Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze jeden problem. Funkcja sprawdzania nicków mi nie działa. W pliku conf wprowadziłem słowa ocenzurowane. Ale bot nie wyrzuca użytkownika, jeśli ma taki nick. Jak to mogę naprawić?

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
16 godzin temu, PitPlayfun napisał:

Mam jeszcze jeden problem. Funkcja sprawdzania nicków mi nie działa. W pliku conf wprowadziłem słowa ocenzurowane. Ale bot nie wyrzuca użytkownika, jeśli ma taki nick. Jak to mogę naprawić?

Nie używaj dużych znaków. Pisz tylko małymi literami a będzie działać.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, PitPlayfun napisał:

Niestety, mam wszystkom małymi a i tak funkcja nie działa

Pokaż jak masz ustawioną funkcję do sprawdzania nicku w config.php

I w sumie ostatnie pytanie czy korzystasz z najnowszej wersji bota :P

Edytowane przez Qunir
Opublikowano (edytowane)

@PitPlayfun Ciężko mi powiedzieć bo generalnie tutaj widzę wszystko dobrze, lecz tak jak bot nie bierze pod uwagę dużych liter może też nie bierze pod uwagą "ł ć". Ewentualnie może mieć ograniczoną ilość słów. Mi osobiście działa ta funkcja tylko że nie używałem żadnych znaków typu "ą ę ć ł ó" itp. i posiadam trochę miej słów. Próbuj usunąć te słowa albo zmienić ł na l a ć na c.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano (edytowane)

@PitPlayfun a w logach nie masz żadnych błędów? Masz w ogóle stworzony folder /log/ w bocie? Jak nie to stwórz folder /log/ a w nim plik php_error.log

Zapomniałem dodać spróbuj bota odpalić też komendą "php bot.php -i 1" lub 2 (Chodzi o numer instalacji ten bot posiada tylko dwa oznaczoną numerami 1 lub 2).

I zobacz czy tutaj Ci nie pokazuje jakiś błędów.

@ShamiYami Importowałeś plik "ts3bot.sql" do bazy danych? Bo z tego co widzę brakuje Ci tabeli 'ts3bot.user' i może innych.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano
3 godziny temu, ShamiYami napisał:

Ou zapomnialem, dziekuje.

Teraz pojawia sie cos takiego:

To jest ukryta treść, proszę

Serio jestem slaby w tym haha

Aż tak dobry z tego nie jestem, lecz wydaje mi się że mogłeś źle importować plik albo możliwe że brakuje Ci tylko kilku bibliotek spróbuj (Tylko tutaj musisz zależności od wersji jaką masz jeśli masz 7.2 to zmień 7.1 na 7.2. Możesz tez sprawdzić komendą "php -v" jaką masz wersje php.):

Jeśli te wyżej masz to jeszcze zainstaluj:

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ShamiYami napisał:

Ou zapomnialem, dziekuje.

Teraz pojawia sie cos takiego:

Serio jestem slaby w tym haha

Musisz wykonać takie zapytanie 

@PitPlayfun nie wiem  dlaczego nie kicka sprawdzę to później a i nie musisz dodawać słów typu "kurwa" bo one są  już wbudowane 

@Qunir Twoje  błędy też sprawdzę ale  później bo przez prace mało czasu teraz miałem ?

Edytowane przez Majcon

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

Opublikowano (edytowane)

Mam kolejny problem. Cały czas tworzą mi się logi oraz w terminalu. Oraz funkcja do pokowania osób z danej grupy gdy ktoś wejdzie na kanal, nie pokuje osób tylko po pewnym czasie

Jak w pliku conf daje admin_time i user_time na 1 to cały czas wysyła wiadomości. Da się jakoś, że wchodzi na kanał, to użytkownik dostaje wiadomość od razu a następny to po pewnym czasie

Edytowane przez PitPlayfun
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PitPlayfun napisał:

Jak w pliku conf daje admin_time i user_time na 1 to cały czas wysyła wiadomości. Da się jakoś, że wchodzi na kanał, to użytkownik dostaje wiadomość od razu a następny to po pewnym czasie

Ponieważ ustawiłeś powiadomienia dla admina i user na 1 sekundę. Ta wartość określa czas w sekundach co ile ma poke admin lub user. Jeśli ktoś wejdzie na kanały określone poke.

Co do błędu to nie wiem :P

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

Ale własnie o to chodzi, że często nie poka osoby. Jakby się zawiesił. Już trudno, że co okreslony czas wysyła powiadomienia, ale jednak powinien. A przed chwilą tego nie zrobił

Opublikowano

@PitPlayfun Musisz lepiej ze zrozumieniem czytać. Aktualnie ustawiłeś żeby bot informował adminów i user za pomocą PW.

Ustaw sobie tak a będzie poke adminów i userów. W obu kanał.

Opublikowano

Ustaw to na jeden bo jeżeli admin ma wyłączony mikrofon, głośnik lub jest afk to nie dostanie poke 
Zwalił się opis dlatego tak tam jest napisane poprawię to w następnej aktualizacji 

Dodatkowo każdy  admin dostanie poke raz co 100 sekund jest to specjalnie zabezpieczone żeby nie  nawalało poke jak użytkownik będzie skakał po kanałach
Ten błąd z banhistory też naprawię w  przyszłej aktualizacji bo wynika on z tego że nie masz osób zbanowanych 

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

Opublikowano (edytowane)

@Majcon Poprosiłbym o mała zmianę jeśli będzie to możliwość ponieważ trzeba sobie to zapisać albo zapamiętać. Chodzi o funkcję:

Zapisane logi w folderze: /log/admin/ są zapisane w postaci ID, numerów adminów np. 3843, 12464, 18625 itp. Może dało by rade żeby zamiast tych numerów były nicki adminów?

Było by to moim zdaniem lepsze i łatwiejsze do sprawdzanie którego to admina logi są :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

Mam problem z tym, ze nie dziala chyba funkcja rekordu online. Bot po starcie wpisal na kanal, ze rekord online to dwie osoby i rekord zostal juz dawno pobity, ale nazwy nie zmienia. Restartowalem bota, nic nie dalo. W logach tez nic nie ma. Czego to moze byc wina?