Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Majcon napisał:

nie musisz jesteś pewien że bot się łączy z bazą? Że podałeś prawidłowe dane?
Sprawdź pliki czy nie ma dodatkowego błędu

Boty dwie instalacje działają normalnie. Tylko po jakimś czasie bot id instalacji 2 wychodzi z serwera. Zrobię restart bota i wraca normalnie działają dwie instalacje.

Dzisiaj w nocy o 3:05 bot był restartowany i około godziny 18:28 tak jak pokazuje ten jedyny log który znajduje się /log/php_error.log mam też logi z datą ale tylko informują o wyrzuconych osobach za wulgarny nick.

Aktualnie po restarcie ostatnim boty działają prawidło i prawidło nalicza TOP. Dodatkowo zmieniłem czas odświeżania: TopActivityTime - 300 i TopLongestConnection - 600 (Żeby topka nie spamowała na serwerze za często. Po za konfiguracją config i wyłączeniu komend config.cmd nic więcej nie zmieniałem.

Co do bazy danych tak bot łączy się prawidłowo bo cała TOP'a na serwerze działa prawidło i nalicza też dobrze.

To jest ukryta treść, proszę

A błąd mówi o TopConnections.php tego pliku nie zmieniałem. Przypomnę że korzystam jeszcze z wersji 400.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano
2 minuty temu, Majcon napisał:

Polecam pobrać najnowszą wersję błąd który wysyłasz został naprawiony ?

Dzięki za informacje dzisiaj przeprowadzę aktualizację do najnowszej wersji :)

Przy okazji jeśli mógłbym zaproponować do następnej aktualizacji. Dodawanie do grupy za określoną liczbę połączeń z serwer lub spędzonego czasu. Podobnie jak z lvl tylko żeby sprawdzał liczbę połączeń z serwer lub spędzonego czasu. Np za 10 połaczeń user dostaje grupę o id 2.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up mi by się przydało żeby bot za przekroczenie lub równe 300 połączeń z serwerem przydzielał range przyjaciel serwera ;)

ale jeśli tego nie będzie poradzę sobie i bez tego :P

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qunir napisał:

@up mi by się przydało żeby bot za przekroczenie lub równe 300 połączeń z serwerem przydzielał range przyjaciel serwera ?

ale jeśli tego nie będzie poradzę sobie i bez tego ?

Taką topkę można łatwo nabić dlatego zrobiłem te lvl ?

Aktualnie potrzebuję pomysłów na funkcję bo przyszła aktualizacja to kilka komend dla punktów typu raffle i może kilka poprawek poszczególnych funkcji statusyt i do zakładania kanałów ?

Edytowane przez Majcon

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

Opublikowano
9 godzin temu, Majcon napisał:

Taką topkę można łatwo nabić dlatego zrobiłem te lvl ?

Aktualnie potrzebuję pomysłów na funkcję bo przyszła aktualizacja to kilka komend dla punktów typu raffle i może kilka poprawek poszczególnych funkcji statusyt i do zakładania kanałów ?

Masz rację nie jest to trudno nabić ale myślisz że komuś będzie się chciało restarować TS3 i wchodzić na serwera tak 300 razy? :P Administracja od razu widzi że osoba ciągle wchodzi i wychodzi.

Dodatkowo ta ranga nic więcej nie daje jak oznacza osobę że jest przyjacielem serwera.

Przy okazji chciałbym się zapytać na jakieś zasadzie jest przyznawany EXP do lvl? Rozumiem że można ustawić za dany lvl przydziela daną grupę, lecz w jaki sposób użytkownicy TS3 zdobywają ten exp?

Opublikowano

Cześć, mam problem z botem.

Bot pięknie skonfigurowany, MySQL podpięte, ale bocik ani nie wchodzi na serwer, ani nie tworzy logów, w czym problem?

Opublikowano
1 godzinę temu, deyxq napisał:

Bot pięknie skonfigurowany, MySQL podpięte, ale bocik ani nie wchodzi na serwer, ani nie tworzy logów, w czym problem?

Polecam w bocie stworzyć folder /log/php_error.log i nadaj folderowi /log/ chmod 755.

Dodatkowo za pomocą komendy "php bot.php -i 1" i "php bot.php -i 2" możesz sprawdzić czy dany bot nie wysyła błędów.

Opublikowano
14 godzin temu, deyxq napisał:

Zrób to co napisał @Quniri daj znać co masz w logach 

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano
Dnia 10.06.2019 o 01:54, Majcon napisał:

Zrób to co napisał @Quniri daj znać co masz w logach 

Aktualnie działa, tylko drobne błędy wyrzuca, przez co dropa mi czasami jedną instancję.

PHP Error:

Cytat

[09-Jun-2019 15:57:30 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined index: clid in /root/TS3Bot/class/functions.class.php on line 334
[10-Jun-2019 13:00:26 Europe/Berlin] PHP Warning:  Error while sending QUERY packet. PID=26904 in /root/TS3Bot/function/channelcreate.php on line 10
[10-Jun-2019 23:17:06 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined index: clid in /root/TS3Bot/class/functions.class.php on line 333
[10-Jun-2019 23:17:06 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined index: clid in /root/TS3Bot/class/functions.class.php on line 334
[11-Jun-2019 19:14:10 Europe/Berlin] PHP Warning:  Error while sending QUERY packet. PID=17469 in /root/TS3Bot/function/channelcreate.php on line 10

a w Error.log:

Cytat

[22:03:56] SQLSTATE[23000]: Integrity constraint violation: 1048 Column 'id' cannot be null
[22:03:56] SQLSTATE[23000]: Integrity constraint violation: 1048 Column 'id' cannot be null

I tak ciągle.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, deyxq napisał:

Aktualnie działa, tylko drobne błędy wyrzuca, przez co dropa mi czasami jedną instancję.

PHP Error:

a w Error.log:

I tak ciągle.

Korzystasz z najnowszej wersji bota czyli '411'?

Co do logów 'PHP Error' wydaje mi się ale nie jestem pewien że masz źle ustawione w configu tworzenie kanałów.

Co Error.log wskazuje na źle ustawioną tabele w mysql, kolumna id nie powinna być ustawiona na wartości null.

Nie zmieniałeś nic tabelach? Możesz też spróbować wgrać na nową bazę importują ją z plików który znajduje się w bocie: 'ts3bot.sql'.

Jeśli wiesz jak możesz też to ręcznie zmienić logują się do phpmyadmin.

Edytowane przez Qunir
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Qunir napisał:

Korzystasz z najnowszej wersji bota czyli '411'?

Ta.

Co do logów 'PHP Error' wydaje mi się ale nie jestem pewien że masz źle ustawione w configu tworzenie kanałów.

I tu jest właśnie problem iż wszystko jest perfekcyjnie skonfigurowane, tak jak mówiłem.

Co Error.log wskazuje na źle ustawioną tabele w mysql, kolumna id nie powinna być ustawiona na wartości null.

Nie zmieniałeś nic tabelach? Możesz też spróbować wgrać na nową bazę importują ją z plików który znajduje się w bocie: 'ts3bot.sql'.

Jeśli wiesz jak możesz też to ręcznie zmienić logują się do phpmyadmin.

Jedynie co zmieniałem to "Czas Aktywności" danego użytkownika, więc nie powinno to wystąpić :v Choć spróbuję podmienić.

Edit: Mam jeszcze problem odnośnie "Kodu odzyskiwania", po tworzeniu kanału, nic nie przychodzi tylko tworzy sam kanał.

Edytowane przez deyxq
Opublikowano
14 godzin temu, deyxq napisał:

Wbij do bazy i w tabeli banhistory dodaj dla ID AUTO_INCREMEN

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano
8 godzin temu, Majcon napisał:

Wbij do bazy i w tabeli banhistory dodaj dla ID AUTO_INCREMEN

Jesteś mi w stanie napisać w jakim miejscu muszę to wstawić? ;v

Opublikowano

@Majcon

Pytanko jak uruchomić update2.php żeby stworzył i dodał potrzebne tabele i kolumny których brakuje. Ostatnio zastanawiałem się dlaczego lvl nie chciały działać. Lecz dzisiaj sprawdziłem i nie mam dodanych kolumn do users lvl exp pkt. Dodatkowo nie widzę nowej tabeli banhistory. Jednym słowem bot automatycznie nie wykonał update2.php.

A dokładnie dostałem takiego loga:

To jest ukryta treść, proszę

2 godziny temu, deyxq napisał:

Jesteś mi w stanie napisać w jakim miejscu muszę to wstawić? ;v

@deyxq

Zaloguj się PHPMyAdmin znajdź tabele o nazwie 'banhistory' później u góry wybierasz 'Struktura' i musisz edytować kolumnę 'ID'. Później szukasz napisu 'AUTO_INCREMEN' i zaznaczasz go ptaszkiem. Gotowe. Czasami nazwa się nie mieści i możesz mieć opisane to jako 'A_I' - taki skrót :P

Opublikowano

Błąd z bazą już nie występuje, dziękuję za pomoc.

Aktualnie zostaly tylko dwa problemy, pierwszy (Błąd z logów):

Cytat

[14-Jun-2019 09:45:20 Europe/Berlin] PHP Warning:  Error while sending QUERY packet. PID=29750 in /root/TS3Bot/function/channelcreate.php on line 10
[15-Jun-2019 16:31:58 Europe/Berlin] PHP Warning:  Error while sending QUERY packet. PID=15605 in /root/TS3Bot/function/channelcreate.php on line 10

A drugi jest taki, iż nie wysyła do nikogo "tokenu/kodu" przy tworzeniu kanałów.

Opublikowano

Witam. Postępowałem zgodnie z poradnikiem instalacji. Skonfigurowałem config.default.php oraz zmieniłem jego nazwę na config.php, zainstalowałem php 7.1 oraz potrzebne pakiety, mam zainstalowanego screena. W momencie gdy wpiszę ./start.sh start, otrzymuję komunikat iż bot został uruchomiony, jednak nie wchodzi on na TeamSpeaka, nie generuje się folder logs oraz wpisukąc ./start.sh stop, pokazuje iż bot nie był uruchomiony. Plik .sql również wgrałem do bazy danych. Proszę o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

@Qunir  jakiś błąd po wpisaniu php update2.php ?
@deyxq odpalasz bota z tego samego serwera co ts3? Jeżeli tak to co podałeś jako adres ip? 127.0.0.1 czy normalny adres? Dodatkowo nie polecam odpalać z roota lepiej zrobić nowego użytkownika ?
@adi10102003 wpisz php bot.php -i 1 i stwórz folder log w głównym folderze bota 

Edytowane przez Majcon

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Majcon napisał:

@Qunir  jakiś błąd po wpisaniu php update2.php ?

@Majcon Teraz już działa źle wpisywałem nie php update2.php tylko php updata2.php. Tabele stworzyły się prawidłowo. Dzięki.

Jeszcze zaproponował bym Ci dodać folder log do bota żeby nie było że ludzie logów nie mają ;) Dodatkowo można stworzyć tam php_error.log(pusty).

Bo tak to będą ludzie dalej o to pytać ;)

Edytowane przez Qunir
Opublikowano

@Qunir w następnej aktualizacji dodam ?
Aktualnie pracuję nad funkcją która pozwoli w komendach używać nicka zamiast dbid lub uid znaczy funkcja zrobiona tylko wdrążyć ją w komendy ?

Kontakt

76561197969016953.png