Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt]Easymetin2 Cracked ;-)

adriank™.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można stworzyć prywatne forum (ja mam serwer i znam sie na zakładaniu stron www) w którym będą pracować tylko zaufane osoby. A tutaj będzie można zamieszać małe info dla użytkowników.

Adniank, daj jakiś kontakt do siebie na pw.

Nie jestem kolekcjonerem plusów czy minusów

Są mało cenne by były w moim zbiorze

• Odpowiedzi 577
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

adrinka scieme robi ;d nigdy nie bedzie easymetina darmowe ;p

adriank chyba ;f Nie musisz tu przecież siedzieć, bo nikt Cię nie zapraszał ;)

Można stworzyć prywatne forum (ja mam serwer i znam sie na zakładaniu stron www) w którym będą pracować tylko zaufane osoby. A tutaj będzie można zamieszać małe info dla użytkowników.Adniank, daj jakiś kontakt do siebie na pw.

http://www.adriank.pl oraz http://www.adriank.pl/forum <--moje stare forum, nie działa obecnie (w sensie, że nikt nie pisze bo wyłączyłem). Jednak mysle ze warto na mpc, zawsze ktos do pomocy się znajdzie =)

Witam!

Czytając sobie ten temat jestem troche vkur*****. Człowiek się stara, pracuje, zapieprza a wiara wyjezdza z tekstem ze mu się to nie uda lub go zraportują .. Generalnie Adrian jestem pełen podziwu dla cb. Gdyby mi ktoś w tak perfidny sposob zbanowal konto na forum na ktorym pomagasz i chcesz cos pchnac do przodu to ja... nie nie powiem co bym zrobil <_< . Tak jak mówie szacun i podziw dla cb

Gdybyś potrzebował pomocy, czegokolwiek śmiało pisz postaram się pomóc ;)

Pozdro

To konto mam dwa dni, bo mam na adriank bana do 17:30coś. I już 15% mi wlepili. Co za forum, co za forum..

Plusy dla tego pana! ^^

Opublikowano

MrDeska, mylisz się xD Może team pójdzie na piwo, ożrą się, przyjdą do serwerowni wrzucą całą bazę danych na neta, + zrobią go darmowym.... A tak serio, em2 może nie będzie za free chyba że Razor się tym zainteresuje xD Jedak em2 nie musi być darmowe bo chodzą pogłoski że powstaje nowy exp bot typu em2 ;]

Najpierw trzeba by było do niego napisać i nie mówcie, że EM2 nie da się złamać. Jak team Skidrow złamali Assasina to taki exp bot będzie dla nich pestką. :D

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Musi być jakiś sposób chociażby ta strona:

www.skidrowgames.com

Ale nie wiem czy to ich czy jakiegoś amatorka.

P.s.

Odbiegamy trochę od tematu na razie tu kombinujcie :) ja i tak nie gram w metina bo nie długo upadnie.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

proszę was grzecznie, jeśli nie macie zamiaru pomóc "materialnie" [w sensie czysto informatycznym] lub "duchowo" [po prostu go wesprzeć ;) ] to czy mogli byście łaskawie nie pisać jakichś "pseudo postów" ?

hahah, i tak każdy co pisze jakąś ścieme o autorze tematu, zapewne jak już owy EM2 będzie jakoś przerobiony, to pierwsi na niego rzucą się Ci, którzy teraz właśnie obrzucają adriank™. takim "gównem" jak niektóre posty w tym temacie.

od siebie powiem tyle - powodzenia, chłopie :)

mam nadzieję, że Ci się uda, i mam także nadzieje, że to co robisz, nie robisz tylko dla siebie.. :)

rozumiem, że robisz to prawie [albo nawet i całkowicie] sam, ale nie zejdziesz na tak niski poziom jak ta cała pożal się Boże "Ekypa" EM2 i nie zrobisz nam tego, co oni wymyślili..

Pozdro, i 3m się ciepło

:D

1284282093-U138092.png

Yo !

Opublikowano

Po starcie programu EM2.exe, zostaję wysłanie/połączenie do takich ip: 203.85.93.210:11110 oraz 203.05.0.92:80

Przy końcu "freetime", czyli parę minut przed godziną 19 nie wysyła zapytań.

Czyli wnioskując

a) dane kiedy czas się kończy zostają zapisane w jakimś pliku, pewnie zaszyfrowanym, w którym znajduje się jakiś skrypt czy algorytm do odliczania czasu.

B) może to być naliczane przez serwer poprzez konto przez które się logujemy (po prostu na wszystkie konta zostaje nałożony freetime

Możliwe, że się mylę.

Opublikowano

proszę was grzecznie, jeśli nie macie zamiaru pomóc "materialnie" [w sensie czysto informatycznym] lub "duchowo" [po prostu go wesprzeć ;) ] to czy mogli byście łaskawie nie pisać jakichś "pseudo postów" ?

hahah, i tak każdy co pisze jakąś ścieme o autorze tematu, zapewne jak już owy EM2 będzie jakoś przerobiony, to pierwsi na niego rzucą się Ci, którzy teraz właśnie obrzucają adriank™. takim "gównem" jak niektóre posty w tym temacie.

od siebie powiem tyle - powodzenia, chłopie :)

mam nadzieję, że Ci się uda, i mam także nadzieje, że to co robisz, nie robisz tylko dla siebie.. :)

rozumiem, że robisz to prawie [albo nawet i całkowicie] sam, ale nie zejdziesz na tak niski poziom jak ta cała pożal się Boże "Ekypa" EM2 i nie zrobisz nam tego, co oni wymyślili..

Pozdro, i 3m się ciepło

:D

PLUSY DLA TEGO PANA! ^^

Dzięki wielkie, naprawdę nie wiecie jaką siłę mają słowa, nawet te najkrótsze.

EM2 dam(y - z Misiekantosem ;)) tylko tym userom, którzy wykazują się chociaż odrobiną kultury, chęci pomocy oraz brak bycia pijawką. Nie musicie mieć od razu miliard trzysta tysięcy czterysta pięćdziesiąt postów, ja sam odpowiednim osobom dam. Oczywiście, liczę na to, że jako iż to jest elita wybranych z calego forum, nigdzie tego nie udostepnia ani nie beda brali z tego korzysci. Pozdrawiam.

PS: W tym momencie jesteśmy na etapie odpowiedniego injectowania dll-ki, rozpoznawania zabezpieczenia. Bo chyba jednak cos w tym jest, ze mimo wylaczenia EasyMetin2.exe, boty od 17-19 pracuja, potem error.

PS2: Odbanowali konto, ale już mam 35% ^^ Kocham Administrację - (jako wyraz mojej wdzięczności gwarantuję, że nikt z Teamu nie dostanie EM2, żebyście mi mieli perma dać <3).

@EDIT:

Po starcie programu EM2.exe, zostaję wysłanie/połączenie do takich ip: 203.85.93.210:11110 oraz 203.05.0.92:80

Przy końcu "freetime", czyli parę minut przed godziną 19 nie wysyła zapytań.

Czyli wnioskując

a) dane kiedy czas się kończy zostają zapisane w jakimś pliku, pewnie zaszyfrowanym, w którym znajduje się jakiś skrypt czy algorytm do odliczania czasu.

B) może to być naliczane przez serwer poprzez konto przez które się logujemy (po prostu na wszystkie konta zostaje nałożony freetime

Możliwe, że się mylę.

Dzięki za info. Pierwsze IP, to nic innego jak ta ich baza - są tam informacje o koncie, haśle, punktach etc. Co do drugiego IP nie jestem pewien, ale po porcie poznaję, że to chyba ten serwer, na którym siedzą komunikaty i strony w html'u i php typu - masz 0 kredytów, polacy moga używać od tej do tej itd., choć głowy uciąc nie dam. Możliwe, ze inne komendy dodatkowe są dodawane do dll, gdy jest na free-time, a gdy na kupionych punktach, hmm.

Opublikowano

Fajnie że mogę pomóc.

Dodam jeszcze, że nie wysyła żadnych zapytań (oczywiście, gdy wyłączymy EM2.exe) wtedy jest samo oko "nawigacji".

Potem usunąłem z folderu wszystkie pliki, które nie są używane przez proces EM2 - co zmniejszyło mi znacznie liczbę plików, którym odciąłem dostęp do internetu.

Lecz odcięcie plików od dostępu do sieci nic nie dało, nadal błąd parę minut przed 19 i wraca do miasta.

Opublikowano

#UP

I masz racje w tym co napisałeś

A i chciałbym ci powiedzieć że gdybyś szukał wsparcia pisz też się bawiłem wczoraj EM2 i zrobiłem że się włącza przez EM2 ale nie włącza się bot tylko Metin2 się pojawia i nic i doszłem do tego że trzeba głębiej poszperać i jak mówisz że z Miśkiem już w dll-ce coś robicie to życze powodzenie i jakbym coś znalazł napisze ci na PW albo tu

Pozdrawiam RaVneS

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Nie znam się na dll'ach i itp. bo ja tylko strony internetowe ( css, php ... ) ale na chłopski rozum to najlepiej było by wyciągnąć samego expbota tzn. Po włączeniu ikony Easy Metin włącza nam się od razu metin2 ( bez wyboru - START 1, START 2, START 3 )

sygnanu.jpg

Opublikowano

Umie ktoś reverse ingineriing?

chyba engineering

Opublikowano

Siemka :)

Jestem od nie dawna na tym forum ;p

Znam się coś tam na hackowaniu :PPP

Moge strone posprawdzać i po patrzeć po kodach itp. jeśli trzeba:)

Dajcie znać ;)

Nie pytaj się tylko sprawdzaj i pisz jeśli jakieś ciekawe info znajdziesz

Opublikowano

wszyscy pytają czy mogą pomóc, każdy pisze, że pomoże, ale i tak każdy [mówię o osobach, którzy są na forum może z tydzień, dwa i czekają tylko jak sępy] chce tylko sępić na pracy innych i czekają na gotowe..

każdy chce dostać już choć troche przerobionego bota, choć nie wiem po co on im, jeśli i tak nic nie pomogą, a może tylko przekopiują na inne fora, gdzie podpiszą się pod projektem jako włanym...

nie piszcie co możecie, a co nie tylko bierzcie się do roboty i pokażcie, że jednak coś umiecie = to będzie dowód dla autora, że jesteście godni do pomocy autorowi ;)

tyle, dziękuję za uwagę.

PS

i jak tam adriank™. idą prace? :>

jak masz czas to skrobnij tu coś w temacie :D

1284282093-U138092.png

Yo !

Opublikowano
wszyscy pytają czy mogą pomóc, każdy pisze, że pomoże, ale i tak każdy [mówię o osobach, którzy są na forum może z tydzień, dwa i czekają tylko jak sępy] chce tylko sępić na pracy innych i czekają na gotowe..

każdy chce dostać już choć troche przerobionego bota, choć nie wiem po co on im, jeśli i tak nic nie pomogą, a może tylko przekopiują na inne fora, gdzie podpiszą się pod projektem jako włanym...

nie piszcie co możecie, a co nie tylko bierzcie się do roboty i pokażcie, że jednak coś umiecie = to będzie dowód dla autora, że jesteście godni do pomocy autorowi ;)

stary, a ty co robisz? liżesz dupę :D przy pierwszym twoim takim poście, zignorowałem i dałem sobie spokój. no bez jaj. ja chociaż się nie odzywam, na nic nie liczę, ewentualnie pomagam na PW. A ty robisz z siebie wielkiego dyplomatę , czy też jak wolisz lizusa. To że napiszesz w temacie " o wy sępy, dziadygi, po co pijawkujecie, no co wy, przecież jesteście noobami", to ani nie pomoże, ani nie wnosi nic ciekawego , do całkiem interesującego topicu.Zanim następny raz zaczniesz się spoufalać, zastanów się co robisz , i przemyśl swoje wypowiedzi. Ja takiego czegoś nienawidzę, mimo , że jak już wspomniałem, na pierwszy post przymknąłem oko...

dobra, spadam potańczyć.

tyle, dziękuję za uwagę.

[V] 10 Postow

[V ] 50 Postow

[V ] 100 Postow

[ ] 150 Postow

[ ] 200 Postow

[ ] 250 Postow

[ ] 300 Postow

Pomogłem? Jebnij +'ika!

34823.gif

Wytłumacz mi, drogi użytkowniku tego forum, dlaczego jak piszę w poście "walnij +'a " to stawiasz mi minus?

Opublikowano

Chyba chodziło Ci o mnie, bo ja prosiłem o tego przerobionego przez Adriana bota.

Nie miałem zamiaru tego gdzieś publikować czy coś w tym stylu. Chciałem wykorzystać coś, co chyba Adrianowi udało się "zmienić".

Dobra bez spamu panowie bo nam temat zamkną.

Adriank, chciałem dodać że:

Przy włączeniu EM2 pojawiają się te IP, czyli 203.85.93.210:11110 oraz 203.05.0.92:80

Lecz po paru sekundach od uruchomienia się EM2, znika zapytanie do ip 203.05.0.92:80 i zostaje samo 203.85.93.210:11110

(takie małe info)

Opublikowano

Chyba chodziło Ci o mnie, bo ja prosiłem o tego przerobionego przez Adriana bota.

Nie miałem zamiaru tego gdzieś publikować czy coś w tym stylu. Chciałem wykorzystać coś, co chyba Adrianowi udało się "zmienić".

Dobra bez spamu panowie bo nam temat zamkną.

Adriank, chciałem dodać że:

Przy włączeniu EM2 pojawiają się te IP, czyli 203.85.93.210:11110 oraz 203.05.0.92:80

Lecz po paru sekundach od uruchomienia się EM2, znika zapytanie do ip 203.05.0.92:80 i zostaje samo 203.85.93.210:11110

(takie małe info)

Czyli to jednak cała baza odpowiada za wszystko, a ten drugi IP to tylko port do htmla. Hmm, dziś zostawilem EM2 od 8.00 i chodzi do tej pory, huh, gdyby się dało zablokować łączenia dllki i sprawdzania czy jest 19.00 (tak chyba robi, no bo przeciez bot zatrzymuje pracę). W sumie, moglbym zablokowac caly ruch sieciowy, ale z Metkiem bym sie nie polaczyl :D

Poszłoby szybciej, ale na Win7, jeszcze 64bity nie śmiga zaden porzadny shell manager.

Opublikowano

W sumie, moglbym zablokowac caly ruch sieciowy, ale z Metkiem bym sie nie polaczyl :D

Dokładnie tak chciałem zrobić xD. Zablokowałem sam EM2, jak pisałem parę postów wyżej. Jeszcze spróbuje zainstalować metka na kompie (priva), włączyć EM2 we "free-time", wyłączyć ruch sieciowy dla całego systemu (po prostu wyłączyć ruter czy coś w tym stylu) i sprawdzić, czy sam EM2 ma jakieś połączenia z serwerem. Jest tu ktoś, kto umie zakładać privy? na pw pisać!

Opublikowano

Siemka analizował trochę temat i znalazłem cracka do Easymetin2 działający tylko na Tureckiej wersji EasyMetin2 turcja.gif wyłącznie!!!! Zasada cracka polega na tym że kopiujemy zmodyfikowany plik Impetus.dll do folderu plug w easymetin2 i odpalamy easymetin2 w FreeTime o 17:00 i jedziemy na bocie 24/7 - jest taki że nie możemy wyłączyć easymetin2 bo musimy czekać od nowa na freetime!

SKAN

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=9f5b5bc0dc414ff9144ba98c3411b397cccc9704d0b08e694af3fff53814fbba-1305041939

DOWNLOAD

http://hotfile.com/dl/117376634/d821c83/Plug.rar

5303.png

Opublikowano

a co to za różnica, pliki są takie same tylko w innych językach:p

Opublikowano

No własnie, więc trzeba to jakoś przetłumaczyć... ale ja niestety nie moge nawet sprawdzić efektu pracy bo mam problem z kartą graficzną (Nie odczytuje Sterownika Nvidia?) Nie wiem jak to napisać.. Widzę że prace idą pełną parą :D Powodzenia ;) Trzymam kciuki i u ręki i u stóp :)

@Edit..Jak miesiąc temu grałem jeszcze na pl'u, to strasznie częste były kontrole użytkowników.

Mianowicie, GejeMajsterzy biegali po mapach i sprawdzali lud.

Kilka fishbotów mi tak zbanowali, sam byłem świadkiem jak banowali typów w m1 jinno koło mostu, więc trzeba uwarzać na wszelakie powiązania Konta "Boconego" a konta głównego, czy hara głównego.

Apsik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...