Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl] Pliki Serwerowe By Krzysztofa Na Minecraft 1.0.0

[Dl] Pliki Serwerowe By Krzysztofa Na Minecraft 1.0.0  

2 416 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy robi? nast?pn? wersj? plików?

• TAK!
      2094
    • Mi wszystko jedno
      143
    • Nie rób...
      178
  2. 2. Czy podobaj? Ci si? moje pliki?

• Tak!
      2036
    • Nie!
      166
    • S? dobre, ale znam lepsze :)
      213
  3. 3. Czekasz na nowe wydanie plików z poradnikiem ?

• Tak!
      1992
    • Nie!
      156
    • Sam da?em rade to ustawi?.
      267

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem już odpowiedzi na swoje pytanie i niestety nie mogę w internecie jej znaleźć...

Otóż, stawiam normalnie serwer według poradnika. Wszystko niby ok, ale podczas logowania w MineCraft'cie wyswietla mi się napis "Serwer dziala na plikach serwerowych By Krzysztofa V2! "Test""

A tu końcówka logu z menagera:

2011-05-10 21:13:24 [iNFO] Done (1.053s)! For help, type "help" or "?"
2011-05-10 21:13:36 [iNFO] Whitelist: Player jacek is trying to join...
2011-05-10 21:13:36 [iNFO] kick!
2011-05-10 21:13:36 [iNFO] Disconnecting jacek [/5.189.113.177:49765]: Serwer dziala na plikach serwerowych By Krzysztofa V2! "Test"

Proszę o podpowiedź w czym tkwi problem.

Pozdrawiam.

//EDIT

Już wiem w czym tkwił problem.

Popełniłem błąd przy dodawaniu sie do whitelist'y, dodawalem się recznie do pliku ;/ zamiast wpisać w konsoli whitelist add nick

Dzięki ;D i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

whitelista jest w pliku: plugins/whitelist/whitelist.txt :)

Ta whitelista z głównego folderu to z bukkita, do której nie wpisujesz osób, tylko do tej z folderu plugins/whitelist

Jest szansa, że powstanie wersja na Linux'a ?

Tą normalnie na linuxie odpalisz, przeciez on też ma Jave, wystarczy startera se zrobić i to będzie to samo co na windowsowych :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Musisz wywalić doszczętnie wszystkie javy jakie masz zainstalowane na kompie i zainstalowac musisz od nowa jdk oby dwie wersje.

Potem wskazujesz miejsce jdk tym serwer menagerem i musi działać, innej możliwości nie ma, juz dzisiaj jednej osobie to robiłem i był ten sam błąd co miał skera, zrobiłem wszystko co napisałem powyżej

i ładnie wszystko działa :)

Poza tym, to jest już wina waszej javy, a nie moich plików :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

a ja mam taki problem i to juz na poczatQ

post-26349-0-49211100-1305082969_thumb.jpg

katarinasignaturebypeve.png

Win 100 Done

Win 200 Done

Win 500 Done

Win 1000 Done

Win 1500

Win 2000

Win 3000

Win 5000

Win 10000

Win 20000

Win 50000

Opublikowano

a ja mam taki problem i to juz na poczatQpost-26349-0-49211100-1305082969_thumb.jpg

Kilka postów wyżej (ta sama strona) ktoś miał ten sam problem, wystarczyło poczytać ;P

A dokładnie tu ->

Zainstaluj może najnowszą JDK:JDK X64JDK X32I tam gdzie wskazujesz plik java.exe weź ustaw z folderu Java/jdk coś tam coś tam i tam powinno być bin i java.exejak masz x64 bitowy system to zainstaluj oby dwie wersje JDKI jeszcze spróbuj z zakładki serwer config wpisać:zamiast 2G 2G zamień na:1024M 1024MBo może masz za mało ram na 2 giga :DJak nic nie pomoże podaj mi co masz w pliku:guierror.logktóry jest w głównym folderze plików serwerowych :)

Opublikowano

Siema mam pewien problem z połączeniem mnie z serwerem, ponieważ wyskakuje mi taki bład.

Wczoraj miałem ten sam problem. A odpowiedz jest w tym temacie, na poprzedniej stronie. Dokładnie TU ;)

Opublikowano

Ej a jak dokładnie mam to włączyć mam bo jestem w takich sprawach kompletnie zielony

Mam XP SP3 2GB ramu. Pomoże ktoś daje + lub - jak kto woli

Opublikowano

Jak próbuje odpalić server to pisze mi [GUI] Server Jar file does not exist! please correct this in Server Config. Ktoś wie jak to naprawić?

Mam to samo ;(

Opublikowano

Ja również mam, jak sądzę ten sam problem. Mam Windows 7 32bit, jdk-6u25-windows-i586 zainstalowane i nadal to samo. Na przemian wyświetlają się dwa błędy Javy [czasem wyskoczy jeden, a czasem drugi]:

http://imageshack.us/photo/my-images/40/przechwytywaniewtrybiepjm.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/856/beztytuuzf.jpg/

RAM mam ustawiony na 1024MB i 1024MB.

Jak uruchamiałem mój poprzedni serwer ze zwykłego Bukkita bez Mysql to wszystko działało bez problemów.

Proszę, pomóżcie.

World_of_tanks_signature_by_Dbuhoss.png

banner2.png

Pomogłem? Kliknij

likethiso.jpg

Opublikowano
Jak próbuje odpalić server to pisze mi [GUI] Server Jar file does not exist! please correct this in Server Config. Ktoś wie jak to naprawić?

oglądnij jeszcze raz dokładnie poradnik, a na 100% ci zadziała.

Nie ustawiłeś miejsca twojej zainstalowanej javy i nie zaznaczyłeś gdzie znajduje się plik craftbukkit.jar

reszta to samo, ludzie wkurzacie mnie takimi banałami :D

A co do:

Ja również mam, jak sądzę ten sam problem. Mam Windows 7 32bit, jdk-6u25-windows-i586 zainstalowane i nadal to samo. Na przemian wyświetlają się dwa błędy Javy [czasem wyskoczy jeden, a czasem drugi]:

http://imageshack.us...wtrybiepjm.jpg/

http://imageshack.us...beztytuuzf.jpg/

RAM mam ustawiony na 1024MB i 1024MB.

Jak uruchamiałem mój poprzedni serwer ze zwykłego Bukkita bez Mysql to wszystko działało bez problemów.

Proszę, pomóżcie.

Wykasuj całkowicie jave i od nowa zainstaluj JDK x32. którą łatwo znajdziesz w google lub gdzieś kilka stron z tyłu :D

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Reinstalowałem jave, i nadal mam ten sam problem. Mam dwa folder [javy i JDK] i z obydwu próbowałem odpalić serwa.

World_of_tanks_signature_by_Dbuhoss.png

banner2.png

Pomogłem? Kliknij

likethiso.jpg

Opublikowano
Reinstalowałem jave, i nadal mam ten sam problem. Mam dwa folder [javy i JDK] i z obydwu próbowałem odpalić serwa.

Na 100% wina Javy, coś robisz źle już wielu osobą pomagałem z tym samym problemem.

Mam dość takich osób jak ty, co nie potrafią takiego problemu se naprawić i płaczą na forum bo im to nie działa.

Sory za wulgi, ale dość mam was :P

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Krzysztofa - osobĄ?

Mógłbyś kulturalnie odpowiedzieć chociaż jaką wersję javy mamy pobrać, jeśli ta, która pobieramy z głównej strony nie działa. Bardzo Ci dziękujemy za te pliki, ale mógłbyś być troszkę bardziej kulturalny i próbować chociaż pomóc.

Opublikowano

Spokojnie, ale ja naprawdę czasami mam takie wybuchy, że nie mogę po prostu.

Zrozum mnie i ten spam co niektórych :)

te wersję JDK pobierajcie:

Jeżeli macie x32 system to pobieracie to:

jdk-6u25-windows-i586.exe

A jeśli macie X64 system to musicie pobrać te dwa:

jdk-6u25-windows-x64.exe

oraz

jdk-6u25-windows-i586.exe

Wcześniej doszczętnie wykasować w pełni jak się tylko da wszystkie javy, które się ma zainstalowane na komputerze.

Nie zapomnijcie tam akceptować ich regulaminu troszkę powyżej tej tabelki xD

To musi pomóc, ponieważ już to 1000 razy robiłem z 10 osobom, które teraz mają serwery.

Jak naprawdę nie dajecie sobie z tym rady, to proszę pisać na gg: 12626701

może jak znajdę chwilke to przez Team Viewer wam to zrobie, tylko nie spamować za bardzo, bo nie dam rady 10 osób naraz "obsłużyć "

xD

I jeszcze raz przepraszam za mój poprzedni post, ale naprawdę mam swoje cierpliwości, jak każdy inny człowiek.

Wybaczcie i pozdrawiam :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

czy jest mozliwosc na tych plikach korzystania z modow jesli tak. to jaki to plugin co potrzeba i jak to trzeba zrobic

czy to jest Minecraft_Mod taki plugin ?? bo w pewnym pliku go mialem ale cos mi nie dzialalo prosze o pomoc gdyz pare fajnych jest modow ktore zawieraja fajne przedmioty no i poprostu chcial bym to dodac jakos na server

katarinasignaturebypeve.png

Win 100 Done

Win 200 Done

Win 500 Done

Win 1000 Done

Win 1500

Win 2000

Win 3000

Win 5000

Win 10000

Win 20000

Win 50000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...