Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Hacknięty

Kaspie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Legenda
Opublikowano

Heh Metin2.pl Został Oficjalnie Zhackowany ale o tym 2 SS to nie wiedzialem ze cos takiego istnieje .

Czyli metin2.pl schodzi na psy

Opublikowano

DanieLs co w tym ciekawego? Hakerzy już dostali się do bazy danych i potrafią "wejść" na konta GM. Metin nie upadnie, nie pierdolcie. Jasne każdy się jara: zajebiście jak upadnie, ale będę śmiał. Pomyślcie jak byście potem płakali że wasz bóg metin 2 nie istnieje.

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

@UP

dokladnie tylko tak pisza ;}

a beda ryczec w nieboglosy

Moje Tuty :)

POLIMORFIA MEGA TUT

http://www.mpcforum.pl/topic/186542-tutmega-polimorfia-co-i-jak/

1.jpg <<< Kanal na YT Kliknij na obrazek !!!!

Opublikowano

No panowie.. jakiś botek wstawił link do tego tematu na board metin2 PL :)

Kiepsko kiepsko..

Hah co za fiut minusuje? Wyrównam wam.

124nw.jpg

Opublikowano

@Up

ja ci wyrownalem xD

Nie jest to koniec ale WIELKIE GOWNO

Jakbym dopadl tego chinczyka to bym go kurwa wykastrowal dziwka jebana

POLIMORFIA MEGA TUT

Opublikowano

http://forum.z8games.com/showthread.php?t=71773

Brawo. Teraz to przegięcie. Było to śmieszne do tej pory, w końcu EM2 nie były groźne, prócz powodowania inflacji. Ale teraz przegięli.

Myślę, że czas coś z tym zrobić, bo jak tak dalej pójdzie, to dział o Metinie będzie można zamknąć, ponieważ nie będzie już o czym rozmawiać.

A nasze hacki powędrują do kosza.

Opublikowano

loooooool wbijam na agronas, w czerwonych to sie dzieje :D

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

@up... ja teżż chce taki atak ale na puste eq, teraz cytat

Możecie mi nie wierzyć ale opowiem wam pewną historię która stała się 3 dni temu na s3.<br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; ">Zostałem okradziony dzień wcześniej. I tak chodzę na ch4 po m1 i piszę: "dajcie coś bo okradli" i ku mojemu zdziwieniu jakiś koleś 9 lvl podchodzi do mnie i pisze:"Zaraz w r*j ci dam h**u j****y"(oczywiście cenzurę ominął. Ale ok dał na handel 2 talizmany+, ja do niego piszę: "Daj coś jeszcze".<br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; ">On powtórzył swój tekst i zaczął się bawić na handlu mieczem bojowym +6, pokazywał i zamykał. Po chwili pokazał jelonka+9 i się mnie pyta: "chcesz?" a ja na to: "pewnie" po chwili patrze dał akceptuj i dał mi tego jelonka O_o. Potem się pyta: "chcesz coś jeszcze?" ja powiedziałem: "stal+4" patrze na handel daje mi czarną szatę +4. Potem powiedział "a masz tu jeszcze parę prezentów". Dał mi boga+6, bojowy+6, duchową zbroję+4, bransoletę na 50 +6 i 1kk. Potem się mnie pyta: "wiesz czemu ci to dałem?" Ja: "Nie" On: "Bo jestem GM, tylko nikomu nie mów".<br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; ">Wybaczcie ale Screenów nie mam z tym eq:/. Ale musicie mi uwierzyć, że tak było. Przecież bym się nie wysilał tego pisać gdybym to wszystko zmyślił...<br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; ">Przypomniało mi się jeszcze (nie mam gdzie już tego wepchnąć), że on powiedział na sam koniec, że idzie teraz na Agronas.<br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; "><br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; ">Nie wiem czy to zbieg okoliczności, że on mi dał tą stal jak ja mu powiedziałem, że chcę stal +4. Potem powiedział, że idzie na S9 i to się pojawiło na forum... A może to był jakiś koleś co yangi na allegro kupił i kończył grę. Ale ja się go spytałem czemu kończysz grę, to ten mi odpowiedział nie kończę, idę teraz na S9. Mi się wydaje, że jakiś gracz wdarł im się do teamu i zaczął rozdawać.<br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; "><br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; ">Niech się wypowie ktoś z teamu.<br style="unicode-bidi: embed; text-overflow: ellipsis; ">

To nie ja pisałem :)

76561198014515809.png

Opublikowano

Jak już spiskujemy o posądzamy mudżynów o atak dzidami na serwery GF to i popatrzcie na kolejnego buga rodem z chińskich hacków:

http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&postID=5193623#post5193623

124nw.jpg

Opublikowano

@Up- wydawało mi się to dziwne w czasie opublikowania postu, jednak teraz zaczynam wszystko rozumieć;]

Ktoś włamał się do baz danych/ plików serwerowych i zaczął majstrować w kodach... Stąd te wypadanie yang przy kicku i wiele innych bugów, które ostatnio zdarzyły się w metinie.

Przykład- ostatnio przeczytałem 2 Ku tego samego skila, nie używając zwoju egzo. Oczywiście nie siadło żadne KU, ale liczy się fakt.

Opublikowano

ja mam buga że jak konia przywołuje bardzo szybko klikam na f4 mam przywołanie to wyświetla się zakładanie gildi

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ciekawi mnie to, że tak mało osób się wypowiada w tym temacie, natomiast w tematach z hackami od razu jest 20 stron +;]

Jeszcze jakieś nowe bugi??

Opublikowano

Nie potrafię zrozumieć po co 3 faza HS? (hahaha)

Zobaczcie na to że w ciągu niecałego tygodnia na metku pojawiło się tyle bugów że GF nie będzie wiedziało za co się zabrać a co dopiero będzie za pól roku!!

Może i PL nie upadnie ale na serwie będą takie odpały że ludziom się odechce grać, a bot będzie na bocie ^^

Ja tam za PL'em nie będę płakał bo nie mam za czym...Konto opchnięte na allegro wiec tylko do tego się metek przynajmniej przydał a teraz sobie z na privach maniane odwalam :>

Wiec proszę was nie piszcie że się "cieszymy" a jak metek upadnie będziemy za nim płakać.

Kto jak kto ale ja już od dawna na PL'a mam wyje"ane i uwielbiam robić nowe konta i wywalać yangi na rynku xD

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Opublikowano

@Up masz wyjabane na PL'a tak? Tylko komu tu przeszkadzasz? Niemcom? Chińczykom? Nie! Zwykłym graczom. Utrudniasz im grę bo nie lubisz/ nie umiesz grać na hard globalu. Fajnie, że ci się tam nie podoba, ale to że tobie kowal spali jakiegos itemka, nie znaczy że musisz od razu lagować serwer.

124nw.jpg

Opublikowano

Cytat Xaara z metina.pl

Zgadza się - nowe marmury (smoki, mikołaje etc) trafiły do niektórych graczy na serwerze nr 9.

Co trzeba było zrobić, aby otrzymać wyjątkowy marmur?

Praktycznie nic. Wystarczyło - będąc w mieście - podnieść marmur z ziemi.

Co prawda był to event raczej spontaniczny, który nie został wcześniej zapowiedziany, jednak dzięki temu mogliśmy zaobserwować ciekawe reakcje graczy. Prace nad organizacją eventu w podobnej formie na skalę globalną (wszystkie serwery) już trwają.

EDIT: chciałbym od razu zdementować plotki o tym, że ktoś włamał się na konto GM. Na postaci, która wyrzucała marmury był członek Zespołu Metin2. // Tak, na 100% członek teamu wyrzucał marmurki na jednym serwie do tego dla jednego królestwa :D

238626.jpg]
Opublikowano

A tak jeszcze coś odemnie:

Metin2PL nie padnie ponieważ i tak te porty co są na nim te różne bugi , hacki itp zablokują niestety mają za dobrych informatyków.

P.S wy chyba nie zdajecie sobie sprawy co to jest Metin2PL ;)

Pozdrawiam

reflink

Opublikowano

Też rak myślę, w końcu stworzyli kawał dobrej roboty robiąc tę grę więc i powinni poradzić sobie naprawić błędy. Wg. mnie to kwestia czasu, a co do upadnięcia metin2pl wątpię w to i to bardzo.

Opublikowano

TO JEST POTEZNA SERWEROWNIA NIE UPADNIE PRZEZ KILKu PEDALKOW

POLIMORFIA MEGA TUT

Opublikowano

Up: dokładnie to jest za duża firma, za duże finanse itd. żeby upadła. Poczekajmy :) wszystko da się naprawić, myślę że jak team metin2pl skontaktuje się z GF powie jakie błędy to naprawią to.

Nic tylko czekać

Opublikowano
Dla umiejacych anielski to cala prawda o dzisiejszym "evencie":

Hacks have always existed for Metin2 in some degree or another, but these have almost always been client side hacks. They worked by altering the way the client behaved on the player's computer. However, we are receiving reports and confirmation from staff of various Metin2 servers that a whole new (and much more dangerous) exploit is now in use.

Such an exploit is this time server side. This means that the Metin2 server software itself or accompanying tools have been compromised. In the screenshot above, hackers have been able to notify players with gold site spam.

Don't take this news lightly - with the server itself being compromised, this makes many things possible for hackers that should not be. Metin2 [GM]s have varying levels of power, and via this exploit, hackers can achieve the highest level of [GM] power. Some of the things that have already occurred on various servers:

•Character Creation - One server has reported new characters being created via unauthorized commands. They were within minutes level 80+.

•GM - As is visible above, actions that are normally locked down and only available to [GM]s can be exploited by spammers. This includes notices, and likely the summoning of monsters, teleportation and various server settings.

•Item Mall Vulnerabilities - This will quickly become a nightmare for server operators. The hackers can control all aspects of the item mall - giving themselves however much item mall points as they want, or directly depositing items.

•Skill, Item and Gold Modification - Servers that have had accounts created have also found them kitted out with billions in gold, and godly statted / leveled items.

At the moment, servers that have suffered confirmed attacks include Metin2 DE, Metin2 ES and Metin2 PL. Servers that have not been confirmed exploited by their staff, but have likely also suffered from this security hole likely include pretty much every Gameforge server, Metin2 SG, as well as G4BOX's Metin2 US.

This is a serious new threat for all official Metin2 servers. So far, many illegitimate characters have been created. Thousands of illegal items have been created, and a staggering amount of mall points (or mall points' worth of items) have been disseminated. Think hundreds of thousands, possibly going into the millions as this exploit remains unpatched.

Metin2 SG's website is down for various planned upgrades of core systems, including security enhancement. Multiple non-critical Gameforge servers have also been shut down, though forums and so on should remain up. Registration has also been disabled for many servers.

YMIR, the creator and developer of Metin2, is already aware of the issue, and has acknowledged its existence. Worryingly, their English speaking contact revealed that currently YMIR's team is still not sure as to exactly how this is possible.

For now, the best thing for players to do is take screenshots of all of their precious items, and play carefully. As always, do not visit or attempt to use gold/yang or item/account selling services. This exploit can give attackers partial access to the server's database also, so we would recommend that players change their passwords to something unique (we aren't sure what encryption is used, if it is even the same for all servers), and currently do not make any new payments for mall points.

Hopefully, this vulnerability can be quickly discovered and patched before more damage is done. Staff of more popular servers will surely have a lot of cleanup to do.

Update 29 June 4:30 PM UTC: One particular popular server's staff have so far discovered over 25 million illegitimate mall points. The number is continuously increasing.

Update 29 June 5:00 PM UTC: Metin2 US staff have started tests and investigations to see if their server has been affected.

Update 30 June 3:00 PM UTC: The problem has been tracked down to online user-facing interfaces.

•Metin2 US appears to not be vulnerable to this exploit, due to extensive rewriting of those systems in a new programming language by Z8Games[1], instead of the standard supplied ones from YMIR.

•Metin2 SG has been affected, and their website remains down until the vulnerabilities can be removed. The damage in-game (illegitimate characters, gold, TP, Items etc) is/has been undone.[2]

•Gameforge Metin2 servers all use near-identical user-facing systems, and since confirmation of breaches have been leaked from some servers, this means that all have possibly been attacked.

Sources: Various submissions via our contact form and other communications (identities confirmed, though anonymity requested)

[1]G4BOX/Z8Games Tech Team

[2]Anon. SG Staff Member

Co myslicie o tym ?

Jak cos to sorry nie wiem czy ktos to juz wkelil

s2c77Oa.png

Opublikowano

To właśnie pewna oznaka profesjonalizmu, przyznanie się do błędu i wytłumaczenie dlaczego tak a nie inaczej.

A na polskim forum mamy tylko mydlenie oczu informacjami o evencie, phi.

Marzy mi się powrót do czasów, gdy były 2 serwery i było się newbie^^ Był klimat, a teraz? Łatwiej spotkać kogoś o nicku sgfjjaks niż normalnego gracza, nawet N3O.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...