Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Nowe pliki serwerowe by sherer FreeBSD 9.0 64/32 bit

sherer

Jak się podobają pliki?  

254 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pliki podobaj? Ci si? i czy mam robi? kolejn? wersj??

• TAK
      184
    • NIE
      13
    • I hate Justin Bieber!
      72

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ej sherer dodasz Tut jak postawic serwer na twoich plikach na hamachi ?? Albo inny user będę wdzięczny dam + i 5

1313311128-U379371.png
  • Odpowiedzi 260
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ej sherer dodasz Tut jak postawic serwer na twoich plikach na hamachi ?? Albo inny user będę wdzięczny dam + i 5

Ja ci powiem jak postawic na hamachi. Jak stworzysz juz Komputerek w Vbox to wchodzisz w ustawienia---> siec----> dajesz mostkowa karta sieciowa-----> i tak pod spodem zmienasz na hamachi.... Pozniej w sysinstall w name serwer pisze: 192.168.1.254 czy cos takiego, zmieniasz to na 4.2.2.0 LUB tez sprobuj 4.2.2.3 ktorys z tych napewno dziala. IPv4 Geteway na swoje z hamachi normalna koncowka, IPv4 adress na hamachi z koncowka 100, Netmask 255.0.0.0 ---> pozniej robisz wedlug tego tutka mi dziala. Ja mam 4.2.2.3 u siebie.

Opublikowano

Ja ci powiem jak postawic na hamachi. Jak stworzysz juz Komputerek w Vbox to wchodzisz w ustawienia---> siec----> dajesz mostkowa karta sieciowa-----> i tak pod spodem zmienasz na hamachi.... Pozniej w sysinstall w name serwer pisze: 192.168.1.254 czy cos takiego, zmieniasz to na 4.2.2.0 LUB tez sprobuj 4.2.2.3 ktorys z tych napewno dziala. IPv4 Geteway na swoje z hamachi normalna koncowka, IPv4 adress na hamachi z koncowka 100, Netmask 255.0.0.0 ---> pozniej robisz wedlug tego tutka mi dziala. Ja mam 4.2.2.3 u siebie.

Dzięki leci 5 i + z godnie z obietnicą

1313311128-U379371.png
Opublikowano

Wszystko zainstalowane

podczas konfiguracji połączenia w sysinstall jakie mam wpisac IP jak nie korzystam z Hamachi?

standardowo przypisałem bramke 192.168.1.15 a opniżej w IP wpisałem 192.168.1.4

po zresetowaniu i próbie wejścia na strone od Metina brak połączenia z serverem.

jak rozwiązać ten problem jeżeli ktoś wie proszę o podpowiedź

z góry dzięki

oczywiście za pomoc plus i wielki szacun

Chyba zbyteczna pomoc.

Problem rozwiązałam sam a strona działa ale musialem przekonfigurować polonczenie na polonczenie mostowe i wybrać swoja karte sieciowa. teraz polonczenie działa poprawnie pod wew ip 192.168.1.2

jednak problem teraz za zainstalowaniem a wlasciwie z komendą /SF2010.sh

Coomand not found <- dziwne jak dla mnie

SS żeby nie byłoze ściemniam

capture07052011000309.jpg

Nic z tego nie kumam bo mam pojecie co i jak (postawilem server Dekarona A9+Alloken i Aiona 2.1.0.9) a tu ku....... Command not found pytam się WTF_IS?!

27402144507863919339.jpeg

Opublikowano

A czy jest w stanie ktoś mi pomóc?!

Ja normalnie się loguję, ale inni mają problem!

Normalnie się logują, ale po wybraniu postaci loga!

Czy macie jakieś pomysły?

Ps. Porty odblokowane itd.

Co mogę jeszcze zrobić?

Zależy mi na tych plikach, bo są zayebiste!

Zbieram -

Opublikowano

A czy jest w stanie ktoś mi pomóc?!

Ja normalnie się loguję, ale inni mają problem!

Normalnie się logują, ale po wybraniu postaci loga!

Czy macie jakieś pomysły?

Ps. Porty odblokowane itd.

Co mogę jeszcze zrobić?

Zależy mi na tych plikach, bo są zayebiste!

Hamachi?

http://www.mpcforum.pl/topic/290808-dl-mc-2010-v2-launcher/

Opublikowano

ja ten sam problem porty odblokowane . Tylko jeden pali sie na czerwono (port 80) . I nie chce mnie zalogowac

Kurcze co ja mam zrobic

Opublikowano

Kurwa te pliki są straszne naprawiłem jeden problem jest kolejny w zakładce player jest dużo uszkodzonych tabelek i nie Można ich naprawić jezeli możesz upnij mi swój folder MySQL

Edit:

Jeżeli ktoś posiada działające tabelki player proszę o podanie mi linku bardzo mi zależy

Jebnij Plusa !

35216.jpg

33071.png

34818.gif

35079.png

32282.gif

33125.png

17191.png

33983.png

Opublikowano

ja ten sam problem porty odblokowane . Tylko jeden pali sie na czerwono (port 80) . I nie chce mnie zalogowac

Kurcze co ja mam zrobic

A co ma port 80 (odpowiedzialny za połaczenie http://) za logowanie odpowiada port 11002

Opublikowano

próbowałem machnąć server na tych plikach ale niestety pliki są tak zbugowane ze masakra. Wszystko jest fajnie pieknie do pewnego momętu. A po kilku właczeniach i wyłączeniu VM VirtualBox pliki calkiem padają.

Bynajmniej tak bylo u mnie.

Problem z wywalaniem moze być jeszcze taki że używacie nie odpowiedniego klienta być moze czegoś brakuje po stronie klienta lub server ma coś czego nie posiada klient.

Postanowilem przetestować pliki od Badar-a postawiłem server bez wiekszych problemów server dziaała poprawnie, i nie samowicie stabilnie. Zero DC czy jakich kolwiek wywaleń z kienta podczas grania.

Kolejna sprawa przestańcie udostępiać porty SERVEROWE porty pod MSSQL MySQL mają być nie przekierowywane na ruterze.

Opublikowano

licze na to ze w nastepnym filmiku nie bedzie muzy , filmik bedzie bardziej wyjasniony np. jakie ip podac w sysinstall itd. ale nadal to najlepszy filmik na youtube + wrescie nie trzeba uzywac tego chinskiego gowna!

GOsR1MF.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...