Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Damianek ;)Co masz na myśli 

1 godzinę temu, Damianek ;) napisał:

nie działa mi funkcja sprawdzania nicków

Bot nie kicka? Wszystko dobrze wpisałeś w config? 

nie widzę opcji dodania kanału, na który ktoś wchodząc powoduje że ja dostaje poke,

config.php linia około 287 masz

To jest ukryta treść, proszę

HP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function query() on null

Masz zainstalowanego mysql?  
apt install php7.2-mysql

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Dobra miałem problemy z mysql, teraz bot działa, ale jakoś tak dziwnie juz tłumacze :

Osobe z nickiem admin wywala normalnie bez problemów, natomiast osobe o nicku  TeamSpeakUser nie wywala, mimo że jest dodana jak widać poniżej

Nie działa mi też funkcja poke, nie widzę nigdzie linijki gdzie można dodac ID kanału na który po wejściu osoby, ja dostaje poke, chyba że jest to jakoś inaczej oznaczone niż w innych botach.

Update 

Kick'a teraz teamspeakuser ale jak jest napisane z małej litery dziwne

Edytowane przez Damianek ;)
Opublikowano

@Damianek ;) a bo tam opis się zwalił xd id kanału to masz `1 => [`
@ShamiYami jak odpalasz bota z tej samej maszyny co ts3 to jako ip podaj 127.0.0.1 a jeżeli z innej to dodaj go do query_ip_whitelist.txt

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem MySQL. Stworzyłem nową baze danych o nazwie ts3bot, zedytowałem config o dane do mysql  i zrestartowałem bota. I dalej nie działa. Jakieś pomysły?

Edytowane przez PitPlayfun
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PitPlayfun napisał:

Stworzyłem MySQL, tyle, że nie wiem dlaczego nie mam ani hasła ani usera więc się loguje tylko za pomocą mysql i działa. Wprowadziłem dane do configu (tam gdzie nie ma danych czyli user i hasło zostawiłem ' ') Stworzyłem nową baze danych o nazwie ts3bot i zrestartowałem bota. I dalej nie działa. Jakieś pomysły?

Generalnie nie wiem w jaki sposób stworzyłeś MySQL ale tutaj chodzi o stworzenie bazy danych do której przypisuje się użytkownika.

Korzystasz z jakiegoś hosting cz swoim vps/kvm/dedyku masz mysql?

Jeśli masz w hosting zaloguj się panelu i tam w mysql lub bazy danych. Wchodzisz i tam np. tworzysz samą bazę danych  beż użytkownika(w niektórzy od razu trzeba dodać). Poszukaj w tam czy nie masz Dodaj Użytkownika czy coś takiego i stwórz swojego użytkownika i przypis go do ten bazy danych którą wcześniej stworzyłeś żeby ten użytkownik miał dostęp do tej bazy danych.

Bez poprawnego skonfigurowania bazy bot Ci nie wystartuje.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

Zedytowałem posta, ale widzę, że się nie zapisał xD. Chodzi mi o to, że ja mam VPS na ovh.pl. Zainstalowałem na nim MySQL, mam konto root i hasło. Stworzyłem bazę danych o nazwie ts3bot (jak było wpisane do configu) no i również w nim, wpisałem dane do logowania czyli localhost, root i hasło. I dalej nie widać żadnych oznak życia bota a mam ustawione wiadomość powitalną oraz ilość użytkowników online. 

Opublikowano

Stworzyłeś  tabelę? Plik sql masz w głównym folderze bota
Jaki masz błąd w logach? I pamiętaj że dla  testu bota możesz odpalić za pomocą komendy php bot.php -i 1

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

Używasz phpmyadmina? Jak tak to zaloguj się wybierz odpowiednią bazę  i z menu wybierz importuj 

Jeżeli ssh mysql DB_NAME -u DB_USER -p < ts3bot.sql chyba xD

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

Zainstaluj mysql dla php jeżeli masz php 7.1 to apt install php7.1-mysql
Jeżeli masz php 7.2 to apt install php7.2-mysql
jeżeli masz php 7.3 to apt install php7.3-mysql

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

Działa. Super. Dzięki wielkie. I świetna robota z botem ? 

A jeszcze jedno. Jak zmienić ustawianie nazwy kanału z ilością online na serwerze? Bo mam "Aktualnie online: " a bym chciał swój tekst. W pliku funkcji nie widzę miejsca gdzie jest tekst ustawiany na kanale.

Opublikowano

Dobra, działa. Dzięki. Wszystko działa jak należy ?

A napiszesz w przyszłości funkcje, która będzie informowała użytkowników z danymi grupami o dołączeniu na serwer?

Opublikowano
9 godzin temu, PitPlayfun napisał:

A napiszesz w przyszłości funkcje, która będzie informowała użytkowników z danymi grupami o dołączeniu na serwer?

Możesz trochę jaśniej?

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

Chodzi mi o funkcje, która będzie informowała użytkowników z grupami administracyjnymi o połączeniu się do serwera, użytkownika z domyślną rangą.  

Opublikowano (edytowane)

@Majcon

Generalnie po poprawieniu bota z funkcją lvl.php bot dobrze działa i go nie wywala, lecz jest problem z łącznością z bazą danych. Tak jakby bot stracił połączenie i później nie może się połączyć z powrotem. Pierwszy błąd znajduję się w php_error.log

I od tego czasu bot z daje logi: 30.06.2019_error.log i 01.07.2019_error.log - oczywiście dam tylko kilka linijek ale naprawdę ten błąd się powtarzał od 30.06 do dzisiaj do puki nie zrestartowałem bota.

Dodam że bot działa normalnie po zrestartowaniu. Dodatkowo w mysql jest odblokowany adres IP maszyny który łączy się z bazą danych.

Edytowane przez Qunir