Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Hacki Pod 4Story 3.4

PsychoBoy11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@SoldierBoy

Jest tu dział reverse engineering, więc każdy kto miał z tym styczność wie o co chodzi :) Ta opcja:

Hackshield -> Nadpisywanie wartości odpowiadające za wykrycie hacka

Jest właśnie najskuteczniejsza, hack ma wolną ręke na gre, jednak trzeba w tym troszkę siedzieć żeby to wykonać.

Niewykrywalny hack dokładnie tak, pokolei usuwając funkcje ze swojego programu będziesz kolejno sprawdzał czy hackshield wykryje go, jak w pewnym momencie nie wykryje to już wiemy którą funkcje wykrywa. Jeśli HS skanuje tylko sygnatury (przykładowo sygnaturą w grze jest to że wartość speed ma zawsze 16230, to jesli hackshield wykryje np. sygnature w naszym programie którą jest przykładowo text "D3D Hack Engine" po zmianie nie powinno wykryć. Więc nie mylisz się, wygląda jakbyś się nawet na tym znał : P

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• Odpowiedzi 255
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam jestem nowy :) czy mozecie mi objasnic na czym polega ten "4S-EG Psycho Hack v1.2 (1 Injector)" z czym sie to je , tzn jak zainstalowac co zainstalowac, itp ;o przeczytałem wasze wszystkie posty i nadal nic nie kumajet ;/ prosze o pomoc + rep !

EDIT@ lub podac mi nowa wersje ktora dziala na tego clienta 4story :) bede wdzieczny :*

Opublikowano

bo o niejest hack pod 4story eg ~!!!!! my dyskutujemy o hacku na PL'a a jeszcze go niemamy !!!!

PsychoBoy11 ma w sygnaturze link do hacka na EG tam zadawaj takie pytania ! i niemożliwe ,że przeczytałeś wszystkie skoro nieskapowałeś ,że tu niema hacków ! :unsure:

edit:

sorki Ty nieszukasz hacka na EG tylko na PL'a no to da Twojej wiadomości już stary niedziała i psycho musi zrobić nowego

(Psycho polecam usunięcie z sygny hacka do PL'a :))

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano
Przepraszam CIe bardzo lecz : [Dyskusja] Hacki Pod 4Story 3.4 <<< co tzn? ;o chyba jak sam temat mowi HAcki Pod 4story ;o

NO WŁAŚNIE DYSKUSJE ! a nie "prosze bardzo oto hacki do 4story" więc niespamuj ....i niemogłeś przeczytac wszystkich postów jakbyś pzeczytał to byś wiedział ,że na chwile obecna hacków niema

(sory za ten spam ale niemoge sie powstrzymać!)

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

@SoldierBoy

Jest tu dział reverse engineering, więc każdy kto miał z tym styczność wie o co chodzi :) Ta opcja:

Jest właśnie najskuteczniejsza, hack ma wolną ręke na gre, jednak trzeba w tym troszkę siedzieć żeby to wykonać.

Niewykrywalny hack dokładnie tak, pokolei usuwając funkcje ze swojego programu będziesz kolejno sprawdzał czy hackshield wykryje go, jak w pewnym momencie nie wykryje to już wiemy którą funkcje wykrywa. Jeśli HS skanuje tylko sygnatury (przykładowo sygnaturą w grze jest to że wartość speed ma zawsze 16230, to jesli hackshield wykryje np. sygnature w naszym programie którą jest przykładowo text "D3D Hack Engine" po zmianie nie powinno wykryć. Więc nie mylisz się, wygląda jakbyś się nawet na tym znał : P

Co do :

Tak tak nie napisałem że ta opcja nie jest skuteczna. Zgadzam się w stu procentach że jest ona właśnie najskuteczniejsza bo wiadomo że jak można oddziaływać na jakiś program nie poprzez usuwanie jego części tylko zmienianie tak żeby jego działanie to można go dostosowywać jak plasteline do własnych potrzeb. Tyle że jakby ktoś wymyślił taki sposób i wrzucił tu na forum obstawiam że większość antywirusów blokowałaby ściągnięcie albo działanie programu manipulującym HS-em.

Co do niewykrywalnego hacka no cóż żartem mówiąc to mógłbyś nawet stworzyć program z którego będziesz usuwał poszczególne funkcje lub zmieniał ich wartość to w ten sposób albo usuniesz tyle funkcji że hack będzie tak oszczędny iż tak naprawdę przestanie tym hackiem być albo tak pozmieniasz jego instrukcje że lepiej będzie stworzyć nowy.

Heh można powiedzieć że to taka zabawa w kotka i myszkę :D . Próbuj próbuj aż się uda :P

Opublikowano

Po co sie wychylassz? kazdego tak uspokajasz? ;o czy nabijasz sobie posty? -.- Administrator jest tutaj od porządku nie TY !!

wracajac do tematu, Mowicie ze nie ma porządnego ? ;/ ehh ... czy mozecie mnie przekierowac na ten wlasciwy adres forum? ponieważ widze ze ludzie tutaj maja jakies problemy osobowe ze soba... Mianowicie chodzi mi o jednego ;s

Ktos Up@ napisalem ze nie ma stabilnych, a czy z tych mniej stabilnych mogl bym dostac NAME jak sie zwa ? praktycznie potrzebuje hacka do ulepszania items,

Opublikowano

@PsychoBoy

No znawca to ja nie jestem ale czy nie istnieje jeszcze jedna funkcja ominięcia obrony 4story? Czy nie jest możliwe stworzenie programu który imitowałby HS ? Mam tu na myśli całkowite podmienienie folderów i plików HSa na program który udawałby HackShield tak ab móc odpalić 4story z hackiem. Przykładowo mógłby to nawet być program działający jak HS ale tuż po odpaleniu gry przechodziłby w tryb uśpienia. Jest to możliwe??

Opublikowano

Pewnie jest możliwe ale bardzo trudno tak zrobić, obecnie staram się znaleść wskaźnik na najbardziej podstawową rzecz - Speed hack, na najnowszym patchu jego adres koncowy to A0A, w związku z tym że debugger jest zablokowany przez HS to ciężko coś wyłuskać, przez przypadek nawet trafiłem do EhSvc.dll (czyli do Hackshielda) : P

Co do metody:

Antywirusy by nie wykrywały tego, raczej nie ma na to szans, bo to jest po prostu nadpisywanie bajtów w pewnych miejsach w strukturze gry (zupełnie tak samo się robi przy Speed hackach i innych hackach które zmieniają wyniki gry).

kwoh2cmd.png

Opublikowano

TO bylo do : reaven1999 ,

NIe do Cieibe :)

uuuu xD dobry jestes :D gogo ! :D wszyscy wierzymy w Ciebie ;d juz raz shakowales 4story , ;d pewnie teraz tez Ci sie uda ;d

Opublikowano

PsychoBoy zrób jakiegoś hacka bo nudno się robi. 3mam za wszystkich kciuki z e zrobicie jakiegoś hacka do 4s 3.4 bede wdzięczny i mówcie na forum jak zrobicie od razu. :rolleyes:

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

@ xphstos

Aha to sorry. Wpierw ci dałem minusa ale już dałem + takie zadość uczynienie :)

Jak już to "uderz w stół a nożyce się odezwą" heh :D

@ PsychoBoy

Narazie co do tematu programowania hacka nie mam nic więcej bo zresztą tyle co wiem to albo ze szkoły albo z nudy w domu :D

A tak w innym temacie - SpeedHack podstawą ? Może i tak jak dla mnie głównie używaną rzeczą jest speed używany w połączeniu z invisible a tak naprawdę to sądzę że invisible i OneHit są najczęściej używane - expienie , dropienie , jak ktoś się nie boi bana to nawet na wojny z tym idzie.

No ale sprawą oczywistą że speed przydatny zawsze można całą mapę w minute przebiec. Chociaż jak piszę uważam że ranking przydatności wygląda tak:

1. Invisible (niewidzialność)

2. SpeedHack

3. OneHit

Też ważne ale już nie tak bardzo:

4. AOE

5. Teleport (szczerze nie używałem więc nie wiem jak działa)

Jak zrobisz tez 3 rzeczy spokojnie możesz juz wstawić wersję beta hacka a potem się dopiero zająć jeżeli wogóle będzie taka potrzeba pierdołami typu , skill lvl , eliksiry i bufy bo wiadomo że bez tego można się obejść a też nie każdy używa.

Jak już wspomniałeś o debuggerze to miałbym parę pytań co do jego działania bo chciałem się nauczyć wykorzystywać Microsoft Visual Studio jako narzędzie do naprawy komputera (podobna tak tego można używać , do napraw wadliwych plików) w jakiś konkretny sposób ale to może kiedy indziej przy okazji innego tematu.

Opublikowano

Ludzie! Psycho nie zrobi hacka w 10 minut! Nawet obejścia do patcha 3.4 jeszcze nie ma! Ogarnijcie się i nie spamujcie! Takimi prośbami NIC nie wskóracie! Może jeśli potraficie zróbcie szybko i na poczekaniu!

Jak już chcecie grać na hackach to na EG zapraszamy.

Sorki za wielkość czcionki, ale ta wiara szczerze mnie denerwuje. Chcę, by wszyscy to zobaczyli.

@Topic, uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie "atrapy" HS. Mała edycja tych DLL'ek w folderze hshield. Jak wiadomo, są one wstrzykiwane podobnie do PsychoHacka.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Z Tym hackiem Up "niemiecki" jest wszystko gites, niby dziala ale Tclient blokujego go, poniewaz znajduje hacka ;/ prubowałem ominac go "AutoInject" lecz wtedy uruchamia sie 4story, minimalizuje go automatycznie wchodzi w stronke Autora " tzn Goda na tym FOrum" i mam liptonka, poniewaz juz niechce mi maksymalizowac okienka ;/ to taki ala bug , niby sie otwiera a tu lipton ;/ wiecie moze co zrobic? ;s

A co do niemieckiego Hacka nalezy sie zarejestrowac na stronce, i go sciagnac ;o

Opublikowano

NO WIĘC WSZYSCY ... co piszą "psycho niemoge sie dpczkekać hacka [...] jak zrobisz odrazu wstawia"

są beznadziejne !!! bo wiadomo ( aprzyn ajmniej tak sądze ) ,że tak zrobi... o.O

KTO TU MA ZABUŻAONĄ OSOBOWOŚĆ? myśle ,ze chodiz Ci omnie bo powiedizałem ,że niema hacka na PL'a a Ty nieczytasz czego dotyczy temat przed

"hack pod 3.4" jest w "[]" napisane [dyskusja] myślenie nieboli ...

spoko dawaj mi minusa ... rozrywa Cie penwie ,że znalazłeś/aś temat z hackiem gdzie niema hacka i ktoś Ci powiedział ,że go niema .... :huh:

nienabijaj sobie postów pisaniem "dajcie przekierowanie [...]" "bo ktoś ma zaburzoną osobowość[...]"

a teraz coś na temat hacka

solidier powdziw ,że Ty to ogarniasz wszystko a dla Psycho podziw dwukrotny ,że ogarnia więcej niż wszystko :P

ja jestem za tym zebyście sie wspulnie wzieli do robienia hacka xD

myśle ,że wyszło by coś cool'owego B)

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

Okej, ale nie o to chodzi w tej dyskusji, dziś jak sprawdzałem to systemy 32-bitowe są lepiej chronione z prostej przyczyny. Na 64-bitowych systemach driver Hackshielda nie ma takich szerokich możliwości jak na 32-bitowych. Nie wiem czy na 32-bitowe nie będzie wymagany bypass

kwoh2cmd.png

Opublikowano

No żałuje że nie będzie one hit fajny hack tera są hacki bo pierwszego dnia gościu miał hacka GM i pozostałe takie jak w 3.3 ale do tego miał zmianę postaci np. wielkość i mógł się zmieniać w inne stworki i bosy z gry. Gdy go znajdę to wrzucę .

Opublikowano

Psycho chcesz powiedzieć ze na kompy 32 bitowe nie będzie działać hack?

P.S z tym wirusem co pisałem wcześniej nic z tego zbyt "agresywny"

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Jak ten na 3.3 wchodził na 32bit bo ja mam i mi działał to raczej ten też wejdzie chociaż nie wiem . Ale PsychoBoy11 robi na wszystkie. Taki był wcześniejszy. <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...