Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalizacja marihuany.

Gość

Czy w Polsce marihuana powinna byc zalegalizowana?  

258 użytkowników zagłosowało

1. 1. Legalizacja marihuany?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak więc idziemy z protestem pod siedzibę Tuska ze sztandarem "Nawet internauci chcą legalizacji pietruszki 5 palczastej!". <_<

Opublikowano

Tak więc idziemy z protestem pod siedzibę Tuska ze sztandarem "Nawet internauci chcą legalizacji pietruszki 5 palczastej!". <_<

Dziecko, ty chociaż wiesz co to jest, jak wygląda i jakie ma właściwości ? B)

63989389769756300986.png

Opublikowano

Dziecko, ty chociaż wiesz co to jest, jak wygląda i jakie ma właściwości ? B)

1: Nie jestem dzieciakiem

2: Na jakiej podstawie sądzisz, że nie wiem co to jest?

3: To był żart

4: Czemu dałeś mi + pod postem skoro kpisz z owej treści? (chociaż w sumie mam, to gdzieś)

Opublikowano

Nie legal to nie jest dobre wyjscie z sytuacji . Po pierwsze to rozjebie narod polakow bo sa za tepi na palenie trawy kulturalnie. Zreszta palenie jest nalogiem noi chuj kasa leci jak juz zaczniesz a potem rzad musi wydac pelno kasy na osrodki dla nich , na leczenia odwyki itp.

Lecz jestem za wprowadzeniem ilosci "wlasnego uzytku" powiedzmy 1g policja cie lapie i nic puszcza dalej . Potem uzytek do 5 g przy sobie ale za to juz mandat a co kolwiek wiecej sad . Mozliwosc do 1 kszaczka w domu legalnie o ile jest to jakis dopuszczalny gatunek.

Legalizacja trawy przynosi do kraju jeszcze wieksza dilerke niz sobie wyobrazacie oraz wtedy ciezkie narkotyki staja sie bardziej popularne bo "high" z trawy nie jest juz wystarczajacy oraz jak dilerzy beda uchodzic na sucho z trawa zaczna dilowac hera koka itp.

wakow9.png
Opublikowano

Marihuana nie zabiła żadnego człowieka..

Alkohol ponad 2000 rocznie. Dlaczego alkohol jest legalny ?!

Moim zdaniem dlatego że tusk itp gówno wiedzą o marihuanie..

KUL STORY BRO!

Bajeczki o nie zabijającej marihuanie, to to samo co w nowożytności papierosy pomagające w leczeniu serca.

Poza tym, Ci co są "za" są dziwni, i nie myślą logicznie, zalegalizowanie marihuany wykończy dilerów, a w sklepie dowalą wam vat, akcyzę i Bóg wie jeszcze co, i za gramika zamiast 30 zł będziecie płacić 90.

Pozdrawiam cichopalaczy, Ci co palą, nie gadają. A jak legalizacji nie będzie, to ludzie będą i tak palić, a dilerzy i tak będą sprzedawać, taka kolej rzeczy.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Weście sie ogarnijcie Takich tematow bylo juz ze nie policze a co to tematu to jestem na nie Dlatego iz to gowno zabija ludzi wiec czemu ma byc legalne po takim gownie mozna wyskoczyc z 10 pietra dla zabawy

Opublikowano

Może sama marihuana nie, ale wszystkie dymy itp. rzeczy, które wydzielają się podczas spalania przyczyniają się do pogorszenia zdrowia(tak samo jak papierosy). Nie mówiąc już o np. wypadkach samochodowych pod wpływem jej działania.

I jak już mówiłem, nie dla legalizacji, ale tak dla posiadania małej ilości na własny użytek.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Weteran
Opublikowano

Moim zdaniem dlatego że tusk itp gówno wiedzą o marihuanie..

Pff... a ciekawe ile osób wyskoczyło przez okno pod wpływem marihuany.

Nie jestem za legalizacją, bo to niszczy ludzi, wszystko co narkotyzuję jest złe.

Opublikowano

hmmm, a nie pomyśleliście jaki był by chaos gdyby 3/4 społeczeństwa przychodziło by do urzędów/pracy/szkoły na haju?

Nie mówię, że jaranie jest złe, ale popatrzcie na to z tej strony...

Żeby nie było, paliłem, więc wiem o czym mówię.

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

Weście sie ogarnijcie Takich tematow bylo juz ze nie policze a co to tematu to jestem na nie Dlatego iz to gowno zabija ludzi wiec czemu ma byc legalne po takim gownie mozna wyskoczyc z 10 pietra dla zabawy

Czlowieku marihuana nie pobudza uspokaja. Ogarnij sie nikt nie skacze po marihuanie. Tematy ci sie pomylily.

Może sama marihuana nie, ale wszystkie dymy itp. rzeczy, które wydzielają się podczas spalania przyczyniają się do pogorszenia zdrowia(tak samo jak papierosy). Nie mówiąc już o np. wypadkach samochodowych pod wpływem jej działania.

I jak już mówiłem, nie dla legalizacji, ale tak dla posiadania małej ilości na własny użytek.

Sa waporyzatory czyli juz nie masz zadnego pogorszenia zdrowia. Ciezko jest spowodowac wypadek samochodowy jak jest sie na lekkim highu ale potem to czas reakcji i pierdoly sie jebia ale wolalbym jechac z kims najaranym niz najebanym woda ktory jedzie dla popisu.

Ale apropo trawa uzaleznia jak skurwysyn , robi z ciebie nic , nie chce ci sie nic robic i masz wielkie dziury w pamieci .

hmmm, a nie pomyśleliście jaki był by chaos gdyby 3/4 społeczeństwa przychodziło by do urzędów/pracy/szkoły na haju?

Nie mówię, że jaranie jest złe, ale popatrzcie na to z tej strony...

Żeby nie było, paliłem, więc wiem o czym mówię.

Ja takie parodie widzialem jak dopalacze byly legalne , kolejka do urzedu odebrac pieniadze czy cos a takiej dlugiej kolejce kazdy do headshopu wyskakiwal i tak cpali zulki za grosze.

wakow9.png
Opublikowano

Cóż. Za wiele, to dalsi użytkownicy nie mają wyboru do wypowiedzenia się w temacie. Albo będą dawać "odpowiedzi" albo, że są ZA lub PRZECIW lub jakieś inne z resztą takie same posty tyle, że inaczej sformułowane.

Opublikowano

1: Nie jestem dzieciakiem

2: Na jakiej podstawie sądzisz, że nie wiem co to jest?

3: To był żart

4: Czemu dałeś mi + pod postem skoro kpisz z owej treści? (chociaż w sumie mam, to gdzieś)

1.Ok

2. Bo nazywasz to pietruszką

3. tak tak oczywiście

4. dałem plusa bo twój post mnie rozśmieszył czyli tym samym spodobał mi się, od tego są + i - :*

63989389769756300986.png

Opublikowano

1.Ok

2. Bo nazywasz to pietruszką

3. tak tak oczywiście

4. dałem plusa bo twój post mnie rozśmieszył czyli tym samym spodobał mi się, od tego są + i - :*

Nazywam a raczej nazwałem, to pietruszką na podstawie tego durnego filmiku którego z resztą podałem wcześniejszych postach ( gdzieś tak 11 postów wcześniej dokładnie).

Żart, żartami każdy ma inny gust, a jak wiemy o gustach się nie dyskutuję.

Re: Odpowiedź na 4 punkt. Znowu uważasz mnie za lekko mówiąc głupka. Myślisz, że nie znam właściwości przycisków i opcji na forum? Weź przestań. Może stacjonujesz tu dłużej, ale koledzy ja też jakiś czas więc ekhem zwróć mi honor.

Pozdrawiam bez odbioru B)

Opublikowano

Legalizacja teraz i legalizacja tu! Kto ze szczecina to zapraszam na marsz wolnych konopi 1 pazdziernika o 16:00 pod urzędem !

zakaz handlu

Opublikowano

SPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAM

SPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAM

SPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAMSPAM... Nie zamykać tematu!!!!!!

Opublikowano

Ja wam powiem jedno, marihuane znałem już od kilku lat (może z 10?) zdarzało mi sie zapalić okazjonalnie i zawsze uważałem ją jako niegroźną i niepotrzebnie zakazaną używkę. Było pozytywnie, nigdy nie było "kaca" i efekty jej działania były zdecydowanie piękniejsze niż alkoholu (inne narkotyki też próbowałem ale bardzo dawno i w przeciwieństwie do marihuany nie były dla mnie). Problem pojawił się nagle, nagle ponad rok temu na początku sierpnia kiedy to odwiedził mnie stary znajomy z którym szybko znaleźliśmy dobry kontakt, a jak się później dowiedziałem potrafił dostarczyć każdą ilość w baaaardzo dobrej cenie. I tak się zaczęło kupowanie "piątek", potem "dziesiątek" .... Najpierw fajnie, przypomnienie starych czasów, potem starych fascynacji muzyką, nowe spojrzenie na stare imprezy, w ogóle nowe spojrzenie na stary świat (oczywiście przez pryzmat trawy), doszło do tego że po ja wiem? może po 4 miesiącach palenia każdy mój dzień zaczął wyglądać tak samo. Pobudka, śniadanie, praca, dom, trawa, trawa, piwo, trawa, piwo, spać. Dalej było jeszcze gorzej. W pewnym momencie między śniadanie a pracę wkradła się marihuana, później zacząłem nawet w pracy próbować. Pamiętam pewnej soboty gdy się obudziłem pierwsze o czym pomyślałem to trawa i wtedy (a był to już chyba maj 2011) zacząłem się zastanawiać czy nie zaszedłem za daleko, ale mówię sobie "chłopie wyluzuj przecież marihuana nie uzależnia, odpuść sobie na kilka dni na pewno ci przejdzie" wierzcie mi albo nie ale wieczorem znów zapaliłem!! Całą niedziele starałem się nie zapalić ale też nie umiałem. Doszło do tego, że wolałem być na haju niż trzeźwość, bo na haju nie myślałem o tym czy może marihuana jednak uzależnia. Dodam że jestem żonaty i ukrywałem to wszystko przed żoną (znaczy samo palenia a potem i uzależnienie) Coraz bardziej zacząłem odczuwać skutki palenia, dziury w pamięci, brak koncentracji, zawroty głowy, chroniczne zmęczenie i totalny zwis na wszystko!! żona coraz częściej starała się dopytywać co jest nie tak ze mną, a ja nie potrafiłem już sobie pomóc, każdego dnia rano mówiłem sobie że dziś nie zapale, ale przychodził wieczór i myśli o trawie nie pozwalały mi swobodnie funkcjonować. Doszło do tego że nie paliłem tylko gdy spałem, a wszystkie czynności jakie człowiek normalnie robi ja robiłem na haju..... Ostatecznie wpadłem w depresję i derealizację!!!!! Jak hu*owe uczycie którego nikomu nie życzę. Otwierasz oczy i wiesz że fizycznie je otwarłeś, ale nie jesteś pewny czy ty tu wogóle jesteś i czy te oczy są prawdziwe. Wszytko jakby przez szybę, jakbyś z boku obserwował film ze świadomością że to się nie dzieje. Nie będę opisywał co dalej się działo, dodam, że już od miesiąca nie palę i to dzięki sobie, dzięki mojej żonie, i jak bym to jeszcze jakiś czas temu powiedział dzięki JAH, a dziś dzięki BOGU. Oczywiście zaraz znajdzie się kilku oszołomów (sam wiele razy takie posty jak mój dzisiaj wyśmiewałem będąc spalonym i popijając piwo przed monitorem) którzy wyzwą mnie od kłamcy, wysłannika kościoła etc. Powiem jeszcze tylko jedno. Mit, że marihuana nie uzależnia jest tylko mitem, może i fizycznie nie, ale to co psychicznie przeszedłem i dalej przechodzę nie było tego warte, i nikomu nie życzę by wpadł w taki wir jak ja. I niech nikt mi nie mówi że to moja wina bo nie umiałem się powstrzymać, zapanować nad ilością itp. 10 lat potrafiłem, w 11 roku stało się...... Nie życzę nikomu....

Opublikowano

W dupie to mam...

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

A po alkoholu nie jeżdżą samochodami?

Jestem pewny, że większość osób co tu pisze nigdy nie paliło i nie widziało marihuany i piszą to co słyszą z telewizji.

Jestem za legalizacją chodź nie wiem czy ja się tego doczeka.

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...