Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt]Easymetin2 Cracked ;-)

adriank™.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 577
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Crafty_Geek Jest W Teamie^^

No to dawaj te pliki Geek :D

Zbieram -

userbarcsf.png

jjbar.png

zehotka.png

"Nie tłumacz się! Przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą..."

Opublikowano

Uparliście się tak bardzo na te pliki dll i blokowanie internetu. A nie pomyśleliście np. ,żeby wykorzystać pliki z easy metin2 do stworzenia własnego expbota tak dobrego jak em2??? Wydaje mi się ,że rozłożenie pliku na czynniki pierwsze nie powinno być dużym problemem.

Pokaze tu prosty przyklad:

Mamy 2 ludzi; czlowiek A i czlowiek B.

Człowiek A jest strasznie leniwy - leci tylko na łatwiznę. Człowiek B jest pracowity i jest on typem samouka.

A szuka gotowców lub rzeczy, ktore da się szybko wykorzystać. B natomiast pisze kod od nowa i w miedzyczasie szuka exploitów dla gotowch już programów.

Oboje potrzebują dużo czasu, ale szybko zabrali się do pracy.

Następuje taka sytuacja: Człowiek A ma duże problemy z obejściem zabezpieczeń programu, ale się nie poddaje. B pisze kod od nowa i już prawie go ukończył.

A jest coraz bliżej zcrackowania. B ukończył pisanie swojego programu.

A poznaje strukturę plików i niedługo może mu sie udać ruszyc do przodu. B cieszy się i myśli, że wygrał.. Niestety jego program to tylko 10% tego, co potrzeba - 90% zajmą bugfixy i nowe pomysły.

A mocno przysiadł, wreszcie mu się udało! Oczywiście są małe błędy, ale nie przeszkadza to w działaniu zcrackowanego programu. B nadal męczy się z naprawianiem swojego programu i albo zajmuje mu to duzo czasu, albo się poddaje.

Teraz już wiesz dlaczego? ^^

*UPA mi się wydaje że jest to dużym problemem, bo najprawdopodobniej każda opcja expbota jest połączona z serwerem. Dlaczego? Po 19.00 serwer blokuje nam exp bota ale Wh nam nie zablokuje ( jest to opcja nie do wyłączenia przez ich serwer = Turn Off / turn On metin2 i dopiero wtedy nie mamy wh ) tak więc lepiej crackować ;)

W sumie to nie serwer blokuje, ale chyba tak juz jest w dll.

*UP Co to znaczy "dawaj". Nie nauczyli prosić? Wątpię żeby dał, a jeszcze bardziej wątpię w to że ma dostęp do plików serwerowych ;(

Jeśli by miał, to juz dawno czerpałby z nich korzyści :)

Opublikowano

Witam. Jak coś powiem nie tak to nie krzyczcie tylko napiszcie że źle.Jestem początkującym. Czytając posty to przyszedł mi 1 pomysł. Skoro nie dokońca wiecie co jest do czego to może zapytajcie się Kamera1337 i może zróbcie innego easy o ile to możliwe. On tam troche potrafi( wkońcu sam ile zrobił hacków) więc pomogłbym wam w czymś i nie wierze że inni z forum by też nie pomogli.( sam jak bym mogł w czymś pomóc bym pomógł).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Co za różnica, czy gra czy nie? Silnik ma, textury są, prawie jak gra, możemy napisać do nich (http://www.skidrowgames.com), może złamią.

Jeśli umiesz obejść nową grę z mnóstwem zabezpieczeń, to niezależnie czy EM2 to gra, czy nie - zrobisz to w krótką chwilę. Przeciez to tez nic jak pobieranie i wyswietlanie tekstur i inne opcje.

Witam. Jak coś powiem nie tak to nie krzyczcie tylko napiszcie że źle.Jestem początkującym. Czytając posty to przyszedł mi 1 pomysł. Skoro nie dokońca wiecie co jest do czego to może zapytajcie się Kamera1337 i może zróbcie innego easy o ile to możliwe. On tam troche potrafi( wkońcu sam ile zrobił hacków) więc pomogłbym wam w czymś i nie wierze że inni z forum by też nie pomogli.( sam jak bym mogł w czymś pomóc bym pomógł).

Przeczytaj mój post (tak, ten z tym przykładem człowiek A i człowiek B ). Kamer trochę kopiuje hacki, trochę pisze.. Mimo wszystko to jego środowiskiem programistycznym jest Python, a my raczej skupiamy się na programie napisanym w C#/C++.

Opublikowano

Jeśli umiesz obejść nową grę z mnóstwem zabezpieczeń, to niezależnie czy EM2 to gra, czy nie - zrobisz to w krótką chwilę. Przeciez to tez nic jak pobieranie i wyswietlanie tekstur i inne opcje.

Przeczytaj mój post (tak, ten z tym przykładem człowiek A i człowiek B ). Kamer trochę kopiuje hacki, trochę pisze.. Mimo wszystko to jego środowiskiem programistycznym jest Python, a my raczej skupiamy się na programie napisanym w C#/C++.

Sory, coś chyba, moze się nie znam, ale C# jest chyba do maszyn, mikrokontrolerów,a do PC i środowiska Wid, Unix i innych jest C++... Jak źle myślę to mnie poprawcie, sorry za oftop.

Secundo: Nie miałem na myśli, że EM to tylko textury i silnik, ale wykazywałem koledze, że działa na takiej samej zasadzie jak gra... Np. taki Assasin Creed Brothethood miał z 100000 x lepsze zabezpieczenia niż EM. Ale nie kłóćmy się, nie ma sensu. Jak by coś było trza to GG: 32787528 :)

Opublikowano

Sory, coś chyba, moze się nie znam, ale C# jest chyba do maszyn, mikrokontrolerów,a do PC i środowiska Wid, Unix i innych jest C++... Jak źle myślę to mnie poprawcie, sorry za oftop.

Secundo: Nie miałem na myśli, że EM to tylko textury i silnik, ale wykazywałem koledze, że działa na takiej samej zasadzie jak gra... Np. taki Assasin Creed Brothethood miał z 100000 x lepsze zabezpieczenia niż EM. Ale nie kłóćmy się, nie ma sensu. Jak by coś było trza to GG: 32787528 :)

Co do Twojego Secundo, to to samo napisałem więc to nie jest klotnia =)

Dobra, trzebaby trochę do przodu teraz polecieć w EM2 bo sie zatrzymalismy :D

Jeśli komus sie nudzi lub chcialby pomoc to sciagnijcie Kernel Detective i probujcie wstrzykać dllki EM2 do metka =)

Opublikowano

Jeszcze nie udalo sie nam tego zrobic...

Pracujemy z Misiekantosem, ale nie wszystko od razu ;) przydalby sie jeszcze ktos od r. engineeringu z mpc i to jak ;d

@Neono, ale w sumie to tez mozesz sprobowac sam wyciagnac ta dllke, albo pokombinowac z plikami po prostu =)

Pozdrawiam wszystkich i dziekuje za zainteresowanie.

Uczeń
Opublikowano

Siemka, przestudiowałem cały temat(a jak żeby inaczej? :D) troche to zajęło, ale jednak było warto:)

Widzę, że się staracie i to bardzo, oby tak dalej i żeby zapału wam nie zabrakło :P

A ja mam pytanko (a może i podpowiedź :P). Być może ono i było, lecz całego tematu i każdej strony na pamięc nie znam ;)

Jeżeli wstrzykujecie osobno pliki z em2 i wyskakuje error z detectem(jak dobrze pamiętam?) to może by użyć obejścia miśka(bypassa)?

Nie wiem czy dobrze to sformułowałem, mało się na tym znam, ale zawsze jakaś propozycja B)

Pozostaje jeszcze kwestia czasu i zgaszenia freetime'u po określonej godzinie...

Opublikowano

Pytanie Do Miśka Jak Edytować Sekcje Plików Pe.Stwierdziłem ze Plik Easymetin2.exe Jest Zabezpieczony Programem VM Packer,Także Myślę że Praca na Wypakowanym Pliku Jest łatwiejsza (Mogę Się Mylić)

2 Sprawa Plik Antihs.dll nie koniecznie Musi Istnieć W Stringach Aplikacji Znalazłem Informację O Miejscu Docelowym Kodu Easymetin2

Opublikowano

Moze ona sie tworzy doslownie na moment a pozniej kasuja ja program... trzeba znalezc program ktory ja przechwyci i skopiuje jak sie pojawi xD

Napisz mi na PW miejsce gdzie on sie tworzy (lokalizacje, ktora udalo Ci sie znalezc), a moze uda mi sie go przechwycic

@NN'

Caly czas pracujemy na niej ;)

Opublikowano

według mnie włamanie na pliki serwerowe to tylko około 0,1% na udany atak.Jedynym sposobem jest to co wy robicie.Myślałem troche nad tym i możliwe że ten plik który wyłącza o 19 jest albo tak jak mówiliście tworzony na chwilę lub ukryty w kodzie jakiegoś nie ważnego pliku.

Opublikowano

Moze ona sie tworzy doslownie na moment a pozniej kasuja ja program... trzeba znalezc program ktory ja przechwyci i skopiuje jak sie pojawi xD

Napisz mi na PW miejsce gdzie on sie tworzy (lokalizacje, ktora udalo Ci sie znalezc), a moze uda mi sie go przechwycic

@NN'

Caly czas pracujemy na niej ;)

Myślę, że to tworzy się w tempie ;)

Opublikowano

Od jutra biore się za szukanie dll'ki, jak dla mnie jest ona najważniejsza :D Bez niej GRA!! blokuje wstrzyknięcie plików. Mam wykupionego em2 a więc moge porobić jakieś testy czy coś. Z tego co zauwazyłem to em2 nie zawsze udaje się odpalić metina, bardzo często nie udaje mu sie to przy automatycznym zalogowaniu wcześniej już uruchomionej (i w jakiś sposób kickniętej) postaci. Myśle że ma to związek z plikami temp ustawień.

Pamiętajcie tez o tym, że klient z już wstrzykniętymi dll wysyła informacje o nazwie postaci, nicku, hp i doświadczeniu od easymetin2.exe, oraz odbiera od niego dane o np. automatycznym zalogowaniu (zakodowane hasło, loginy i nr postaci które wpisuje automatycznie)

Opublikowano

:) a ja mam sprawe : otóż jade se po pustyni (to bylo przed 10minutami temu gdzies dlatego tu wbilem) i patrze 2 szamany bocące nie wiem na czym ale wygladalo mi to na EM2 . I tak :

1. Jak on to zrobil koles byl z nim w PT takie same lvle (czyli musial odpalic 2 em2)

2. Jak on to zrobil ze po free time on nadal pyka ??

jak cos to anpisze server i jakie ch to sie przejdziecie mozecie go oblukac jak mi nie wierzycie

Pomogłem ? Nie dawaj + ani minusa. Wejdź na www.pajacyk.pl i kliknij na brzuszek pajacyka !

Opublikowano

:) a ja mam sprawe : otóż jade se po pustyni (to bylo przed 10minutami temu gdzies dlatego tu wbilem) i patrze 2 szamany bocące nie wiem na czym ale wygladalo mi to na EM2 . I tak :

1. Jak on to zrobil koles byl z nim w PT takie same lvle (czyli musial odpalic 2 em2)

2. Jak on to zrobil ze po free time on nadal pyka ??

jak cos to anpisze server i jakie ch to sie przejdziecie mozecie go oblukac jak mi nie wierzycie

1. kiedys odpalalesz tylko easymt2 i 2 okna

2.moze kupil easymetin2 i tyle

Opublikowano

Może na początek wyciągnijcie HackShield'a, - będziemy już za to bardzo wdzięczni. Sh nie cofa, wh, ummmm ;)

Nie ma szans na nie cofanie, bo skrypty do tego siedzą w pliku GAME na serwerze, a nie po stronie clienta.

Od jutra biore się za szukanie dll'ki, jak dla mnie jest ona najważniejsza :D Bez niej GRA!! blokuje wstrzyknięcie plików. Mam wykupionego em2 a więc moge porobić jakieś testy czy coś. Z tego co zauwazyłem to em2 nie zawsze udaje się odpalić metina, bardzo często nie udaje mu sie to przy automatycznym zalogowaniu wcześniej już uruchomionej (i w jakiś sposób kickniętej) postaci. Myśle że ma to związek z plikami temp ustawień. Pamiętajcie tez o tym, że klient z już wstrzykniętymi dll wysyła informacje o nazwie postaci, nicku, hp i doświadczeniu od easymetin2.exe, oraz odbiera od niego dane o np. automatycznym zalogowaniu (zakodowane hasło, loginy i nr postaci które wpisuje automatycznie)

EM2.exe to tak jakby tylko injector i kontroler. Nazwe chara, leve pobiera z gry, login i hasła zapisane są na dysku.

Skoro masz wykupionego EM2 to mam prośbę.. Otworz dwa metki. Jeden odpal na free-time. Drugi na wykupionym EM2. Zakończ procesy EasyMetin2.exe. I zobacz, czy wylacza sie po 19:00 oba, czy tylko ten z free-time.

Pamiętam jeszcze te czasy gdy easymetin był darmowy :)Życze wam powodzenia

Dziękujemy =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...