Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dnia 18.11.2019 o 20:56, ShamiYami napisał:

Mam pytanie co do funkcji z poziomami.

Ile bot daje expa za dana ilosc czasu? Powiedzmy iz ktos jest 1 minute, to ile expa dostanie?

Zgodnie z kodem bot wylicza daną ilość expa z paru zmiennych. Tutaj masz napisane jakie oraz jak wylicza:

Źródło: https://github.com/Majcon94/TS3Bot/blob/master/function/lvl.php

to33oFC.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam mam mały problem bot nie chce mi się odpalić gdy odpalam bota pisze że instancje zostały włączone ale nie pojawiają się na serwerze gdy chcę wyłączyć piszę że nie zostały włączone wersja PHP 7.1 wszystkie dodatki potrzebne do bota zostały zainstalowane powtarzałem nawet po 5 razy i wszystko zainstalowane jest sprawdzam config czy czegoś źle nie wpisałem ale wszystko też 5 razy przejrzałem. I nadal nie mam pojęcia co może być żadne logi mi nie wyskakują czy też komenda php bot.php nie działa

Edytowane przez Doktorek292
Opublikowano
11 godzin temu, Doktorek292 napisał:

Witam mam mały problem bot nie chce mi się odpalić gdy odpalam bota pisze że instancje zostały włączone ale nie pojawiają się na serwerze gdy chcę wyłączyć piszę że nie zostały włączone wersja PHP 7.1 wszystkie dodatki potrzebne do bota zostały zainstalowane powtarzałem nawet po 5 razy i wszystko zainstalowane jest sprawdzam config czy czegoś źle nie wpisałem ale wszystko też 5 razy przejrzałem. I nadal nie mam pojęcia co może być żadne logi mi nie wyskakują czy też komenda php bot.php nie działa

Użyj komendy w katalogu bota:

To jest ukryta treść, proszę

Pojedynczo, po odpaleniu ich powinieneś ujrzeć błędy które powodują, że bot nie wchodzi.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, lulek123321 napisał:

Użyj komendy w katalogu bota:

Pojedynczo, po odpaleniu ich powinieneś ujrzeć błędy które powodują, że bot nie wchodzi.

Działa dzieki wielki po prostu zapomniałem usunac default z config_cmd

Ale za to teraz instancja 2 nie chce wejsc na ts3 

Logi

Cytat

PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ts3/class/functions.class.php on line 290
PHP Warning:  fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ts3/class/functions.class.php on line 291
PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ts3/class/functions.class.php on line 292
PHP Warning:  fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ts3/class/functions.class.php on line 293
PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function query() on null in /home/ts3/class/functions.class.php:370
Stack trace:
#0 /home/ts3/class/bot.class.php(29): Functions->update_activity()
#1 /home/ts3/bot.php(17): Bot->__construct('2')
#2 {main}
  thrown in /home/ts3/class/functions.class.php on line 370

Dobra wyczaiłem ze bot nie jest podpiety pod baze danych ale nie wiem jaki port mam wpisac skoro go nie znam

Dobra to tez rozwiazałem wpisałe komende apt install php7.1-mysql

Opublikowano (edytowane)

Wszystko działa naprawiłem też kolejny error który był w logach teraz czas na to ze przy tworzeniu kanału nie wysyła pinu do odzyskania kanału.? A co gorsza to nie wyskakuje przy tym zaden error w logach czy nawet warning.

Dobra zrobiłem tak ze bot mi wyczyscil wszystkie nieaktywne kanały i teraz zrobiłem nowy kanał i wysyła pin do odzyskania.

@@Edit 

Wszystko ladnie pieknie ale rekord online nie działa i juz na to sposobów nie mam 😕

Logi nic nie pokazują. zadnych błędów nic kompletnie

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Majcon napisał:

includes/rekord.php sprawdź ile tam jest

7 w logach tez pisze ze rekord został pobity ale nazwy kanalu nie zmienia w logach pisze ze nie ma kanalu o takim id a yatqa sprawdzam 30 raz i dalej nic

Stworzyłem nowy kanał to samo a jak bym dał na odwiedzajacych to działa

Tak samo punktów nie nalicza nie ma nawet mozliwosci właczenia nabijania punktow w config czy tak samo komendy nie działają.

Oczywiscie zero błedów w logach

Opublikowano
Dnia 14.12.2019 o 02:10, Doktorek292 napisał:

7 w logach tez pisze ze rekord został pobity ale nazwy kanalu nie zmienia w logach pisze ze nie ma kanalu o takim id a yatqa sprawdzam 30 raz i dalej nic

Stworzyłem nowy kanał to samo a jak bym dał na odwiedzajacych to działa

Tak samo punktów nie nalicza nie ma nawet mozliwosci właczenia nabijania punktow w config czy tak samo komendy nie działają.

Oczywiscie zero błedów w logach

Odpal bota tak jak wcześniej, wtedy kiedy wywoła się funkcja to Ci pokaże błędy w konsoli/putty.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lulek123321 napisał:

Odpal bota tak jak wcześniej, wtedy kiedy wywoła się funkcja to Ci pokaże błędy w konsoli/putty.

w sensie jak odpalic bo nie rozumiem...

Aaa dobra wiem ale tez nie ma zadnych bledow

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacja 4.1.3

• Aktualizacja API w funkcji statusTwitch() oraz dodanie możliwości włączenia wiadomości gdy zacznie się live.
  • Naprawienie błędu z only_full_group_by.
  • Poprawka kilku innych drobnych błędów.

Aby zaktualizować bota należy zrobić backupa, pobrać pliki, nadpisać oraz wpisać ./start.sh update W razie błędu przy aktualizacji należy ponowanie skonfigurować bota

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Majcon Jeśli dało by radę pomyślałem że za punkty które się zdobywa można by było zrobić alla sklepik w którym za punkty mógłbyś kupić jakąś rangę ze specjalna ikoną. Bo jedynie oprócz zdobywanie tych punktów jest !gamble które poleca na traceniu i zdobywaniu, nic po za tym nie ma.

Prosiłbym bym o dodanie takiej funkcji bardzo by mi się przydała i ułatwiła życie. Muszę własnoręcznie sprawdzać i nadawać rangę.

Pozdrawiam

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

Pomyślę ale to plany na przyszłość bo te pkt zostały dodane tak o 
Co do funkcji którą zaproponowałeś to mogę w sumie przerobić tą co jest aczkolwiek pytanie czy to ma nadawać automatycznie czy umożliwiać użytkownikowi wejście na kanał z rejestracją? 
Aktualnie pracuję nad panelem dla bota i chce zrobić chociaż jedną podstronę bo już z rok to robię;D
Oczywiście to będzie panel wraz ze stroną www na której będą statystyki serwera itp.
Jeżeli macie jakieś propozycję odnoście strony co ma się tam znajdować to możecie dać znać 😄

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano (edytowane)

@Majcon Ma nadawać automatycznie range po spełnionym warunku: ilość czasu spędzone + ilość połączeń. Też może być z ignorowaniem jakieś rangi której nie będzie to przydzielać.

Jestem ciekaw jak będzie wyglądał ten panel i strona 🙂

PS. Widziałem fajnie przerobiony ∙•● Top Online ●•∙ (542) u Ciebie na serwerze ts3. Chodzi dokładnie o description w którym fajnie w tabelach jest zrobiona topka. Polecam zrobić to we wszystkich topkach 😉

Edytowane przez Qunir
Opublikowano
Dnia 20.01.2020 o 21:31, Qunir napisał:

Jestem ciekaw jak będzie wyglądał ten panel i strona 🙂

Sam jeszcze nie wiem

Dnia 20.01.2020 o 21:31, Qunir napisał:

PS. Widziałem fajnie przerobiony ∙•● Top Online ●•∙ (542) u Ciebie na serwerze ts3. Chodzi dokładnie o description w którym fajnie w tabelach jest zrobiona topka. Polecam zrobić to we wszystkich topkach 😉

Każdy może sobie to ustawić 😜

16 godzin temu, kicpeross napisał:

Mam taki problem boty normalnie wbijaja na serwer ale jak wlacze wiecej opcji w configu to je wywala + nie tworza mi sie logi 

Masz folder log?

Kontakt

76561197969016953.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić próbowałem już kilka metod ale żadna nie działa. A dokładnie chodzi po wczorajszym wywołaniu na VPS komendy apt update && apt upgrade zaktualizowało się do php7.1.33 Po restarcie bota bot nie działa nie wchodzi na serwer. Jedynie jakie logi w php_error.log:

11.02.2020_error.log

Nie wiem sam co było przyczyną ale przed 2dni nie mogłem bota uruchomić mimo reinstalacji całego VPS na Debiania 10 i instalacji php7.1

Dopiero odinstalowanie wszystkich składników apache i php7.1 i ponowna instalacja pomogła.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.02.2020 o 19:06, Avertus napisał:

Co jakiś czas wywala mi 1 instancję, a w logach tylko to. Jak zrobić jakiś skrypt na autoodpalanie jak padnie? 

w crontab -e

*/5 * * * * /root/ts3bot/restart.sh

w restart.sh:

./start.sh restart

a teraz daj plusika

Edytowane przez rafalgod
rafalohaki.jpg