Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypty ElfBot NG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Potrzebuje następującego skryptu, przykładowo mam na sobie jakiś amulet i w przypadku gdy będę padał (np: gdy zostanie mi 30% hp) to szybko założy mi inny amulet.

Z góry thx :)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam Potrzebuje następującego skryptu, przykładowo mam na sobie jakiś amulet i w przypadku gdy będę padał (np: gdy zostanie mi 30% hp) to szybko założy mi inny amulet.

Z góry thx :)

auto 200 if [$hppc < 30 && $ringslot.id == 69] equipammy 'id'

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

Witam. Bardzo potrzebuje skryptu, na serwery z rebornem, aby po wbiciu 717k lvl bot wpisywal komende !reborn załadował się do gry i grał dalej.

auto 200 if [$level >= 717000] say !reborn | if [$connected == 0] connect 'world' 'login' 'haslo' 'postac'

Opublikowano

Witam potrzebuję kilku skryptów do elfbota a mianowicie

-Skrypta że jeżeli wpisze exiva cyklop to wyskoczy mi na ekranie w którą strone mam iść

-Tu nie mam pewnośći czy jest taki skrypt że widać % hp/many innych typków

-I tu mam pytanie jeszcze czy jest jakiś skrypt do elfa czy coś że jeżeli mam zaznaczonego typa to moge rzucać mwalle

z góry dzięki.

Opublikowano

Witam potrzebuję kilku skryptów do elfbota a mianowicie

-Skrypta że jeżeli wpisze exiva cyklop to wyskoczy mi na ekranie w którą strone mam iść

-Tu nie mam pewnośći czy jest taki skrypt że widać % hp/many innych typków

-I tu mam pytanie jeszcze czy jest jakiś skrypt do elfa czy coś że jeżeli mam zaznaczonego typa to moge rzucać mwalle

z góry dzięki.

1. w HUD zaznaczasz opcje cos z exiva, dokladnie nie pamietam, ale bedzie jasny napis na ekranie w ktora strone trzeba isc.

2. kiedys mialem z tym stycznosc i wyszlo chyba tak, ze elfbot jakos to oblicza np nightmare ile zadales mu dmg i odlicza to od max hp. Jesli faktycznie tak sie to odbywa nie zadziala ci funkcja $target.hp na potworach w otsach naruto, dragon ball

3. magwall target

Opublikowano

Moglby mi ktos napisac skrypt na otwieranie martwych cial jak je zabije?

auto 100 if $attacked {if [$target.hppc == 0] {usegroundxyz $attacked.posx $attacked.posy $attacked.posz}

auto 2000 opengrounditem id

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim! Potrzebuję pewnej pomocy.
Dostaję taki błąd

Line #: 1962
Error: attempt to get length of global 'Welcome_Messages' (a nil value)

W linijce 1962 tego skrypta znajduje się to
SendMessage(Last_Player, Welcome_Messages[math.random(1,#Welcome_Messages)]:gsub('%[player%]', Last_Player), false)

Stoję w depo. Obok staje gracz - moja postać w tym momencie powinna napisać coś do niego, a zamiast tego to wywala mi skrypta i błąd.
Co jest nie tak?

@Edit

Znalazłem błąd. Był w innej linijce, ale tutaj akurat dopiero wywalało skrypt.

Edytowane przez Molor
Opublikowano

Jestem nowy, ktos moze mi cos opowiedziec o grze Tibia?

Potrzebnuje pomocy!

Line #: 1962
Error: attempt to get length of global 'Welcome_Messages' (a nil value)

ciagle mi ty wyskakuje
Opublikowano (edytowane)

Witam, poszukuje skryptu, dokładniej licznika na to aby pisał mi ile hitów zadam na sekundę bądź minutę w takiej postaci jak ta, tylko że to jest skrypt na pokazanie mojego best hita.

auto 200 setcolor 255 0 0 | setpos [$screenleft-90] [$screenbot- 730] | displaytext 'Max hit: $maxhit' | if [$curmsg.content ? 'You deal'] {set $hit [$token.'$curmsg.content'.3] | if [$hit > $maxhit] {set $maxhit $hit}

Oraz poszukuje skryptu ktory by mi pokazaywal np za ile czasu wbije x Attack Speed (w tym przypadku fist fighting), tu jest skrypt na pokazanie czasu do wbicia nastepnego Attack Speedu.

auto 1000 setcolor 255 55 55 | setpos [$screenleft - 900] [$screenbot - 0] | displaytext 'Next AS : $skill.fist ( $skillpc.fist %) $formattime.$skilltime.fist ' '$skill.fist ( $skillpc.fist %) TNL $formattime.$skilltime.fist ' 

Oraz potrzebowalbym licznika w jakim czasie np ubije mi xx mobow ktore aktualnie bije. Zawsze jest napis przy taskach np. 02:38 You have killed 2147 Sand Terror's.  [343/400]
Edytowane przez gieniox
Opublikowano

Poszukuje skryptu, ktory bedzie uzywal czaru jezeli potwor(target) stoi na prawo odemnie lub na lewo lub nademna.

Probowalem 2 rzeczy ale niestety nie dzialaja

To jest ukryta treść, proszę

lub skrypt dzieki ktoremu posuwam sie na prawo od mobka, ale on mi crashowal gre po jakims czasie i tez dzialal troche uposledzenie.

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

Melee strike nie zawsze bedzie zadawal obrazenia z tego spella.

Jesli chodzi o zasieg to wyglada to tak: P-gracz, X- zasieg

Ro1YcRJ.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Poszukuję skryptu, że jak nie widzi peta o nazwie 'Priestess' na ekranie, wpisuję ./pet

w innym temacie ze skryptami juz cos takiego ostatnio bylo.

auto 200 foreach 'screenmonsters' $sc ifnot [$sc.name == Priestess] say /pet

­

Opublikowano

Witam, 

Poszukuję skryptu już dłuższy czas i nie mogę doprowadzić do tego żeby działało :P

• Chodzi o to, że wchodząc do pz po około 5 sekundach wysyła na default wiadomość i robi dokładnie to samo ale od razu jak wyjdzie z pz ... 
  • Oczywiście za każdym razem, a nie jednorazowo.
  • Moja wersja działa tak że wchodzę do pz piszę wiadomość i potem po tym samym odstępie czasu robi znowu to samo i tak w kółko.

Jednocześnie chciałbym zapytać czy jest możliwość wyłączenie jakieś ikonki za pomocą innej ikonki ?

Opublikowano

auto 200 if [$inpz == 1] {wait 5000|say asdasd}

Mozesz w ikonce uzyc set $bonzo 0, a w wylaczanym skrypcie ifnot [$bonzo == 0] skrypt­

Opublikowano

Jeszcze jedno :P czy jest możliwość zmiany wyświetlania hp/mp na % ?

Opublikowano

auto 200 setcolor 0 255 255 | setpos [+5] [$screentop -120] | displaytext 'Ilosc zycia: $self.hppc'

znaczy tego tibijskiego paska nie zmienisz, bo do tego potrzebna edycja silnika, a nie zabawa elfbotem, mozesz tylko wyswietlic procenty swojego zycia jako napis i ulokowac go obok tego paska

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko :D

Skrypt który rzuca czar xxx co 8 sekund a w czasie czekania (tych ośmiu sekund) spamuje czarem yyy

Opublikowano (edytowane)

Sczerze powiedziawszy nie jestem pewien czy tak można, czy nie uznają tego za reklamę.

Ale tutaj daje link do poradnika jakby ktoś potrzebował wizualnego wytłumaczenia co i jak.

https://www.youtube.com/watch?v=4g6424MIpvg

Edytowane przez SHoNI79
Opublikowano

Ponownie zwracam się do was o pomoc. 

Potrzebuje skryptu który po upływie x czasu bez xxx wiadomości na default wykonuje jakąś funkcje, czyli dopóki regularnie przychodzi wiadomość xxx na chacie to funkcja nie jest wykonywana ...