Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Odpalanie iBota

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 703
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro tak twierdzisz. To poczekam i zobaczymy

Dzisiaj sciagnalem nowa wersje bota i dalej mam ten sam blad... czy ktos umie temu zaradzic ?

Opublikowano

Nie mam hsa... skad pobrac , w tej paczce nie ma jakos chyba antywirus usuwa... i dc dostaje co chwile.. i włąsnie odpalam ladera , daje wszystko OK lunch i dc po minucie

Opublikowano

Po latach przerwy postanowilem wrocic i zobaczyc jak zmienil sie iSRO (przestalem grac krotko po tym jak wyszlo Euro). Szukajac jakiegos aktualnego bota, przegladalem stare zakladki i zajrzalem tutaj (na epvp jeszcze nie sprawdzalem). Zrobilem wszystko krok po kroku jak jest napisane w pierwszym poscie. Oba silki wlaczaja sie bez problemu. Zanim wlacze skrypt w iBocie, troche sam chce pobiegac, i wtedy doslownie po minucie-dwoch dostaje dc.

Ktos ma jakies pomysly? Win XP SP2. Ewentualnie jesli jest jakis inny darmowy i dzialajacy bot to takze prosze o rzucenie hasla, reszte sobie wyszukam raczej sam.

@papasmerf10

Tylko nie pisz, ze "cos" robie nie tak. Bo te ewentualne "cos" co moge robic zle to wina twojego poradnika w pierwszym poscie (nie jest aktualny, dokladny, zmienilo sie cos w oprogramowaniu itp.). Ja w porownaniu do wiekszosci dzieci tutaj umiem czytac ze zrozumieniem i uzywam wyszukiwarki zanim zapytam.

PS. Kiedys uzywalem iSroBota i AgBota.

Opublikowano

Po latach przerwy postanowilem wrocic i zobaczyc jak zmienil sie iSRO (przestalem grac krotko po tym jak wyszlo Euro). Szukajac jakiegos aktualnego bota, przegladalem stare zakladki i zajrzalem tutaj (na epvp jeszcze nie sprawdzalem). Zrobilem wszystko krok po kroku jak jest napisane w pierwszym poscie. Oba silki wlaczaja sie bez problemu. Zanim wlacze skrypt w iBocie, troche sam chce pobiegac, i wtedy doslownie po minucie-dwoch dostaje dc.

Ktos ma jakies pomysly? Win XP SP2. Ewentualnie jesli jest jakis inny darmowy i dzialajacy bot to takze prosze o rzucenie hasla, reszte sobie wyszukam raczej sam.

@papasmerf10

Tylko nie pisz, ze "cos" robie nie tak. Bo te ewentualne "cos" co moge robic zle to wina twojego poradnika w pierwszym poscie (nie jest aktualny, dokladny, zmienilo sie cos w oprogramowaniu itp.). Ja w porownaniu do wiekszosci dzieci tutaj umiem czytac ze zrozumieniem i uzywam wyszukiwarki zanim zapytam.

PS. Kiedys uzywalem iSroBota i AgBota.

Napisz jaką masz wersję hs serwer, net framework.

@EDIT: Jakbyś był tak miły, wklej jeszcze ss'a z edxsilkroadloader.

Opublikowano

Proszę bardzo:

http://answers.micro...89-3673f90e9cad

Sądzę, że tutaj powinieneś znaleźć to, czego potrzebujesz.

Nie pomoglo. . . Caly czas mam to samo a przywracanie systemu nic nie dalo tylko to ze pozbylem sie kilku plikow. Windows Media Playera nie mozna odinstalowac wiec dalej nie wiem co robic. Zrobilem wszystko co ten koles napisal lecz nie pomoglo. Ale dzieki za pomoc.

Opublikowano

@Artio pobierz sp 3 i net frameworka 3.5 i library files

Chyba zartujesz? Skoro mam .NET w wersji 4.0 to czemu mialbym zamieniac na starsza? A service'y packi tez nigdy nie mialy nic do Silkroada, To raczej zbiory poprawek i fixow. Ewentualnie uzyteczny jest manualny fix na limit polaczen po instalacji SP2. A jesli chodzi o library files, to mowisz o .ocx? Zarejestrowalem te z katalogu "iBot_Necessities". Moze jakies inne pomysly?

Zrobilem teraz mala podmiane, uzylem loadera i hackshielda z najnowszej paczki z iBotem. HS server .bat+aplet javy w .jar, wiec moze cos sie zmieni. Uruchomilem tez wersje clientless, zobaczymy jak dlugo pochodzi.

-update-

Od momentu wlaczenia clientless, 1 sesja trwala ok. 20 min. Teraz kazda kolejna dostaje co chwila dc tak jak poprzednio :/

Widze, ze AgBot nadal jest rozwijany. Czy ktos kto uzywal obu (agbot/ibot) moze powiedziec napisac krotkie porownanie i czy agbot jest bardziej stabilny (mniej dc)?

Dziekuje za zainteresowanie.

Opublikowano

Mam pytanie do twórcy tematu : jak mam zrobic tego i bota jak wchodze do hs'a i daje custom i patch a wyskakuje mi ze program nie odpowiada prosze o szybką odpowiedź mam win7 64 bit jeżeli cos to pomoże

Opublikowano

Jak sie umie skonfigurowac ibota to nie ma wogole dc. Napisalem ci co masz zrobic nie chcesz tego zrobic wiec sie nie dziw ze ci nie dziala.....

Mam ci dac zdalny dostep po VNC/remote desktop, zebys przejrzal na oczy i uwierzyl? Zrobilem wszystko krok po kroku jak napisales w pierwszym poscie, a patrzac na pozostale tematy i posty widze, ze nie tylko ja mam problem z tak czestym dc. A wersja .NET frameworka ma najmniejsze znaczenie tutaj. To tak jakbys stwierdzil, ze strona nie dziala bo jest uzywana nowsza wersja Apache'a albo MySQL-a, albo, ze uzywam Firefoxa 7.0 zamiast starszego. Przyznaj, ze nie masz pomyslu co moze powodowac dc i bede dalej probowal szukac rozwiazania. Korona Ci z glowy nie spadnie, ja troche wiedzy o komputerach mam i na razie tez sie drapie w czolo co jest nie tak. Moze spakuj swoje pliki (ibot + loader + pliki z ustawieniami itd) i upnij na depositfiles, to zobaczymy, czy to pomoze? Bo jak ide krok po kroku wg pierwszego posta to dc niestety sa.

Wlaczylem agbota, na razie chodzi, plusem jest to, ze nie musze uruchamiac 2 klientow wiec oszczedza ram. Jednak w najnowszej paczce nie ma narzedzia do tworzenia skryptow :/ A i zauwazylem, ze iBot jakby jednak szybciej "dzialal".

Opublikowano

OK, albo mieszanie miedzy wersjami loadera i HS servera pomoglo albo mialem jakies tymczasowe klopoty z polaczeniem z serwerem silka. Bot chodzi od niemal 1,5h bez przerwy i nie zaliczyl ani jednego dc.

Opublikowano

Post pod postem poniewaz disconnecty wrocily. Teraz czasami przy starcie klient od razu krzyczy, ze zostal rozlaczony, chociaz wersje clientless dziala bez najmniejszego problemu :|

Przy okazji mam jeszcze pytanie, czy posiada ktos zestaw skryptow do levelowania od samego poczatku? Niby mam cala paczke iBot scripts, ale gdy wlaczalem skrypt na water ghosty, postac w pewnym momencie po prostu zatrzymywala sie z powodu jakiejs przeszkody. A generatora skryptow niestety w paczce z botem nie bylo :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...