Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Hacki Pod 4Story 3.4

PsychoBoy11

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 255
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie po ip netu a po ip kompa namierzają, ja zawsze rozłączałem net, nigdy nie wysyłałem listami itemów czy kasy (bo to też jest do sprawdzenia miałem za to bana na koncie)

wszystko na handlu przez sklep podawałem bo mam 2 kompy wiec mogłem coś takiego zrobić

natomiast mimo rozłączania netu z 1 kompa na którym używałem haka wszystkie postacie zostały zbanowane, natomiast główne konto na które się loguje jedynie z 'czystego' kompa jest nadal w grze

ciekawostką jest fakt że na kompie na którym miałem haki miałem zrobioną jeszcze 1 postać ze sporym levelem ale zrobiłem format kompa (zmienił się więc adres IP kompa) potem dopiero zaczołem używać haków na tym kompie i tak jak pisałem wszystkie postacie dostały perma ale ta stworzona i wyexpiona przed formatem nadal jest, coprawda nie gram na niej ale ona nie dostała bana. Oczywiście wszystkie postacie były robione na oddzielnym adresie mejlowym aby nie było powiązań nawet przez poczte więc jedyną wspólną rzeczą był fakt logowania się z tego samego kompa więc z tego samego IP komputerowego

Opublikowano

Zmiana IP naprawdę tu nic nie daje. GM-owie mogą bowiem zidentyfikować delikwenta po adresie MAC a także po ID Clienta. I o ile te pierwsze idzie zmienić (choć nie tak łatwo), to ID Clienta już nie.

Old accounts - wrboy1210, Cawley

Haters make me famous, so yeah, Keep on hatin'

Opublikowano

hehe zawsze zostaje reinstalka gry

ja tak zrobiłem, skończyły sie haki więc zrobiłem format kompa i na nowo zainstalowałem gre i wszystko działa mam postać wyexpioną na haku i teraz tylko czas spędzony w grze musze sobie nabić żeby sie nikt nie czepiał

Opublikowano

Reaven1999 powiem Ci człowieku,że weź się w garść i ogarnij,bo nic sensownego nie wnosisz do tych tematów tylko spamujesz!

Po co komu info,że jak psycho coś pisze to robi Ci się nadzieja,takie nabijanie postów jest irytujące...

Rozumiem,że zależy Ci na hacku,ale pisz chociaż coś sensownego,co będzie coś wnosić...

Nie potrzebne są twojego komentarze nikomu!

Więc weź się w garść chłopie,bo tylko zaśmiecasz to forum!

Przepraszam za spam,ale nie mogłem już wytrzymać...

Panowie od hacka do 4s,3mam za Was kciuki!;)

Opublikowano

po szukam trochę więcej w necie

@ EDIT

Usunięto link, ta strona to SCAM.

może się przydać

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

po szukam trochę więcej w necie

@ EDIT

[usunięto link]

może się przydać

Ta stonka pokazywana byłą wcześniej. Psycho o niej mówił pozwolę sobie powiedzieć mniej więcej to samo co on. Jak byś napisał np: "Moja babcia jest kucharką, robi kluchy betoniarką" to wyszukało by ci kilka takich plików. To jedno wielkie oszustwo i nie nabierajcie się na takie strony.

Jeszcze gorszą stroną jest pobieraczek.pl Niby znajdziesz tam wszystko ale dopiero po rejestracji. Kiedy się zarejestrujesz raczej nie czytając regulaminu bardzo dokładnie to nie zauważysz ze jeśli w przeciągu 10 dni musisz napisać im w e-mailu ze chcesz zerwać umowę. Jeśli im tego nie napiszesz będą domagać sie opłacenia miesięcznego użytkowania z ich serwisu a nie jest to mała kwota( chyba 94 czy 96 zł) Straszą cię sondami, więzieniem itp.

POMOGŁEM??? DAJ +

Opublikowano

Tak jak wyżej, nie wierzcie tym stronom, to jest całkowity SCAM w celu wyłudzenia pieniędzy bądź podobnych usług.

Najwiarygodniejsze są fora tak jak nasze MPC, ponieważ zawsze są ludzie którzy mogą zgłosić oszustów, a na takiej stronie nikt Cie nie ostrzeże że to g.. prawda jest

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

WAJSIN żeczywiście jest w tym sporo prawdy lecz ja jestem zielony i daje pomysły różne niemiejąc pewności czy da sie z nich cos wykonać

więc Psycho może jakoś od niemców wykąbinować baypassa ( moze ktos ma kontakty czy cuś) no i byś do niego zajrzal pzrerobił na PL'a

( jak o też spam to sorry)

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

[size=7]Psycho jestes moim idolem w sprawie chetaow do 4storyPsychoChack BYŁ NAJLEPSZY hack jaki zrobiles mam nadzieje ze zrobisz lepzego i nowego bypassa dalem ci dobre PLUSY!
Opublikowano

kasa temat bez sensu bo właśnie ten do tego jest

ale żeby zrobić w dziale mitin 2 teamt o 4story ! widać ,że zarejestrowany tylko ,żeby hacki zgarnąć

:angry:

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

jak myslicie fajny tera jest wstęp do gry ? dla mnie calkiem calkie :)

Jaki wstęp o co w ogóle ci chodzi? Tu mamy rozmowę o hackach na 3.4 i o nowym bypassie a ty 4 posty se nabiłeś za pomocą najprostszego z możliwych sposobów (SPAM)

POMOGŁEM??? DAJ +

Opublikowano

kurna jak se tworzysz nowa postac!

www.4story.pl (rejestrujesz się) ściągasz grę, aktualizujesz i logujesz się. Potem łatwo założyć postać (wybór rasy, klasy)

PS:Nie wypowiadasz się na temat. Jak masz jakiś problem to załóż oddzielny temat i ktoś ci pomoże! (daj plusa, bo pomogłem :)

POMOGŁEM??? DAJ +

Opublikowano

Bawilem się tym HS, udało mi się do HS wbić wirus który " kaleczy" HS i dzięki temu nie może wyszukiwać haki w 4s.

Lecz wirus wyszedł mi z kontroli i rozwalił l cały procesor.

Próbuje znowu tego wirusa udoskonali żeby kompa nie atakował lecz tylko HS.

Nie mam zbyt dużo czasu na to i może to potrwać dluszy czas, jak będą postępy poinformuje .

(PS Sory za błędy ortograficzne, z zwichniętym palcem niezbyt dobrze się pisze.)

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

@up. Tak, tak. Ja jestem premierem Microsoftu i mieszkam w ogromnej willi nad morzem Śródziemnym.

Wirus Ci procesora nie zniszczy...

kasa, piszesz nie na temat. ogar.

Prawdopodobnie trochę jeszcze poczekamy na ByPass oraz hack. Musieli wprowadzać tego patcha przed świętami. Tak to byśmy jeszcze trochę pograli. 5% odeszło z gry :D

u7zdc8-2.png

Opublikowano

@up. Tak, tak. Ja jestem premierem Microsoftu i mieszkam w ogromnej willi nad morzem Śródziemnym.

Wirus Ci procesora nie zniszczy...

kasa, piszesz nie na temat. ogar.

Prawdopodobnie trochę jeszcze poczekamy na ByPass oraz hack. Musieli wprowadzać tego patcha przed świętami. Tak to byśmy jeszcze trochę pograli. 5% odeszło z gry :D

Na hacka byśmy nie musieli tyle czekać, gdyby był Bypass. Psycho sam mówił, że już dawno by zrobił hacka, gdyby tylko miał Bypassa... I tu jest sęk pogrzebany :(programik który waży 3MB, a taki problem przez niego :D

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Może nawet by wystarczył niewykrywalny skaner pamięci, na przykład taki jak powszechnie znany UCE - Undetected Cheat Engine, ale takiego raczej ciężko pozyskać żeby działał na najnowszym Hackshieldzie..

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Bypass'a umiałbym napisać, ale sęk w tym że trzeba znać się na asemblerze i reverse enginnering (ja cienko siebie w tym widze), odpakować klienta gry i w nim poszukać odpowiednich funkcji, możliwości jest parę:

TClient -> Zablokować wyłączanie gry w momencie wykrycia hacka

TClient -> Całkowicie zablokować HS z ładowania (to powoduje kicki co jakiś czas)

Hackshield -> Nadpisywanie wartości odpowiadające za wykrycie hacka

Ostatnia możliwość (dla mnie chyba najłatwiejsza) to niewykrywalny hack. Jednak jest trochę roboty i ciekawe po jakim czasie byłby wykrywalny;p

kwoh2cmd.png

Opublikowano

no właśnie tamten hack s patcha 3.3 kickował co jakies 15min

juz tego nie powtórzysz??

Bawilem się tym HS, udało mi się do HS wbić wirus który " kaleczy" HS i dzięki temu nie może wyszukiwać haki w 4s.

Lecz wirus wyszedł mi z kontroli i rozwalił l cały procesor.

Próbuje znowu tego wirusa udoskonali żeby kompa nie atakował lecz tylko HS.

Nie mam zbyt dużo czasu na to i może to potrwać dluszy czas, jak będą postępy poinformuje .

(PS Sory za błędy ortograficzne, z zwichniętym palcem niezbyt dobrze się pisze.)

wziął młotka i rozwalił procesor? łojejku jaka szkoda

(może się nie znam ale chyba procek sie niemoże zniszczyć ani żadna inna część kompa przez wirus o.O

wirusy np. tzw. robaki podbierają pliki , hasła itp. a wirusy innych typów (których nie znam :P np. kopiuja się tyle razy ,ze zapychają Ci twardziela lub uniemożliwiaja wykonywanie niektórych czynności xD (jak się mylę to sorry i proszę o poprawienie :))

http://www.bezpieczenstwo.naszastrona.pl/publikacje/wirusologia_dzialanie.php ciekawy temat na temat wirusków :)

pomogłem ? daj +!!!!

Opublikowano

Psycho wiemy że ty się znasz na programowaniu ja się na tym nie znam ale znam pojęcia z tym związane czyli wiem co jet co i do czego służy ale nie potrafię tego robić. Więc miło by było żebyś pisał do innych użytkowników że tak powiem po polsku :D bo sądzę że większość nie rozumie o co kaman.

Jak piszesz asembleracja no to sorry ale wątpię żeby wielu ludzi którzy się informatyką i programowaniem nie zajmują. Pisz że chodzi o język programowania poleceń dla procesora (prosto i zrozumiale to ujmując) a "reverse engineering" no po pierwsze to chyba najlepiej napisać to po polsku dosłownie czyli "inżynieria odwrotna". Przydatnym by było napisac że chodzi o badanie jakiegoś programu w celu sprawdzenia jak on działa i (najczęściej) wykorzystywana do stworzenia odwrotnego programu lub takiego który jest w stanie kontrolować inny program.

No jak juz o tym pisze to zauważmy że używanie inżynierii odwrotnej głównie jest używane w centralach badan wirusowych a nawet przez wojsko do rozpracowywania (coraz częściej pojawiających się) programów automatycznego naprowadzania i kontroli pocisków. Używanie tego typu działań do ułatwienia gry :) no no .

A i jeszcze dopisując Psycho napisałeś

Hackshield -> Nadpisywanie wartości odpowiadające za wykrycie hacka

No jakbyś znał działanie HS i rozgryzł od deski do deski cały jego kod to by było banalnym namieszanie w nim (chociaż to by mogło tez spowodować nieznane problemy) i zmiana jego działania poprzez innym program. Tylko że ta opcja byłaby chyba mało użyteczna dla większości bo antywirusy uznawałyby taki program za wirus który chce że tak powiem kontrolować nasz komputer :D

Niewykrywalny hack?

Czy stworzenie takiego hacka nie polega przypadkiem na metodzie prób i błędów ? Przecież żeby stworzyć za pierwszym razem taki hack który nie jet wykrywalny trzeba wiedzieć jakie pliki wykrywa i blokuje HS więc trzeba by było znać jego działanie. Bo jak stworzyć hack nie wiedząc co HS jest w stanie wykryć.

No chyba że się mylę :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...