Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiveria [Dedyk] [Hard]

Tiveria

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 623
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nasza serwerownia miała jakieś problemy z łączem dziś rano, ale problem został na całe szczęście w miarę szybko wyeliminowany.

Opublikowano

Drodzy użytkownicy MPC Forum!

Ta przerwa świąteczna była dla nas pracowitym czasem, zrobiliśmy sobie sporą listę rzeczy wartych zmiany. Do najważniejszych zmian jakie pragniemy zaprezentować już dzisiaj możemy zaliczyć z pewnością uporanie się z problemami, jakie mieliście drodzy gracze podczas podróży do WW/DT, od tej chwili ten problem powinien pójść w zapomnienie. Nie można zapominać również o irytujących błędach jak ten z petardami czy wierzchowcami, psuły one straszliwe balans między postacami - dzisiejsze poprawki je wyeliminują. Na liście znalazły się też poprawki na nieuczciwych graczy stosujących tzw. “Drop Hacki” bądź “Ghost Hacki”, tego typu oprogramowanie zostało na stałe zablokowane. To tylko kilka najważniejszych poprawek jakie udało nam się zrobić w ciągu ostatnich kilku dni, pełna lista znajduje się poniżej:

• Poprawiliśmy błąd polegający na wyrzucaniu graczy z DT/WW.
  • Zablokowaliśmy cheata typu “Ghost Hack”.
  • Zablokowaliśmy cheata typu “Drop Hack”.
  • Zablokowaliśmy komendę /ski 100-131.
  • Wprowadziliśmy ograniczenie czasowe na zmianę bonów w przedmiotach.
  • Od teraz bezwzględnie wymagany jest 75 poziom do utworzenia gildii.
  • Utrudniliśmy dostęp na serwer graczom, korzystającym z Metin2Mod’a.
  • Zablokowaliśmy możliwość karmienia konia, nieprzeznaczonym dla niego pożywieniem.
  • Ostatecznie zablokowaliśmy możliwość przywoływania postaci w WW, DT, OX, Grocie V2.
  • Chińskie Ogniste Petardy nie dodają już żadnych dodatkowych bonusów.
  • Włączyliśmy automatyczną zmianę dzień/noc. Noc zapada o 20:00 i trwa do 6:00.
  • Zablokowaliśmy błąd polegający na możliwości przywołania gracza bez wymaganego poziomu dowodzenia.
  • Wprowadziliśmy ograniczenie na ilość wysyłanych wiadomości na czacie. Od teraz jest to jedna wiadomość na dwie sekundy. Pozwoli to ograniczyć spamerów, którzy zaśmiecają czat oraz jednocześnie ludzi, którzy lubią naciskać enter po każdym napisanym słowie.
  • Wprowadziliśmy poprawki mające na celu wyeliminowanie błędu z wierzchowcami, polegającemu na nieznikaniu dodawanych przez nich bonusów.

Liczymy, że te działania pozwolą na jeszcze przyjemniejszą i bardziej zbalansowaną grę na naszym serwerze !

Wspomniane wyżej zmiany to tylko część tego co dla Was przygotowaliśmy, na resztę będziecie musieli poczekać do nowego roku (najpewniej jego pierwszy tydzień). A jest na co czekać bo na ukończeniu mamy również:

• W całości spolszczone misje konne.
  • Przebudowany system Areny Walk. Arena jaką teraz znacie świecie pustkami - dosyć tego! Od teraz statystyki będą zapisywać się tylko w określonych przedziałach godzinowych w dni weekendowe. Najdzielniejsi gracze będą obdarowywani nagrodami. Każde zwycięstwo będzie odnotowywane w profilu gracze i w systemie Trofeów. Każdy nowy tydzień to nowa okazja na zdobycie tytułu mistrza Areny Walk!
  • Zmiana zasady działania statystyk. Postanowiliśmy iść o krok dalej i zaserwować Wam coś czego nie ujrzycie na konkurencyjnych serwerach. Do systemu statystyk dołączymy już wkrótce znacznie większą ilość rzeczy, zapisywane będą między innymi postępy w walce z bossami czy liczba punktów życia jaką gracz zabrał przeciwnikowi w swoim najsilniejszym uderzeniu. Doskonale wiemy, jak bardzo lubicie ze sobą konkurować, teraz będziecie mieli ku temu dodatkowe powody !
  • System Trofeów, który to będzie śledził Wasze poczynania zarówno w grze jak i poza nią (np. przeprowadzona ostatnio akcja charytatywna) i na podstawie tego obdarowywał Was unikalnymi plakietami w profilu postaci. Plakietki oprócz oczywistego ciekawego wyglądu, dają momentalny podgląd na to, z jak bardzo doświadczonym graczem mamy do czynienia!
  • Podgląd liderów gildii, którzy są online. Wiemy jak ciężkie jest znalezienie godnego przeciwnika do wojny, dlatego przygotowujemy taką funkcję właśnie dla liderów gildii, by mogli w prosty i wygodny sposób znaleźć gildię, która będzie chętna do walki.
  • Dlaczego musicie poczekać na te zmiany? Nie są one jeszcze w pełni przetestowane, a żeby je przetestować, musimy wprowadzić dzisiejsze zmiany. Dzięki temu będziemy mieli możliwość dopięcia wszystkiego na ostatni guzik.

Na koniec pragniemy Wam życzyć szczęśliwego nowego roku!

Pozdrawiamy,

Ekipa Tiveria.pl

Opublikowano

Wprowadziliście ograniczenie czasowe na zmianę bonów w przedmiotach, szczerze ? utrudniliście grę nowym graczom, nie lepiej było usunąć bony, każdemu ? i wtedy prowadzić coś w tym stylu, bo rozumiem zbanowanie 90 % graczy, bo tyle niestety używało tego BonusSwitchera ..., by wam tylko zmniejszyło, popularność, no ale powinniście również coś zrobić tymi graczami którzy złamali pewny punkt granic.

Opublikowano

Powiem tak, pragnąłem od wielu, wielu miesiącach, jak i zarówno wielu graczy pograć, na serwerze Tiveria, lecz niestety zatrzymywała, nas pewna przyczyna, czyli pewny Bot o nazwie, Bonusswitcher, jak zarówno każdy z Nas wie, praktyczna każdą osoba go używała, co prawda zwracaliście na to uwagę i zbanowaliście parę osób (Przed tego Bota niestety, ale odeszło praktycznie 40% graczy) ... no ale, mogliście już każdemu graczowi usunąć każde, bony potem przystąpić do zmian serwerowych , czyli

Wprowadzenie ograniczenie czasowe na zmianę bonów w przedmiotach

. Ponieważ niestety, nowi gracze nie mają na serwerze żadnych szans, a chyba zależy wam na pewnej popularności, i wielu, wielu nowych graczy, więc W imieniu moich przyjaciół i tu zgromadzonych prosimy, o wprowadzenie identycznego serwera s2, jesteście zaufanym teamem, więc myślę że można na Was liczyć.

Serdecznie Pozdrawiam i Życzę miłego, zarówno szczęśliwego Nowego Roku.

Opublikowano

S2 był by świetnym pomyslem, znacie się na robieniu serverów, więc róbcie to co robicie dobrze. Moje zadnie aby tiveria s2 wystartowal jak najszybciej!

Opublikowano

Wprowadziliście ograniczenie czasowe na zmianę bonów w przedmiotach, szczerze ? utrudniliście grę nowym graczom, nie lepiej było usunąć bony, każdemu ? i wtedy prowadzić coś w tym stylu, bo rozumiem zbanowanie 90 % graczy, bo tyle niestety używało tego BonusSwitchera ..., by wam tylko zmniejszyło, popularność, no ale powinniście również coś zrobić tymi graczami którzy złamali pewny punkt granic.

Wykrycie takich rzezimieszków to przeanalizowanie setek gigabajtów danych, co nawet przy dobrym algorytmie zajmie dużo czasu i nie będzie 100% dokładne. Interwał na bonowanie to aktualnie 1 sekunda i w ten sposób chcemy po prostu utrudnić bonowanie ludziom, którzy lubią szybko zrobić sobie dobre bony - a są tacy ludzie.

Co do "zabezpieczeń" przed modem, to było proste utrudnienie, które zatrzyma na pewno jakiś ułamek ludzi. Mamy w zanadrzu jeszcze wiele tricków, którymi Was na pewno zaskoczymy i których nie będzie tak łatwo obejść.

Opublikowano

Moim zdaniem jest to najlepszy polski prywatny serwer.

Posiadam wojownika 67Lv. o nicku UndeRtakeR75

I w miarę ładne eq pozdro.

Opublikowano

Bardzo i to bardzo nurtują mnie pytania:

Czy Będzie S2 Tiverii?

Zamierzacie zmienić trochę system zgłoszeń?

Uzasadnij odpowiedź.

I just wanna help you...

Hey, sexy boy, set me free,

Don't be so shy, play with me,

My dirty boy, can't you see

That you belong next to me.

Opublikowano

Bardzo i to bardzo nurtują mnie pytania:

Czy Będzie S2 Tiverii?

Zamierzacie zmienić trochę system zgłoszeń?

Uzasadnij odpowiedź.

Czy będzie S2 Tiverii?

Nie, nie będzie. A przynajmniej nie mamy tego w jakichkolwiek obecnych planach. Powodów jest wiele. Przede wszystkim, tworzenie kolejnych serwerów, przy tak niedużej ilości graczy, mija się z celem. Tworząc drugi serwer, po krótkim czasie, wiele ludzi chciałoby kolejny serwer - "bo nie dogonimy nigdy topki". Można popaść w obłęd i z jednego serwera zrobi się jeden na pół roku. Każdy, kto chce podbić topkę na Tiverii, ma na to szanse. Wystarczy wytrwałość i umiejętności. Jeśli brakuje komuś i jednego, i drugiego to i na takim S2, S3 i S100, nawet jeśli na początku będzie w topce, to długo w niej nie wytrwa.

Zamierzacie zmienić system zgłoszeń?

Nie mamy żadnych krótkoterminowych planów w tej sprawie. Nawet mimo tego, że aktualny sposób komunikacji z nami nie jest doskonały, nasza administracja cechuje się o wiele większą wydajnością od jakiejkolwiek administracji, jakiegokolwiek polskiego serwera prywatnego. W ciągu roku wysłaliśmy ponad 10 tys. prywatnych wiadomości, napisaliśmy tysiące wartościowych postów, nałożyliśmy prawie 5 tysięcy kar, rozpatrzyliśmy ponad 6 tysięcy skarg oraz prawie 1,5 tysiąca apelacji. Dodatkowo odbyliśmy około 1 tys. rozmów Skype z graczami Tiverii. Cały czas się rozwijamy i w przyszłości na pewno i nasz system zgłoszeń ulegnie zmianie, ale aktualny roadmap nie zawiera jeszcze żadnych planów w tym kierunku.

Opublikowano

Tak jak ja ostatnio gralem.. byl eventy zsyp kamoli.. no slicznie ale po co spadaly kamienei 75-90 skoro nic kompletnie nic z nich nie dropi? pff sranie w banie gralem sporo na serwie ale uwazam to za zmarnowany czas.. full abs na bm a ten i tak po 7k+ ze sferki napierdziela.. .. ceny jak z kosmosu trutka 50b.. no prosze.. oszustow i cwaniaczkow pelno na seriwe ale to jak na kazdym.. WW najpierw dajaa proste potem utrudniaja.. no WTF? Jako team zrobiliscie tyle bledow ze az mi sie plakac chce i nie wroce na serwer ,..

Opublikowano

Tak jak ja ostatnio gralem.. byl eventy zsyp kamoli.. no slicznie ale po co spadaly kamienei 75-90 skoro nic kompletnie nic z nich nie dropi? pff sranie w banie gralem sporo na serwie ale uwazam to za zmarnowany czas.. full abs na bm a ten i tak po 7k+ ze sferki napierdziela.. .. ceny jak z kosmosu trutka 50b.. no prosze.. oszustow i cwaniaczkow pelno na seriwe ale to jak na kazdym.. WW najpierw dajaa proste potem utrudniaja.. no WTF? Jako team zrobiliscie tyle bledow ze az mi sie plakac chce i nie wroce na serwer ,..

Domyślam się, że nawet gdybym tutaj odpisał Ci pustym postem to i tak byś znalazł w nim kilka błędów. Ze wszystkich Kamieni Metin można było zdobyć coś na ostatnim evencie, a wątpie, że na nim byłeś, bo data Twojego ostatniego logowania to 23 grudzień (pominę już, że na modzie, bo za to otrzymałeś właśnie karę). Pozostałych zarzutów z Twojej strony też nie rozumiemy, oprócz tego z Wieżą Wygnańców. Tutaj faktycznie można nam coś zarzucić, ale tylko jeśli problemem może być expienie w AV2 zamiast WW, gdzie exp jest na podobnym poziomie. Zmiana wymaganego poziomu dla WW zapobiega głównie tzw. boostingu.

Opublikowano

Domyślam się, że nawet gdybym tutaj odpisał Ci pustym postem to i tak byś znalazł w nim kilka błędów. Ze wszystkich Kamieni Metin można było zdobyć coś na ostatnim evencie, a wątpie, że na nim byłeś, bo data Twojego ostatniego logowania to 23 grudzień (pominę już, że na modzie, bo za to otrzymałeś właśnie karę). Pozostałych zarzutów z Twojej strony też nie rozumiemy, oprócz tego z Wieżą Wygnańców. Tutaj faktycznie można nam coś zarzucić, ale tylko jeśli problemem może być expienie w AV2 zamiast WW, gdzie exp jest na podobnym poziomie. Zmiana wymaganego poziomu dla WW zapobiega głównie tzw. boostingu.

Emm chyba cos Ci sie pomylilo^^ bo dopoki gralem nie mialem bana.. i czytaj kolego uwaznie mowie na ostatnim evencie na jakim ja bylem! i z metkow 75-90 kompletnie nic nie dropi.. wiesz na plu jest znacznie lepszy drop niz na tym serwerze.. wiec eventy naprawde macie denne..

O to moze powiedz mi dlaczego na tym serwie nie da sie znalesc pierscionka expa ani rekawicy zlodzieja? to mnie ostro ciekawi..

@ haha jakie to jest zabawne.. piszesz o banie widzisz ostatnio w grze bylem 23.. a bana dostałem 2 stycznia.. widzę ze po tym moim poście mnie sprawdzili.. no muszę stwierdzić że aż wycieka z was żałość^^

Opublikowano

Emm chyba cos Ci sie pomylilo^^ bo dopoki gralem nie mialem bana.. i czytaj kolego uwaznie mowie na ostatnim evencie na jakim ja bylem! i z metkow 75-90 kompletnie nic nie dropi.. wiesz na plu jest znacznie lepszy drop niz na tym serwerze.. wiec eventy naprawde macie denne..

O to moze powiedz mi dlaczego na tym serwie nie da sie znalesc pierscionka expa ani rekawicy zlodzieja? to mnie ostro ciekawi..

@ haha jakie to jest zabawne.. piszesz o banie widzisz ostatnio w grze bylem 23.. a bana dostałem 2 stycznia.. widzę ze po tym moim poście mnie sprawdzili.. no muszę stwierdzić że aż wycieka z was żałość^^

Dlaczego żałość? Łamiesz regulamin to Cię karzemy.

Swoich czasów dało się zbugować pierścień exp i w zamian za nie wprowadziliśmy trzy różne abonamenty, które można zdobyć z poziomu naszego item-shopu.

Opublikowano

Na tym privie długo grał brat zanim do poprawczaka trafił i bardzo mu sie podobało.

Widzę,że dużo dzieci na tym forum w zastępstwie słowa "żal" wcina słowo "hejtować" ale mało kto zna ogólne znaczenie oto tego słowa tak więc na dole małe tłumaczenie nowego hasełka 2012 roku<>-<>

-hejter

(ang. "hater") Zazdrosny koleś który nie potrafi cieszyć sie sukcesem kogoś innego, dlatego próbuje wytknąć w nim wszystkie możliwe wady

Opublikowano

nie ma co płakać randomy, jeśli nie jesteście wytrzymali co do metina, to polegniecie po krótkim czasie, gram i wcale mi się nie nudzi, elo

Opublikowano

nie ma co płakać randomy, jeśli nie jesteście wytrzymali co do metina, to polegniecie po krótkim czasie, gram i wcale mi się nie nudzi, elo

ale zacznie^^

Opublikowano

hmm jaki masz lvl oraz na jakim poziomie biolog?... Dlatego grasz na tym serwie...

I just wanna help you...

Hey, sexy boy, set me free,

Don't be so shy, play with me,

My dirty boy, can't you see

That you belong next to me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...