Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Info Co do 1.8

TortiLLa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 414
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam,

Podobno jutro ma być uptade to prawda? Tak piszę na wiki zagranicznym minecrafta.

Opublikowano

Co wy macie z tym jutrem?

Ledwo Notch przyjedzie do Szwecji i już MC wyda? Pomyślcie, musi też odpocząć.

No i jak już mówiłem, sam oznajmił na livestream, że jest dużo do zrobienia i nie wie kiedy wypuści 1.8.

hollssygna.png

Opublikowano
Co wy macie z tym jutrem?

Ledwo Notch przyjedzie do Szwecji i już MC wyda? Pomyślcie, musi też odpocząć.

No i jak już mówiłem, sam oznajmił na livestream, że jest dużo do zrobienia i nie wie kiedy wypuści 1.8.

Zobaczysz, będziesz powtarzał to setki razy, a i tak to do nich nie dotrze (nich = napalone 10 latki)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

@Up

Czemu dałeś mi minusa? Za własną opinię? Ogarnij się dziaciaku.

Narazie wioski beda puste w wersji 1.8.? ma wyjść dopiero npc. , do expa mam mieszane uczucia a do jedzenia .. hmm.. podoba mi się ale nie będzie to realistyczne miec np 64 zupy w jednej ręce naraz.

Znalazłem też filmik Fanmade o Endermanie

Opublikowano

@UP no ta... tylko nie on sie "pali" w wodzie i nie robi bum ;D

W Ogóle słyszałem ze admini na serwerach będą grali jak w trybie crative... czyli taka duża "Skrzynia" z suwakiem ... czy to prawda?

3t6EGVz.png

Opublikowano

@Up

mam ci wysłać screena czy co żebyś uwierzył?

znalazłem takie coś

Wioski - małe osady wypełnione różnej maści domkami, połączone ze sobą dróżkami. Znajdują się tam również pola uprawne a w roli głównej bez niespodzianek - żyto.

Trafienia krytyczne - Zadany przeciwnikowi cios krytyczny będzie różnił się od zwykłego tym, że towarzyszyć mu będą smugi gwiazdek? (kojarzy mi się to z kombosami z Icy Tower) No i oczywiście co za tym idzie, to dodatkowe obrażenia.

Łuki - Można domyśleć się, że teraz łuk będzie bardziej potrzebny niż do tej pory i zapewne dlatego został upgrade'owany. Animacja napięcia cięciwy wygląda przyzwoicie a przy trafieniu krytycznym za strzałą będzie podążać wspomniana wyżej smuga wypełniona gwiazdkami.

Animacja spożywania mięsa - Nie będzie to zwykłe kliknięcie po czym kawałek mięsa zniknie z ekwipunku. Teraz mięsko będziemy dosłownie pałaszować. Posypią się okruszki ;]

Pasek doświadczenia - Za zabicie przeciwników (moby, zwierzęta) będziemy nagradzani punktami doświadczenia. Kolejne zdobywane poziomy będą dawały nam Skill Pointy? Po zabiciu ofiary wypadną z niej kuleczki? Które będą wyznacznikiem PD zdobytych za danego przeciwnika.

Enderman - Tak! Będą już w wersji 1.8 i będą występowały jak na razie randomowo na powierzchni ziemi. Umierają w wodzie.

Ocean - Teraz wycieczki łodzią będą prawdziwym wyzwaniem! I na pewno nie będą należały do krótkich. Znalezienie nowego kontynentu będzie wymagało sporo czasu i szczęścia.

Dungeony! - Wyglądają jak opuszczone kopalnie. Tunele, w których stropy wspierane są przez drewniane belki. Na ziemi zniszczone tory kolejowe, pajęczyny pod sufitem. Coś niesamowitego. Ale znalezienie ich również będzie nie lada wyzwaniem.

Nowe oświetlenie - Teraz światło pochodni, glowstone'a czy nawet słońca będzie całkowicie inaczej oświetlało okolicę. Pseudo HDR? Blask księżyca będzie blado niebieski natomiast światło wydobywające się z pochodni będzie "ciepło-pomarańczowe"

Dno mapy - czyli niżej niż znajduje się Bedrock, będzie czarne niczym Pitch Black.

Nowy rodzaj mięsa - Już wiadomo, że będzie to drób.

Zmieniony background w menu gry.

Tryb Twórczy - Latanie, spawnowanie bloków, kontrola czasu i inne czity. To wszystko w dodatkowym trybie Creative Mode

Opublikowano

Nie trzeba expić, bez expienia też przeżyjesz, daje ci to tylko zwiększoną prędkość przy biegu (tak gdzieś czytałem). Zresztą, jak będziesz zabijać potwory to będziesz expił, a napewno będziesz zabijał potwory. Bez expienia też przeżyjesz!

Zgodzę się co do ilości rud, kiedyś jaka uciecha była gdy diament się znalazło, boże, przez 20 minut tyle uciechy było, a teraz? Diament znaleźć to około 10-20 minut.

hollssygna.png

Opublikowano

z tego co wiadomo nie na jeszcze na dzień dzisiejszy npc więc wnioskuję że trzeba będzie poświęcić trochę czasu na oczekiwanie jeszcze ;p

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

After a looong day at the booth, we had a dinner with Jinx. I had a huge steak and something called a “knockout”, and now we’re putting together an awesome party tonight

On wpierdala stejki, a ty myślisz że ciężko pracuje nad klientem ;>

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Hinar, oni grają tylko w Metina i potem wszystko do niego porównują, że exp jak w metinie, pieniądze jak w metinie (chociaż pieniędzy nie będzie), Szarża jak w metinie...

Masakra...

hollssygna.png

Opublikowano

emilo dobra uwaga wszyscy coś piszą ale bez dowodów ...

ludzie jak macie informacje to dajcie link z kąd to wiecie ...

sorka za spam ale mnie to wkurza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...