Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Hacknięty

Kaspie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawda jest taka. Metin2.pl nie padnie. Jeśli nawet by padł, to i tak stworzyli by go od nowa, albo zrobiliby backupy z niemieckiego metina. Ja któregoś dnia sam się natknąłem na S9 ta takie coś. Mianowicie było to tak.

Stałem sobie w m2. Nagle obok mnie zaczyna robić się kółko itemów jak: stalki, bojowe, żale, itp. Prawdopodobnie był to jakiś bot, który wjebał się na konto GM'a i latał na /inv.

Dzisiaj polatam na serverach. Może spróbuje porobić fotki z bugami. Sam widziałem jeszcze jak te pieczęcie na nowe wierzchowce leżą luzem w m1.

PS: Właśnie mi się coś przypomniało. Pewnego dnia... to jeszcze było jak na zzyt2 grałem. Miałem spoko eq, zajebisty lev... Wchodziłem na konto, i co 2-3 minuty miałem loga i co chwile zabierało mi rzecz. Otóż sprawca pod nazwą rivnobs1 (mój nick RiV wtedy był) na forum zzyt2 zobaczył id i pass do mojego konta! To prawda. Sam to widziałem. Okazało się wtedy, że jakieś boty wyśledziły moje passy za pomocą moda KaMeR1337, opcja zapamiętywania loginu i hasła.

mpcforum.pl- Probably the best forum in the world.

DAJCIE MI MINUS (-)!

[X] 50 post

[X] 90 post

Mogę prosić o ściągnięcie tych %?!

Jednym słowem... ŻAL.PL!

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie sie nic nie dzieje gram na s18 (Phobos).

Witam chciał bym poruszyć intrygujący mnie temat a mianowicie czy jest możliwe aby murzyni chakowali moje konta do metina2 przez domofon ????

A wydarzylo sie to tak

Zalogowalem sie na postac na metinie us napisal do mnie ktos przedstawiał sie jako murzyn1993 powiedział ze zakręci korbą

Napisalem okej. Nagle zadzwonił domofon odbieram a tam murzyński śmiech.... wracam szybko do komputera rzucając słuchawką w kierunku okna patrze a ku mojemu zdziwieniu moje konto zostalo ukradzione

wiec ostrzegam was nie odbierajcie domofonów

P. jak oni to robia czy ja tez tak moge muse kupic korbe czy wystarczy domofon czekam z niecierpliwością na odpowiedź

Cytat za abe

Opublikowano

Ja lece na s9 oblukac czy cos sie dzieje.

Witam chciał bym poruszyć intrygujący mnie temat a mianowicie czy jest możliwe aby murzyni chakowali moje konta do metina2 przez domofon ????

A wydarzylo sie to tak

Zalogowalem sie na postac na metinie us napisal do mnie ktos przedstawiał sie jako murzyn1993 powiedział ze zakręci korbą

Napisalem okej. Nagle zadzwonił domofon odbieram a tam murzyński śmiech.... wracam szybko do komputera rzucając słuchawką w kierunku okna patrze a ku mojemu zdziwieniu moje konto zostalo ukradzione

wiec ostrzegam was nie odbierajcie domofonów

P. jak oni to robia czy ja tez tak moge muse kupic korbe czy wystarczy domofon czekam z niecierpliwością na odpowiedź

Cytat za abe

Opublikowano

Powiem wam coś. Prawdopodobnie chińczycy wiedzą wszystko o Metinie. Przecież to ich wytwór, ale GF tylko to wykupiło. Byc może jest też tak, że mają gdzieś szpiega. Przecież z e-pvp mogli też się dużo dowiedzieć jak to porobić. A to do prostych rzeczy się nie zalicza.

DAJCIE MI MINUS (-)!

[X] 50 post

[X] 90 post

Jednym słowem... ŻAL.PL!

Opublikowano

Powiem wam coś. Prawdopodobnie chińczycy wiedzą wszystko o Metinie. Przecież to ich wytwór, ale GF tylko to wykupiło. Byc może jest też tak, że mają gdzieś szpiega. Przecież z e-pvp mogli też się dużo dowiedzieć jak to porobić. A to do prostych rzeczy się nie zalicza.

Tak a epvp to wielkie forum i wiedzą wszystko o Metin2?Nie!Napisali dużo hacków, botów.

epvp i MPC nie różni się tak aż bardzo.

Pamiętacie wyciek kont emailowych, hasła do przeróżnych serwerów FTP i innych tym podobnych rzeczy? Ja tak i wieże w to, że hackerzy wzięli się za gry MMO, sam na jednej stronie znalazłem Dumpera do MySQL.

Metin2.PL padnie, kiedy? Nie wiadomo, możliwe, że nadszedł ten moment

Opublikowano

A ja mam problem z Metinem.

Ostatnio Metin mi działał, jakieś 3-4h temu. Teraz Gdy chcę włączyć metina, pojawia się torrent i nie chce się przerwać pobieranie HackShield'a, chociaż go mam.

Lookajcie:

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-07/dc1874e9.jpg

Już tak mam od 20-30min.

Edit: Są jeszcze jakieś nowe info?

DAJCIE MI MINUS (-)!

[X] 50 post

[X] 90 post

Jednym słowem... ŻAL.PL!

Opublikowano

Udało mi się dostać odpowiedź od Xaara. Moje pytania wyglądały tak:

Dobrze Xaar, poczekam na dalszy rozwój sytuacji. Ale chciałbym otrzymać odpowiedzi na krótkie 4 pytania:

1)Ogłoszenie na innych stronach metina- wiadomo o które mi chodzi- jest zwykłym kłamstwem?

2) Spontaniczne eventy, które ciągle się odbywaja (zrzut metinów na s24) są umyślnym działaniem GM?

3) Podsumowując, sytuacja na s9 wynikła z braku kompetencji jednego z członków Teamu?

4) Czy planujecie otworzyć rekrutację GM w najbliższym czasie? Mam już dość grania wśród botów i chciałbym pomóc z uporządkowaniem tego "burdelu".

Wystarczą mi krótkie odpowiedzi Tak/Nie. Pozdrawiam.

Odpowiedź, jaką dostałem wygląda tak:

1. Nie wiem jak te rewelacje mają się do sytuacji na innych serwerach (nie wydanych przez firmę Gameforge), wiem natomiast, że nie było żadnego włamania do bazy danych polskiej wersji.

2. Tak.

3. Zarówno pierwsza sytuacja (+200% EXP), która swoją drogą miała miejsce kilkanaście miesięcy (jak nie więcej) temu jak i druga, mająca miejsce kilka dni temu (wyrzucanie marmurów oraz EQ), wywołana została przez polskich teamowców.

4. Tak.

Jeżeli kogoś to satysfakcjonuje, to proszę bardzo. Jednak wydaje mi się że na pkt. 1 oraz 3 odpowiedź nie została udzielona ( odpowiedź jest wymijająca).

Opublikowano

Ja bym musiał też pogadać z Xaarem, ale nie mam jak...

A ja mam takie jedno pytanie.

Chodzi mi o te boty co rozsyłają na Szept te stronki.

Od kiedy one są, i skąd one są?

DAJCIE MI MINUS (-)!

[X] 50 post

[X] 90 post

Jednym słowem... ŻAL.PL!

Opublikowano

Ja bym musiał też pogadać z Xaarem, ale nie mam jak...

A ja mam takie jedno pytanie.

Chodzi mi o te boty co rozsyłają na Szept te stronki.

Od kiedy one są, i skąd one są?

Sorki za double :)

DAJCIE MI MINUS (-)!

[X] 50 post

[X] 90 post

Jednym słowem... ŻAL.PL!

Opublikowano
Najpierw małe wyjaśnienie co do tych dwój screenów które weszły w pełen obieg

http://i48.tinypic.com/fuv2p2.jpg

http://i47.tinypic.com/33m33iw.jpg

Zostały wykonane w jakże cudownym programie do edycji grafiki Paint.NET 3 przeze mnie. Nie dziękujcie. Udowodniłem jak w 10 minut jedna osoba może wywołać tak ogromną reakcję u innych. A może ten ktoś z US podobnie zrobił jak ja pisząc tamten post?

Więc to był fake...

Źrodło: board.metin2.pl, post Judiciousa (twórcy tych screenów)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

wiecie jak bedziecie mu tak głowe zawracac to nigdy sie nie upora z problemami -.-

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

@mycha774

To tylko te 2 foty to fake. Ale reszta to prawda, więc...

@ CrisMoon

Dzięki :)

DAJCIE MI MINUS (-)!

[X] 50 post

[X] 90 post

Jednym słowem... ŻAL.PL!

Opublikowano

Udało mi się dostać odpowiedź od Xaara. Moje pytania wyglądały tak:

Dobrze Xaar, poczekam na dalszy rozwój sytuacji. Ale chciałbym otrzymać odpowiedzi na krótkie 4 pytania:

1)Ogłoszenie na innych stronach metina- wiadomo o które mi chodzi- jest zwykłym kłamstwem?

2) Spontaniczne eventy, które ciągle się odbywaja (zrzut metinów na s24) są umyślnym działaniem GM?

3) Podsumowując, sytuacja na s9 wynikła z braku kompetencji jednego z członków Teamu?

4) Czy planujecie otworzyć rekrutację GM w najbliższym czasie? Mam już dość grania wśród botów i chciałbym pomóc z uporządkowaniem tego "burdelu".

Wystarczą mi krótkie odpowiedzi Tak/Nie. Pozdrawiam.

Odpowiedź, jaką dostałem wygląda tak:

1. Nie wiem jak te rewelacje mają się do sytuacji na innych serwerach (nie wydanych przez firmę Gameforge), wiem natomiast, że nie było żadnego włamania do bazy danych polskiej wersji.

2. Tak.

3. Zarówno pierwsza sytuacja (+200% EXP), która swoją drogą miała miejsce kilkanaście miesięcy (jak nie więcej) temu jak i druga, mająca miejsce kilka dni temu (wyrzucanie marmurów oraz EQ), wywołana została przez polskich teamowców.

4. Tak.

Jeżeli kogoś to satysfakcjonuje, to proszę bardzo. Jednak wydaje mi się że na pkt. 1 oraz 3 odpowiedź nie została udzielona ( odpowiedź jest wymijająca).

Wg mnie to kolejna ściema polskiego teamu, nie pamiętacie już starych afer? To zapewne pamięta kilku starych graczy, którzy interesowali sie kiedyś polskim teamem podobnie jak ja.. pamiętacie wyciek postów z boardu z dostępem tylko dla członków teamu ? Były tam opisane ich sposoby sprawdzania ludzi na fb, bugi o których później stało się głośno lub nie, oraz powody dlaczego któryś z członków teamu ( już nie pamiętam nicku, ale miał takiego diabełka w avku na boardzie ^^ ) został wydalony z teamu, a gracze dostali info, że poszedł na " metinową emeryturę " . Polski metin oraz polski team nie mówią nam całej prawdy o tym co się dzieje na serwerze, czy wy naprawdę myślicie, że zrzut około 30 tysięczników na bo ( kilka postów przedemna jest ss ) to event? Proszę was... wodzę orków w m1? Magiczne metale w sklepach? Przecież to jasne, że to nie polski team za tym stoi tylko hackerzy... moje zdanie na ten temat jest takie: GF nakazało powtarzać w kółko tą bajkę o evencie wszystkim, żeby nie popadli w płacz , kiedy się dowiedzą, że to hackerzy narazie wygrywają wojne z GF. hackerzy vs GF 1:0 ?

Jeśli znajdę link do tego wycieku z forum to dodam ^^

Opublikowano

To co wy piszecie to sie robi nudne.. Nie znacie jeszcze znajomosci hackerów.. Gdyby chcieli mogliby znieszczyc cala gre jednym kliknieciem..

Tak pozatym to co oni pisza jak gm mozna znalezc na jakims chinskim forum za 28 $ Chyba..

Edit:Na S9 byl wystawiony marmur "GM" za 500yang a nazwa sklepu nazwana byla - Super bajer! Kupilem,otworzylem i dupa.. Kicklo mnie z gry i nie mam postaci. Byla to postac testowa miala 6 lvl .

Widzicie? Hackerzy nawet postacie marmurami moga skasowac..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@stempo- magiczne metale to fake. Przyznał się jeden koleś, i myślę, że można mu wierzyć. Zgadzam się z Tobą całkowicie, Team jest pod kontrolą GF, często to przyznają, między wierszami...

Ale pewnych rzeczy nie da się ukryć. I oni o tym wiedzą. Jednak GF ma złudzenia, że "polacy" to tylko niczego nieświadome dzieci. Ale do czasu;] Bądźmy dobrej myśli!

Opublikowano

Hakerzy bawią się. Aż w końcu przejdą do czynów i zrobią z tego "burdel" i wszystko padnie albo zrobią dużą ilość postaci z XXXXXXXXXXXXX yang i będą je sprzedawać masakrycznie tanio.

Tych tysięczników jest pełno na całej mapie w dolinie. Więc to na pewno nie jest jakiś "event" tylko hakerzy.

Opublikowano

Niedługo pewnie hackerzy powbijają się na konta userów i nam będą dawać GM, bo już hackerzy wbijali się na konta GM, znają all do baz...

DAJCIE MI MINUS (-)!

[X] 50 post

[X] 90 post

Jednym słowem... ŻAL.PL!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...