Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypty ElfBot NG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak myślałem, że od Ciebie uzyskam odpowiedź. Dzięki za pomoc i przepraszam za męczenie na priv :) 

+ poleciał

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I znowu prośba o pomoc :P 

Tego nigdy wcześniej nie robiłem, a mogłoby mi troszeczkę ułatwić życie i zmniejszyło częstotliwość przełączania okienek klientów ...

A teraz o co mi chodzi :) 

Chciałbym zapytać czy jest może możliwość żeby mój char pisał do innego priv msg za każdym razem jak znajdzie jakiś item np. bohy ? nie żeby spamował bo widzi je w bp tylko że znalazł ... takie małe info, jeśli tak to co i jak :D

Opublikowano

Kolejne pytanko :D jak zmienić kolor w Display Hotkey (tylko nie chodzi mi żeby całość miała inny kolor tylko część taki, a część taki...

Jest to licznik skórek z mino które już zebrałem i chciałem żeby opis był na ten podstawowy pomarańczowy, a wynik z licznika na inny - najlepiej czerwony albo zielony

Opublikowano (edytowane)

Zakładanie softów gdy poza pz proszę :)

Edytowane przez SHoNI79
Opublikowano

witam. 
Poszukuje skryptu do Elf Bota ktory by żucał 1 gp na ciało zabitego potwora o danym ID 

( nie na kratke o danych współżednych tylko o danym id )

witam. 
Poszukuje skryptu do Elf Bota ktory by żucał 1 gp na ciało zabitego potwora o danym ID 

( nie rzucanie itemku na dana kratke o współżednych tylko na dane ID )

Opublikowano (edytowane)

Lepsze niż chciałem :D dam znać jak poszło jak wypróbuje, dzięki

Dzięki :D lepsze niż chciałem, dam znać jak poszło jak wypróbuje :)

Jedynie zmieniłem - zamiast BoH'ów zakłada Steele

Edytowane przez SHoNI79
Opublikowano

Lepsze niż chciałem :D dam znać jak poszło jak wypróbuje, dzięki

Dzięki :D lepsze niż chciałem, dam znać jak poszło jak wypróbuje :)

Jedynie zmieniłem - zamiast BoH'ów zakłada Steele

ale działa ?

Opublikowano (edytowane)

Właśnie miałem okazję sprawdzić i niestety nie bardzo ;c

Edit: Google mi podpowiada coś takiego

Module.New("SoftSwitcher", function(Softs)
local OtherBootID = 16112  -- Item ID of other boots
local Mana = 2000  -- Mana to equip or remove softs
    if (Self.Feet().id ~= 3549) and (Self.ItemCount(6529) >= 1) and (Self.Mana() <= Mana) and (Self.isInPz() == false) then
        Self.Equip(6529, "feet")
    elseif (Self.Feet().id ~= OtherBootID) and (Self.ItemCount(OtherBootID) >= 1) and (Self.Mana() > Mana) or (Self.isInPz() and Self.Feet().id ~= OtherBootID) then
        Self.Equip(OtherBootID, "feet")
    end
    Softs:Delay(200 * math.random(3,15)) -- 600ms to 3000ms delay
end)

tylko że nie chce mieć persistent skryptu ;/ tylko w ikonke go wcisnąć ... no chyba że jestem zbyt głupi i myślę że się nie da tak zrobić :P

Druga sprawa da się zmienić tutaj w razie czego z ilości MP na $MPPC ? 

Edytowane przez SHoNI79
Opublikowano (edytowane)

Ideolo

Jednak nie ideolo :P wchodze do pz a on dalej próbuje zregenerować mane do 100%

ale tak poza tym to wszystko git

Edytowane przez SHoNI79
Opublikowano

Ostatnio zasypuje ten temat zamówieniami ;-; czas się samemu nauczyć :P

Jest możliwość żeby bot zbierał itemki z ziemi (te które mam wpisane w cavebocie) ? Jakiś gość ma źle ustawionego bota i to co najcenniejsze rzuca mu pod nogi a ja bym chciał to pozbierać, ale nie wszystko co leży tylko to co mam wpisane w liście do loota :)

Opublikowano

szukam skryptu do Elf Bota który by stawał na kratce o danym ID i tylko na tej kratce

nie sprecyzowałeś dokładnie:

użyj może tego:

To jest ukryta treść, proszę

Jest możliwość żeby bot zbierał itemki z ziemi (te które mam wpisane w cavebocie) ? Jakiś gość ma źle ustawionego bota i to co najcenniejsze rzuca mu pod nogi a ja bym chciał to pozbierać, ale nie wszystko co leży tylko to co mam wpisane w liście do loota :)

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

to jeszcze raz. Jest Event, ktory polega na wbieganiu w teleporty ( pomieszczenie wysokość 11 smq szerokość 15 smq) teleporty pojawiaja sie w losowych miejscach i co 5 sek zmieniaja swoje położenie. chciał bym żeby skrypt polegał na tym ze widząc teleport moja postać bedzie wbiegała w teleport o id 1234( przykładowe id)

da rade ?

Opublikowano

to jeszcze raz. Jest Event, ktory polega na wbieganiu w teleporty ( pomieszczenie wysokość 11 smq szerokość 15 smq) teleporty pojawiaja sie w losowych miejscach i co 5 sek zmieniaja swoje położenie. chciał bym żeby skrypt polegał na tym ze widząc teleport moja postać bedzie wbiegała w teleport o id 1234( przykładowe id)

da rade ?

nie znam zmiennej która sprawdza pozycje itemu na mapie

Opublikowano

auto 200 collectitems 'backpack' id

No i spoczko tylko chodzi mi o to żeby nie musieć wpisywać bp do którego ma wrzucać tylko coś na zasadzie "e" w cavebocie i żeby sam pobierał liste z cavebota albo ewentualnie pliku .txt bo tego jest od groma a nie będę robił kilkunastu hotów z tego powodu ;-;