Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

harnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie tyle o mojej osobie, o moim serwerze tylko tyle, co wam jeden pajac na youtubie naopowiadał, a swojego mózgu nie macie. Idź do publikacji serwerów, otwórz sobie losowe 10 prezentacji i zobacz jakie są gówna i nawet nie próbuj mi tego do Tungi porównywać bo do pięt mi nie dorastają i tam się nie spinasz o jakieś zakazy i weryfikacje.

A idź w c**j xD

Jeśli jesteś taki pewny swojego serwera to idziesz na układ ze każdy gracz

-za literówkę otrzymuje SM o wartości ~3 zł sms

-za każdy błąd otrzymuje SM o wartości 10 zł przelewem

-za każdą zmianę w rozgrywce SM o wartości 5zł przelewem (połowa ilości SM za 10zł przelew)

Dodatkowo jeżeli serwer nie przetrwa 6 miesięcy (ciągła aktywność administracji, liczba graczy na poziomie ~200+) 80% dochodów z serwera przeznaczacie na cele charytatywne (dom dziecka, schronisko dla zwierząt).

Jesteś pewny swojego serwera czy jednak się cykasz i robisz ludzi w kija?

Można wprowadzić drobne zmiany co do tego jeśli się boisz tego wyzwania.

+ informacja o tym ma widnieć w prezentacji serwera oraz na stronie głównej.

• Odpowiedzi 455
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeszcze tylko o czymś chcę wspomnieć. Parę miesięcy temu rozmawiałem z @Makin o problemie gównoserwerów na MPC. O to wycinek z rozmowy

97920300661839852736.jpg

Ciekawy jestem czy w tym przypadku wspomniany przez Ciebie Makinie ,,system weryfikacji'' zadziała. Jeśli przyzwolisz na to aby ta osoba wystawiła prezentacje 5 czy tam 6 swojego serwera na tydzień czasu to ja się załamie i skasuje konto na tym forum... w ogóle nie wiem co ta zapowiedź tutaj jeszcze robi.

To skasuj konto już teraz, zamknij przeglądarkę, wyjdź na dwór i się zastanów nad sensem swojego istnienia.  

Wiecie tyle o mojej osobie, o moim serwerze tylko tyle, co wam jeden pajac na youtubie naopowiadał, a swojego mózgu nie macie. Idź do publikacji serwerów, otwórz sobie losowe 10 prezentacji i zobacz jakie są gówna i nawet nie próbuj mi tego do Tungi porównywać bo do pięt mi nie dorastają i tam się nie spinasz o jakieś zakazy i weryfikacje.

A idź w c**j xD

Nie nie drogi kolego. Ja swoją opinię o tobie wystawiam na podstawie dość długiej obserwacji twoich poczynań, postów itp. Wyraźnie to napisałem. Twoja przeszłość serwerowa to kwestia zupełnie inna o której dowiedziałem się niedawno. Ale powiedz nam tutaj wszystkim. Miałeś 5 serwerów które padły po 1-2 tygodniach? Chcę znać twoją wersje. Zaprzeczasz czy potwierdzasz?

Cyrk.png

Uczeń
Opublikowano

Wszystkie twoje serwery zamknąłeś bo uznałeś że juz nie zarobisz na nich. Dlaczego teraz ma byc inaczej?

YebacBiede  B)

Opublikowano

A idź w c**j xD

-za każdą zmianę w rozgrywce SM o wartości 5zł przelewem (połowa ilości SM za 10zł przelew)

Dodatkowo jeżeli serwer nie przetrwa 6 miesięcy (ciągła aktywność administracji, liczba graczy na poziomie ~200+) 80% dochodów z serwera przeznaczacie na cele charytatywne (dom dziecka, schronisko dla zwierząt).

Żeś k***a wymyślił. Na jakieś schronisko już nie raz kase wpłacałem wiec dla mnie to nie problem, ale cały zysk z serwera dziele na pół ze sponsorem +  dodatkowe opłaty, jakis hajs dla teamu pewnie i tak dalej wiec jezeli myslisz, ze ja ten serwer robie pod hajs to pls xD Idąc do magazynu na wózki widłowe bym zarobił pewnie wiecej co pewnie i tak zrobie po starcie serwera xD

Jeszcze tylko o czymś chcę wspomnieć. Parę miesięcy temu rozmawiałem z @Makin o problemie gównoserwerów na MPC. O to wycinek z rozmowy

97920300661839852736.jpg

Ciekawy jestem czy w tym przypadku wspomniany przez Ciebie Makinie ,,system weryfikacji'' zadziała. Jeśli przyzwolisz na to aby ta osoba wystawiła prezentacje 5 czy tam 6 swojego serwera na tydzień czasu to ja się załamie i skasuje konto na tym forum... w ogóle nie wiem co ta zapowiedź tutaj jeszcze robi.

To skasuj konto już teraz, zamknij przeglądarkę, wyjdź na dwór i się zastanów nad sensem swojego istnienia.  

A idź w c**j xD

Nie nie drogi kolego. Ja swoją opinię o tobie wystawiam na podstawie dość długiej obserwacji twoich poczynań, postów itp. Wyraźnie to napisałem. Twoja przeszłość serwerowa to kwestia zupełnie inna o której dowiedziałem się niedawno. Ale powiedz nam tutaj wszystkim. Miałeś 5 serwerów które padły po 1-2 tygodniach? Chcę znać twoją wersje. Zaprzeczasz czy potwierdzasz?

Zaprzeczam, miałem 3 serwery. Shayen, Sembia, Age Of Metin. Nie pamiętam dokładnie ile stały ale dłużej niż 1-2 tygodnie(POZA AoM). Możesz to sobie luźno zweryfikować przeglądając gameplaye youtuberów, czy zapowiedzi, prezentacje i inne tematy związane z serwerami. Szkoda, że nie mam bazy tych serwerów to bym ci dał dokładnie kiedy było założone pierwsze i ostatnie konto na danym serwerze. 

Wszystkie twoje serwery zamknąłeś bo uznałeś że juz nie zarobisz na nich. Dlaczego teraz ma byc inaczej?

To samo co wyżej - jeżeli miałbym liczyć na kase z serwerów (szczególnie moich, których nigdy nie robiłem jakoś specjalnie z drogim item-shopem i zawsze było tanio) to już bym dawno to olał. Ale lubię się bawić w plikach i je edytować, pasja to nie jest bo jest nia co innego, ale ja to traktuje raczej jako sposób na nude, niż sposób na prace, czy łatwy hajs.

Ale wy i tak wiecie swoje więc moge tak gadać i gadać :P 

Opublikowano

Żeś k***a wymyślił. Na jakieś schronisko już nie raz kase wpłacałem wiec dla mnie to nie problem, ale cały zysk z serwera dziele na pół ze sponsorem +  dodatkowe opłaty, jakis hajs dla teamu pewnie i tak dalej wiec jezeli myslisz, ze ja ten serwer robie pod hajs to pls xD Idąc do magazynu na wózki widłowe bym zarobił pewnie wiecej co pewnie i tak zrobie po starcie serwera xD

Zaprzeczam, miałem 3 serwery. Shayen, Sembia, Age Of Metin. Nie pamiętam dokładnie ile stały ale dłużej niż 1-2 tygodnie. Możesz to sobie luźno zweryfikować przeglądając gameplaye youtuberów, czy zapowiedzi, prezentacje i inne tematy związane z serwerami. Szkoda, że nie mam bazy tych serwerów to bym ci dał dokładnie kiedy było założone pierwsze i ostatnie konto na danym serwerze. 

Dobrze że robisz taki rzeczy ale unikasz sprytnie odpowiedzi.

jeżeli serwer nie przetrwa 6 miesięcy (ciągła aktywność administracji, liczba graczy na poziomie ~200+) 80% dochodów z serwera przeznaczacie na cele charytatywne (dom dziecka, schronisko dla zwierząt).

80% zysku (niech będzie że tylko twojego) przeznaczasz na cele charytatywne tylko i wyłącznie wtedy gdy serwer nie przetrwa 6 miesięcy. Kumasz? Stoi serwer 7 miesięcy i wszystko jest spoko, całość zysku dla was.

Nie dajesz swojemu serwerowi nawet 6miesięcy? no weeeź...tak słabo go oceniasz?  :( 

Ponawiam pytanie. Idziesz na taki układ czy spodziewasz się tego co my tj. że padnie szybciej niż powstawał?

Na temat serwerów, trzech...serwerów.

Serwer Sembia - http://www.mpcforum.pl/topic/1384604-sembiaeu-dedyk-mediumeasy/page-1

12 marca 2015 - 2 kwietnia 2015 21dni[*]
Tu ciekawy jest team

dxnek

Muerte
Psycha
Algade

Jakieś podobieństwo? :D

4 czerwca - 1 sierpnia...58dni[*]

6 sierpnia - 13 sierpnia[*] 7dni...
Powód? 

Serwer zostaje zamknięty z paru powodów. Mała liczba graczy która skutkowała brakiem reklamy od startu i błędami które wynikły przez moje niedojebanie mózgowe. Nie mam czasu na ogarnianie tego wszystkiego, myślałem, że z serwerem easy/pvp będzie łatwiej wszystko ogarnąc, no ale się myliłem. Trzy, nie mam też chęci, z samego poczatku miał się team zajmować serwerem z czego zostałem tylko ja i filipek, ja czasu nie mam a samemu mu nie dam zapierdalać.

Tyle.

Zanim ktoś głupi jebnie tekstem, że postawiłem by zgarnąć kase itp, to zrozumcie, że serwer IS miał odpalony dopiero wczoraj, nie zarobiłem z niego dosłownie NIC. Jeżeli ktoś chce te pliki, może się zgłosić do mnie pw, mi już nie będą potrzebne.

siema.

Team? Dziwny zbieg okoliczności...ktoś inne nicki używa znowu? :D

[CM] Julietta - Grafik serwerowy, administrator forum, koordynator teamu.

[T] harnaś - technik serwera, nie ingeruje za specjalnie w rozgrywke, dba o aktualizacje i całe działanie serwera
[GA] Algade - główny pomysłodawca serwera, administrator forum oraz główny administrator gry, dba o porządek na serwerze/forum, koordynuje moderatorami, robi eventy, pomaga graczom.
[GA] Filipek - Administrator serwera, dba o kontakt z graczami i organizacje eventów

39...21...7. Tendencja spadkowa :D może przypadkowo tak wypisałem...

Opublikowano

jeżeli serwer nie przetrwa 6 miesięcy (ciągła aktywność administracji, liczba graczy na poziomie ~200+) 80% dochodów z serwera przeznaczacie na cele charytatywne (dom dziecka, schronisko dla zwierząt).

m serwerze. 

80% zysku (niech będzie że tylko twojego) przeznaczasz na cele charytatywne tylko i wyłącznie wtedy gdy serwer nie przetrwa 6 miesięcy. Kumasz? Stoi serwer 7 miesięcy i wszystko jest spoko, całość zysku dla was.

Nie dajesz swojemu serwerowi nawet 6miesięcy? no weeeź...tak słabo go oceniasz?  :(

Ponawiam pytanie. Idziesz na taki układ czy spodziewasz się tego co my tj. że padnie szybciej niż powstawał?

Serwer Sembia - http://www.mpcforum.pl/topic/1384604-sembiaeu-dedyk-mediumeasy/page-1

Tu ciekawy jest team

dxnek

Muerte
Psycha
Algade

Powód? 

Serwer zostaje zamknięty z paru powodów. Mała liczba graczy która skutkowała brakiem reklamy od startu i błędami które wynikły przez moje niedojebanie mózgowe. Nie mam czasu na ogarnianie tego wszystkiego, myślałem, że z serwerem easy/pvp będzie łatwiej wszystko ogarnąc, no ale się myliłem. Trzy, nie mam też chęci, z samego poczatku miał się team zajmować serwerem z czego zostałem tylko ja i filipek, ja czasu nie mam a samemu mu nie dam zapierdalać.

Tyle.

Zanim ktoś głupi jebnie tekstem, że postawiłem by zgarnąć kase itp, to zrozumcie, że serwer IS miał odpalony dopiero wczoraj, nie zarobiłem z niego dosłownie NIC. Jeżeli ktoś chce te pliki, może się zgłosić do mnie pw, mi już nie będą potrzebne.

siema.

[T] harnaś - technik serwera, nie ingeruje za specjalnie w rozgrywke, dba o aktualizacje i całe działanie serwera
[GA] Algade - główny pomysłodawca serwera, administrator forum oraz główny administrator gry, dba o porządek na serwerze/forum, koordynuje moderatorami, robi eventy, pomaga graczom.
[GA] Filipek - Administrator serwera, dba o kontakt z graczami i organizacje eventów

Może gdyby ktoś normalny mi takie coś zaproponował to bym się zgodził, no ale sorry, pierwszego lepszego błazna co mi hejtuje prezentacje bez powodu nie będę się słuchać, tym bardziej mi żadnych warunków nie będziesz stawiać xD

Widzimy się w publikacji za 6 miesięcy mordo :P 

Opublikowano

m serwerze. 

Tu ciekawy jest team

dxnek

Muerte
Psycha
Algade

Powód? 

Tyle.

siema.

Może gdyby ktoś normalny mi takie coś zaproponował to bym się zgodził, no ale sorry, pierwszego lepszego błazna co mi hejtuje prezentacje bez powodu nie będę się słuchać, tym bardziej mi żadnych warunków nie będziesz stawiać xD

Widzimy się w publikacji za 6 miesięcy mordo :P 

Mylisz osoby, ja ci to proponuje a nie jakiś błazen. Boisz się i tyle. 

Ale no okej :) zobaczymy dalej

Opublikowano

Ja to osobiście mogę nie polecić waszych toków myślenia na których niechcący chyba usiedliście osraną dupą.
Bo tylko tak to można nazwać.

Naoglądaliście się (może w tym przypadku nie wszyscy ale ponad 50% ludzi wypowiadających się w prezentacji) tego taniego YTbera i sie powtarzacie.
Dam sobie rękę uciąć, że do tej pory byście nie zwrócili uwagi na takie rzeczy ja "Nie jestem w stanie określić ile zajmie wbijanie maxa" czy też aspektów graficznych prezentacji.

Wiem, że Piotrek siedzi dzień w dzień nad serwerem, dodatkowo jest to nasze wspólne postanowienie, że dopilnujemy aby serwer stał jak najdłużej się da i będziemy się nim opiekować jak własnym aborcyjnym dzieckiem..

Ale i tak poleci fala hejtu, powtarzanych kwestii i innych możliwych ech z prezentacji. 
Pozdrawiam, zła najgorsza.

Opublikowano

Spokojnie, chętnie zarzucę donejta gdy będzie brakowało aby serwer działał.

A ludzie to debile, pucują się a po 5 dniach pierdolą 3 po 3 bo naoglądają się jakiegoś zjebala, takie życie.

Zjebal w 50% przypadków nie ma żadnych dowodów.

Nie wspominając o tym, że robi 50 filmów o jednym i tym samym gównie [[antaris]]

bez pozdrowień

JS

Jakby się ktoś chciał czepiać, to ja rozumiem każdy hejt że coś jest słabe, ale nie rozumiem i nie będę rozumiał takiego pieskowania

Opublikowano

A ludzie to debile, pucują się a po 5 dniach pierdolą 3 po 3 bo naoglądają się jakiegoś zjebala, takie życie.

Nie wspominając o tym, że robi 50 filmów o jednym i tym samym gównie [[antaris]]

bez pozdrowień

JS

Jakby się ktoś chciał czepiać, to ja rozumiem każdy hejt że coś jest słabe, ale nie rozumiem i nie będę rozumiał takiego pieskowania

No dokładnie sam sa/al nagrał więcej odcinków na temat antarisa niż ich główna reklama xDDDD

Najpierw było pozytywnie a potem wleciał filmik od ----- no i jest gówno burza :D Może i mają racje serwer żeby padały po 5 dniach? Trochę przesada...

Ja tam wbije i tak nigdy nie ładuje w isa bo wiem że to padnie więc nie mam nic do stracenia :P

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Siema, co tu się dzieje w zapowiedzi? :D

MPCforum i jego wiedza na temat wszystkich serwerów :D

MPCforum, jeśli to czytasz, przypominam Ci, że miałeś nagrać filmik o moich WSZYSTKICH projektach, oficjalnych, czy też nieoficjalnych.(Znajdź również te z których brałem %).

Nie wiem czy harnaś Wam pisał, ale te dwa pierwsze serwery które MPCforum napomniał, niebyły jego? Jeśli dobrze pamiętam to były serwery Suchego, a prezentacje tylko wstawił harnaś.

Teraz jak niektórzy wiedzą harnaś wie i umie o wiele więcej niż w tamtych czasach, nikt nie robi serwerów perfekcyjnie, możecie zobaczyć to po Antarisie, gdzie Vitron z całą resztą ekipy, Matzar, Sh4ke i chyba Kirek, mieli kilka serwerów, gdzie wiem jedynie o Cradosie i o Teriosie, fakt, tamte serwery im wyszły bardzo dobrze, a teraz co się stało? Niby doświadczona ekipa a takie gówno zrobili, wróćmy do tego co jest tu najważniejsze, czyli do serwera i ekipie.

Poprzednie serwery nie były zbyt dopracowane - Shayen głównie, później była próba z AgeOfMetin, też nie poszło najlepiej, więcej nie mam tu nic do powiedzenia ( :makka: ).

Osobiście również się postaram przy tym projekcie wraz z całą resztą ekipy i podejdziemy do tego projektu jak najbardziej profesjonalnie, nie chcemy dać satysfakcji temu marnemu spawaczowi, że wyleci kolejny "kotlet" jak to on określa każdy projekt.

Oczywiście sam zapraszam Was na nasze forum, by proponować nam wszystko co może być dla Was pożyteczne na serwerze easy/medium.

Jeśli macie jakiekolwiek pytania, proszę bardzo, zadawajcie, ale róbcie to z pełną kulturą, nie jak niektórzy(hołota od MPCforuma), myślcie samodzielnie, nie dajcie się omotać osobie która przesiaduje 12 godzin przed kompem tylko po to by nagrać kilka filmików o serwerach, a w każdym filmiku powtarza jedno.

Pozdrawiam, Algade.

Opublikowano

Tymi kłótniami nic nie zdziałaliście, a tylko zwiększacie zainteresowanie tematem. Typowe polaczki którzy kłócą się o pietruszkę i robią wszystko, aby zaszkodzić serwerowi który jeszcze nie wystartował. Później i tak połowa tych hejtujacych zagra na serwerze. Nie pozdrawiam hejterów, a na serwerze zagram i nie będę zwracał uwagi na jakieś bezsensowne posty, które nie mają nic związanego z teraźniejszością.

Ważne co jest teraz, to co macie w prezentacji, a jak komuś serwer nie odpowiada to po co tutaj siedzi i traci czas pisząc te bezsensowne posty. Nie wiem co ludzie chcą tym zdziałać.

Zbieram +

packiecopy.png

Opublikowano

Zwykły serwer bez szaleństw myślę, że jeśli nie bd wielu bugów i będziecie normalnie ludzi traktować to macie szanse żeby sporo osób tu zagrało nawet  dlatego, że  obecnie nie ma żadnego innego ciekawego serwera ( albo padają po 2 godzinach  albo w ogóle nie startują )

Opublikowano

bez pozdrowień

JS

Wiesz co? To tak nie działa. Spójrz na to z innej strony.

Jeżeli ktoś jest dla Ciebie przysłowiowym chujem to na logikę ty też chcesz mu uprzykrzyć życie.

Większość wypowiedzi w tym temacie jest właśnie taka.

Ja np. nie życzę Ci harnaś źle, bo każdy ma wzloty i upadki. Jednakże przy Twoich projektach były upadki... Dlatego teraz czas na wzloty.

Nie chcę Cię hejtować czy coś. Wystarczy mieć dystans. A co do MPCforuma to jest zrzut delikatnie :mad:

Życzę powodzenia ! :)

3703514729403791528062.png

Opublikowano

bez pozdrowień

JS

Wiesz co? To tak nie działa. Spójrz na to z innej strony.

Jeżeli ktoś jest dla Ciebie przysłowiowym chujem to na logikę ty też chcesz mu uprzykrzyć życie.

Większość wypowiedzi w tym temacie jest właśnie taka.

Ja np. nie życzę Ci harnaś źle, bo każdy ma wzloty i upadki. Jednakże przy Twoich projektach były upadki... Dlatego teraz czas na wzloty.

Nie chcę Cię hejtować czy coś. Wystarczy mieć dystans. A co do MPCforuma to jest zrzut delikatnie :mad:

Życzę powodzenia ! :)

Jeśli twoja logika podpowiada ci zostanie chujem by odegrać się innemu chujowi to gratlejszyn. Na idiotów nie powinno zwracać się uwagi. I tak z głupim nie wygrasz. A odgrywając się na nim zniżasz się do jego poziomu.

Ludzie nauczcie się sami kreować swój pogląd na pewne sprawy. Bardzo przydatna sprawa. Jak będziecie w gronie 5 osób które będą wam mówić że hera jest z*******a to sobie też zaaplikujecie? No to gratulacje najlepiej tą samą igiełką mmm

Myślcie samodzielnie

Opublikowano

harnaś, który to już serwer? xD

stoi to jeszcze?

no i oczywiscie wszędzie Agonia, Alikia też sie pcha widze tak samo jak na tundze liże xD

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

stoi to jeszcze?

no i oczywiscie wszędzie Agonia, Alikia też sie pcha widze tak samo jak na tundze liże xD

"Stoi to jeszcze?" - To jest zapowiedź.

Tak, wszędzie Agonia, czemu? Bo to nasza dobra znajoma.

Kto to Alikia? Pcha sie tak samo jak na tundze liże - d0374478557798edfc964afd006512de457207f7

Serdecznie pozdrawiamy, sprecyzuj swoje wypowiedzi i napisz je poprawnie, dziękujemy.

Hail Hydra!

Opublikowano

stoi to jeszcze?

No dziwne skarbie, że ja skoro ciągle z Nimi już nawet nie współpracuję tylko współistnieję.

To taki hook do IPB/IPS`a wiesz? 

Bez odbioru :s

14 strona, nieźle. 

Opublikowano

stoi to jeszcze?

Odezwała się wszechobecna - Veni, Casience i inne nicki, których w tym momencie nie pamiętam.

Z tego co wiem to harnaś miał serwery, które wytrzymały ddosy gdzie inne "dobrze zabezpieczone" padały od darmówek.

Jak mówi staropolskie przysłowie "wyżej srasz niż dupę masz" - zinterpretuj to jak chcesz.

Nie pozdrawiam szlaufa.

Polecam serwer i @harnaś mendo nie mów znowu "nie chce mi się".

Opublikowano

Harnaś czemu taka ksywa ? lubisz to piwo czy  co. 

Co do tematu... nie ma co bez sensu pierdo.lić zobaczymy jak wystartuje :yay:

Czas pokaże czy to jest gówno czy nie, a nie wasze posty które to stwierdzają. T_T

Opublikowano

stoi to jeszcze?

Odezwała się wszechobecna - Veni, Casience i inne nicki, których w tym momencie nie pamiętam.

Z tego co wiem to harnaś miał serwery, które wytrzymały ddosy gdzie inne "dobrze zabezpieczone" padały od darmówek.

Jak mówi staropolskie przysłowie "wyżej srasz niż dupę masz" - zinterpretuj to jak chcesz.

Nie pozdrawiam szlaufa.

Polecam serwer i @harnaś mendo nie mów znowu "nie chce mi się".

akurat za zabezpieczenia przed atakami odpowiada sponsor nie ja, serwer niezniszcalny praktycznie pod tym wzgledem wiec o to sie nie martwoe i start odbedzie sie plynnie bez problemow ( mam nadzieje ). Mi sie zawsze chce, ale czesto nie to co potrzeba :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...