Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Hacki Pod 4Story 3.4

PsychoBoy11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ reaven1999

No dzięki :D tyle że wcześniej napisałem że ja wiem tyle co sam wyczytam usłyszę czy zobaczę. Poza tym ja max to wiem co oznaczają pojęcia informatyczne i jak się posługiwać narzędziami do edycji różnych rzeczy na komputerze. Natomiast o programowaniu nie mam zielonego pojęcia. Dla mnie to jest czarna magia. Przykładowo wiem co to jest algorytm ale kurna jak go napisać żeby działał i BA! na dodatek coś robił to ci nie powiem :) . Te wszystkie paradygmaty ... kompletnie nie wiem jak można to wszystko zmieścić w swojej głowie.

Jeszcze inny przykład (krótka definicja kodu żródłowego) :

"Kod źródłowy to zapis programu komputerowego w postaci czytelnej dla człowieka pozwalający modyfikować dany program."

"w formie czytelnej dla człwoeika" ? No ciekawe dla kogo bo ja jak tylko zobaczę te wszystkie znaki, cyfry, zwroty to totalnie nie wiem o co biega.

Max co mogę zrobić w tym temacie to UML i to przy pomocy kogoś z grupy zaawansowanych. No i może prymitywna obsługa C++, Pascala czy PHP (do stron www).

Tak więc jak już ktoś to ogrania z obecnych w tym temacie to tylko Psycho.

• Odpowiedzi 255
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak ale według możliwości to jest najczytelniejsze, Look:

Kod maszynowy (ciąg zer i jedynek) -> Asembler (język niższy) -> Język wyższy np. C++, Delphi

Więc tak na prawdę jest to najczytelniejsze, bo chyba byś nie chciał czytać ciągu cyfr 0101010101001010....;] A są ludzie którzy to odczytują..

Co do działania hacka, nie wiem czy taki zwykły tzw. external czyli hack w oknie będzie działał bez bypassa (raczej nie), zaś hack D3D będzie miał taką możliwość jeśli się go zrobi niewykrywalnym przez HS.

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

To fajne będzie hack bez bypassa tak jak w dawnym 4s 1.6. Tylko róż nica będzie w tym że w 1.6 były hacki w okienku. :rolleyes:

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Solidier no właśnie znasz te pojęcia więc możesz podsunać pomysły ( np. powiesz "Psycho wymylislem jakby zrobic tak tak i tak i tu ten itd." to psycho może sobie opradzi)

wiec chodzi mi oto ,że możesz podsunać niezły poysł ... ja np. jedyny język programistyczny który ogarniam w calych 15 % to HTML....

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

Hym,.. a może ktos pomoze z tym moim pytaniem. : czy wiecie moze jak mozna zrobic pvp eq bez kupowania elixirow? ;o czy to tylko jedynie z botem mozna? "hackem"

Uuuuu HTML, C++ ;d duzo zabawy ;d no i trzeba byc ogarnietym ;'d by to zrobic :D <<Zycze Szczescia CHLOPAKI>> :D

Opublikowano

no jasnte HTML do pisania hacka mmm bravo :)

(służy do pisania stron internetowych^^)

a więc tak : mam brata w techinku informatycznym ... jest nawe niezły w te klocki

to mu mówie : no więc mam progrm a raczej grę przy odpalaniu jej odpala się program wbudowany w TCclient.exe ... gdy wyłącze ten program któy odpala sie razem z grą gra też się wyącza ... czy wiesz może jak ten program poboczny wyłączyc aby gra działała ? a on się psytał jaki to program to ja mówie ,ze hackshield tarcza aty hackowa do gier online

a wiec on bez długich namysłów stwierdził ,że szanse na wyłączenie tego są nikłe lub zerowe :mellow: :( więc pozostaje chyba tylko baypass czy podmiana pliczków HS'a na takie przepuszczajace hacki no i 2 pytania po 1 czy morze to co próbnował idefis zrobić wirusa który "okalecza" HS.... ? a no i najważniejsze pytanie czy dało by się zastapić nowego udoskonalonego HS'a z tym z przed patcha 3.4 ??? bo mysle ,żę 4s by się niepołąpało :) HS to HS :)

edit : szybko minusy wlepiacie wielkie thx oby tak dalej a bede takie ciekawe żeczy an fprum pisał i dizelił się wszystkim ,że szok!!!!! B)

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

Myślę że gdybyście się wzieli za nauke C++ to byśmy mogli wtedy z pewnością stworzyć tu profesjonalną grupe do tworzenia hacków między innymi. Samemu ciężko wszystko ogarnąć ale w grupie na pewno by było lepiej.. ;)

No i ze znajomością takiego języka możecie stworzyć co tylko chcecie, nie ma ograniczeń :)

Co do wirusa dla HS - można zhookować mu funkcje nie które i wyłączyć ale to też nie jest proste..

Nie sądze żeby się dało po prostu zamienić HS, gdyby nie był aktualny to by po prostu zrobił aktualizacje lub wyłączał gre.

kwoh2cmd.png

Opublikowano

PsychoBoy11 - to Twój temat, ale mógłbyś go ogarnąć ? Połowa postów tu nie pasuje bo dotyczy 4s EG, albo zupełnie czegoś innego.

@Topic

Przestańcie już spamować, jak hack będzie to będzie !

misiekg.png

created by duds.

Daj Minusa

Opublikowano

tak jak i ten post Twój ^^

_________

psycho a jeśli znam podstawy HTMla a nawet wiecej niż podstawy ( stronka ładna obrazki linki menu itd ramy itp) to ciężki będzie dla mnie C++ ? chociaż podstawy ... czy jaki język byś polecal abym mugł cos niecos pomóc a zarazem szybko dosyć jak na jęz. prog. się ogarnąć :)?

(jak znasz jakiś tutek dla zielonych języka C++ który zastąpi mi książke to pisz :))

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

psycho a jeśli znam podstawy HTMla a nawet wiecej niż podstawy ( stronka ładna obrazki linki menu itd ramy itp) to ciężki będzie dla mnie C++ ? chociaż podstawy ... czy jaki język byś polecal abym mugł cos niecos pomóc a zarazem szybko dosyć jak na jęz. prog. się ogarnąć :)?

c++ wbrew pozorom wcale trudny nie jest.A skoro masz brata w technikum informatycznym i ogarniasz HTMLa to raczej problemów mieć nie będziesz

@topic-gdyby sie dało zajrzec w dll'ke HSa to problemu by nie było...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

dzięki wielkie za dodanie otuchy :D (brat cieżko dostępny bo mieszka 500km odemnie ;P) ale już się bałem ,że nic nieogarne myślę ,że za rok będę ogarnięty w 70 % nie :P?

(właśnie sciągnąłem sobię książeczkę i programik więc biore się do roboty)

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

c++ wbrew pozorom wcale trudny nie jest.A skoro masz brata w technikum informatycznym i ogarniasz HTMLa to raczej problemów mieć nie będziesz

@topic-gdyby sie dało zajrzec w dll'ke HSa to problemu by nie było...

masz zapisane w hobby c++... może ty coś spróbujesz? ja się na tym nie znam, wiec nic nie próbuje.....

POMOGŁEM??? DAJ +

Opublikowano

@ reaven1999

Zastąpienie HSa ze starej wersji tak aby ominąć zabezpieczenia nowej wesji jest niemożliwe bo gra jest uzależniona od plików HSa. Stary shield a nowy shield różnią się od siebie, są to zwyczajnie 2 inne wersje programu. Nowa wersja 4story może działać tylko z nową wersją HSa. Działają one symbiotycznie, współzależnie więc dokładnie tak jak mówi Psycho - automatycznie po włączeniu gry zaczęłoby się download nowej wersji. Gry byś nawet nie włączył tylko by się uruchomił pasek upload nieważne jakiej wersji byś użył. Wiem z doświadczenia bo sam tak miałem jak na nowo instalowałem 4story ze starej instalki jaka mam na kompie :P .

@ PsychoBoy

"Więc tak na prawdę jest to najczytelniejsze, bo chyba byś nie chciał czytać ciągu cyfr 0101010101001010....;] A są ludzie którzy to odczytują.."

Jaja sobie robisz? Jak to można czytać :D ? Odczytanie z tego chociaż jednej komendy musi trwać wieki, to jest gorsze niż odczytywanie wiadomości w alfabecie morsa. HAH nawet sobie wyobraziłem jak to by było napisać książkę w jakimś pozycyjny system liczbowy - zamiast cyfr litery x i y albo i więcej jak to by było napisane w czwórkowym, ósemkowym czy szesnastkowym. No w każdym razie chciałbym zobaczyć takiego człowieka.

Opublikowano

to może nie na temat ale pliss fast odpowiedź ...

więc załóżmy uczę się tego C++ napisałem "prgram" który pokaże tekst na ekranie no spx ale jak go odpalić w jakim formacie jest zapisany sam program ? bo jak odpalam XXX.h to mi

odpala w programie w którym to piszę to co napisalem wiec to tylko projekt plisss io szybką odpowiedź thz z góry

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

Ok więc tak, jak znajdę naprawdę rażącą wypowiedź to usune, ale narazie przed hackami jest to otwarta dyskusja, ewentualnie po powstaniu takiego hacka dyskusje zamkne.

@reaven1999

Książki tutkiem raczej nie zastąpisz, bo jest to najwygodniejsze i mieści wszystkie podstawowe informacje. Jak znasz HTML to mimo że C++ ma inną składnie to rozumiesz chociaż jakie są tego wymagania. W C++ po większości komend stawia się średnik ( ; ) chyba że wymagany jest blok kodu to wtedy po funkcji się otwiera i zamyka w pewnym momencie. (klamra { otwiera, klamra } zamyka)

Powiedz jeszcze skąd się uczysz, bo widocznie nie wyjaśnili tam że potrzeba kompilatora, a sam kod trzeba skompilować do formatu .exe

Polecam DevC++ na start, bardzo przejrzyste środowisko i kompilator pod ręką (bierzesz nowy plik źródłowy, po napisaniu programu tylko u góry bierzesz Skompiluj i Uruchom).

Ahh, naturalnie da się zajrzeć w DLL'ke Hackshielda ale jeszcze go trzeba umiejętnie w całości odpakować, a później zrozumieć asemblera ;s

@arturro24

Jeśli byś od dobrej książki zaczął to byś nie miał najmniejszych problemów ze zrozumieniem c++'a :rolleyes:

kwoh2cmd.png

Opublikowano

dzieki psycho niby all ok pisze coś takiego :

#include <iostream.h>

main()

{

cout << "elo" ;

}

w tej KSIĄŻCE ( bo to nie tutek tylko książka!) właśnie pisze coś takiego i po skąpilowaniu powinien się odpalić napis czy cus ale albo niechce skapilować

(linijke cout << "elo" ; zaznacza na czerwono) lub skąpiluje odpalam plis XXX.exe i mrygnie mi CMD i nic sie niedzieje ... (już używam tego kompilatorka którego policiłęś :))

jest jakis inny łatwiejszy jęz. programistyczne z którego znajomościa pomógł bym w tworzeniu haka?

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

W książce autor najwyraźniej nie opisał że wymagane jest użycie std::cout lub po #include dodać using namespace std;

Bo nie ma czegoś takiego jak cout, ale jest możliwość użycia namespace i wtedy kompilator bedzie wiedzieć że cout oznacza std::cout. Czyli:

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "elo" ;
}

Lub

#include <iostream>
int main()
{
std::cout << "elo" ;
}

Tak przy okazji Main dla bezpieczeństwa powinno zwracać wartość 0.

Reszte pytań kieruj na PW jak coś, żeby tu nie spamować.

kwoh2cmd.png

Opublikowano

aktualnie uczę się crackingu może to coś pomoże...(taki odpoczynek od C++ :P)

Ucząc się crackingu jednocześnie uczę się Asm więc może za pół roku coś z tego będzie...

@up x2 Pamiętaj że zawsze możesz pisać PW także do mnie ;)

@topic kolega mówił mi że widział dzień po wprowadzeniu 3.4 hackera który zamieniał się w dziwne stwory...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Wracając do tematu hacka. Psycho dzieje się coś ciekawego ? Jakieś odkrycia, osiągnięcia, może błędy lub problemy ? Podziel się tym co do tej pory uzyskałeś :D . Jestem pewien że nie tylko mnie to ciekawi, z pewnością każdy chciałby wiedzieć jak idę prace nad nową wersją PsychoHack i czego możemy się w przyszłości spodziewać.

Opublikowano

Jak narazie odkryłem dość istotne informacje i większość negatywna:

1. Wprowadzono jakąś dodatkową synchronizacje między serwerem a klientem, przez którą:

-Po zmianie speed'a gracza wywala z serwera

-Po zmianie widzialności gracza wywala z serwera

Tak mi się wydaje że jest po prostu adres pod którym musi być dana wartość aby nie wywaliło z serwera, coś w stylu skoku:

if(zmianapredkosci == TAK) {
    if(adresporównawczy == NIE) {
    //wywala z serwera
    }
}

2. Teleportacja działa tylko na mapie na której się znajdujesz (więc nie można przejść np. z Horus do Wyżyn)

3. Jak narazie nie mogę znaleźć istnienia adresu skill hacka (być może nie jest trzymany w pamięci? został przesunięty na strone serwera?), ale to jeszcze nie wiem bo przez HS to za wiele nie moge posprawdzać.

4. Nie działa zmiana No Miss, krytyczne ciosy - ale spodziewam się że jest tu jakaś dodatkowa ochrona lub zostały przełożone na inne adresy

5. No i na koniec ta dobra - zrobiłem trochę takiego pseudo-hacka, ale są dwa minusy:

-Wymaga podania jednego konkretnego adresu przy użyciu niewykrywalnego Cheat Engine

-To Cheat Engine działa tylko na 64-bitowych systemach :F, nawet na nich są duże ograniczenia (wykrywa funkcje szukające), więc haczyna się nie uruchomi na 32-bitowych, na dzień dzisiejszy wygląda tak:

kmyw4iuv.png

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Wspaniałą robota !!! :) a czy moze jest mozliwosc stworzenia hacka na ulepszanie itemku ? by np zrobic all eq na + 17- 19 by nie wzbudzic podejrzen Gm'a , ale zeby nie trzeba bylo kupowac elixirow za rl kase ;/ bo widzialem na youtube ze typki robili sobie pvp eq ,za 1 razem pchali ile wlezie "formuł ucznia" i nie spalal sie im item ;s czy jest mozliwosc taka? prosze o odpowiedz, i jeszcze raz wielgie GZ ! :)

Opublikowano

To znaczy, że HideToolz tu nic nie da? :s

Powiedz jeszcze, skąd zdobyć ten undetected CE? Swoją drogą, zainstalowałem ostatnio CE na x64. Co uruchomienie bombarduje, że uruchomić ponownie z opcją "Akceptuj niepodpisane sterowniki". Na x32 nie miałem nigdy takiego czegoś.

PS. Najbardziej rozwaliła mnie nazwa hacka.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Psycho napisałeś :

Tak mi się wydaje że jest po prostu adres pod którym musi być dana wartość aby nie wywaliło z serwera, coś w stylu skoku:

if(zmianapredkosci == TAK) {

if(adresporównawczy == NIE) {

//wywala z serwera

}

}

ale adres porównawczy też musiał by się zmieniać bo użycie konia, pota czy skila zwiększającego speed wplywa na zmiane wartości danego atrybutu a to by się gryzło z wartością porónawczą

taksamo jest z niewidzialnością przecież wychodząc z tp jesteś niewidzialny, wychodzac z ciała łukiem czy niewidka u rmc lub pot niewidzialności oddziaływał by tak samo jak w przypadku speeda.

może chodzi bardziej o ograniczenie typu speed nie może być większy niż .........

a niewidka dłuższa niż .........(chociaz u rmc niewidka może trwać w zasadzie wiekami kwestia uzupełniania many)

ale oczywiście mogę się mylić

Opublikowano

HideToolz jest najzwyczajniej wykrywany przez HS, chyba że znasz inny Rootkit który jest niewykrywalny.

Mówiąc UCE nie jest to zupełnie niewykrywalne, gdyż wykrywa funkcje skanowania oraz liste adresów, więc bez włączania CE od nowa zaraz po skanowaniu wywali Ci grę z komunikatem "Undefinied Hacks". W każdym razie dam DL w dziale tu.

@UP

Właśnie mi o to chodzi, że gra w czasie zmiany prędkości, niewidzialności także zmienia ten adres. Jest to po prostu takie zabezpieczenie gry, ale znalezienie tego adresu raczej proste nie jest : P

kwoh2cmd.png

Opublikowano

o.O O.o o.O O.o o.O O.o o.O O.o widze ,że postępy są gigantyczne !

tylko martwi mnie to ,że zanim bedzie hack na 32b to będzi tylko chwila do nowego patcha :(

(rmc jak ma niewidke to zużywa się wartość mana a jak masz inivible hack czy jakos tak stan many zostaje w stanie poprzednim ... lub u łuka gdzieś stoi Twoje ciało a tam po lewej na UP jest znaczek kaptórka i ile jeszcze sekund trwa , na potku też ... i na skillu tak samo więc to jakoś ze sobą wspuł preacuje może poprostu zacząć pracowac na potkami typu większa obrona, większy atak nie o 5 a o 555% xD niewidzialnoś na np. 3 h itd.)

pomogłem ? daj +!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...