Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Disoctus [Dedyk] [Medium]

Noresta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witajcie przyjaciele!

Udało nam się wystartować zgodnie z planem, lecz nie obyło się bez problemów....

Aktualnie jest już wszystko w porządku. Cieszymy się że jest nas tak liczne grono.

I mamy nadzieję że z dnia na dzień będzie nas coraz więcej!

Dziś w nocy będzie krótka przerwa konserwacyjna poprawiająca drobne niedoskonałości.

Jeżeli macie jakieś pytania lub błędy zapraszamy na nasz support.

Opublikowano

Co do ludzi co piszą, że mają lagi w m1 to ja nie wiem co Wy macie za sprzęt czy internet, ale
ja gram na chuyowym lapku sprzed 2 lat za 1.5k i nie mam lagów w m1. :D

Ogólnie odpuściłem sobie wczoraj serwer ze względu na wychodzącą dzisiejszego dnia
Balmore s3, aczkolwiek z nudów niedawno pobrałem clienta. Moje pierwsze wrażenie?
Masakra, dosłownie opadła mi szczęka już na samym starcie gry, miłe zaskoczenie i nie
ma opcji nawet, że nie zostanę na dłużej, na prawdę... Tego się nie spodziewałem co
ujrzałem po wejściu, wg. mnie klient idealnie zoptymalizowany, nie mam lagów jak na
innych serwerach (W sumie to nie wiem czy lagów, chodzi mi bardziej o przycięcia ze
względu na clienta / mojego laptopa) co jest dla mnie bardzo wielkim plusem, jeszcze raz
propsy za takie pierwsze wrażenie. Mam nadzieję, że podczas dalszej rozgrywki na serwerze
nie zaskoczycie jakimś perfidnym bugiem czy coś, hehe. Pozdrawiam i życzę graczom
wysokich leveli! :)

Opublikowano

Lista rzeczy, które dodaliśmy/zmieniliśmy podczas aktualizacji dnia 11.11.2016r.

- Dodaliśmy item do przywołania konia do handlarki.
- Zmniejszyliśmy drop marmurów.
- Pomniejszyliśmy spoty w m1.
- Dodaliśmy możliwość wymiany u Soona kamieni duchowych, zwoju egzorcyzmu oraz rad pustelnika na tęczowy kamień.
- Z Best. Kapitana dropi szkatułka ze zbrojami na 30 lvl.
- Poprawiliśmy stabilność kanałów.
- Sprawozdanie biologa dropi do ekwipunku.

- Zmiana komunikatu po wbiciu umiejętności kamieniem duchowym.

- Zmiana wyglądu mobów w v3.

- Zmniejszono ceny u rybaka.

Ps. niedługo pojawi się informacja dotycząca dzisiejszych eventów.

Opublikowano

No i gitara, jak zmniejszycie spoty, to wiecie tam przyśpieszcie resp :P Ogólnie to była cofka? Bo pamiętam, że byłem przy biologu, odebrałem misję i poszedłem spać, a tu nagle jestem na tej górce nad biologiem i misji nie odebrałem :D

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

No i gitara, jak zmniejszycie spoty, to wiecie tam przyśpieszcie resp :P Ogólnie to była cofka? Bo pamiętam, że byłem przy biologu, odebrałem misję i poszedłem spać, a tu nagle jestem na tej górce nad biologiem i misji nie odebrałem :D

Cofka była maksymalnie o minute.

Opublikowano

@Olastin mam taki problem. Odpalam patcher wszystko ładnie patchuje się jest jakieś 85% i mogę już włączyć grę, a na dole pisze że ''można już uruchomić'' klikam na uruchom grę, a tam wyskakuje komunikat  że wystąpił błąd podczas łączenia z serwerem i proszę skontaktować się z administracją. 

To samo dzieje się z klientem. Klikam na ikonkę i nic dalej się nie dzieje. 

Opublikowano

Witajcie drodzy gracze!

Start serwera mamy już za sobą, nie obyło się bez problemów,
ale mamy nadzieję, że każdy może już grać komfortowo!

Chcielibyśmy też Wam bardzo serdecznie podziękować za tak

liczną obecność na serwerze, w pewnym momencie było Was aż 1100!
Jest nam niezmiernie miło, że zaufaliście nam i poświęcacie swój
czas żeby grać na naszym serwerze!

Jak pewnie wiecie, dzień 11 listopada to dla Polaków dzień szczególny,
jest to dzień w którym nasz kraj odzyskał niepodległość.
Dzień wolny od szkoły, pracy, obowiązków.
Dla Was - graczy, możliwość spędzenia większej ilości czasu przed naszą ulubioną grą.

Z okazji tego dnia na naszym serwerze zagości event podczas którego
będzie mogli zdobyć Flagi Polskim2UeBYP.png
Każda flaga zawiera ekskluzywny przedmiot, który z pewnością
przyda Wam się w rozgrywce na Disoctus!

Flagi będziecie mogli zdobyć w godzinach 12:00 - 16:00

To nie koniec!
W ramach rekompensaty za problemy z clientem na starcie
serwera, od godziny 16:00 do 20:00 zostaną
włączone raty EXP, DROP, Yang o 15%

W razie gdyby komuś nadal nie działał client oto kilka porad:
1. Pobierz nowego clienta ze strony serwera
2. Spatchuj clienta patcherem, którego polecamy również pobrać ze strony
3. Wrzuć łatkę, którą pobrać możesz pobrać na stornie serwera.
Zalecamy też dodać plik Disoctus.pl.exe do wyjątków w antywirusie i wyłączyć Windows Defender.

Łatka dotycząca błędu LOG ("LoadLocalError (locale/ymir/locale_game.txt)"):

xyz

Pozdrawiamy, ekipa Disoctus.pl

Opublikowano

ile ku do g

skad fms

gdybyś przeczytał prezentacji byś wszystko wiedział 

Serwer jest mega pierwszy raz od dawna gram dłużej niż do 6lvla jest co robić także zapraszam !!

Opublikowano

ile ku do g

skad fms

30 do g.

fms z dungeonu od 15 lvl oraz z  bestów.

@Yakoo  pobierz od nowa clienta (starego usun), dodaj disoctus.exe i aktualizator do wyjątków, następnie spatchuj.

Opublikowano

Wystawiłem około 50 medali konnych, po kilku minutach zamknąłem sklep ku mojemu zdziwieniu moje medale nie wróciły do mojego eq tylko znikły... Gdzie one się teraz znajdują skoro ich nie mam w eq? ;x
Gdy wystawie sklep jeszcze raz nie ma ich w sklepie i nie ma ich w eq ... Jakiś bug o co chodzi?

790331421158480286162.png

i5 2500k 

msi z77a gd 55

Ballistix x2 4gb

r9 270x 4gb

Thermaltake 530w

gladius m25

seagate 1tb

Opublikowano

Mam pytanie , wczoraj problemy na starcie drobne były, na forum pisano i tutaj ze lagi ze wywala , osobiscie mnie tez wywalalo i lagowalo wiec kolo 00.00 poszedlem spac. 

Nadal jakiekolwiek problemy sa z serwerem ? Pod wzgledem grywalnosci pytam a nie pod względem znalezionych bugów.

Można juz wejsc i grac bez cofki, lagów i problemow ? 

Opublikowano

Mam pytanie , wczoraj problemy na starcie drobne były, na forum pisano i tutaj ze lagi ze wywala , osobiscie mnie tez wywalalo i lagowalo wiec kolo 00.00 poszedlem spac. 

Nadal jakiekolwiek problemy sa z serwerem ? Pod wzgledem grywalnosci pytam a nie pod względem znalezionych bugów.

Można juz wejsc i grac bez cofki, lagów i problemow ? 

Wszystko aktualnie śmiga,  w nocy przenieśliśmy się na lepszą maszynę i wszystko działa bez problemu :)

Metki cienia nie zaliczają się z doliny ?  Czy tylko ja mam taki problem ? :P 

W misji masz takie coś jak POZIOM: jak świeci się na czerowno tzn, że nie masz lvla żeby wykonać tą misje, pewnie to jest problem czemu Ci nie zalicza.

.

Opublikowano

Czy zmniejszono już spoty, a przyśpieszyli resp? Bo ja nigdy problemów na tym kompie z lagami nie miałem, ale tutaj takie gigantyczne spoty, że masakra :v

Spoty w m1 zostały zmniejszone. 

.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko 

Czy rekawice i pdka mozna zdjac po założeniu  ?

Tak, można zdjąć.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...