Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@Majcon Właśnie przed chwilą z aktualizowałem sobie bota do wersji 4.14 lecz jest problem z funkcją lvl po włączeniu całemu serwerowi zabiera i oddaje po chwili rangi. Przez to robi się wielki spam na serwerze. Proszę o pomoc.

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

Hej, z tego co widzę, to zmienił się plik conf. To jak zauktualizuje bota to wszelkie ustawienia mi się usuną i będę musiał na nowo go konfigurować? 

Opublikowano
57 minut temu, PitPlayfun napisał:

Hej, z tego co widzę, to zmienił się plik conf. To jak zauktualizuje bota to wszelkie ustawienia mi się usuną i będę musiał na nowo go konfigurować? 

Zmienił się ale nie wiele możesz sam ręcznie edytować swój stary config. Zmieniając w nim: https://github.com/Majcon94/TS3Bot/commit/ad70fac3a1865323a578819f1f7d3c12edd57f06

Tam przedostanie masz do configu. Wystarczy że zmienisz wersje z 4.13 na 4.14 i dodasz do funkcji lvl tekst 😛 

Opublikowano

Hej mam pewien problem.

Zainstalowałam bota wszystko pięknie działało. Zaczęłam dodawać mu różne opcje np tworzenie kanałów itd. Dodałam ich 8. I zrestartowałam bota. Nagle przestał się włączać i wyskoczył problem z bazą danych 

PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 290
PHP Warning:  fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 291
PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 292
PHP Warning:  fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 293
Pragnę nadmienić że gdy dodawałam pozostałe 7 bocik bez problemu śmigał. Co może być przyczyną ? Proszę o pomoc !

Opublikowano
4 godziny temu, yakumixx napisał:

Hej mam pewien problem.

Zainstalowałam bota wszystko pięknie działało. Zaczęłam dodawać mu różne opcje np tworzenie kanałów itd. Dodałam ich 8. I zrestartowałam bota. Nagle przestał się włączać i wyskoczył problem z bazą danych 

PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 290
PHP Warning:  fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 291
PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 292
PHP Warning:  fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /root/bot/class/functions.class.php on line 293
Pragnę nadmienić że gdy dodawałam pozostałe 7 bocik bez problemu śmigał. Co może być przyczyną ? Proszę o pomoc !

Błędy w functions.class.php wskazują na "//log() Funkcja zapisuje logi z bota do pliku.". Sprawdź czy masz utworzony folder log i w tym folderze możesz stworzyć plik o nazwie php_error.log

Powinno pomóc 🙂 Jeśli nie to spróbuj na razie wyłączyć tą jedną funkcję i zobacz czy zdziała.

Opublikowano
3 godziny temu, PitPlayfun napisał:

Dzięki @Qunir Jeszcze nie wiem dlaczego, ale bot mi się crashuje przy 45 użytkownikach a dokładnie online users na kanale. Aktualizacja bota może pomóc?

@PitPlayfun szczerze nie spotkałem się z takim problem korzystam też z tego bota i mam ok. 100 osób online i bot działa normalnie ale nie miałem aż tak dużo osób na jednym kanale choć zdarzało się że po 20 osób siedziało. Z tym problem ewentualnie trzeba było się zgłosić do autora bota może jest jakieś ograniczenia ale tego Ci nie powiem. A co do aktualizacja lepiej ją zrób bo dodaje kilka poprawek 🙂
Jeśli byś miał dalej z tym problem to napisz jutro do mnie na PW. To zgadamy się wejdziesz na ts3 i postaram się pomóc.

Opublikowano

Ja mam takie pytanie odnośnie uruchamiania bota, wcześniej gdy uruchamiałem, wywalało błąd mb_strtolower oraz błąd z spl_autoload_call, bot logował się na serwer po czym go od razu wyrzucało, po instalacji niezbędnych pakietów, po starcie bota kompletnie nic się nie dzieje. W konsoli pokazuje, że bot wystartował, jednak na serwer w ogóle nie wchodzi, w logach tak samo czysto.

Ktoś coś? 

Opublikowano
4 godziny temu, vstation001 napisał:

Ja mam takie pytanie odnośnie uruchamiania bota, wcześniej gdy uruchamiałem, wywalało błąd mb_strtolower oraz błąd z spl_autoload_call, bot logował się na serwer po czym go od razu wyrzucało, po instalacji niezbędnych pakietów, po starcie bota kompletnie nic się nie dzieje. W konsoli pokazuje, że bot wystartował, jednak na serwer w ogóle nie wchodzi, w logach tak samo czysto.

Ktoś coś? 

Czy zainstalowałeś to: php7.1-mbstring php7.1-curl i dodatkowo musisz zainstalować php7.1-mysql bot korzysta z bazy danych mysql.

Opublikowano
7 minut temu, Qunir napisał:

Czy zainstalowałeś to: php7.1-mbstring php7.1-curl i dodatkowo musisz zainstalować php7.1-mysql bot korzysta z bazy danych mysql.

Mam zainstalowane, zrestartowałem maszynę i kompletnie nic się nie robi prócz 'Pomyslnie uruchomiono bota', wyświetla tylko komuniukat, kompletnie nic nie wywala w logach jak i nic nie wchodzi na serwer. 

Dodaję, że inny bot mi działa 😕

Opublikowano

Po aktualizacji bota, przestał praktycznie działać. Jak dotąd działało pokazywanie aktualnie online na kanale a teraz nie. Gdy odpalam bota, pokazuje się, że boty pomyślnie włączono, a gdy go wyłączam do daje info, że boty nie były włączone. config został, jedynie zmieniłem to co się rzeczywiście zmieniło. Czy ktoś może mi pomóc?

Opublikowano
35 minut temu, PitPlayfun napisał:

Po aktualizacji bota, przestał praktycznie działać. Jak dotąd działało pokazywanie aktualnie online na kanale a teraz nie. Gdy odpalam bota, pokazuje się, że boty pomyślnie włączono, a gdy go wyłączam do daje info, że boty nie były włączone. config został, jedynie zmieniłem to co się rzeczywiście zmieniło. Czy ktoś może mi pomóc?

Spróbuj odpalić komendą php bot.php -i 1 a później php bot.php -i 2 i zobacz co Ci pokaże.

Opublikowano
28 minut temu, PitPlayfun napisał:

Po odpaleniu bot.php -i 1 pokazała mi się wiadomość powitalna, a gdy -i 2 nic

A masz folder log ? A w nim php_error.log? Jeśli nie to utwórz je spróbuj odpalić bota i zobacz czy będą jakieś błędy.

Opublikowano (edytowane)

PO aktualizacji TSa serwerowego do 3.12.1, bot zaczął coś robić, ale w dalszym ciągu nie aktualizuje się nazwa kanału z użytkownikami online. Czyli po prostu dalej nie działa. Nie wiem o co chodzi, wszystko mam dobrze zrobione i poustawiane a nie działa. Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Może autor tego bota wie co z tym zrobić?

Edytowane przez PitPlayfun
Opublikowano
Dnia 4.04.2020 o 10:13, PitPlayfun napisał:

PO aktualizacji TSa serwerowego do 3.12.1, bot zaczął coś robić, ale w dalszym ciągu nie aktualizuje się nazwa kanału z użytkownikami online. Czyli po prostu dalej nie działa. Nie wiem o co chodzi, wszystko mam dobrze zrobione i poustawiane a nie działa. Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Może autor tego bota wie co z tym zrobić?

Ciężko mi stwierdzić gdzieś musiałem nawalić. Nie wiem jak dobrze się znasz ale najpierw zacznij od zainstalowana php7.1 a później potrzebnych składnik jak mbstring curl mysql. Musisz skonfigurować bazę danych później z importujesz potrzebne tabele z pliku żeby to działa. Jest wiele opcji może blokować Ci serwer połączenie albo bot nie łączy się z bazą danych. Musisz sobie prze analizować.

Mówisz ogólnikowo a nie wiemy co i jak instalowałeś i w jaki sposób to skonfigurowałeś. Czy to stoi na jednej maszynie lub dwóch różnych. 

Opublikowano

Odpaliłem bota z wyłączonymi funkcjami weszedł na server i wszystko git , ale jak włącze niektóre funkcje to wyrzuca mi błędy w stylu : tsbot/class/ i funkcja którą włączyłem.php

tu jest php bot.php -i 1

PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 290
PHP Warning:  fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 291
PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 292
PHP Warning:  fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 293
PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function query() on null in /home/tsbot/function/grouponline.php:46
Stack trace:
#0 /home/tsbot/class/bot.class.php(156): GroupOnline->execute()
#1 /home/tsbot/class/bot.class.php(31): Bot->executeCommand()
#2 /home/tsbot/bot.php(17): Bot->__construct('1')
#3 {main}
  thrown in /home/tsbot/function/grouponline.php on line 46

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, imControl napisał:

Odpaliłem bota z wyłączonymi funkcjami weszedł na server i wszystko git , ale jak włącze niektóre funkcje to wyrzuca mi błędy w stylu : tsbot/class/ i funkcja którą włączyłem.php

tu jest php bot.php -i 1

PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 290
PHP Warning:  fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 291
PHP Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 292
PHP Warning:  fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/tsbot/class/functions.class.php on line 293
PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function query() on null in /home/tsbot/function/grouponline.php:46
Stack trace:
#0 /home/tsbot/class/bot.class.php(156): GroupOnline->execute()
#1 /home/tsbot/class/bot.class.php(31): Bot->executeCommand()
#2 /home/tsbot/bot.php(17): Bot->__construct('1')
#3 {main}
  thrown in /home/tsbot/function/grouponline.php on line 46

Jaką wersje php posiadasz?

Z tego co widzę stawiam na dwie opcje: 1. Brakujące składnik php. Sprawdź czy zainstalowałeś php7.1-mbstring php7.1-curl i php7.1-mysql. 2. To źle skonfigurowana funkcja grouponline.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

Dziś wrzuciłem mała aktualizację

• Dodano nową funkcję DdosInfo(), która wysyła wiadomość do podanych grup o tym, że prawdopodomnie jest przeprowadzany atak.
  • Dodanie do komendy stats informacji o lvl oraz posiadanym expie.
  • Naprawiono komendę usersinfo.
  • Naprawa błędu w GroupOnline().
  • Zabezpieczenie przed zbyt długim opisem w NewUser() od teraz będzie wyświetlać tylko 61 osób i w razie większej liczby osób dopisywać "oraz x innych".
  • Od teraz WelcomeMessege nie będzie wysyłać wiadomości po restarcie bota.
  • Powolne przejście z DBID na CUID.
  • Optymalizacja bazy danych.

Aby zaktualizować bota należy wpisać ./start.sh update w razie błędu proszę sprawdzić czy w bazie danych w tabeli users nie ma duplikatów i je usunąć.

Zapytanie które pozwoli sprawdzić SELECT COUNT(cui), cui FROM users GROUP BY cui HAVING COUNT(cui)>1

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png