Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co widzę w IS " Kawałek kryształu " służy do wyciągania dowolnego KD :)

A w ogóle to macie ciekawy cennik xD Przytoczę go tutaj:

1) Drogą SMS'ową: 6,15zł - 10000SM, 12,03zł - 22400SM, 30,75zł - 80000SM.

2) Przelewem: 50zł - 159600SM, 100zł - 319200SM.

Widzę również Fryzury Premium (nie ma informacji co dają, ani na jaki okres są) zostały wycenione na 22500SM, czyli o 100 mniej niż SMS za 12,03zł. Trzeba więc kupić SM za cenę 30,75zł by móc posiąść takową fryzurę. Mniemam że wartość SM za 12,03zł została specjalnie zmieniona tak aby wyłudzić więcej pieniędzy od graczy :O Dobrze ale to pierwsza sprawa.

Drugą rzeczą są " skille P ", owszem znajduje się u Was w IS, lecz to nie żaden Kryształ, ale " Księga Profesjonalistów ". Została wyceniona na 160000 czyli x2 SMS'y po 30,75zł, lub przelew za 100zł o.O

Nie wiem jak innych graczy i czytelników, ale mnie takie ceny odstraszają, a wręcz szokują. Rozumiem że w IS mogą znajdować się wspomagacze typu PD, fryzury, rękawice itd. Ale Wasze kosmiczne ceny są chyba BARDZO przesadzone, nie sądzisz vckat ?

Przy liczbie graczy przekraczającej 2000+ osób dziennie na serwerze, i tym że choć 1/2 wykupi miesięcznie SM za kwotę 6,15zł (z czego 50% jest dla Was, a 50% dla usługodawcy). W takim wypadku wychodzi na czysto 3150zł. Opłacenie maszyny na miesiąc nie jest takie drogie. Powiem śmielej, granice opłaty serwera to koszt. ok 600-700zł miesięcznie przy komfortowych opcjach. Oczywiście jeżeli nie ma się opłaconego serwera z góry, bądź też nie ma się żadnych zniżek :)

Wychodzę więc z założenia że najmniej zarabiacie 2500zł miesięcznie na rękę po opłaceniu serwera :rolleyes:

Moja ocena serwera.. Jest to serwer przede wszystkim dla zarobku i dorobieniu się na małoletnich graczach (podstawówka, gimnazjum). Nie wiem czy ktoś starszy wyłożyłby 30zł aby kupić 1 fryzurę. Czy 60-100zł aby otrzymać skille na P w moment. Z takimi cenami oraz rozwiązaniami nie spotkałem się jeszcze na żadnym prywatnym serwerze.

Zmarnowałem 15min na ściągnie klienta, 3 minuty na rejestrację, oraz 10 minut na poznanie gry i Item Shop'u.

Klient ląduje w koszu. Granie na tym serwerze to jakieś nieporozumienie :rolleyes:

Pozdrawiam

Neater,

#EDIT

Poprawiłem błąd przy przelewie 50zł, jednak trzeba wykonać przelew za 100zł aby kupić księgę skilli P xD

Lepiej bym tego nie opisał !!!! masz plusika dużego!!!! ;)

;) ;)

Widzę,że dużo dzieci na tym forum w zastępstwie słowa "żal" wcina słowo "hejtować" ale mało kto zna ogólne znaczenie oto tego słowa tak więc na dole małe tłumaczenie nowego hasełka 2012 roku<>-<>

-hejter

(ang. "hater") Zazdrosny koleś który nie potrafi cieszyć sie sukcesem kogoś innego, dlatego próbuje wytknąć w nim wszystkie możliwe wady

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fiil3rMacheen Ty w ogóle nie wiele potrafisz, poza siedzeniem i bezmyślnym 'lajkowaniem" osób "hejtujacych" serwer. Tak że stary weź ze 3 dni wolnego, ewentualnie jakiegoś kolegę który przeczytał by Tobie na głos te posty które lajkujesz i szybko dojdziesz do wniosku że te nie forum towarzyskie służące do szukania wirtualnych przyjaciół o podobnych do poglądach.

Najwyższy czas Fiil3rMacheen zacząć grać w mario bros "nie więcej niż 30 minut dziennie"... tak żebyś za bardzo nie utożsamił się z virtualnym bohaterem bo zdaje się że w polskim internecie niewiele jest for dyskusyjnych na temat wodociągów i zasad działania kanalizacji :)

Pozdro trzymaj się....

Opublikowano

Fiil3rMacheen Ty w ogóle nie wiele potrafisz, poza siedzeniem i bezmyślnym 'lajkowaniem" osób "hejtujacych" serwer. Tak że stary weź ze 3 dni wolnego, ewentualnie jakiegoś kolegę który przeczytał by Tobie na głos te posty które lajkujesz i szybko dojdziesz do wniosku że te nie forum towarzyskie służące do szukania wirtualnych przyjaciół o podobnych do poglądach.

Najwyższy czas Fiil3rMacheen zacząć grać w mario bros "nie więcej niż 30 minut dziennie"... tak żebyś za bardzo nie utożsamił się z virtualnym bohaterem bo zdaje się że w polskim internecie niewiele jest for dyskusyjnych na temat wodociągów i zasad działania kanalizacji :)

Pozdro trzymaj się....

Znowu ci łyżka szaleje że ktoś napisał prawde? masz dwie opcje dobrze już ci znaną

a)-znowu walnąć kielicha

B)-znowu walnąć kielicha

Jak pewnie zauważyłeś nigdy nie odpowiadam na twoje posty bo to nie ma sensu twoja taktyka to obraza,obraza jeszcze raz obraza typu jesteś dziecko nie pisz już nic,jak widzisz ludzie poznaja sie na tobie i twojego sposobu zarabiania na nieletnich ( opss,,,,dziwnie to brzmi) życze ci powodzenia i jak najlepszego rozwoju serwa,i trzezwego umysłu pozdrawiam.

Widzę,że dużo dzieci na tym forum w zastępstwie słowa "żal" wcina słowo "hejtować" ale mało kto zna ogólne znaczenie oto tego słowa tak więc na dole małe tłumaczenie nowego hasełka 2012 roku<>-<>

-hejter

(ang. "hater") Zazdrosny koleś który nie potrafi cieszyć sie sukcesem kogoś innego, dlatego próbuje wytknąć w nim wszystkie możliwe wady

Opublikowano

Ops sorrki widzę uderzyłem w czuły punkt, póki co ignor z mojej strony, bo nie nadążam za Tobą.

A tak na serio takie krytykowanie wszystkiego jak leci pod każdym możliwym pretekstem, beż najmniejszej merytorycznej wypowiedzi, wygląda mniej więcej tak jak wypowiedź

który tak jak Ty pozjadał wszystkie rozumy.
Opublikowano

Ops sorrki widzę uderzyłem w czuły punkt, póki co ignor z mojej strony, bo nie nadążam za Tobą.

A tak na serio takie krytykowanie wszystkiego jak leci pod każdym możliwym pretekstem, beż najmniejszej merytorycznej wypowiedzi, wygląda mniej więcej tak jak wypowiedź

który tak jak Ty pozjadał wszystkie rozumy.

vckat

Ja po prostu przedstawiam to co widzę, patrzę z wielu punktów. Strasznie jesteś czuły jak ktoś przedstawia swój punkt widzenia. Niestety taka jest prawda i dobrze o tym wiesz. Jestem w pełni świadom że wyłudzasz od niepełnoletnich osób realne pieniądze poprzez IS, wiem też z wielu źródeł że na lewo sprzedajecie przedmioty.

To serwer na dłużej i stoi już jakiś czas tak jak twierdzisz. Plan serwera jest banalny. Mnóstwo przedmiotów które można zdobyć podczas długo-miesięcznej rozgrywki, lub kupno w ItemShop/od GM'ów w ciągu 5 minut. To potencjalnie nakłania młodzież do kupna tychże przedmiotów za " pokaźne " kwoty liczone w złotówkach :rolleyes:

Jednym słowem vckat - sprzedajecie przedmioty, które nie są waszą własnością. Z tego co mi wiadomo Metin2 to gra stworzona i licencjonowana przez firmy YMIR Entertainment oraz GAMEFORGE. Nie macie ich licencji, nie odprowadzacie żadnych składek.

Nie przyczepiłbym się gdyby to wszystko nie było tak wyraźne.. Piękna, świetlista prezentacja, która w środku zbudowana jest chęcią ogromnego zysku pieniędzy. Powtarzam raz jeszcze żeby coś kupić w waszym ItemShopie, trzeba wydać najmniej 61zł drogą sms'ową, lub 100zł przelewem. Wszystkie wartości Smoczych Monet są zmodyfikowane tak aby wydoić jak najwięcej kasy. Mógłbym jednocześnie przedstawić część serwerów które również stoją mniej więcej tyle czasu ile ten, a nawet dłużej i żaden z nich nie ma takiego kosmicznego cennika. Mało tego gra na nich więcej ludzi niż tutaj, nazw niestety nie zdradzę tak aby nie naruszyć regulaminu, ale każdy wie o jakie chodzi ponieważ ich nazwy również kończy się na " MT2 ". Automatycznie odpada Ci więc wymówka że to na opłaty serwera xD

Nie możesz temu zaprzeczyć, musisz się z tym zgodzić. Zarabiasz grubą kasę na serwerze, na niepełnoletnich dzieciach. I jeszcze jeden drobiazg.. Nie pasuje mi wasze wręcz bezczelne zachowanie wobec graczy. Po prostu według mnie jesteście organizacją okradającą młodzież. To nie jest serwer stworzony dla graczy, do ich zabawy. To serwer stworzony żeby zarabiać na ich naiwności, wszystko jest dokładnie pod tym kątem zaprojektowane. A Twoje marne odpowiedzi w stylu: zjadłeś wszystkie rozumy, czy hejtujesz każdy aspekt serwera - są śmieszne. Serwer pod względem plików czy nowości jest dobrze zbudowany, ale nie w samych plikach jest problem, tylko w Waszym zachowaniu :)

Za pewne stoicie również za atakami przeprowadzanymi na mniejsze, próbujące się rozwinąć serwery, tak aby móc doić dalej. Niestety nic nie trwa wiecznie.. :rolleyes:

Opublikowano

Posłuchaj Neater uważnie.

Otwierając stronę virtualmt2.pl i logując się na stronę IS pierwsze co powinno rzucić się w oczy to regulamin tegoż item shopu, jeśli nie akceptujesz warunków które opisane są w w dwóch prostych zdaniach, po prostu zamykasz stronę nikt Ciebie do niczego nie zmusza a już tym bardziej nie zachęca do kupowania czegokolwiek.

Zdaje się że z racji tego iż przyzwyczajony jesteś do grania na serwerach typu "jakoś to będzie, może z miesiąc postoi" to również zdziwiony możesz być cenami w IS

Serwer VirtualMT2 powstał w 2010r ceny które tak bardzo Ciebie szokują są ustawione na takim a nie innym poziomie z względu na fakt iż większość tych przedmiotów została zrobiona w grze przez graczy. Tak że ze względu na to aby item na który gracz włożył masę wysiłku i poświęcił dużo czasu, a nie korzysta z IS nie stracił na wartości w grze.

Ot cała filozofia, rozpisałeś się strasznie mało tego rzucasz w moją stronę oskarżenia nie podpierając tego żadnymi dowodami, dlatego też jak piszesz twoje słowa napisane w moim kierunku są warte tyle co (x$#^!)

Dziękuje za uwagę, jeśli dalej chciałbyś zabłysnąć w tym temacie przygotuj sobie chociażby minimalne dowodu kolego.

Trzymaj się!

Opublikowano

Widze robi sie grubo :D

Dawno temu opuscilem ten swietny serwer z amatorska administracja (i ich kolegami w grze majacymi wszystko).

Pytanie za 100pkt : ktory serwer nie jest nastawiony na zarobek?Nikt normalny nie kupi sprzetu i nie poswieci kupy czasu na aktualizacje,jeba#$ sie z bugami i hakerami.

I wogole czy ktos kogos zmusza do is'u?

Z Wojtkiem z tego co pamietam szlo pogadac,ale ci twoi czlonkowie teamu...za chiny bym na ten serwer nie wrocil.Jeszcze kotek widze wrocil...

Juz nie chodzi o is,ale o to co wczesniej...nie ma uczciwej rozgrywki,navi na serwie (tak tak dowody...bo kumpel mi pokaze navi i go sypne...taki ch#$)

Co do kielichow,to nie czepiajcie sie dzieciaki :D dorosniecie,poczujecie co to stres i zobaczycie ze to fajne.

Pzdr team Virtual

Opublikowano

@UP tak żeby nie robić zamieszania, i być w 100% uczciwym wobec czytających ten temat, proste i krótkie pytanie. Pokaż mi tu chociażby jednego SS z takim czy innym EQ o którym mówisz i czapka z głowy wobec Twojej osoby.

Nie wiem czy wiesz ale jedyną osobą na serwerze która ma dostęp do czegokolwiek jestem ja, więc zdaje się że Twoja zaczepka jest co najmniej chybiona ponieważ nie jesteśmy serwerem z dwustoma SGA czterystoma GA i tuzinem techników.

Opublikowano

BLABLABLA... Tak bardzo u góry płaczecie a sami tam pewnie jeszcze gracie... Mimo Waszych narzekań, na serwerze mają 2k osób minimum. Skończcie już, idźcie na innego serwa.

Peace. \o/

cześć.

Opublikowano

vckat juz ja bym cie przytemperował ty mały profesorku hehe ;]

Sorry... nie to żebym nie był za tolerancją, ale za chłopcami nie przepadam.

Trzymaj się!:D

Opublikowano

Z czytaniem KU raczej ma to niewiele wspólnego :) po prostu po jednokrotnym użyciu "przepisu dla profesjonalisty" wszystkie skille masz na "P" to fakt na stronie głównej nie ma informacji na temat dropu tego itemu, ale nie ma też informacji odnośnie pozostałych itemów.

Informacje na temat systemu ulepszeń, bonów etc.. znajdziesz na serwerowym forum.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja bym proponowal chociaz 1 w tygodniu na 2-3 dni dawać 30-60 % expa. ^^

Chyba nie. Expić nie jest problem, tylko od 140-150 najgorzej. A gdy GM da expa, buguje się wtedy exp na metkach, czyli tych co mają 170+ i tam expią.

Opublikowano

Poleciłbym ten serwer z ręką na sercu gdyby....

1. Administracja nie kręciła tak Wojtka

2.Skończyłybyby się pier. rezerwacje Bossów typu Śmierć itd. Przykład lamy z gry biją na ch1 i na ch 7 też jest ich, hahaha rezerwacje lepsze jak w InterCity, także troszkę proponuję ogarnąc graczy.

3.Żeby zdobyć itemy z gry albo płacisz albo niedosypiasz żeby trafić na Bossa z którego dropi cokolwiek.

4.Administracja zamiast pier dolić na TS i żywić sie podpuchami powinna zająć się bardziej grą by mieć trzeźwy osąd na grę.

5.Szanowny Wojtku uwierz Virtual to jedna lawina afer podarunków lansowaniu znajomków itd.I niepotrzebne są jakiekolwiek ss wystarczy pomyśleć logicznie, dlaczego odeszli gracze którzy tworzyli popularność tego serwera, i jego legendę, ilu ich jeszcze gra?

6. Kazdy wie że dobry serwer może się rozwijać tylko dzięki IS ale bez przesady, jeśli gracze kupują w IS to generalnie godzą się z polityką cenową.Sprawa ma jednak drugie dno.Opowiadanie że wybrane konfitury nie dostają itemów można włożyć między bajki, więc niespecjalnie uczciwe jest postępowanie wobec graczy.

7.Mistrzostwem świata jest ulepszanie itemów. Pamietam czasy gdy najlepszą zbrojką była ta ze śr. Miała być nie do zrobienia. Dziś są już 2-3 po niej. Identycznie z bronią.Przetasowania topki to jakieś jaja. Misje to jedna wielka sciema, działają nie działają.

To nie jest żalenie się to tylko kilka z rzeczy które mozna poprawić. Graczom życzę dobrej zabawy ,uczciwej Administracji, Wojtkowi bezstronnego spojrzenia na całokształt, serwerowi nowych graczy którzy będą mogli

zdobyć wszystko w grze tak jak o tym pisze Administrator,i generalnie pozdrowienia .

Opublikowano

@UP

Noo :) I o taka wiadomosc mi chodzilo :D

A co do tej ksiegi, to ja mozna dropnac mn. skad :D ?

Miedzy innymi ze szkat niespodzianek :) oraz bossa na mapie Niebiosa VirtualMT2

Ja bym proponowal chociaz 1 w tygodniu na 2-3 dni dawać 30-60 % expa. ^^

Tak jak napisał WirującySmok, expienie na serwerze to nie problem, z wyjątkiem jednego przedziału lvl, przy bonusie exp przedział levelowy map znajdujących się na serwerze musiał by zostać skorygowany o 20lvl UP.

Poleciłbym ten serwer z ręką na sercu gdyby.... 1. Administracja nie kręciła tak Wojtka 2.Skończyłybyby się pier. rezerwacje Bossów typu Śmierć itd. Przykład lamy z gry biją na ch1 i na ch 7 też jest ich, hahaha rezerwacje lepsze jak w InterCity, także troszkę proponuję ogarnąc graczy. 3.Żeby zdobyć itemy z gry albo płacisz albo niedosypiasz żeby trafić na Bossa z którego dropi cokolwiek. 4.Administracja zamiast pier dolić na TS i żywić sie podpuchami powinna zająć się bardziej grą by mieć trzeźwy osąd na grę. 5.Szanowny Wojtku uwierz Virtual to jedna lawina afer podarunków lansowaniu znajomków itd.I niepotrzebne są jakiekolwiek ss wystarczy pomyśleć logicznie, dlaczego odeszli gracze którzy tworzyli popularność tego serwera, i jego legendę, ilu ich jeszcze gra? 6. Kazdy wie że dobry serwer może się rozwijać tylko dzięki IS ale bez przesady, jeśli gracze kupują w IS to generalnie godzą się z polityką cenową.Sprawa ma jednak drugie dno.Opowiadanie że wybrane konfitury nie dostają itemów można włożyć między bajki, więc niespecjalnie uczciwe jest postępowanie wobec graczy. 7.Mistrzostwem świata jest ulepszanie itemów. Pamietam czasy gdy najlepszą zbrojką była ta ze śr. Miała być nie do zrobienia. Dziś są już 2-3 po niej. Identycznie z bronią.Przetasowania topki to jakieś jaja. Misje to jedna wielka sciema, działają nie działają. To nie jest żalenie się to tylko kilka z rzeczy które mozna poprawić. Graczom życzę dobrej zabawy ,uczciwej Administracji, Wojtkowi bezstronnego spojrzenia na całokształt, serwerowi nowych graczy którzy będą mogli zdobyć wszystko w grze tak jak o tym pisze Administrator,i generalnie pozdrowienia .

Uuuu, troszkę dłuższa lektura, ale w zasadzie wszystko sprowadza się do 2 3 rzeczy, więc jeśli chodzi o proces ulepszania nowych itemów, nie zapominaj że działamy na serwerze który działa non stop od 2 lat, więc chcąc czy nie chcąc musisz się zgodzić z polityką iż mimo dość dużego stażu serwera właśnie takimi decyzjami jesteśmy w stanie zachęcić do gry wiele wiele osób z bardzo długim uptime konta na serwerze.

Sprawa bossów, nie wiem czy zdążyłeś się zorientować, ale po otrzymaniu sygnałów iż na mapach z bossami tworzą się jakieś listy kolejkowe znane wszystkim z czasów komuny:D postanowiliśmy postawić teleport na mapie Lodowa kraina za pomocą którego teleportujesz się na tak zwany prywatny resp 50 antyków i 2 diabelskich elfów. Co do lansu jak to ująłeś niektórych osób się nie wypowiadam ponieważ kompletnie nie wiem What is this

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie... A kto to jest ta Administracja która rzekomo tak mnie kręci ?:)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Czyli jak ktos ma +90-120 (albo jakos tak) to nie ma szans na wszystkie skile P :) >?

Poważna sprawa z tymi skillami :D generalnie są 2 opcje.

1 Opcja dla ambitnych, wbijać skille za pomocą KU i kamieni - wersja oldschool`owa

2 Opcja ruszyć 4 litery, i rozejrzeć się w m1 - być może ktoś akurat sella "Przepis dla profesjonalisty"

@ vckat Planujesz jakies nowe urozmaicenia gry dla mniejszych lv. ? ^^

Jasne że tak, już w jesiennej aktualizacji w naszym kliencie pojawiło się 8 nowych map, myślę że po pomyślnych testach w połowie grudnia kilka z nich zostanie oddanych do dyspozycji graczy jako nowe expowiska.

Opublikowano

@VCKAT wlasnie ze nie :) Szukalem z 2h i nic nie bylo :)

Moglbys zrobic ze to dropi z jakiegos "mniejszego" bossa, bo po co takiemu 250 lvlowi taka ksiega, skoro juz napewno ma skile na P :D ?

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

@ vckat : D

Dałoby radę zrobić np taki kostium który ma wrodzony bonus np: 300 wart i 40-80 % na yangi. ? ^^

i czy wgl bd kiedyś kostiumy itp. ^^ System energiii itd .. ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...