Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalizacja marihuany.

Gość

Czy w Polsce marihuana powinna byc zalegalizowana?  

258 użytkowników zagłosowało

1. 1. Legalizacja marihuany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam znajomego co w wieku 25 lat umarł przez samobójstwo bo trawa działała na niego halucynogennie. Kiedyś moje zdanie było inne ale teraz się zmieniło.

Do palących - Jesteście debilami... Skoro nie potraficie cieszyć się z rzeczywistości taką jaka jest tylko musicie sobie ja kolorować środkami odurzającymi to dajcie sobie z nią spokój i od razu sobie w łeb strzelcie.

742611478555387739101.jpeg

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam znajomego co w wieku 25 lat umarł przez samobójstwo bo trawa działała na niego halucynogennie. Kiedyś moje zdanie było inne ale teraz się zmieniło.

Do palących - Jesteście debilami... Skoro nie potraficie cieszyć się z rzeczywistości taką jaka jest tylko musicie sobie ja kolorować środkami odurzającymi to dajcie sobie z nią spokój i od razu sobie w łeb strzelcie.

Cos ciezko mi w to uwiezyc , moze exprymentowal z grzybkami albo DMT(mialem okazje dwa razy w zyciu to spozywac i powiem szczerze ze takich halucynacji to ja nawet nie mialem po dobrej dawce lsd ;f)

Opublikowano

Jeszcze masz jakieś ciekawe bajki?

Większej głupoty już dawno nie czytałem, THC nie działa halucynogennie! hahahahaha, nie wiem skąd takie bajki, pewnie kolega jadł do tego bieluny albo kwasa(LSD)

Co do tematu, sam palę ale nie jestem za legalizacją gdyż nie jest nam to potrzebne a tym bardziej nie dam zarobić na tym państwu, drugiej Holandii albo Czech w naszym kraju nie potrzebuje, jestem za pełną depenalizacją aby za lufkę w kieszeni nie jechać na zakichany komisariat i wymyślać na szybko bajeczki gdzie to znalazłem.

BTW, przestańcie wypisywać takie pierdoły że gdyby była legalizacja to 12latki by paliły, 12latki palą i bez! niektórzy to chyba nie mają pojęcia na czym polega legalizacja narkotyków i ich sprzedaż, historie o samobójstwach, wzroście agresji i inne dziwne historie też możecie sobie odpuścić

819531478353821175209.gif

Opublikowano

UP

No jasne, w końcu wiesz lepiej ode mnie nie?

Po prostu idiotyzm a i tak 9/10 ludzi co się tutaj wypowiedziało to w życiu baki na oczy nie widzieli, no ale w końcu to "szpan się liczy".

Opublikowano

UP

No jasne, w końcu wiesz lepiej ode mnie nie?

Po prostu idiotyzm a i tak 9/10 ludzi co się tutaj wypowiedziało to w życiu baki na oczy nie widzieli, no ale w końcu to "szpan się liczy".

Człowieku, żaden lekarz na świecie Ci nie powie że po marihuanie są halucynacje, weź Ty człowieku puknij się w dekiel, Twój znajomy to musiał mieć coś z głową, zresztą patrząc na Twój przykład... faceta lubującego się w jakiś durnych kolorowych konikach dla małych dziewczynek wiele tłumaczy, przez właśnie takich idiotów jak Ty z takim podejściem z du*y i opowiadaniem nierealnych często niczym filmy z rodu sf historyjek w naszym kraju przez wiele lat się nie zmieni... napisz jeszcze że marihuana zabija LOL

dalsza dyskusja z takim niedouczonym w temacie bajkopisarzem nie ma absolutnego senesu, EOT z mojej strony

i jeszcze jedno, wracając do poprzedniego Twojego postu, nazywasz ludzi debilami ale sam nie pomogłeś koledze i przyczyniłeś się do jego śmierci, więc na przyszłość zanim kogoś będziesz z góry oceniał popatrz na siebie i zastanów się sam co robisz...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

ROTFL!

Po pierwsze musisz być zajebistym psychologiem skoro potrafisz sporządzić mój profil psychologiczny po wirtualnych danych.

Po drugie każda substancja nawet kawa może na nas zadziałać w jakiś negatywny sposób a dopóki mi nie poświadczysz jakimś dokumentem swoich kwalifikacji medycznych, które najwyraźniej masz skoro piszesz te swoje posty to proszę nie zachodź dalej w tą swoją ignorancje i po prostu się zamknij.

Po trzecie definicja narkotyku to substancja odurzajaca o działaniu psychoaktywnym więc jeśli ktokolwiek powie że marihuana to nie narkotyk to uduszę gołymi rękami.

A po czwarte : Ja się przyczyniłem do śmierci mojego kolegi?! OK może ty chodzisz 24/7 przy swoim znajomym i mógłbyś zapobiec ew. samobójstwu, ale dwóch facetów tak się pilnujących to już się inaczej nazywa...

A po piąte nie nazwałem debilami ludzi tylko palących, oni w pełni na to zasługują.

PS: "twój" pisze się z małej litery dziubasku :D, nie zależy mi na twoim szacunku.

DOWN

Masz racje, nieco opuściłem poziom. Ale osobiście jestem na nie bo chciałbym aby jak najmniej ludzi paliło to świństwo.

Opublikowano

Dowartościowane e-penisy? Ludzie, to dyskusja a nie ataki na siebie... o.O

Jestem za. Dlaczego? Pewne jest to, że kasa wpadnie do budżetu państwa oraz ludzie, którzy palą nie pójdą do więzienia/itp.. BTW. kierujcie się obiektywnymi badaniami na temat tej rośliny.

@edytka

Skoro też są tu tacy "lekarze i naukowcy", to zapraszam do obejrzenia

Opublikowano

Tak przechodzące na Nie . Osoby które nie kosztowały niech nie wyrywają takiej dzidy 100 % legalizacja bez ograniczeń możesz mieć cały silos zioła bez przesady

Jeżeli ma być zalegalizowana to

1.Tylko w specjalistycznych sklepach za stałą cenę ( + 18 )

2. Do 1 grama

3. Ograniczona ilość zakupów na miesiąc .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

już się nie bawię w takie rzeczy, ale to była strata kasy. (PoZDRo dla Konfidentów!)

dópa!

Budowniczy
Opublikowano

Moim zdaniem...

2/3 osób, które są za legalizacją (głównie słuchający reggae 13,14-latkowie) nigdy nie spróbowałyby tego świństwa.

Opublikowano

Jeszcze masz jakieś ciekawe bajki?

Większej głupoty już dawno nie czytałem, THC nie działa halucynogennie! hahahahaha, nie wiem skąd takie bajki, pewnie kolega jadł do tego bieluny albo kwasa(LSD)

Co do tematu, sam palę ale nie jestem za legalizacją gdyż nie jest nam to potrzebne a tym bardziej nie dam zarobić na tym państwu, drugiej Holandii albo Czech w naszym kraju nie potrzebuje, jestem za pełną depenalizacją aby za lufkę w kieszeni nie jechać na zakichany komisariat i wymyślać na szybko bajeczki gdzie to znalazłem.

BTW, przestańcie wypisywać takie pierdoły że gdyby była legalizacja to 12latki by paliły, 12latki palą i bez! niektórzy to chyba nie mają pojęcia na czym polega legalizacja narkotyków i ich sprzedaż, historie o samobójstwach, wzroście agresji i inne dziwne historie też możecie sobie odpuścić

Masz słuszną rację,z tym,że policja już nie za bardzo da sobie wmówić,że coś takiego można znaleźć na ulicy,czy w toalecie.Te numery raczej nie przejdą.Tez nie popieram legalizacji i nabijania kasy przez to świństwo.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przesada trawa nie ma nic wspolnego z halucynogennym dzialaniem lecz mogl sie mocno ujarac kilka razy a jesli byl w wielkiej depresji mogl dostac poprostu tego kopa to popelnienia samobojstwa ale to rowniez mogloby stac sie po alko.

@PanZaglady , ja wiem mnie to nie obchodzi az tak. Sam palilem i dalej raz na jakis czas ale jestes madry i umie to kontrolowac aby nie wkraczalo w moje zycie , tak jak alkohol czy inne uzywki. Wszystko jest dla ludzi madrych.

A to co napisales bedzie duza kwestia i ty bedziesz za to placil. Cpuny beda chodzic po specjalnych osrodkach , trafiac do wiezienia , plakac i zebrac siedziec na policji i zajmowac innych ludzi cenny czas. Zniszcza tez wyglad spoleczenstwa (patrz przyklad "zuli" pod sklepem).

Lub jesli za kilka lat bede mial dziecko to zeby ono nie bylo otworzone na palenie trawy od mlodego bo to go zniszczy jaki inna mlodziez. Czy madra czy glupia wpadnie w zle towarzystwo , bedzie mialo problemy i sie stoczy na zla sciezke a ze mlode to i glupie i nie odpowiedzialne.

wakow9.png
Opublikowano

No to ja powiem i tak i nie . Jednak zagłosowałem na tak.

Czemu nie ?

Dzieci po 12 lat będą jarać dla szapanu, żeby mieć odlot i w końcu może się skończyć na tym że znów zakażą ...

Teraz ganja nie jest dostępna dla wszystkich i dobrze . Ci co chcą to sobie zdobędą a dzieci które grają w metina czy minecrafta i mają iq równe proszkowi do prania nie będą mogły sobie zdobyć zioła bo wymaga to za dużo myślenia .

Czemu tak? Niestety ludzie są karani za posiadanie zioła nawet poniżej 0,5 g co jest dość chore . Bo przecież tym 1>g nie pohandlujesz tylko dla siebie masz, na własny użytek . Przykład : Metrowy. Polski raper który poszedł do kicia za posiadanie o ile się nie myle właśnie pół grama . To chore .

Ganja powinna być legalna na własny użytek, tak samo posiadanie 1 czy 2 konopi indyjskich (roślinek/sadzonek) . Bo teraz legalne jest tylko o ile się nie mylę - pestki (czyli nasionka ).

Możnaby dać legal od +18 ...

Młodzież nie może palić papierosów w tym wieku, a co robi? Pali coraz więcej młodzieży .

Legalizacja nic nie zmieni, młodzież na tzw. osiedlu zawsze będzie miała dostęp do marihuany mając jakieś tam "znajomości" .

Po legalizacji ludzie przeniosą sie na coś mocniejszego bo sporo daje samo to że jest zakazana a jak zalegalizują co wtedy ? I tak jak się chce to można więc o co cala sprawa

Jeśli chcą, mogą to zrobić nawet teraz . Legalizacja nadal nic nie zmienia, nigdy nie zlikwidują wszystkich dilerów i środków do wytworzenia danego narkotyku . Ludzie cały czas będą je brali, ale nie ma co porównywać marihuany do np. heroiny ...

Tak przechodzące na Nie . Osoby które nie kosztowały niech nie wyrywają takiej dzidy 100 % legalizacja bez ograniczeń możesz mieć cały silos zioła bez przesady

Jeżeli ma być zalegalizowana to

1.Tylko w specjalistycznych sklepach za stałą cenę ( + 18 )

2. Do 1 grama

3. Ograniczona ilość zakupów na miesiąc .

Wystarczy chociaż jeden krzak na własny użytek .

Opublikowano

ja jestem neutral , ale na chuja piszecie , że kto pali jest debilem , no na chuj mam pewność , że nigdy nie próbowaliście i gówno o tym wiecie , a jakbyście w 4 oczy to komuś powiedzieli to ja bym na czyjimś miejscu zajebał , pale bo palę , a nie kurwa jacyś nastolatkowie pierdolą głupoty , szczerze powiem , że pale co jakiś czas od 14 roku życia i nic mnie kurwa nie zabiło , nie mam nawet raka płuc i chuj go wie co jeszcze i co , zaraz zostane zespamowany przez kurewską część forum , czyli hejterów

co by dała legalizacja dla państwa ja wam wymienię :

• dochody z upraw
  • kasa z licencji , w holandii każdy cofee shop musi mieć licencję , która jest warta parę tysięcy , więc 150(ok. tylu cofee shopów) x 2000( przykładowa liczba , ) to wychodzi 300 tys .
  • jeden cofee shop może posiadać 500 g ,
  • cena za 1 g wzrośnie ( bd większy zysk z cofee shopów , np. 10 w polsce i 1 gram to 50 zł (50 x 50(przykładowa cena g) = 25000 x 10 = 250 tys )
  • na posiadanie od 1 do ok 3 sadzonek trzeba wyrabiać licencje ( też to samo co w 2 punkcie )
  • liczba dilerów by się zmniejszyła , lecz nie do 0
  • byłby chaos
  • dilerzy by sprzedawali dla tych co kupują od państwa tylko , że np. zamiast 50 / 1 g to 30 / 1 g , z czego zysk dla dilerów , a dla państwa strata , bo większość by wybrało tansze ,
  • 5 sadzonek to jest ok 500 g , wiec 1 nasiono kosztuje do 10 zł + box i naświetlenie czyli jebać się idzie około 200-300 zl , lecz przychód nieziemski ,
  • poprostu by był raj dla dilerów i tyle

Opublikowano

ja jestem neutral , ale na chuja piszecie , że kto pali jest debilem , no na chuj mam pewność , że nigdy nie próbowaliście i gówno o tym wiecie , a jakbyście w 4 oczy to komuś powiedzieli to ja bym na czyjimś miejscu zajebał , pale bo palę , a nie kurwa jacyś nastolatkowie pierdolą głupoty , szczerze powiem , że pale co jakiś czas od 14 roku życia i nic mnie kurwa nie zabiło , nie mam nawet raka płuc i chuj go wie co jeszcze i co , zaraz zostane zespamowany przez kurewską część forum , czyli hejterów

co by dała legalizacja dla państwa ja wam wymienię :

• dochody z upraw
  • kasa z licencji , w holandii każdy cofee shop musi mieć licencję , która jest warta parę tysięcy , więc 150(ok. tylu cofee shopów) x 2000( przykładowa liczba , ) to wychodzi 300 tys .
  • jeden cofee shop może posiadać 500 g ,
  • cena za 1 g wzrośnie ( bd większy zysk z cofee shopów , np. 10 w polsce i 1 gram to 50 zł (50 x 50(przykładowa cena g) = 25000 x 10 = 250 tys )
  • na posiadanie od 1 do ok 3 sadzonek trzeba wyrabiać licencje ( też to samo co w 2 punkcie )
  • liczba dilerów by się zmniejszyła , lecz nie do 0
  • byłby chaos
  • dilerzy by sprzedawali dla tych co kupują od państwa tylko , że np. zamiast 50 / 1 g to 30 / 1 g , z czego zysk dla dilerów , a dla państwa strata , bo większość by wybrało tansze ,
  • 5 sadzonek to jest ok 500 g , wiec 1 nasiono kosztuje do 10 zł + box i naświetlenie czyli jebać się idzie około 200-300 zl , lecz przychód nieziemski ,
  • poprostu by był raj dla dilerów i tyle

No i jeden wielki minus : Więcej debili, którzy to palą.

To zasłania wszystkie plusy.

Nie powiem, że sam nie próbowałem, owszem, próbowałem uczucie zajebiste...

Ale naprawdę jesteście tak nudni, że musicie sobie ubarwiać życie sztucznie?

Opublikowano

po 1 - chcę, bo bedzie to sprzedawane w sklepach i z kumplami sie nei bedziemy musieli uganiac na miescie, ponadto czasami po prostu nie wiemy jaki towar dostajemy - w sklepach masz 100% ze dostaniesz czystą (mam nadzieje).

2. Złagodzi się dziura finansowa państwa (pewnie będzie opodatkowanie za kupno konopii)

3. Jest mniej szkodliwe niż papierosy czy alkohol - a jest lepsza zabawa.

4. Sie nie uzaleznisz jak od innych zdzierstw...

5... moge wymieniac do usranej smieci chyba...

Nowicjusz
Opublikowano

Oczywiście że nie.

Jak widzę ludzi w moich wieku,to od razu widać że to zwykła patologia społeczna.

Myślą tylko o jednym picie,palenie a tak na prawdę gówno to daje.

Wszyscy którzy chcą legalizacji znajdą +,a Ci co nie chcą -.

Ale myślę że Polski rząd jeszcze nie jest na tyle przygłupi by to

zezwolić.

Zazwyczaj Ci co palą,nie zdają do następnej klasy,bynajmniej

w Częstochowie tak jest

1322515801-U450956.png

|Użytkownik|

Opublikowano

W Czechach legalne jest mieć przy sobie ileś tam każdego świństwa po trochu. Będąc w Pradze widziałem ile dziwnych ludzi łazi tam po ulicach, to nawet nie wyobrażam sobie jak u nas po nocach nie dość, że nawaleni będą chodzić to jeszcze narajani z nożami to w ogóle nigdzie nie będzie można wyjść...

##

Ofc na nie. Znam koneserów trawki i powiem, że są i tacy co sobie zajarają od czasu do czasu to nawet normalne ludzie, ale znam takich co od jarania normalnie wodę z mózgu im zrobiło (albo brali coś jeszcze, bo na pewno to nie od alkoholu)

Cześć :)

Opublikowano

Jestem na nie . Widzałem efekty marihuany i nie były zadawalające . I w kazdym razie nei zleagelizują w polsce bo i tak nawet mają problemy w Holandi i mają swoje układy . Możecie sobie pomarzyć

30364378.png

Opublikowano

Przy naszym aktualnym rządzie legalizacja marihuany jest niemożliwa, chyba że wygra Palikot.

Za legalizacją marihuany teoretycznie się nie zgadzam, zgadzam się za to, żeby za posiadanie małych ilości(na własny użytek) nie karali. Tyle.

Ale handel będzie zabroniony? Dziwne w takim razie, bo jeżeli można na 'własny użytek' to skąds sie to musi brać... zero logiki :).

Legalizacja marihuany? A co mi tam i tak nie palę. Marihuana ma gorszy wpływ na psychikę człowieka niż papierosy czy alkohol, a wielcy rastamani za dychę którzy są za legalizacją albo mają już tak mózg zjechany od tego narkotyku albo chcą zaszpanować. Jednym słowem powinienes dodać do ankiety 'Mam to w dupie' :)

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...