Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam :)

Więc tak zastanawiam się nad kupnem postaci za 6k. Jednak kilka postaci przypadło mi do gustu i nie jestem w stanie wybrać. Kogo kupić ?

Caitlyn, Maokai, Fizz czy Kennen ? Zależy mi na dosyć dobrym harrasu i aby postać była w miarę łatwa do ogarnięcia.

A może jest lepsza postać po niższej cenie ? Zaproponujcie coś od siebie.

Opublikowano

up@ Calityn, ad carry, ogromny range

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Witam :)

Więc tak zastanawiam się nad kupnem postaci za 6k. Jednak kilka postaci przypadło mi do gustu i nie jestem w stanie wybrać. Kogo kupić ?

Caitlyn, Maokai, Fizz czy Kennen ? Zależy mi na dosyć dobrym harrasu i aby postać była w miarę łatwa do ogarnięcia.

A może jest lepsza postać po niższej cenie ? Zaproponujcie coś od siebie.

Kennen

Gragas vs Twitch

Twitch'a masz w rotacji, a więc sprobuj jeśli ogarniasz to w LATE kosa [;

Opublikowano

@T0rnad0

A ja właśnie polecę Ci Gragasa , jeśli go ogarniesz będziesz po prostu koksem ( niektórzy nawet mida ogarniają ) .

Twitch jest dobry do bicia pojedynczych graczy , dobijania itd , ale według mnie nie sprawdza się w bitkach drużynowych w przeciwieństwie do Gragasa.

Opublikowano

@lowzje2009

Malzahar :

Plusy:

- dobry farmer

- skill W (zadaje procentowe obrażenia bazujące na maksymalnym życiu przeciwnika)

- jako jeden z nielicznych bohaterów posiada umeijętność typu "DoT" (damage over time)

- potrafi uciszać i ogłuszać

Minusy:

- typowe wady Casterów

- całkowity brak umiejętności wspomagających ucieczkę

- wymaga dobrego opanowania umiejętności (zwłaszcza Q skilla) oraz dobrej oceny sytuacji na polu walki

Opublikowano

Malzahar plusy i minusy z góry dzięki ;]

+świetna farma

+silence 2,5 sec

+najlepszy 1v1

+plama gówna która wpier procentowo życie (dobre vs tankom)

+2 sek przygwożdżenie z ulti

+dobry na midzie jak na solo

+ulti pozwalające wykluczyć nukera, ad ranged carry z tf

+ponad 100% przeliczniki do ulta

-bardziej na jedną osobe

-gorszy w team fightach

@UP nie ma to jak kopiuj wklej co nie?

<>

Opublikowano

@Sebol

1.3k morgana to oczywisty must have ;D, usidlenie co kilka sec., ulti ze stunem, bagno przywracające hp jak oszalałe ;D + tarcza która wchłania każdego skilla (dobre na ulte malza ;D)

3k to corki super ucieczka,ulti z 300 dmg co 6 sek, ogólnie postać idealna do penta killi ;D

Opublikowano

Co uważacie na temat Evelynn? :) niby mało osób nią gra ale oglądam filmiki z 2011 marzec, i typek nieźle kosił, (na 7lvl ashe zdjął na 2 skile czy tam skill+atak), więc moje pytanie, czy nie została znerfiona i czy jest ogólnie dobra :) + i - ;)

fs.png

Opublikowano

@Sebol

A co powiesz na Tryndamere ( 1350 ) ? Niesamowicie denerwujące przeciwników ulti; furia; skill zwiększający obrażenia, maxowanie go na początku daje nam na 5 lvl około 100 dmg, jednocześnie ten skill leczy; slow, zmniejszenie Dmg na W; wyborna postać.

Jeśli za 3150 to polecam Xina Zhao: skill podbijający; slow, ult zadający obrażenia procentowe, pasywka lecząca; jak ma 2 ataki/sek jest nie do zatrzymania.

Opublikowano

Siema mam pytanie jaką fajną postać kupić za 1350 przypadł mi do gutu Twieted Fate jak myślicie dobry będzie do ogarniana bo zaczołem od nowa grać na Wescie ! bo na East wkurzajacu ludzie. Jbc Trydemare mi nie pasuje fidel też Garen nudny i Jaxem na starym koncie nie ogarniałem o i Temo ;d Wiem że nikt pewnie nie odp ale pisze bo zamkneli temat ...

zbyt duża

Opublikowano

Twisted pod ad wymiata, rozwala papiery na combo. Ja zawsze robię go pod AD, never ap. Ja też musze kupić postać

,Urgot,Alistar czy karthus?

Kappa.

Opublikowano

@Dami3345

Z tej dwójki to raczej Skarner , według mnie Maokai nie nadaje się na jungle .

Co do ganków to oboje są słabi , najlepszy jest chyba Shaco : P.

Opublikowano

do jungli do Warwickiem dobrze się gra, shaco także bardzo dobry ale powtarzam moję pytanie,

o uważacie na temat Evelynn?

:)

niby mało osób nią gra ale oglądam filmiki z 2011 marzec, i typek nieźle kosił, (na 7lvl ashe zdjął na 2 skile czy tam skill+atak), więc moje pytanie, czy nie została znerfiona i czy jest ogólnie dobra

+ i -

;)

fs.png

Opublikowano

do jungli do Warwickiem dobrze się gra, shaco także bardzo dobry ale powtarzam moję pytanie,

niby mało osób nią gra ale oglądam filmiki z 2011 marzec, i typek nieźle kosił, (na 7lvl ashe zdjął na 2 skile czy tam skill+atak), więc moje pytanie, czy nie została znerfiona i czy jest ogólnie dobra

+ i -

;)

Ogólnie możesz kupić evke za te 1350 ale poczekaj na jej revorka . Będzie revork niewidki i ulti evelyn zostanie zmienione

Opublikowano

+ i -

;)

+ Ma slowa, gdy zaatakuje "wychodząc" z niewidki.

+ Kolce mają 1sec coldown

+ Ulti przyspieszające atack speed, ogólnie można łatwo dobijać ludzi z małą ilością hp

+ Możliwość gry AP jak i AD

- Łatwo paść, gdy ktoś posiada oracle

- Bez porządnego ogarnięcia zbyt wiele się nie zda

Opublikowano

@Dami3345

Z tej dwójki to raczej Skarner , według mnie Maokai nie nadaje się na jungle .

Co do ganków to oboje są słabi , najlepszy jest chyba Shaco : P.

Mao to bardzo przyjemny jungler, łatwa jungla + wcale nie takie najgorsza ganki, unieruchomienie i dojazd z W + slow z Q, nie jest tak źle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...