli znudził się. :D ALE POLECAM JAK NAJBARDZIEJ

trakzsub.jpg
Opublikowano

właśnie , wie ktoś?

kiedy start?

nie ma daty startu i pewnie tak szybko nie będzie, bo nie mądrym z ich strony było by otwieranie nowego servera gdy jeden jest jeszcze na topie. Myślę, że pewnie na wakacje będą planowali nowy server ;)

beztytuuacf.png

Opublikowano

Jakoś FuBu na TS mówił, że S2 ma być jeszcze bardziej podobny do PL'a, czyli ma to być hard, a nie jakieś easy lub 4fun ;)

Co do Balmory.pl to grałem tam od 1 dnia i server naprawdę najlepszy jaki jest w polsce, a może i w europie bo z tego co widziałem to nawet włosi grają na balmora i mają bardzo dobre zdanie o tym servie. Jeśli chodzi o mnie to gdyby mi się chciało to grałbym dalej bo warto :) dlatego polecam wszystkim ten server

Coś ci się pomieszało :) 4funa robi , a nie harda -.- po co kolejny hard jeszcze bardziej podobny do pl'a i może jeszcze pod is balmora to jest już hard i wystarczy.

Opublikowano

czekamy na ss, lub inny dowód...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...