Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Na 100%, przed napisaniem postu sprawdzalem kilka razy i wpisywalem od nowa.

Bo rozumiem, że plik .sql miałem zaimportować do bazy danych?

Edytowane przez adi10102003
Opublikowano (edytowane)

@Majcon Nie wiem czemu ale wywala mi bota przez lvl.php dokładnie chodzi o to że bot działa normalnie przez jakiś czas a później wychodzą pierwsza i druga instalacja. A w logach zostaje taki błąd.

To jest ukryta treść, proszę

Reszta działa prawidłowo. Tylko od czasu kiedy włączyłem lvl bot zaczął wychodzić. Na początku myślałem że to może są małe problemy z łącznością z bazą danych ale po każdym restarcie bot wracał i działał normalnie. Nie wiem czy te logi się przydadzą ale na wszelki wypadek je jeszcze wrzucę. Oczywiście wszystkie logi są z php_error.log

@adi10102003

Po wpisaniu komendy php bot.php i -2 powinien mieć informację że bot się włączył, nie może się połączyć lub jakiś błąd logach jeśli jest co źle ustawione.

Jeśli nic nie masz to moim zdaniem powinien sprawdzić config prawdopodobnie tak coś źle ustawiłeś. Bądź źle zainstalowałeś php na linuxa albo brakuje jakiś składników.

Korzystasz z najnowszej wersji? Gdy wgrałeś plik ts3bot.sql do bazy to później użyłeś też updata2.php? Jeśli nie to wykonaj proces i uaktualnij bazę danych komenda "php updata2.php" - te polecenie stworzy ci brakujące tabele w bazie danych które są wymagane przy używaniu najnowszej wersji.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano
Dnia 17.06.2019 o 18:02, Majcon napisał:

@deyxq odpalasz bota z tego samego serwera co ts3? Jeżeli tak to co podałeś jako adres ip? 127.0.0.1 czy normalny adres? Dodatkowo nie polecam odpalać z roota lepiej zrobić nowego użytkownika ?

Bot siedzi na całkiem osobnej maszynie (Zwykły VPS), serwer już na maszynie dedykowanej, czyli najlepiej stworzyć nowego użytkownika? Tylko tu jest chyba nie z tym związany problem, bota dropa po czasie (Jedna instancja), gdy użytkownik próbuje zrobić swój kanał prywatny.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.06.2019 o 16:19, deyxq napisał:

Bot siedzi na całkiem osobnej maszynie (Zwykły VPS), serwer już na maszynie dedykowanej, czyli najlepiej stworzyć nowego użytkownika? Tylko tu jest chyba nie z tym związany problem, bota dropa po czasie (Jedna instancja), gdy użytkownik próbuje zrobić swój kanał prywatny.

Wystarczy że Adres IP(Zwykły VPS) dodasz do serwer ts3 na maszynie dedykowanej. A dokładnie musisz wejść do plików serwerowych TS3 i edytować plik o nazwie 'query_ip_whitelist.txt' i tam dodasz adres IP maszyny(Zwykły VPS). Nie potrzeba restartować serwera. Serwer sam zauważy zmianę w plików i doda od razu ten adres i zezwoli na połączenia się.

A co do nowego użytkownika to chodzi że na zwykłym VPS nie opalał bota z poziomu roota tylko stworzył nowego użytkownika np. adduser ts3bot

I w /home/ts3bot/ folder ci się stworzy, wrzucasz pliki bota dajesz uprawnienia na ts3bot użytkownika do plików. I komenda su ts3bot wykonujesz operacje opalania bota.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

Potrzebuje pomocy z botem. Poprawnie się zainstalował na serwerze, podałem mu wymagane dane tsa:  ip -> localhost, query login i hasło oraz port. Pokazał się komunikat, że bot zainstalowany poprawnie, ale na serwerze nie ma żadnych oznak, że jest. Czy coś mam jeszcze zrobić aby zadziałał? Od razu powiem, że przeglądałem internet w poszukiwaniu wskazówki, ale nic z tego. A pierwszy raz chce zainstalować bota na swoim serwerze, więc jestem w nich zielony. Prosze o pomoc

Opublikowano

@Qunir jakiś błąd z mysql i w lvl jest zwalony zapis loga z błędem w następnej aktualizacji to naprawię aczkolwiek nie wiem kiedy wyjdzie bo aktualnie pracuję nad automatyczną aktualizacją tak żeby nie było trzeba konfigurować od 0 bota co aktualizację :C
@PitPlayfun Stwórz folder log i odpal bota komendą 

I zobacz co Ci wypluje ?

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

Opublikowano
42 minuty temu, PitPlayfun napisał:

Taki o to błąd mi wywalił:

Wiesz o co z tym chodzi?

Brakuje ci bibliotek php.

sudo apt install php7.1-curl php7.1-mbstring

Opublikowano (edytowane)

Właśnie nie wyszukuje mi tej biblioteki i pisze, że jest zainstalowane coś w zamian za niego. 

I mam, że nie znaleziono pakietu php7.1-curl

Edytowane przez PitPlayfun
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PitPlayfun napisał:

Mam zrobione wszystko jak w pierwszym poście. A czy dane do mysql są wymagane? Bo jego nie mam na serwerze.

Mysql będzie Ci potrzebne ponieważ bot zapisuje wszystko do bazy danych. Jeśli nie masz takiej możesz dostać za darmo albo mogę Ci PRIV dać dostęp :)

@Majcon Co do błędu spoko mam nadzieje że naprawisz go w miarę szybko bo powiem szczerze znalazłem sobie zastosowanie lvl na serwerze i trochę irytuje jak wywala bota.

Ale aktualnie ustawiłem sobie crontab na restartowanie bota o 3:05 i to pomaga bo ten bot jak padnie to wraca :D

Edytowane przez Qunir
Opublikowano (edytowane)

@qunir w sumie sam możesz naprawić ? wejdź w function/lvl.php odnajdź 

i zamień na 

tam dwa razy jest jak coś ?

Edytowane przez Majcon

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

Opublikowano

Cześć,

Na poczatku powiem że rzadko zdarza mi się pisać na tym forum w sprawie problemów z botami bo w większości przypadków sobie sam radze z problemami, ale niestety tym razem czuje że potrzebuje pomocy autra botka ?

problem jest taki że nie działa mi funkcja sprawdzania nicków, i też chyba w bocie ( albo ze zmęczenia po pracy) nie widzę opcji dodania kanału, na który ktoś wchodząc powoduje że ja dostaje poke, bład też jest widzę z funkcja antyvpn.

Wszystko jest w logu poniżej

Cytat

[28-Jun-2019 22:17:01 Europe/Berlin] PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function query() on null in /home/botek/bot1/function/antyvpn.php:21
Stack trace:
#0 /home/botek/bot1/class/bot.class.php(156): AntyVpn->execute()
#1 /home/botek/bot1/class/bot.class.php(31): Bot->executeCommand()
#2 /home/botek/bot1/bot.php(17): Bot->__construct('1')
#3 {main}
  thrown in /home/botek/bot1/function/antyvpn.php on line 21
[28-Jun-2019 22:17:01 Europe/Berlin] PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function query() on null in /home/botek/bot1/class/functions.class.php:337
Stack trace:
#0 /home/botek/bot1/class/bot.class.php(29): Functions->update_activity()
#1 /home/botek/bot1/bot.php(17): Bot->__construct('2')
#2 {main}
  thrown in /home/botek/bot1/class/functions.class.php on line 337

moja wersja php to

Cytat

PHP 7.2.16-1+0~20190307202415.17+stretch~1.gbpa7be82 (cli) (built: Mar  7 2019 20:24:15) ( NTS )
Copyright (c) 1997-2018 The PHP Group
Zend Engine v3.2.0, Copyright (c) 1998-2018 Zend Technologies
    with Zend OPcache v7.2.16-1+0~20190307202415.17+stretch~1.gbpa7be82, Copyright (c) 1999-2018, by Zend Technologies

wersja systemu i nginx'a :

Cytat

nginx version: nginx/1.10.3

Cytat

Distributor ID: Debian
Description:    Debian GNU/Linux 9.9 (stretch)
Release:        9.9
Codename:       stretch