Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalizacja marihuany.

Gość

Czy w Polsce marihuana powinna byc zalegalizowana?  

258 użytkowników zagłosowało

1. 1. Legalizacja marihuany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktos na 2 stronie pisal, ze marihuana uzaleznia jak chuj.. GOWNO prawda.

Uzaleznia wtedy, kiedy palisz z tytoniem, a wiadomo ze w tym jest nikotyna ktora uzaleznia. A po co tyton? zeby skret nie wygasal co 3 buchy chociaz wydaje mi sie ze to jakis chwyt dilerow na wieksza sprzedaz..

I zawsze jestem ZA :)

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ta uzaleznia chyba jak by sie palilo codziennie

a co jest w tym zlego jak sie raz na np; 1-2 tyg. zapali chyba nic

czlowiek sie wyluzuje a nie jak np; po fecie biega jak pojebany

i nie wie co z soba zrobic

mogla by byc legalizacja ale i tak jej ni bedzie ^^

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Jestem na nie.Mało wam ćpunów i ludzi tego rodzaju ?

I po co ci to gówno do szczęścia ? Żeby pokazać jaki jesteś fajny przed kolegami ?

Śmierdzisz tylko po ty tak samo jak po fajkach <blee>

Jakich ćpunów ? o czym ty piszesz ? marihuana jest lekiem nie życzę Ci tego ale jak byś poważnie zachorował to właśnie to by Ci dali na ból!!

a po za tym wszystko jest dla ludzi i sam lubię raz na rok zapalić by zapomnieć o problemach rachunkach itp.

Jeszcze raz zapraszam do obejrzenia National Geographic "Drugs Inc Cannabis"

Ej sprawdź TO (koleś jest zajebisty !)

http://www.youtube.com/user/TheAsterkcr#p/u/9/wTflXMsnf4c

To jest prawdziwy Polski Underground !!!

Opublikowano

@xSeKuX to ze Ty palac sie nie uzalezniles to nie znaczy ze kazdy ktory zapali bedzie mogl od razu przestac. Na kazdy organizm dziala inaczej, sam lubie zapalic ale za legalizacja nie jestem. Rzad wprowadzjajac legalizacje nie wprowadzi jej tylko na marichuane ale na wszystko,a jak wiadomo czesto od niej sie zaczyna. Na poczatku wiekszosc mowi tylko pale i nic wiecej, ale po pewnym czasie juz nie ma takiej petardy jak za 1 razem i szukamy innych doznan, wchodzimy w twarde narkotyki. W wielu przypadkach przygoda moze sie skonczyc na amfetaminie z brau dojsc do kokainy czy heroiny, ktora w polsce jest ale nie tak dostepna jak marichuana czy amfetamina, ale jezeli bedzie legalizacja to idziemy dalej w inny swiat. Teraz mowicie ze legalizacja jest dobra ale patrzac w przyszlosc jak bedziecie mieli dzieci nie chcielibyscie zeby bylo uzaleznione od hery czy koki w wieku kilkunastu lat albo w ogole w przyszlosc, nikt nie chce miec dziecka narkomana :)

Wierzysz w czary? Masz czar goryczy wypij. 

Wierzysz w dary? Masz dar pierdol czary idź z tym ...

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Tylko dać odpowiednią akcyzę, żeby 1 gram kosztował ze 150zł do tego przeszkolenie w zakresie bezpiecznego użytkowania marihuany, które kosztowałoby 5tyś i trzeb by odnawiać je raz na 5 lat. Koncesja na uprawianie milion złotych i już by było dużo kasy dla skarbu państwa. Na dodatek odstraszyłoby to wszystkie dzieci, które tak się napaliły na jaranie.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Po co w ogóle palić? Na nie.

Po co pisać debilne posty? Na tak, lajk jol.

I tak ludzie będą to palić. Z legalem, czy bez. Wszystko dla ludzi z głową, nie chodzi o to żeby się zapierdalać dzień w dzień. Ale raz na dwa tygodnie można zapalić.

05158121911968008094.png

Opublikowano

Po co pisać debilne posty? Na tak, lajk jol.

I tak ludzie będą to palić. Z legalem, czy bez. Wszystko dla ludzi z głową, nie chodzi o to żeby się zapierdalać dzień w dzień. Ale raz na dwa tygodnie można zapalić.

Nie poniżaj się człowieku kolega zadał bardzo ważne pytanie po co wogule palić

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Nie poniżaj się człowieku kolega zadał bardzo ważne pytanie po co wogule palić

Dla własnej przyjemności żebyśmy mogli się legalnie zrelaksować tym czym lubimy,to ja zadam Ci też pytanie po co w ogóle pić ?(chodzi mi o alkohol)

I masz odpowiedź na pytanie które zadała tamta osoba,jedni lubią to a drudzy tamto,więc dlaczego jedno z tych rzeczy ma być zakazane ?

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to jest zalegalizowana.

Tylko że jest warunek.

Jedna osoba ukończona 18 lat może mieć tylko przy sb 1g.

OkeanoS

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to jest zalegalizowana.

Tylko że jest warunek.

Jedna osoba ukończona 18 lat może mieć tylko przy sb 1g.

Możesz mieć jeżeli wskażesz palcem od kogo kupiłeś,jeżeli nie,to już dołek czeka .. -.-

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Napisałem to co wiem.

Ja sie nie interesuje tym. Nie paliłem nie pale, a czy bede to niewiem ;>

Napisałem przecież :

Z tego co mi wiadomo ^^

OkeanoS

Opublikowano

95% gimbusiarni trawke widziała jedynie na tapecie w swoim telefonie, jak jednemu "bednarkowi" chciałem dać macha to sie obsrał przed tym jakbym mu co najmniej koke dawał, chuj z legalizacją i tak każdy ma do tego dostęp, pjona.

Opublikowano

jezu na kit takie bzdurne tematy piszecie jezeli i tak matychy i innych narkotyków nie zalegalizują ;D

Wiec nie wypowiadam sie na bzdurny temat ;D

Jestem za tym zeby zalegalizować ale i tak nie zrobia tego ;D

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Tylko dać odpowiednią akcyzę, żeby 1 gram kosztował ze 150zł do tego przeszkolenie w zakresie bezpiecznego użytkowania marihuany, które kosztowałoby 5tyś i trzeb by odnawiać je raz na 5 lat. Koncesja na uprawianie milion złotych i już by było dużo kasy dla skarbu państwa. Na dodatek odstraszyłoby to wszystkie dzieci, które tak się napaliły na jaranie.

sory ale. Pierdolisz straszne glupoty ;]

A motyla noga z taką legalizacją ;p

Jakby dali gram za 150 zlotych to dalej by chodowali na nielegalu i sprzedawali po 25-50zl.

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Opublikowano

Jestem na tak bo chociaz bedzie mozna na ławce w koncu rozpalić blanta i cieszyć sie zyciem a nie sie ''bunkrować'' a zreszta pani Marysia nie szkodzi ale działa przeciwbólowo lepiej niz Aspiryna.

Opublikowano

No to ja powiem i tak i nie . Jednak zagłosowałem na tak.

Czemu nie ?

Dzieci po 12 lat będą jarać dla szapanu, żeby mieć odlot i w końcu może się skończyć na tym że znów zakażą ...

Teraz ganja nie jest dostępna dla wszystkich i dobrze . Ci co chcą to sobie zdobędą a dzieci które grają w metina czy minecrafta i mają iq równe proszkowi do prania nie będą mogły sobie zdobyć zioła bo wymaga to za dużo myślenia .

Czemu tak? Niestety ludzie są karani za posiadanie zioła nawet poniżej 0,5 g co jest dość chore . Bo przecież tym 1>g nie pohandlujesz tylko dla siebie masz, na własny użytek . Przykład : Metrowy. Polski raper który poszedł do kicia za posiadanie o ile się nie myle właśnie pół grama . To chore .

Ganja powinna być legalna na własny użytek, tak samo posiadanie 1 czy 2 konopi indyjskich (roślinek/sadzonek) . Bo teraz legalne jest tylko o ile się nie mylę - pestki (czyli nasionka ).

Opublikowano

Po legalizacji ludzie przeniosą sie na coś mocniejszego bo sporo daje samo to że jest zakazana a jak zalegalizują co wtedy ? I tak jak się chce to można więc o co cala sprawa

1321803775u359964.png

Created by Kondzio56

Opublikowano

Kiedyś czytałam w prasie właśnie o narkotykach.Brytyjscy naukowcy dowiedli,że palenie marihuany może nawet podwoić groźbę zachorowania na takie choroby jak schizofrenia i paranoja.Badania te przeprowadzili na ponad 20 tysiącach palaczy trawki.Badania potwierdziły też próby na gryzoniach.Zauważyli,że już po kilku wdechach mózg szaleje.Ale to sam każdy musi zrozumieć,czy warto próbować narkotyków,już nawet nie mówiąc o ich legalizacji.Bo alkohol i papierosy też szkodzą,a używa tego tylko ten co chce.A życie ma się tylko jedno.I jest nawet odpowiednie do tego powiedzenie...każdy kiedyś przestaje pić,czy ćpać,tylko,że nie każdemu to się udaje za życia...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@ F4k3r

Ja jestem neutralny. Niech sobie zalegalizują, a co ! Przeszkadza ci to ? Mi absolutnie nie przeszkadza i nie obchodzi mnie czy jakiś palant zbiednieje / zidiocieje od jarania trawki. To jest ich sprawa. Jedynie nie zgadzam się na leczenie tych kozaczków przez państwową służbę zdrowia za DARMO :). Niech się leczą na koszt WŁASNY.

Podsumowując:

Chcesz jarać? Jaraj ile chcesz , ale koszty leczenia ponoś SAM!

PS: Do tych co myślą, że cała polska zacznie jarać po zalegalizowaniu... Weźcie skończcie słuchać radia maryja i oglądać tv trwam. Mądrzy i rozsądni Polacy sami zdecydują czy chcą jarać czy też nie.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...