Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DekaronEU] Ultimate Cheat Pack V1.2

energy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 216
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystkie cheaty działają. Osobiście dziś grałem i je testowałem, rzeczywiście gra się crashuje i już wam mówie dlaczego..

Kiedy na vacu zbieracie z 30 mobów server musi odbierać pakiety i przetwarzać je, że ten mob jest tu poszedł tam, że biega wokół ciebie itd.. Ty jeszcze atakujac mase tych mobów robisz wielki spam, server musi odczytać wszystko na raz że pokazuje animacje, że uderzyłeś tego moba tyle i tyle itd... i jeśli nie zdąży czegoś odczytać lub odczyta nie w tej kolejności lub nie prawidłowo wtedy następuje crash gry.

Proponuję ustawić w grze minimalna rozdzielczość i ustawić ogólną grafike jak najsłabiej się da, wtedy zaoszczędzi na wczytywaniu animacji i crashe powinny być rzadziej ;)

Osobiście szukam nowego sposobu na vaca, tak żeby nas nie wywalał :D cheat engine to jeszcze nie to.. ;)

2006-2010

Opublikowano

znalazłem pewien sposób , może wam pomóc ... nie jest to , to samo co vac hack , ale bardzo przydatne i bez żadnego crasha'a czy dc . Wystarczy po prostu edytować " no aggro 1 i 2 " - kliknijcie prawym , wybierzcie change script i w linijce 19, zmieńcie to - 41400000 na 40900000 to samo robimy z drugim no aggro .

Efekt :

Moby nie rozbiegają się tak bardzo we wszystkie strony . Przypomina to vac hacka .

Łatwiej je ubić szczególnie na wyższym lvl'u jak macie więcej obszarówek ...

Jak dopracuje w 100% tego scrypta to wstawie poprawki .

Opublikowano
znalazłem pewien sposób , może wam pomóc ... nie jest to , to samo co vac hack , ale bardzo przydatne i bez żadnego crasha'a czy dc . Wystarczy po prostu edytować " no aggro 1 i 2 " - kliknijcie prawym , wybierzcie change script i w linijce 19, zmieńcie to - 41400000 na 40900000 to samo robimy z drugim no aggro .

Efekt :

Moby nie rozbiegają się tak bardzo we wszystkie strony . Przypomina to vac hacka .

Łatwiej je ubić szczególnie na wyższym lvl'u jak macie więcej obszarówek ...

Jak dopracuje w 100% tego scrypta to wstawie poprawki .

można zmienić nawet na 37000000 i moby beda stały w miejscu... lepiej pracować nad vacem którym zlurujesz 30 mobów :)

2006-2010

Opublikowano

taki vac byłby świetny ... a jak myslicie co lepsze na dunach w crespo , ten sposób co ja podałem , czy sposób z mobami w miejscu ? Testowałem tylko ten 1

Opublikowano

Chyba mam sposób na crashe gry, przerobie vac hacka żeby lurował tylko np. 10 mobów, może i 10 ale przynajmniej gra się nie bedzie cochwile wyłączać (bynajmniej nie powinna), przerobie - przetestuje i jak bedzie gitara wstawie ;)

Edit. Nowy CT z cheatami wstawiony zapraszam do ściągania :D

2006-2010

Opublikowano

swego czasu, jak i teraz mam takie coś że ciagnę z 15mobków,i jak zadaleko odbiegne to mi net się rozłacza lub poprostu nie moge ich atakować takjakbym był w jakimś lagu, reszta działa pieknie, bardzo dziekuje za umilenie gry :)

Opublikowano
Ja mam zupełnie inny problem . Kiedy wybieram postać i klikam connect, wyskakuje mi coś takiego: Invalid Client. Please reinstall. Ktoś wie o co biega?

Za każdym razem? czy przy próbach zrobienia walla lub GM komend?

za każdym razem :/

29334.jpg

24026.png

31582.png

Pomogłem Daj +

Nowicjusz
Opublikowano

Ja mam jeszcze inny problem... Nie mogę ściągnąć pliku po prostu klikam żeby zapisać a on się nie ściąga...

Opublikowano

crasha a nie crashe cochwile ;) zmieńcie sobie też jakość grafiki na najsłabszą też powinno pomóc

2006-2010

Opublikowano

Ja na bardzo bardzo słabym kompie robię dungeony b/a w crespo i nie mam żadnego problemu z vachackiem (jedynie wku*wia mnie pokaz slajdów xP). Co ciekawe! wierzcie lub nie ale gdy pobrałem dekarona (nie grałem juz od kolo roku) zainstalowałem go poczekałem aż pobiorą się wszystkie updaty a ten skubany wyłączał się po ekranie ładowania dopiero "rakietowy" launcher pomógł ^^ Gram już od około tygodnia na hackach i ani 1 dc może dlatego że nie używam speedhacka? Sam już nie wiem dlaczego innym tak "diskonekty" dokuczają. (Hacków używam tylko w dunach)

Opublikowano

Już wyjaśniam tą zagadkę te dc są wynikiem kart sieciowych i płyt głównych w kompach jakie mamy a to dlatetego że gra została zrobiona pod jeden typ płyt głównych wiadomo karty inaczej działają przy różnych płytach chodzi głównie o ich przepustowoś jaką mogą wykorzystac lub jaką im daje płyta ot co na angielskim forum o tym troche czytałem ale to było dawno temu. xD.

A co do DC znaleziono jeden sposób aby je zlikwidowac mi to pomogło akurat pomaga nawet przy duniach gdzie wiele razy slyszalem ze ludzie tam obojetnie przy jakim necie zawsze je dostaja.

SPOSÓB:

-Wchodzimy w panel sterowania

-Wchodzimy w System

-Wybieramy zakładkę sprzęt

-W zakładce sprzęt wybieramy opcje menadżer urządzeń

-Rozwijamy drzewko pod nazwą Karty Sieciowe

-Wybieramy naszą kartę sieciową poczym klikamy na niej prawym przyciskem myszki i wchodzimy w Właściowości

-W właściwościach wybieramy zakładkę Zaawansowane

-Pojawi nam sie rubryka po lewej stronie gdzie nadnią bedzie nazwa Właściwiości po prawej naromiast pokarze nam sie pasek z nazwą wartośc którą możemy zmieniac na Enable czy Diseable

-W rubryce po lewej w Właściwościach wybieramy (jedynie zaznaczamy) opcje Checksum Offload w rubryce po prawej w wartości ustawiamy na Diseable

To cała sekwęcja jaką powinniśmy zrobic gra powinna nam śmigac nawet przy cienkim necie przy mega lagach ostrzegam że niekażda karta graficzna może miec tą opcje checksum offload wtedy radziłbym poprubowac z innymi opcjami.

Opublikowano
Już wyjaśniam tą zagadkę te dc są wynikiem kart sieciowych i płyt głównych w kompach jakie mamy a to dlatetego że gra została zrobiona pod jeden typ płyt głównych wiadomo karty inaczej działają przy różnych płytach chodzi głównie o ich przepustowoś jaką mogą wykorzystac lub jaką im daje płyta ot co na angielskim forum o tym troche czytałem ale to było dawno temu. xD.

A co do DC znaleziono jeden sposób aby je zlikwidowac mi to pomogło akurat pomaga nawet przy duniach gdzie wiele razy slyszalem ze ludzie tam obojetnie przy jakim necie zawsze je dostaja.

SPOSÓB:

-Wchodzimy w panel sterowania

-Wchodzimy w System

-Wybieramy zakładkę sprzęt

-W zakładce sprzęt wybieramy opcje menadżer urządzeń

-Rozwijamy drzewko pod nazwą Karty Sieciowe

-Wybieramy naszą kartę sieciową poczym klikamy na niej prawym przyciskem myszki i wchodzimy w Właściowości

-W właściwościach wybieramy zakładkę Zaawansowane

-Pojawi nam sie rubryka po lewej stronie gdzie nadnią bedzie nazwa Właściwiości po prawej naromiast pokarze nam sie pasek z nazwą wartośc którą możemy zmieniac na Enable czy Diseable

-W rubryce po lewej w Właściwościach wybieramy (jedynie zaznaczamy) opcje Checksum Offload w rubryce po prawej w wartości ustawiamy na Diseable

To cała sekwęcja jaką powinniśmy zrobic gra powinna nam śmigac nawet przy cienkim necie przy mega lagach ostrzegam że niekażda karta graficzna może miec tą opcje checksum offload wtedy radziłbym poprubowac z innymi opcjami.

Ciekawe ciekawe :) zaraz przetestujemy :D

edit: no jeden crash już jest, ale z vacem +9! przetestuje teraz na vac +3 i jak coś dokleje do głownego postu B)

edit-2: na vacu +3 złapałem crasha ale... po dłuższym czasie niż zwykle :)

dobra robota podklejam do głownego postu ;)

2006-2010

Opublikowano

Thx bardziej to jest do dc niz crashy ale faktycznie zadziej przy tym występują xD

edit: No jestem mile zaskoczony testowałem właśnie cheata i od 2h niedostałem crasha gry może zależy to od opcji jakie sie używa. Zauważyłem że na GM tools podczas szybkiego warpu na minimapie i niewidzialności gra najczęściej dostae crasha co pare minut albo odrazu. Jak sie tego nieużywa zaczęsto to jest ok. Co do mojego testu używałem:

-No Aggro

-Speed No Aggro

-Vac hack+2 (całkiem miło sie expi)

-Speed hack

-GM tools co powinno sprzyjac ewentualnemu crashu gry!!!!!!!

Jak dotąd nic sie złego niestało żadnych problemów śmiga idealnie xD

Oczywiście gram na moim ustawieniu na anty dc i crasha (Diseable Checksum offload) i jest naprawde bardzo miło ms mi nieskacze powyżej 70 a mam radiowego neta!! Gra ustawiona na minimalnych detalach i z muzyką włączoną crash niewystąpił.

Opublikowano

a co z moim problemem ? Kiedy wybieram postać i klikam connect, wyskakuje mi coś takiego: Invalid Client. Please reinstall. Jest na to jakaś rada?

29334.jpg

24026.png

31582.png

Pomogłem Daj +

Opublikowano

Dajcie linka do pobrania Ultimate Cheat Pack v1.2, Bo te 2 co były w całym temacie nie działają 1 po prostu się nie ściąga(ten 1 ) a 2 został usunięty

Proszę dajcie linka jak najszybciej!!!!!!!

Opublikowano

Ściągajce z explorera jak niemożecie prazez inne przeglądarki tego zrobic!!!

Kazomirek twoim problemem jest to że niemasz ostatniego patcha ściągniętego albo aktualizaci jest na to bardzo prosty sposób włącz launchera i czekaj aż sie uaktualni i będziesz mógł wcisnąc LOGIN ale niewchodż przez to jak będziesz już to miał wyłącz Launchera i odpal gre przez baypasa i powinno ci śmigac bez problemów jak to nic nieda zainstaluj gre ponownie.

Nowicjusz
Opublikowano

Ja mam takie 2 małe pytanka... Mógłby mi ktoś opisać bardziej łopatologicznie niż na pierwszej stronie bo jak wchodzę do gry przez bypassa, przy ekranie logowania włączam cheaty, loguje się i cheaty nie działają (To na globie)... A i drugie pytanie czy te cheaty działają na privach typy extreme czy eg?

Opublikowano

Ok już pisze najpierw upewnij sie że masz wszystko co potrzebujesz

-Bypasa ściągniętego z tego forum

-Paczke cheatów śągniętegą z tego tematu

-Cheat engine którym uruchomisz te cheaty też jest na tym forum poniżej tych tematów.

Instalacja wszystkich programów i plików do potrzebnych do uruchomienia cheató:

-Wklejamy rozpakowane pliki z bypasa do folderu bin w grze Dekaron

-Instalujemy Cheat engine

-Wykładamy gdzieś paczkę cheatów poza instalką dekarona obojętnie gdzie to już wedle twojego widzi mi sie xD

Uruchomianie Cheatów:

(Odrazu wyjaśnie pewną rzecz z którą coponiektórzy mają pewne problemy)

-Sprawdzamy czy gra ma ściągnięte wszystkie patche i updaty odpalamy launchera nieklikamy LOGIN!! Czekamy aż wszystko tam sie posprawdza a co najważniejsze pościąga Gdy już będzie możliwośc wciśnięcia LOGIN aby odpalic gre zamykamy launchera. Wiemy że wszystko jest już gotowe i niepowinniśmy miec wtedy problemów z błedem o nazwie <Invalid Client>

Cheat Engine opis: Opis programu jakbyście niewiedzieli co do czego służy.

-Pojawi nam sie okno programu w Lewym górnym rogu widzimy 3 ikonki opisze każdą z nich

1. Chyba najistotniejsza ikonka z wyglądu przypomina mały komputerek z lupa jest podświetlona jako jedyna z tych 3 ikonek. Po kliknieciu na tą ikonke rozwija nam sie lista procesów naszego systemu. (potem z tej listy możemy wybrac sobie program który nas interesuje ale musi byc on wlaczony np naszą gre dekarona)

2. Dróga ikonka służy do wyszukiwania plików np zapisanych danych lub dawnych ustawień Cheat Engine w naszym wypadku będzie to paczka cheatów z tego tematu.

3. Ostatnia ikonka służy do zapisywania ustawień cheat engine.

Ok odpalanie

-Wchodzimy do folderu bin W miejscu gdzie zainstalowaliśmy Dekarona tam powinna znajdowac sie plik o wyglądzie rakietki wchodziny w to pojawi nam sie okno z plikami do wyboru wybieramy "unpacked_dekaron" i klikamy Launch. Teraz odpala nam sie gra która jest już praktycznie bez zabezpieczeń

-Odpalamy Cheat engine (opisze uruchonmienie cheatów wraz z GM tools troche jest roboty ale powinniście sie połapac)

-W lewym górnym rogu mamy 3 ikonki otwieramy środkową z nich o wyglądzie otwartego folderu:

Pokaże się nam okno wyszukiwania my musimy znaleśc paczkę cheatów ściągniętą z tego tematu

Co jest bardzo ważne a zapewne niekażdy może na to spojrzał ten plik z cheatami musi byc wypakowany a nie skompresowany w rar. (czyli zaraz po ściągnięciu wykładamy pliki z folderu rar gdziekolwiek nam sie podoba.

-Gdy już znajdziemy paczkę z cheatami o nazwie "ultimatecheatpack1v2" klikamy na nie 2 razy albo bierzemy zaznaczamy i opcja otwórz

-W cheat engine dojdzie do małej zmiany na samym dole w ostatniej rubryce pokarzą się nam już gotowe cheaty

- Vac Hack +1 (Biega za tobą 10 mobów)

- Vac Hack +2 (Biega za tobą 20 mobów)

- Vac Hack +3 (Biega za tobą 30 mobów)

- Vac Hack +4 (Biega za tobą 45 mobów)

- Vac Hack +9 (Biega za tobą 90 mobów)

- Skill Hack (Możesz użyc pare razy ten sam skill zanim włączy się cooldown)

- Speed Hack (Biegasz szybciej)

- No Aggro (Moby cie nie atakują)

- Speed No Aggro (Moby cie nie atakują i mają speed hack)

- Stun Aggro (Moby cie nie atakują i stoją w miejscu) (<<< Opis cheatów by enegrymen)

-Ok teraz najciekawsze zanim je odpalimy musimy miec uruchamioną gre przez bypasa (opisane powyżej)

gdy gra będzie już na oknie logowania my idziemy ponwnie do cheat engine i wybieramy z lewego górnego rogu podświetloną ikonkę komputera z lukupą jest to 1 ikonka od lewej strony.

-Pokarze się nam okno procesów systemowych szukamy teraz naszej gry która jest pod nazwą "unpacked_dekaron" klikamy szybko 2 razy albo zaznaczamy i klikamy ok.

-Teraz mamy możliwośc użycia cheatów z listy poniżej przy każdym z nich jest rubryczka w której możemy odznaczac "ptaszkiem" w ten sposób wybieramy cheata którego chcemy miec.

np No Aggro, Speed Hack, Vac Hack+2

-Wchodzimy do gry i cieszymy się cheatami radze też przed wejściem upewnic sie gdzie stoi nasza postac aby niebylo potem banów cheaty możemy zmieniac za kazdym razem jak wejdziemy w okno logowania przez loguot albo podczas gry co nieraz troszke moze potrwac.

-GM Tools Instalacja

Mamy już odpalonego cheat engine i gre w oknie logowania cheaty powyżej z chat pack też mogą byc ta opcja działa ze wszystkimi cheatami z tąd.

- Ok do dzieła po prawej stronie w cheat engine niecpo poniżej połowy znajduje sie opcja "Add addres manually"

klikamy na to pojawi nam sie okno o nazwie "add addres"

-W rubryce Addres wpisujemy 004EC4C3

-Description możemy nazwac jak chcemy ale ja bym tego wogóle nieruszał strata czasu...

-W Rubruce Type ustawiamy "Array of bytes" klikamy ok

-W cheat engine pojawia nam sie nowy adres o nazwie No Description lub tak jak go nazwiemy. Jeżeli będzie cięzko go wam rozrużnic od innych cheatów popatrzcie na linijke Addres który powienien byc 004EC4C3.

-Klikamy w górnym lewym rogu cheat engine podświetloną ikonkę komputera z lupą (1 z 3 licząc od lewej strony.)

wybieramy z listy "unpacked_dekaron"

-Teraz mamy możliwośc zmiany value w naszym adresie poczym zaznaczamy go klikamy na nim prawym przyciskiem myszki rozwija nam sie pasek z opcjami my wybieramy drugą od góry o nazwie "Change record"

Podświetlamy ta opcje i czekamy aż sie rozwinie nam kolejne drzewko i wybieramy opcje "Value"

-Pokarze się nam rubryka o nazwie "Value" wpisujemy tam ten kod "B8 02 00 00 00 90 C3" upewnijcie sie że jest tam tylko ten kod i nic pozanim. klikamy ok

-Logujemy się w grze i cieszymy sie możliwościami GMa działa niestety tylko pare z nich ale jest ok

-Szybki teleport na mini mapie pojawiamy sie tam gdzie klikniemy

-Pisanie złotych wiadomości do wszystkich graczy odradzam używania tego ponieważ wtedy będziemy na 100% złapani i nasz cheat napewno zostanie usunięty czego napewno niechcemy

-Niewidzialnosc dla graczy i mobow trzeba wpisac "/GM ghostmode on/off " on jak chcemy byc niewidzialni off jak chcemy byc widzialni.

Sorka za długi referat i za byki w pisowni ale się spiesze i niemam czasu zbytnio na ich poprawienie jeżeli o czymś zapomniałem poprawcie mnie lub pytajcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...