Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypty ElfBot NG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Prosze o skrypt do DBNS na podnoszenie wszystkiego z ziemi

auto 1 pickupitems
Północ
auto 100 dontlist | moveitemonground $posx [$posy-1] $posz $posx $posy $posz
Południe
auto 100 dontlist | moveitemonground $posx [$posy+1] $posz $posx $posy $posz
Wschód
auto 100 dontlist | moveitemonground [$posx+1] $posy $posz $posx $posy $posz
Zachód
auto 100 dontlist | moveitemonground [$posx-1] $posy $posz $posx $posy $posz
Północny Zachód
auto 100 dontlist | moveitemonground [$posx+1] [$posy-1] $posz $posx $posy $posz
Północny Wschód
auto 100 dontlist | moveitemonground [$posx-1] [$posy-1] $posz $posx $posy $posz
Południowy Zachód
auto 100 dontlist | moveitemonground [$posx-1] [$posy+1] $posz $posx $posy $posz
Południowy Wschód
auto 100 dontlist | moveitemonground [$posx+1] [$posy+1] $posz $posx $posy $posz

zbiera wszystko co masz wokół siebie kładzie pod ciebie i wrzuca do bp :)

Edytowane przez SHoNI79
Opublikowano

Przyjaciele :D robię skrypta na full afka i pojawił mi się problem :/

Jak ogarnąć żeby bocik sam podchodził do npc na statku który biega jak poj**any i nie zawsze stoi tam gdzie mam ustawionego wpt?

Opublikowano

skrpy bijący ze spela działa ,ale zeby samo targetowalo potowry nie zabardzo

Zaznaczyłeś run targeting? W nazwie potwora możesz wpisać "others".

@1373230489-U611928.pngrafaeru hah :D dobry tajming xD

Opublikowano

I znowu ja :D miałem się uczyć wiem ;c ale google mi nie odpowiada poprawnie ...

Bot zacina się (postać stoi kratkę obok, ale faktycznie czary pokazują się gdzie indziej) no i przez to stoi w miejscu i tak długo jak nie kliknę żeby użył cokolwiek to stoi w miejscu jak debil i nic, moje pytanko znacie jakiś sposób na to ? Bo latam 6 charkami jednocześnie i nie bardzo mam ochote co 5 min sprawdzać czy to się znowu nie stało

Opublikowano

Też tak miałem często, wydaje mi się, że problem występuje gdy za dużo skryptów (hotkeyow) jest odpalonych na raz. Mi pomagało to - auto 2000 if [$standtime >= 30*1000] moven albo skrypt na reconnect, gdy postać stoi x czasu.

Opublikowano

Też tak miałem często, wydaje mi się, że problem występuje gdy za dużo skryptów (hotkeyow) jest odpalonych na raz. Mi pomagało to - auto 2000 if [$standtime >= 30*1000] moven albo skrypt na reconnect, gdy postać stoi x czasu.

zarzucisz tym drugim ?

Opublikowano

Po części masz racje, tak się dzieje ponieważ "skrypt" na otwieranie klika w ciało i jednocześnie cavebot idzie w innym kierunku zwieszając postać pomiędzy, choć taki sam efekt możemy czasem uzyskać też bez bota. 

To jest ukryta treść, proszę

tak będzie bezpieczniej.

Opublikowano (edytowane)

Dodać akcję :

follow 'nazwanpc'

co jeśli npc nazywa się "[boat] Captain Bluebear" elf jakos nie specjalnie chce to wylapac ...

EDIT :

Miałem nadzieje już tu nie przychodzić z pytaniami no ale cóż

Mam ustawionego bota na full afka, gdy wraca do depo czasami ma czaszkę (ktoś podleciał pod exori). Bot tak bardzo próbuje wparować do depo, że ostatecznie klient zbiera crasha...

Teraz o co mi chodzi :) co mam zrobić (wpisać w action przed waypointem na wejście do depo żeby czekał tak długo aż zejdzie mu czaszeczka) ?

EDIT v.2 :

Jest może jakaś możliwość żeby moje charki przy depositowaniu wysyłały parcele z lootem do mojego maina ^^ ?

Edytowane przez SHoNI79
Opublikowano (edytowane)

Witajcie, piszę tu 1 raz licząc na wasza pomoc potrzebuje skrypta który działa tak:

Jak mam 35% hp używa Evil Pillsa (id =3028). Jezeli hp zejdzie do 70% używa Medic Pillsa (id =3584)  ale jeżeli zejdzie hp do 60%, przestaje używać Medica i uzywa Soldier Pillsa (id =2992) oraz jeżeli mana jest poniżej 80% używa Chakra Pillsa (id =3042).

Problem jest w tym ze na serwie gdy uzyje medica bot to laguje chakrasa, jezeli uzyje chakrasa to laguje medica, przez to ze laguje te pillsy ciezko sie expi i sie pada (oczywisice sa soldiery ktore regeneruja mp i hp ale sa one drogie dlatego chcialbym skrypta ktory uzywa wszystkie ale nie lagujac ich /nie spamiac wszystkich naraz lecz w odpowiednich momentach.)

Byłbym bardzo wdzieczny. Z góry dzięki.

Edytowane przez Sykess976
Opublikowano

Dodać akcję :

follow 'nazwanpc'

co jeśli npc nazywa się "[boat] Captain Bluebear" elf jakos nie specjalnie chce to wylapac ...

EDIT :

Miałem nadzieje już tu nie przychodzić z pytaniami no ale cóż

Mam ustawionego bota na full afka, gdy wraca do depo czasami ma czaszkę (ktoś podleciał pod exori). Bot tak bardzo próbuje wparować do depo, że ostatecznie klient zbiera crasha...

Teraz o co mi chodzi :) co mam zrobić (wpisać w action przed waypointem na wejście do depo żeby czekał tak długo aż zejdzie mu czaszeczka) ?

EDIT v.2 :

Jest może jakaś możliwość żeby moje charki przy depositowaniu wysyłały parcele z lootem do mojego maina ^^ ?

co do 1

co do 2 

tak

Witajcie, piszę tu 1 raz licząc na wasza pomoc potrzebuje skrypta który działa tak:

Jak mam 35% hp używa Evil Pillsa (id =3028). Jezeli hp zejdzie do 70% używa Medic Pillsa (id =3584)  ale jeżeli zejdzie hp do 60%, przestaje używać Medica i uzywa Soldier Pillsa (id =2992) oraz jeżeli mana jest poniżej 80% używa Chakra Pillsa (id =3042).

Problem jest w tym ze na serwie gdy uzyje medica bot to laguje chakrasa, jezeli uzyje chakrasa to laguje medica, przez to ze laguje te pillsy ciezko sie expi i sie pada (oczywisice sa soldiery ktore regeneruja mp i hp ale sa one drogie dlatego chcialbym skrypta ktory uzywa wszystkie ale nie lagujac ich /nie spamiac wszystkich naraz lecz w odpowiednich momentach.)

Byłbym bardzo wdzieczny. Z góry dzięki.

dodałem dodatkowy warunek, że nie użyje chakra pilla jesli ma mniej niż 50% hp ( czyli priorytet ma  leczenie HP )

Opublikowano (edytowane)

be5023220e5b0b2afb81d425f4d70575.jpeg

Mam ElfBota, który najzwyczajniej włącza się jedynie przy włączonej Tibii, natomiast na DBNS'ie nie, dodatkowo nie mam nic w tych rubrykach. Ma ktoś użyczyć gotowy już plik do expienia i zbierania dropa?

Edytowane przez Moltres541