Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalizacja marihuany.

Gość

Czy w Polsce marihuana powinna byc zalegalizowana?  

258 użytkowników zagłosowało

1. 1. Legalizacja marihuany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Palikot nie wygrał wiedz temat można zamknąć i otworzyć za 4 lata ;) bo teraz nie będzie Legalizacji :(

Ale dostal sie do sejmu.

Tak powinno być w sejmie:

RP, PPP, PiS , SLD i PSL

= 4 lata w zajebistym kraju

Kto w ogóle głosuje na PO ? ;/ ja pierdole...

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem na : NIE

Dlaczego ? :

1. Będzie pełno ćpunów i narkomanów

2. Będzie więcej kradzierzy i morderstw właśnie przez ćpunów .

3. Będzie mniej pożądnych ludzi w polsce i polska jeszcze bardziej spadła by na psy .

Kto popiera mnie licze na +

Ale dostal sie do sejmu.

Tak powinno być w sejmie:

RP, PPP, PiS , SLD i PSL

= 4 lata w zajebistym kraju

Kto w ogóle głosuje na PO ? ;/ ja pierdole...

Ja bym zagłosował PO jest Good .

Nie nawidze Tuska .

Mieliśmy gorące źródła w Polsce wiecie ?

Tusk sprzedał je zaraz po ich odkryciu ruskim czy tam niemcą nie pamiętam ...

@Edit : Błąd ortograficzny .

Opublikowano

Jestem absolutnie przeciwna legalizacji,a dlaczego?,normalnie,bo już i tak jest zbyt dużo tego,czego być nie powinno.Młodzież,czasami dzieci wiedzą,że nie wolno,a palą papierosy,piją alkohol,chociaż wiedzą doskonale,do czego to może doprowadzić.Ale jak każdy zna życie i tak nikt nie będzie miał wpływu na to co postanowią w Rządzie.Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

I tak nie wprowadzą legalizacji, a takie tematy nic nie zmienią. ^.^ Dzieci będą kraść z portfela rodzicom, żeby mieć pieniążki i zajarać.

64324979382736676445.jpg

Opublikowano

"1. Będzie pełno ćpunów i narkomanów

2. Będzie więcej kradzierzy i morderstw właśnie przez ćpunów .

3. Będzie mniej pożądnych ludzi w polsce i polska jeszcze bardziej spadła by na psy ."

Skąd wy się bierzecie?

1. I tak palą, ćpają... ćpuny ci co jarają marychę ? daj spokój : |

2. Ten punkt mnie rozpierdolił xdd co to ma wspólnego? marihuana uspokaja, a nie pobudza, nikt na haju nie wybije okna i nie okradnie sklepu.

3. A Holandia spadła na psy? Ci co palą to nie są porządni ? hah xD

Twoje argumenty wiesz gdzie se możesz wsadzić ?

Trzeba zlikwidować kościoły, zalegalizować marychę i mamy zajebiście bogaty kraj . 13 mln dziennie zaoszczędzimy z kościołów i 1280 mln rocznie zyskamy z marychy. Będziemy mieli zajebiste drogi i wysoką pensję. =D

btw już wiem dlaczego PO wygralo... ehhh ; |

Opublikowano

No, nie pale ale jestem za legalem, to mądre słowa.

Ja jestem za legalizacją, bo niewinny człowiek, który np. zajara raz, policja go złapie pójdzie siedzieć i tyle. Powinno być albo zalegalizowane, albo mniejsze wyroki, np. grzywna jakaś.

Jeżeli by zalegalizowali, to przestali by handlować małolaty, bo ci handlarze nie boje li by się o własne dupsko.

fb.com/myrodj

Opublikowano
3. A Holandia spadła na psy? Ci co palą to nie są porządni ? hah xD

A myślisz, że Holandia teraz nie żałuje, że zalegalizowali marihuanę?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

A myślisz, że Holandia teraz nie żałuje, że zalegalizowali marihuanę?

Myślę, że nie, że to świetny interes i ulga dla obywateli, nie muszą już się męczyć z dilerami i płacić im ogromne sumy ;) Wystarczy nasionko za 8 zł ;) Ehh nie mogę się doczekać <3

Opublikowano
Myślę, że nie, że to świetny interes i ulga dla obywateli, nie muszą już się męczyć z dilerami i płacić im ogromne sumy ;) Wystarczy nasionko za 8 zł ;) Ehh nie mogę się doczekać <3

Może na początku było to dobre, teraz już nie. Poczytaj sobie trochę to się dowiesz.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Może na początku było to dobre, teraz już nie. Poczytaj sobie trochę to się dowiesz.

Przeczytałem. Takie tam bzdury.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80587,10432155,Holandia_juz_nie_lubi_marihuany.html

Jakichś porządnych argumentów na zdelegalizowanie nie ma. Po prostu problemy z tym są, ale nie dla użytkowników tylko dla rządu, bo nie ogarniają tego, np. coffe shopy za mocną sprzedają legalnie działając nielegalnie (wtf).

Opublikowano

Sam paliłem sporo swego czasu od roku jednak mnie to przestało kręcić.

Co do tematu, moim zdaniem nie można tego tak łatwo określić. Najpierw zalety. Po pierwsze, mimo wszystko marihuana jest obecnie dostępna wszędzie, począwszy od małych wsi, aż do większych miast, więc i tak kto chce to pali;] Wiemy doskonale, że obecnie państwo nic nie dostaje pieniędzy za handel, wręcz można powiedzieć, że traci i to spore pieniądze (wszelkiego rodzaju akcje wytropienia dilerów oraz pobyty w więzieniu palaczy). Trzeba również pamiętać, że marihuana może być stosowana jako lek (m.in. przeciwbólowy) było wiele badań na ten temat. Kolejnym + jest to, że jak dobrze wiemy "zakazany owoc"lepiej smakuje.

Jednak minusy też są, mianowicie, uzależnienie. Nie jest prawdą, że nie można się od tego uzależnić (sam znam osoby które nawet od pół roku palą praktycznie dzień w dzień). Wiele osób mówi, że marihuana nikogo nie zabiła, jednak wiele osób pod jej wpływem straciło życie (wszelkiego rodzaju samobójstwa spowodowane byciem pod wpływem). Ostatnią sprawą jest to, że marihuana palona regularnie uszkadza nasz kod DNA (również wiele badań potwierdzających tą opinie).

Podsumowując jeśli ktoś chce palić będzie palił. Jednak palenie sporadyczne nie jest wcale bardziej groźne od np picia alko, co innego gdy ktoś się uzależni, ale tutaj to jest z reguły zależne od człowieka i jego woli.

Opublikowano

(...)

Jednak minusy też są, mianowicie, uzależnienie. Nie jest prawdą, że nie można się od tego uzależnić (sam znam osoby które nawet od pół roku palą praktycznie dzień w dzień). Wiele osób mówi, że marihuana nikogo nie zabiła, jednak wiele osób pod jej wpływem straciło życie (wszelkiego rodzaju samobójstwa spowodowane byciem pod wpływem). Ostatnią sprawą jest to, że marihuana palona regularnie uszkadza nasz kod DNA (również wiele badań potwierdzających tą opinie).

Podsumowując jeśli ktoś chce palić będzie palił. Jednak palenie sporadyczne nie jest wcale bardziej groźne od np picia alko, co innego gdy ktoś się uzależni, ale tutaj to jest z reguły zależne od człowieka i jego woli.

Wiem o co Ci chodzi z tym uzależnieniem. To jak walenie konia. Niby można bez tego żyć, ale na drugi dzień chce się zrobić to jeszcze raz =D

No bo nie zabiła, sama w sobie nie jest szkodliwa, ogólnie o wiele więcej osób traci życie przez papierosy i alkohol -- z promilami można wyskoczyć z okna bez problemu.

Uszkadza DNA? w jakim sensie?

Opublikowano

Badania naukowe wykazały, że palenie marihuany jest bardziej szkodliwe, niż palenie papierosów (1 joint to około 5-6 papierosów), na jakiej dokładnie zasadzie Ci nie powiem, bo po prostu z chemii ani biologii, aż tak dobry nie jestem. Fakt faktem to palacze fajek mają gorzej, bo palą o wiele więcej papierosów, niż zwolennicy konopi jointów;]

Co do tych samobójstw, chodziło mi głównie o schizofrenie, która częściej zdarza się u osób palących trawę. A co do schizofrenii to około 40% chorych, próbowało popełnić samobójstwo.

Chciałem tylko powiedzieć, że dla mnie najgorsze jest to, co oprócz marihuany nam sprzedają... Wiele razy jest więcej chemii, niż samej konopi. Dlatego według mnie lepiej, aby było to zalegalizowany otwarte coffe shopy i tam byśmy chociaż wiedzieli co palimy;] Zaraz pewnie niektórzy mnie potępią, bo jak wiemy im więcej chemii tym lepszy kop, ale czy o to chodzi, zebysmy nie wiedzieli co palimy?

Opublikowano

A ja osobiście nie palę i palić nie będe...

I mówię NIE legalizacji !

Powinni zwiększyć kary za posiadanie jakichkolwiek narkotyków...

yeahh.gif

Daj +

;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Wczoraj dokładnie słyszałam w wiadomościach,jak wypowiadali się politycy,że jeśli ktoś będzie posiadał maleńką ilość marihuany przy sobie i zostanie z tym złapany,to podobno nie będzie ukarany.Natomiast większa ilość jaką by ewentualnie przy kimś znaleźli będzie wiadomo odebrana,a posiadacz ukarany.Czyli,że legalizacja będzie.Wiadomo,że ludzie swoje,politycy swoje.Uważam,że nikt głową muru nie przebije,a kto będzie chciał używać to świństwo,to jego sprawa,to samo zresztą dotyczy papierosów,czy alkoholu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jestem ZA! xD Why? Bo ludzie palą i ciągle robią tyle trudu żeby ją dostać. Gdyby była zalegalizowana była by bardziej dostępna dla tych którzy chcą ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Witam! Wczoraj dokładnie słyszałam w wiadomościach,jak wypowiadali się politycy,że jeśli ktoś będzie posiadał maleńką ilość marihuany przy sobie i zostanie z tym złapany,to podobno nie będzie ukarany.Natomiast większa ilość jaką by ewentualnie przy kimś znaleźli będzie wiadomo odebrana,a posiadacz ukarany.Czyli,że legalizacja będzie.Wiadomo,że ludzie swoje,politycy swoje.Uważam,że nikt głową muru nie przebije,a kto będzie chciał używać to świństwo,to jego sprawa,to samo zresztą dotyczy papierosów,czy alkoholu.

Ten przepis to takie zabezpieczenie dla pociech prokuratorów i kasiastych rodziców.

Opublikowano

W sumie, to z tą legalizacją nie taka prosta sprawa. Niby wszystko OK, ale mam w klasie dwóch, którzy właśnie palą. Obaj pojebani, jeden wczoraj kolesiowi założył gilotynę i walnął tak w oko, że jest w szpitalu (nie, nie przesadzam.). Przeszkadza, psuje wygląd klasy. Z jakiegoś powodu nie wywalili go z gimnazjum jeszcze, chociaż ma ponad 15 uwag no i to pobicie. Wszyscy tak piszą, że marihuana jest taka dobra, ale jakby miał kogoś na haju na lekcji, to bym już nie myślał o tym tak. Legalizacja marihuany może być, ale żeby to było poważnie kontrolowane, bo takie sytuacje to przegięcie.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

niektorzy mowią : po co legalizacja jak i tak kazdy jara.

niby tak ale ej pomyslcie. nie chcecie isc sobie dumnie z grubym jointem przez ulice bez zadnych przypałów? Bo ja np chce.

I j.w. jest mniej szkodliwa niz alkohol i papierosy. Wiecej nawet ! leczy epliepsje <chyba cos jeszcze ale glowy nie dam> ;p Zawsze Za !

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Jeebać cenzure

Opublikowano

Jestem na TAK!!

Po 1. Kasa za akcyzy

Po 2. zakazany owoc bardziej ciągnie do siebie czyli jak by było legalne w kofikach to dzieci nie miały by takiego dostępu !

Po 3. bardzo dobry środek znieczulający (uspakajający)

Po 4. była by mniejsza liczba ludzi sięgających po inne używki (bo po co łamać prawo jak mogą legalnie zapalić coś lekkiego ?)

i tak można bez końca bo znalazł bym jeszcze dużo argumentów ZA!! ale nie o to tu chodzi

Dodam jeszcze od siebie ze Polska to nie Czechy i u nas nie pozwolą na legalizacje bo za doży biznes w tym maja nasi posłowie !!

A dla tych co sa na nie polecam film od - National Geographic "Drugs Inc Cannabis" Jest wersja po Polsku

Ej sprawdź TO (koleś jest zajebisty !)

http://www.youtube.com/user/TheAsterkcr#p/u/9/wTflXMsnf4c

To jest prawdziwy Polski Underground !!!

Opublikowano

Zdecydowanie na tak , teraz musisz się kitrać z głupimi ilościami żeby cię nie zawineli.

Jeśli ktoś nie palił to polecam , nic nie robi lepiej w piątkowy wieczór niż blancik <3

2h masz beke po prostu odlot , gorzej jak ktoś ci coś głupiego wkręca.

No i trzeba znać umiar żeby nie heftać i przypału sobie nie zrobić.

Aaa i jak ktoś nie palił to nawet niech nie głosuje

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...