Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• AdminStatus - Bot pokazuje w nazwie kanału o danym id :  [Group] Name - Status(online/offline), nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem :)(Chodzi mi o strefę administracji)

Topki:

[11-Dec-2017 17:15:53 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined offset: 342 in /home/bot/class/functions.class.php on line 771
[11-Dec-2017 17:15:53 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined offset: 193 in /home/bot/class/functions.class.php on line 771
[11-Dec-2017 17:15:53 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined offset: 196 in /home/bot/class/functions.class.php on line 771
[11-Dec-2017 17:15:53 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined index: limit in /home/bot/class/functions.class.php on line 812
[11-Dec-2017 17:15:53 Europe/Berlin] PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function fetch() on boolean in /home/bot/class/functions.class.php:813
Stack trace:
#0 /home/bot/bot.php(119): Funkcje->top_connections()
#1 {main}
  thrown in /home/bot/class/functions.class.php on line 813

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Aktualnie administracja online wygląda tak 
https://scr.hu/o8avAJ
Mogę to podzielić np na kilka kanałów nie będzie to problemem będzie można wtedy w configu podać id kanału oraz id grup które ma ustawiać w opisie oraz może czy w nazwie ma ustawiać liczbę osób online
Przykładowa konfiguracja 

To jest ukryta treść, proszę

Te błędy tez już naprawiłem nie wiem dlaczego ale github nie zaktualizował mi configu -.o
Oczywiście poprawiony plik config.php znajduje się na githubie może pobierać lub dopisać w odpowiednich miejscach 
Szukamu

zamieniamy na 

Szukamy 

Zamieniamy na 

Tylko trzeba pamiętać o zmianie na swoje dane ;p

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję, jak nie będziesz miał pomysłów do bota pisz to ci napiszę jakieś :)

Dodaj do functions_groupOnline Coś w stylu: 

'channelnamestatus'    => false,   aby nie pobierało nazwy itp.  

'channelname'    => 'Przykładowy tekst {1}/{2}'  

{1} = ilość osób online z tych rang

{2} = ogólna ilość osób z tych rang

w functions_channelCreate:

'idca'        => 19,                                    //Id rangi Admina kanalu/ Channel Admin.

'idg'        => 14,                                    //Id rangi Gość/ Guest.

Edytowane przez seryjny7331
Opublikowano (edytowane)

Jak dodasz jeszcze,  odwiedziło nas xx, która będzie zliczana tak jak rekord do osobnego pliku txt będzie git i nie zapomnij o tym DeleteRank to by się bardzo przydało :0

Opublikowano
6 godzin temu, seryjny7331 napisał:

Jak dodasz jeszcze,  odwiedziło nas xx,

Jeżeli to ma zliczać odwiedziło nas łącznie czyli od startu serwera to spoko, a jeżeli chodzi o to ile osób odwiedziło wciągu 24h to trochę gorzej, bo musiałbym tworzyć tabelę do tego, ale też do ogarnięcia.

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

w functions.class.php

public function deleteRank(): void
        {
            foreach($this->config['functions_deleteRank']['cid_gid'] as $klucz => $value) {
                $channelClientList = self::$tsAdmin->getElement('data', self::$tsAdmin->channelClientList($klucz, '-groups'));
                foreach($channelClientList as $ccl){
                self::$tsAdmin->serverGroupDeleteClient($value, $ccl['client_database_id']);
                }
            }
        }

w bot .php

if($config['functions_deleteRank']['on'] == true) {
                $funkcja->deleteRank();
            }

w config.php

'functions_deleteRank' => [

'on'    => true,                                                    //true - włączona false - wyłączona
            'cid_gid'    => [

561 => 33,
                            668 => 167,
                            693 => 168,
                            715 => 169

]                                                    //ID kanału, na który trzeba wejść wraz z ID rangi, którą ma nadać po wejściu. Tutaj 1 oraz 3 to ID kanału 2 oraz 4 ID rangi.

],

Dobrze to jest napisane ? Jest jakiś zbędny kod w funkcji z php nie jestem dobry sory za przekopiowanie z addrank (Działa) 

[19-Dec-2017 21:15:21 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined index: functions_channelNumber in /home/bot/bot.php on line 78
[19-Dec-2017 21:15:21 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /home/bot/class/functions.class.php on line 420
[19-Dec-2017 21:15:21 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /home/bot/class/functions.class.php on line 420
[19-Dec-2017 21:15:22 Europe/Berlin] PHP Notice:  Undefined index: functions_channelNumber in /home/bot/bot.php on line 78
[19-Dec-2017 21:15:22 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /home/bot/class/functions.class.php on line 420
[19-Dec-2017 21:15:22 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /home/bot/class/functions.class.php on line 420

Taki niekończący błąd jest to jest wina tego DeleteRanka którego zrobiłem ?

Opublikowano

Witam, wczoraj udało mi się skończyć aktualizacje bota, która głównie miał na celu zoptymalizować bota.
Wprowadzone zmiany to przede wszystkim optymalizacja bazy wcześniej do zapisu topek były potrzebne 3 tabele (nie mam zielonego pojęcia co miałem w głowie, żeby to tak zrobić xd) teraz jest tylko jedna, więc jeżeli chcecie, aby wasza baza przetrwała aktualizację należy wpisać w konsoli php update.php.
Dodatkowo wprowadziłem funkcje, o którą prosił @seryjny7331 czyli delRank. Funkcja usuwa rangę po wejściu na kanał oraz poprawiłem kilka błędów mianowicie czas od jakiego dana osoba jest offline.

Bot aktualnie jest w fazie BETA i gdyby ktoś zaktualizował go oraz poinformował mnie tu czy na PW czy wszystko jest ok to byłbym wdzięczny. ;)

Link do pobrania https://github.com/Majcon94/TS3Bot

Dodatkowo dodam, że trwają pracę, a w sumie już testy nad 2 instalacją bota, która będzie miała za zadanie odpowiadać na komendy i nie tylko, ale to w niedalekiej przyszłości zobaczycie. Oczywiście już teraz możecie wysyłać pomysły na komendy.

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano (edytowane)

Wszystko ładnie działa :)

Pomysł o dodanie komendy na dawanie rangi z limitem (korzystać będą mogły osoby bez jakiejkolwiek rangi lub z rangą zarejestrowany , zarejestrowana ustawionej w configu)

np. wiek limit 1, 4fun limit 3, województwo limit 1 itp

Opublikowano
2 godziny temu, zmechu napisał:

jaką miałeś wcześniej wersje?

19 minut temu, seryjny7331 napisał:

Wszystko ładnie działa :)

Pomysł o dodanie komendy na dawanie rangi z limitem (korzystać będą mogły osoby bez jakiejkolwiek rangi lub z rangą zarejestrowany , zarejestrowana ustawionej w configu)

np. wiek limit 1, 4fun limit 3, województwo limit 1 itp

Pomyślę 

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

Wydaje mi się że 2.1.1, taką pozycję mam ostatnią w CHANGELOG.

Debian 8.9. PHP 7.0.25-1~dotdeb+8.1

ts.virtual-gaming.eu - nie polecam, 2/10 :-)

Opublikowano

Faktycznie nie działa  top_longest_connection

Dodaj w groupOnline, aby dało się ustawić co ile ma edytować kanał, bo na teamspeaku robi się duży spam co kilka sec edytuje 1 kanał

Opublikowano
9 godzin temu, seryjny7331 napisał:

Faktycznie nie działa  top_longest_connection

co masz na myśli nie działa? Jest jakiś błąd w logu czy coś?

9 godzin temu, seryjny7331 napisał:

Dodaj w groupOnline, aby dało się ustawić co ile ma edytować kanał, bo na teamspeaku robi się duży spam co kilka sec edytuje 1 kanał

Kanał jest edytowany gdy administrator zmienia kanał lub co 60 sekund nie wiem czy to jest aż taki spam 

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano
2 godziny temu, Majcon napisał:

co masz na myśli nie działa? Jest jakiś błąd w logu czy coś?

Nie ma logów nie ma opisu kanału jak by go po prostu nie było

2 godziny temu, Majcon napisał:

Kanał jest edytowany gdy administrator zmienia kanał lub co 60 sekund nie wiem czy to jest aż taki spam 

W ciągu min edytowało ponad 5 razy kanał (nikt nie edytował kanału)

Teraz ci tego nie pokaże o mi wygasł godzinę temu VPS

Opublikowano

@Majcon, co myślisz, żeby dodać do funkcji tworzenia kanału czy użytkownik ma range <ID Rangi> to tworzy mu kanał, a jeżeli nie ma rangi np. Zarejestrowany wyrzuca go z komunikatem np. "Musisz się zarejestrować zanim stworzysz kanał prywatny."