Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt]Easymetin2 Cracked ;-)

adriank™.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zablokowałem dziś na free-time to IP, co nalezalo do tych wyzej wymienianych stron, udalo sie przez to bocić do ok. 19.03, potem nadal error.

• Odpowiedzi 577
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zablokowałem dziś na free-time to IP, co nalezalo do tych wyzej wymienianych stron, udalo sie przez to bocić do ok. 19.03, potem nadal error.

To twoim zdaniem coś to dało czy to tylko przypadek, że trochę dłużej chodził ??

GrottyCracker22.png
Opublikowano

może się koledzy nie znam :rolleyes: ale może ip i sam plik .exe mozna poblokowac comodo firewall czy czyms w tym rodzaju , gdyby licznik czasu był na serwerze to em2 nie wiedział kedy sie konczy free-time bo nie miał by połaczenie z niczym z sieci , a gdyby był w plikach to to zaraz zaczne się bawić ;)

2961.png

Pomogłem czy starałem się pomóc walnij + nie bądz taki!!!

Opublikowano

może się koledzy nie znam :rolleyes: ale może ip i sam plik .exe mozna poblokowac comodo firewall czy czyms w tym rodzaju , gdyby licznik czasu był na serwerze to em2 nie wiedział kedy sie konczy free-time bo nie miał by połaczenie z niczym z sieci , a gdyby był w plikach to to zaraz zaczne się bawić ;)

No a jak by nie wiedział kiedy by się kończył czas to wtedy by chyba błąd wywalał. Zabezpieczone :)

Ja myślę, że trzeba było by zrobić takie przekierowanie na inną stronę...

Ale też może wyrzucić błąd bo nie skontaktuje się oryginalną bazą...

Takie moje przypuszczenia.

P.s.

Jakie macie pomysły ??? wiemy na pewno, że pobiera czas z serwera ?! :unsure: więc teraz tylko jakoś sfałszować wyniki.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

To twoim zdaniem coś to dało czy to tylko przypadek, że trochę dłużej chodził ??

Tak, mysle ze to cos dalo, bo nie wylecialy errory o braku polaczenia do tego (...).com na raz, tylko najpierw w jednym, potem za chwile w nastepnym.

Przypuszczam, ze albo EM2 bierze skads indziej czas, albo ma taka zasadę, że jeśli nie połączy sie z tym serwisem, albo polaczy i bedzie 19.00 to error w grze.

Opublikowano

ale jak w tym tureckim obejsciu free-time było "udoskonalenie' em2 w pllikach dll mi sie wydaje ze czas ma coś wspólnego z dll'kami :mellow: pokombinuje z tym tureckim czyms i portami jak cos to napisze ;)

2961.png

Opublikowano

ale jak w tym tureckim obejsciu free-time było "udoskonalenie' em2 w pllikach dll mi sie wydaje ze czas ma coś wspólnego z dll'kami :mellow: pokombinuje z tym tureckim czyms i portami jak cos to napisze ;)

może miały jakąś funkcje bypassa która się ładowała wraz z EM2. Trzeba by je otworzyć debugerem.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

a może jest jakiegoś typu bypass który powoduje ze em2 nie lączy sie z bazą danych , albo zamiast tego łaczy sie z specjalnym postawionym serwerem przez kebabów :) to są moje głosne myśli

2961.png

Opublikowano

sprawdziłem ten turecki bypass głównie jest zakodowany a ja się dobrze nie znam na takiego typu sprawach ale mam troche kodu myśle że może ktoś obczaji to bardziej dokładnie :

ValueName ExeUrl ExeSig Params Open SubKey SaveTitle SetSchedule Silent Reboot LogDir UpdateType PatchAskUser SuccessTitle DllSig PatchFileSig OldVersion NewVersion NoChangeVersion Quiet NewCabUrl PatchOptions NoError NoWarn EarlyLoad FullPaths MultiBehavior LogName CreateLog TagFilters DialogTitle Filters DefaultFile ConfirmTitle PatchFileUrl DllUrl Url ] [ General $$))**44 \rtplog.log Erorr GLE76 Get last error returns: %u /r " " /noa /g %s*%s %s*%s*%s rtpatch.log Crashes in CallBack Debug AutoRTPatch32 is returning 0x%x

Internet open returned a valid handle

Unable to open DIRECT Inet Connection

[internetGetLastResponseInfo] Code: %u; String: %s

Failed initial connection attempt. Will now try DIRECT

Attempting InternetOpen with default WinInet configuration

Attempting InternetOpen with ProxyServer: '%s'

Attempting InternetOpen with [overriden] DEFAULT connect

DIRECT: Client DLL validation succeeded

Client DLL validation failed, aborting update

Client DLL validating Inet

Okay to update software in %s? Confirm Update file All Files&*.*& Locate System to Update RTPatch Update System SKIP %s* Waiting for RTPatch Apply handle... Starting update... Attempting to dump '%s' to '%s'

rtp Downloading Data

%s/%s Tag Version BREAK Schedule \ Save File To... \patchw32.dll patchw32.dll %s (unknown size) %s (%u bytes) Downloading update information... Downloading RTPatch Apply DLL... Downloading RTPatch patch file... cabarc.exe Modifying URL returned: '%s'

Modifying URL: '%s'

*** Debug Log: (time failed) ***

*** Debug Log: %d:%d:%d %d/%d/%d ***

artpdbg.log

*** Log END ***

at Inet Check Thread returns %u

Inet Check Cancelled

Spinning Inet Check Thread on %u

Hard Bypass of Inet Check is enabled

BypassInetCheck software\pocketsoft\rtpatch\autortpatch\client Requesting Internet Connection Check

Attempting AutoConnect with default dialup

Attempting AutoConnect with '%s'

Inet Available: %i

InternetGetConnectedState returns: %i:%u

Bypassing Internet Connected Check

ARTPByPassInetCheck [HttpQueryInfo] Not an HTTP url

[HttpQueryInfo] failed

[HttpQueryInfo] Code: %u

OpenUrl succeeded. Checking for route 404 error condition (HTTP only)

[internetGetLastResponseInfo]: Code: %u; String: %s

Unable to get InternetGetLastResponseInfo

Could not open Url '%s' with default, attempting cached version

[internetOpen] DIRECT failed - GetLastError: %u

Re-Opening Internet connection with DEFAULT setting forced

[internetOpenUrl] failed - GetLastError: %u

OpenUrl '%s'

.. . *.* .cab _ “ Ż~ @ u˜ s˜ p p p š<š<

@edit jak bedzie bez użyteczne usunę

@edit2 własnie sciągam pożądnego debugera może coś z tego bedzię przynajmniej sie staram pomóc

2961.png

Opublikowano

Jak idą pracę? Widzę, że cały czas idą w przód. Myślę, że znajdą na takie coś sposób i więcej takich wersji nie będzie... Pełno Polaków już nie może się doczekać, ale wtedy może stać się wykrywalny.

Opublikowano

Same adresy i lokalizacje malo dadza, trzeba znalezc je w pliku easymetin2.exe i podmienic na jakies sfalszowane, np. zalozyc na dromowym hostingu strone ze skryptem ktoryby podawal aktualny czas...

że by założyć podrobiony serwer z czasem potrzebne były by plik serwerowe em2 a takie jedyni można wykraść albo jakioś zdobyć :(

2961.png

Opublikowano

up@

myślisz że to jest ot tak wykraść a potem co 2 latka w pace ? :D

Przekichane jest to że gdyby nawet się udało to jak będą wychodzić nowe metin2client.bin to em2 stara wersja staje się bezużyteczna

Opublikowano

Przekichane jest to że gdyby nawet się udało to jak będą wychodzić nowe metin2client.bin to em2 stara wersja staje się bezużyteczna

Jak sie opanuje jak to zrobić to bedzie już z górki

Chodzilo mi o modyfikacje samego easymetin2.exe, gdzie zamienilibysmy adres, z ktorego pobiera aktualny czas na strone zalozona na darmowym hostingu z odpowiednim skryptem/modyfikacja z mozliwoscia pobierania czasu z takiego serwera...

Pomysł dobry już chyba padł w tym temacie tylko kto by to zrobił i szczególnie skrypt moim zdaniem najlepszy skrypt w c++ napisać ale ja max w c++ moge maszyne obliczającą zrobic i autoclickera :angry:

2961.png

Opublikowano

Jak sie opanuje jak to zrobić to bedzie już z górki

Pomysł dobry już chyba padł w tym temacie tylko kto by to zrobił i szczególnie skrypt moim zdaniem najlepszy skrypt w c++ napisać ale ja max w c++ moge maszyne obliczającą zrobic i autoclickera :angry:

W C++ nie pisze się skryptów. Mówi się kod źródłowy ;)

Nie wiem czy by się chciało komuś włamywać na serwer.

To by było trochę lamerskie moim zdaniem i kłopoty z władzą, kradzież itp...

Lepiej to jakoś obejść.

Mówicie, że trzeba to zrobić w EM2.exe ale trzeba go chyba debugerem np. ollydbg dobrze mówię ???

Tylko tu powinni już wkroczyć tacy ludzie co potrafią assemblera i w ogóle RE. A wiem, że takie osoby są tu na forum co się tym bawią wystarczy ich poprosić...

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Tylko tu powinni już wkroczyć tacy ludzie co potrafią assemblera i w ogóle RE. A wiem, że takie osoby są tu na forum co się tym bawią wystarczy ich poprosić...

to trzeba poszukać a nie każdy pisze i okaże sie że nici z tego będą

2961.png

Opublikowano

Czemu na Free Timie Dziś O 8.00 Mogłem Grać Do Teraz Przestawiając zegarek? Czekam Na free Time 16-18 :DD

Po co przestawiać, jak można zablokować :P

Nie jestem kolekcjonerem plusów czy minusów

Są mało cenne by były w moim zbiorze

Opublikowano

że by założyć podrobiony serwer z czasem potrzebne były by plik serwerowe em2 a takie jedyni można wykraść albo jakioś zdobyć :(

Pliki serwerowe do sprawdzania czasu nie sa potrzebne.

up@myślisz że to jest ot tak wykraść a potem co 2 latka w pace ? :DPrzekichane jest to że gdyby nawet się udało to jak będą wychodzić nowe metin2client.bin to em2 stara wersja staje się bezużyteczna

Przecież to EasyMetin2.exe sprawdza wersje bina, kiedys wkleilem stare dllki do nowego em2 i dzialalo na nowym binie..

Opublikowano

Odkryłem jak działa Mechanizm Sprawdzania Bina polega to na tym że W pliku Cfg jest Plik O nazwie gamemd5.ini I tam w 2 Linijce jest Md5 Metin2client.bin.Zdobyłem Md5 Aktualnego Metin2client.bin Podmieniłem I Uruchomiłem Starego Em2 Bez błędu jednakże okienko Bota się nie Uruchamia.

Załączam również Easymetin2 Jeszcze bezpłatnego który Uruchamia Aktualnego Bina

http://sendfile.pl/71889/EasyMetin2_PL_by_andrzejt17_Mod_v.0.1.5.1791.rar

I Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=98ac6617ee2d7daec35509531889b259b6551a9f624c408e6dbb0565c6c3ef5b-1305209248

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...