Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ciężko Cię dorwać na ts'ie dostępnego a głowię się i głowię (być może niepotrzebnie, bo zapewne sprawa jest tak głupio prosta że aż wstyd) jak korzystać z komend, np. givegroup.

Chodzi mi o składnię wywołania komendy, gdzie ją wywołać, czemu ma służyć zmienna 'name' w pliku konfiguracyjnym config_cmd.php. Być może jestem debilem ale zwyczajnie nie wiem jak to ma działać :D

//edit

Wyjaśnione :) 

Edytowane przez jasso

1390144171-U592769.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, wydałem aktualizację bota, w której przebudowałem silnik, przeniosłem się na MySQL oraz dodałem kilka mniej lub więcej przydanych funkcji. Cały opis zmian znajduje się w CHANGELOG.
Aby przenieść dane z SqLite na MySQL należy wpisać php update1.php .
Pliki do pobrania https://github.com/Majcon94/TS3Bot

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 11.04.2019 o 03:30, Majcon napisał:

Witam, wydałem aktualizację bota, w której przebudowałem silnik, przeniosłem się na MySQL oraz dodałem kilka mniej lub więcej przydanych funkcji. Cały opis zmian znajduje się w CHANGELOG.
Aby przenieść dane z SqLite na MySQL należy wpisać php update1.php .
Pliki do pobrania https://github.com/Majcon94/TS3Bot

Mam mały problem bot działa ale wywala mi go co jakiś czas lub nie które funcje przestają działać typu poke gdy ktoś wejdzie na kanał.

To jest ukryta treść, proszę

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam

Posiadam aktualną wersję bota lecz mam problem z 2 botem(ID instalacji 2) który odpowiada za statystyki (TopLongestConnection, TopConnections, TopActivityTime i RekordOnline), które działają prawidłowo. Chodzi o to że bot id 2 wyłącza się sam nie wiem z jakiego powodu. Jednym słowem włączam bota za pomocą ./start.sh start - boty normalnie łączą się z serwerem i działają prawidłowo tylko kwestia tego że bot ID instalacji 2 bo jakimś czasie sam się wyłączą(mniej więcej 1-2dni podziała i trzeba bota restartować lub włączyć samą 2 ID instalacje.).

Gdzie mogę szukać rozwiązania żeby bot 2 działa prawidłowo jak bot 1 z którym nie ma problemów.

Przy okazji chciałbym dodać że bot posiada 2 te same funkcję chyba że jest jakaś mała różnica której nie zauważyłem.

Dokładnie chodzi o:

1. //AddRank() Funkcja dodaje range po wejściu na kanało o podanym ID.

2. //Register() Funkcja automatycznie rejestruje użytkownika gdy on wbije na podane id kanału.

Raczej te funkcje działają tak samo więc można by było jedną usunąć ;)

Brakuje mi też funkcji visitor jeśli będziesz rozwijać to chciałbym aby ta funkcja została dodana :)

Niżej umieszczam fragment z innego bota żeby było wiadomo dokładnie o co chodzi.

Opublikowano

@Qunirsprawdź czy nie ma nic w logu aktualnie pracuję nad aktualizacją bota która poprawi kilka błędów oraz doda lvl oraz poprawiłem statustwitch 

To całe Visitors mogę dodać w następnej aktualizacji

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano
30 minut temu, Majcon napisał:

@Qunirsprawdź czy nie ma nic w logu aktualnie pracuję nad aktualizacją bota która poprawi kilka błędów oraz doda lvl oraz poprawiłem statustwitch 

To całe Visitors mogę dodać w następnej aktualizacji

A jaka jest ścieżka do logów? Bo generalnie szukałem ale nie mogłem znaleść tych logów.  

Oki nie ma problemu :)

Opublikowano
39 minut temu, Majcon napisał:

Folder log

Szczerze powiem że bot nie stworzył żadnych logów. W /home/ts3bot/ mam dodaną zawartość z github gdzie nie ma folderu log. Szukałem również w /var/log ale tam też nie ma.

Aktualnie dodałem folder log/php_error.log i plik z logami ścieżka /home/ts3bot/log/php_error.log jak i do /var/log/php_error.log - teraz muszę poczekać aż pokaże jakieś logi.

Gdyż aktualnie nie posiadam żadnych logów, które powinny się zapisać.

Ustawienie logów w configu

Opublikowano
3 minuty temu, Majcon napisał:

Możliwe że bot nie mógł stworzyć folderu z logami bo nie miał uprawnień nadaj tam odpowiednie chmod dla folderu log "/home/ts3bot/log/"

Folder log stworzony i chmod na log 755 jak i na plik php_error.log.

Nie wiem czy bot umieszcza tam same błędy w tych logach ale aktualnie jest tam pusto 0 logów. Poczekam aż bota wyrzuci i sprawdzę czy dodały się logi.

Opublikowano (edytowane)

Witam, dziś wydałem aktualizację

Wprowadzone zmiany:

• Dodanie funkcji banhistory(), która zapisuje w bazie wszystkie bany co pozwala sprawdzić komendą !banhistory czy użytkownik o podanym DBID lub UID miał wcześniej bana.
  • Dodanie funkcji lvl(), która pozwala zdobywać exp oraz awansować na wyższy lvl. Bot może też nadawać rangi po wbiciu lvl.
  • Dodanie funkcji points(), która pozwala zdobywać punkty za siedzenie na ts. Punkami można sprawdzić za pomocą komendy !punkty oraz można nimi grać za pomocą komendy !gamble.
  • Dodanie funkcji visit(), która ustawia w nazwie kanału liczbę osób, które odwiedziły serwer.
  • Dodatkowo poprawiona została funkcja statusTwitch() oraz dodano możliwość ustawienia w nazwię czy strim jest online czy też offline.
  • Poprawienie kilku drobnych błędów.

Aktualizacja wymaga ponownego konfigurowania bota lub dodanie brakujących opcji w configu oraz wykonania pliku update2.php jeżeli aktualizujesz bota z poprzedniej wersji.
Szczegóły zmian https://github.com/Majcon94/TS3Bot/commit/0f36eaeaea6764788182ee4e7e45b0751bf1a5bb#diff-fb0ed5a883e378c3dec15e5ca226d6ed

Minie aktualizacja 4.1.1

• Drobne poprawki w funkcji lvl() od teraz można podać wymaganą grupę jaką trzeba mieć, żeby dostać grupę LVL np. Zarejestrowany/Zarejestrowana.
Edytowane przez Majcon

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano
3 minuty temu, Majcon napisał:

@up masz problem z bazą danych 

Tzn w jaki sposób mogę to naprawić baza była czysta. Z importowałem ts3bot.sql wszystkie tabele stworzyły się prawidłowo. Adres IP jest odblokowany do bazy danych mysql. Żadnej ingerencji lub zmian w bazie nie robiłem. Chyba że muszę wykonać updata1.php? Oczywiście jeszcze korzystam z wersji 4.0 ale niebawem planuje przejść do najnowszej wersji czyli 4.1.