Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiveria [Dedyk] [Hard]

Tiveria

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 623
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem byłym graczem Tiverii. Miałem różne postacie. All 80+ . Muszę przyznać - Kiedyś wyglądała ta gra inaczej. Atmosfera była zajebista, dużo beki na TS . A teraz?? Stara topka, wraz z naprawdę wieloma osobami na wyrobione eq na BS'ie, bądź sama je zrobiła, bądź kupiła bryłki z allegro i kupiła - Bez sens ....

Nowi gracze mogą POMARZYĆ o dobrej grze na tym serwerze. - Chyba że serio nie mają co robić.

Do tego :

• Dosłownie 0 eventów
  • Brak DC, co oznacza po prostu nudę..
  • Chujowy mod na ts, bo się wywyższa...
  • Brak questów. I wgl nuda .

Naprawdę przemyślcie sprawę Tiverii s2. Z dopracowanymi questami, częstymi eventami, i waszymi trikami informatycznymi, a stworzycie cudo serwer =)

Za duza sygna sygna - MrPiotrek122

Opublikowano

Ludzie admini mowili ze nie bedzie s2 i wasze blagania nic tu nie dadza... Server jest dobry, tyle ze po wbiciu 75 lvla nudny... Nie ma zadnej fabuly, przez co w kolko albo expienie, albo robienie DT... Oba nudne. Eventy to rzadkosc, nawet przez dlugi weekend NIC nie bylo...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

jak dla mnie serwer lipa grałem tam postać 90 i mnie okradli połowa to boty i złodzieje. Ps na srv są nudy jak nie wiem co nie ma misji żadnej fabuły na pl-u na 5lv jest więcej misji niż tam. Nie polecam wielki -

Jeśli pomogłem daj + jeśli nie pomogłem też walnij + =)

Opublikowano

Dokładnie,także jestem za tym,aby zrobić Tiverie s2.Wiecie jakie to jest zniechęcające jak wchodzisz pierwszy raz na serwer,a w mieście stoi kupa

ludzi ze 100+ lvle,eq b's..

Opublikowano

Nie rozumiem autorow , prawie wszyscy chca s2 . Wiemy ze chcecie bardziej udoskonalać serwer s1 dla topki , ale im tez sie to znudzi ;] Gra na aktualnym serwerze nie ma sensu, bo i tak sie nie wybijesz , tak jak mowie - przydalby sie s2 ;]

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@UP

Bo jesli powstanie s2, to 70% graczy z s1 przejdzie na s2, tam znowu wyrobi sie topka i za 3 miesiace bedziecie krzyczec o s3 i tak w kółko, nie? I to spowoduje, ze s1 padnie a za pare miesiecy padnie i s2... Bledne kolo, bezsensu.

Jesli sadzisz, ze nowy gracz który tu wbije nic nie osiganie - mylisz sie. Ja wpadlem miesiac temu, wbilem sobie 75lv i elegancko - chodzisz na dt, 7p, metki i zarabiasz w pizdu ze tak powiem, i zostajac na 75 latwiej Ci zarobic niz np 80 czy 85 lvlowi... Zarobisz sie na 75 lvlu, robsiz eq az do 90 lvla i expisz wtedy. Potem WW i tak mozna sie bawic, dorobic sporego majatku ze tak powiem.

Wystarczy troche checi,czasu i ogarniac gre...

Pozdro:)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@UP

Ja wiem - i od jakiego czasu jzu wolaja ludzie o s2? Praktycznie od powstania s1... Bo nie wbili sie w topke?

Obecnie gra po ~700 osob online, wieczorami i popoludniami. Nocami i w godzinach porannych po conajmniej 200. Wiec jak na tego typu server medium to jest dobry stan, mogloby byc lepiej, ale coz... No i wyobraz sobie - powstaje s2. Gracze ponizej 90 lvla <czyli pewno z 70% obecnych graczy> ida na s2 bo tam chwilowo bedzie ciekawiej. Na s1 zostaje te 200 czy 250 osob. W ten sposob s1 upada. Na s2 owszem przez chwile bedzie grac sporo ludzi, zapewne pod 2k, ale co potem? Potem bedzie to samo - uksztaltuje sie topka, gracze sie zaczna nduzic i bedzie blaganie o s3... Jak pisalem - bledne kolo^^

Admini niech ogarna najpierw s1 tak jak ogarniety powinien byc, bo nuda wieje - dawno miala byc wprowadzona "nowa mapa ktorej nigdzie indziej nie znajdziecie" - szkoda ze przedchwila ja widziaelm w prezce innego serva na mpcforum :/

Eventy sa raz na ruski rok - nawet na dlugi majowy weekend nic nie bylo...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

dla mnie z tym s2 to pomysł jest dobry tylko dlatego że BS nie byłoby od początku ... I wieża wygnańców będzie dla każdego od tego 90lvl a nie tak jak kiedyś ...

Hmm i ciekawi mnie tylko to jak ma się ta cała "topka" która gra na tym serwie, dla nich pewnie też ten serwer jest już przejedzony tylko nie znaleźli dostatecznie dobrego a by go zamienić w końcu i tak pewnie samoistnie się wymieni tych graczy na takich którzy zaczynali od zera...

I najbardziej mnie demotywuję tutaj do gry to że na pytanie o eq 4x15 lub 3x15 + hp to sie odpowiada zarób sobie i kup to wtedy mnie trafia szlag dlatego że to straszną monotonię wprowadza...

I just wanna help you...

Hey, sexy boy, set me free,

Don't be so shy, play with me,

My dirty boy, can't you see

That you belong next to me.

Opublikowano

@ GooDin

Wsumie nie zrozumialem o co Ci chodzilo w ostatnim zdaniu. Ok 30% graczy obecnych to Ci 95+, cala topka gra ...

S2 nie jest dobrym pomyslem, bo jak pisalem przez to s1 upadnie, zostana tam sami gracze z tejze wlasnie topki, tj tzw koxy, majace juz praktycznie cale eq skompletowane = zero szans na start nowych graczy, monotonie na servie.

Niech admini ogarna s1 tak jak powinien byc, zani mwezma sie za jakikolwiek inny server.

Chyba ze s2 to bylby 4fun na zasadach tiverii - bez dennych tysiecy epikow itd, to spoko. Ale drugi identyczny server mija sie z celem w tym wypadku

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

s2 to dobry pomysł - nie bedzie itemow z bs'a ktore keidys zdazyli sobie niektorzy zrobic.

jak bedzie ogloszenie na mpc o s2 tez bedzie wiecej graczy wiec nawet jesli s1 opustoszeje na s2 beda miec 2x tyle graczy.

Opublikowano

@ GooDin

Wsumie nie zrozumialem o co Ci chodzilo w ostatnim zdaniu. Ok 30% graczy obecnych to Ci 95+, cala topka gra ...

S2 nie jest dobrym pomyslem, bo jak pisalem przez to s1 upadnie, zostana tam sami gracze z tejze wlasnie topki, tj tzw koxy, majace juz praktycznie cale eq skompletowane = zero szans na start nowych graczy, monotonie na servie.

Niech admini ogarna s1 tak jak powinien byc, zani mwezma sie za jakikolwiek inny server.

Chyba ze s2 to bylby 4fun na zasadach tiverii - bez dennych tysiecy epikow itd, to spoko. Ale drugi identyczny server mija sie z celem w tym wypadku

Mówisz , że jeżeli zostanie wprowadzony serwer 2 , to na s1 będą grali tylko gracze z topki lub jakieś 'pro elo koxy' jak to ująłeś, tylko że powiem Ci tyle właśnie taka sytuacja się dzieje na serwerze teraz , tylko osoby z dobry ekwipunek'em (wybonowanym oczywiście na bs) grają na serwerze, kompletnie nikt nowy na serwer nie przychodzi, możliwe że zdarzy się i raz na tydzień jedna nowa osoba dojdzie.

Fakt jest faktem , no ale nie ma co prosić i błagać administrację o s2 , bo już się wypowiedzieli na ten temat i tyle.

Opublikowano

Prezentacja Porządna , na serwerze grałem oj i to ile ; ) Grałem tam jeszcze Gdy nazywał się Triadica.

Jeżeli ktoś lubi Hard Serwery to polecam.

competitions,proportional,456,186,60fbec

Opublikowano

Ktoś tam pisał, że gdy wyjdzie to będzie płacz o s3 itd. to wiadomo zawsze znajdzie się jakiś ale gracze nie chcą nowego serwera z powodu topki tylko dlatego, że przez hacka po serwerze fruwają zczitowane itemy wgl. pojawiły się zmiany głównie na niekorzyść dla nowych. Serwer już będzie tylko tracić graczy... po 30-50 osób na ch i 350 na handlowym (w tym pewnie 25% buffy, shopy itd.)

Edit; reset bądź s2, zrobienie starego DT i serwer cud miód ^^

5428180936970289905.png

Opublikowano

Powiem wszystkim na górze tak.

Graczy zmalało, bo został wyłączony bs.

Gdyby dalej działał by BS, na serverze było by o 300osób wiecej. W 100% o 300osób wiecej.

W obecnym czasie server jest już nudny i dlatego potrzeba tak samo zmodyfikowanego servera

tiveria jak na tym który teraz jest tylko S2, czyli server drugi. Nie bede sie sprzeczal, bo i tak nie otworza,

a server tiveria jest na prawde nudny, monotonny - exp, zarabianie, pvp, bonowanie. Event zdarza się raz na ruski rok

Szkoda gadać, tyle ode mnie. Zegnam

Opublikowano

także byłbym za s2... jest to jeden z najlepszych serwerów, jakie aktualnie są, jednak wybonowane itemki na BS (kiedy jeszcze działał) odpychają ;/ tak samo szybko powbijane lvle na ww. Teraz błędy te zostały wyeliminowane, więc na s2 grałoby trochę ludzi ;p

Opublikowano

Popieram, s2 to przyszlosc.

Moze kiedys admini zmienia zdanie i wkocnu wypuszcza S2 z 2k ludzi +.

Kazdy czeka na taki starannie dopracowany server jak tiveria gdy wszyscy beda rowno bez BS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...