Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Nie przesadzajmy. Najbardziej wkurwiająca postać to ta kobieta z Mirai Nikki.

Kpisz sobie? :D

Yuno była największą zaletą Mirai Nikki. Yandere idealna.

Zabijała każdego kogo chciała bez litości. Perfect.

Edytowane przez armoro
Opublikowano

Przejdźmy do poważnych tematów... Niedługo nowy sezon, a tu nie mamy żadnego konkret anime zapowiedzianego... Przejrzałem różne strony, lecz nic kompletnie mnie nie zaciekawiło (np. na malu top1 nadchodzącym anime na kolejny sezon są k***a jakieś sequele, np plz..).

Shuumatsu no Izetta

21838-CgtLwt4WPbXd.png

Keijo!!!!!!!!

21639-wGUXQZtJInSc.jpg

Ajin 2

21799-cTXkZUpKIrtd.jpg

Lostorage Incited WIXOSS

21772-0eNa9a7O1AQP.jpg

Oregairu 2 OVA

21769-b07E37aeZ868.jpg

To moja skromna lista faworytów, z sequeli jak widać jest tylko Ajin.
Ponadto mogę się pochwalić, że czekam na zakończenie emisji 5 animców z sezonu letniego (których w ogóle nie zacząłęm, a do tego skończyć Mob Psycho i nieszczęsne Re:Zero), następnie szybka ściągawka na dysk i robię maraton, a wy głupie ch*jki czekajcie sobie co tydzień na odcinek. HEHEHEHEHEHE POZDRO

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

Ja mam inne zdanie. Może w serii była ok, jednak patrząc na charakter, to masakra...

Widocznie nie lubisz yandere. :)

Mirai Nikki to było ogólnie bardzo dobre anime od początku do końca (również fabularnie).

Polecam jednak jedynie wersję Blu-Ray, bo inaczej jest duża cenzura.

Ponadto mogę się pochwalić, że czekam na zakończenie emisji 5 anime z sezonu letniego (których w ogóle nie zacząłęm, a do tego skończyć Mob Psycho i nieszczęsne Re:Zero), następnie szybka ściągawka na dysk i robię maraton, a wy głupie ch*jki czekajcie sobie co tydzień na odcinek. HEHEHEHEHEHE POZDRO

To dobrze robisz, ale czekasz na wersje BD czy oglądasz TV z cenzurą gdy wyjdą w całości?

Bo jednak jeśli TV to i tak wiele tracisz.

Poza tym nie należy oglądać od razu jednej serii po drugiej. Najlepiej zrobić te kilka dni (lub więcej) przerwy.

Edytowane przez armoro
Opublikowano

Niby czemu nie można oglądać jeden serii po drugiej bo pierwszy raz takie coś słyszę 

Bo amumu ma własne teorie, do każdej jego wypowiedzi musisz podchodzić z wielkim dystansem. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To dobrze robisz, ale czekasz na wersje BD czy oglądasz TV z cenzurą gdy wyjdą w całości?

Bo jednak jeśli TV to i tak wiele tracisz.

Poza tym nie należy oglądać od razu jednej serii po drugiej. Najlepiej zrobić te kilka dni (lub więcej) przerwy.

Jeśli jest to BD, jak nie ma to oglądam wersję TV.

Nie robi mi zazwyczaj wielkiej różnicy bo nie lubuję się w ecchi gównach, gdzie co druga klatka to sterczący sutek.

Bo amumu ma własne teorie, do każdej jego wypowiedzi musisz podchodzić z wielkim dystansem. 

Ale Kena to ty nie obrażaj ku#@!

Jego teorie są jednymi z najlepszych na całym globie, trochę szacunku.

Opublikowano

Niby czemu nie można oglądać jeden serii po drugiej bo pierwszy raz takie coś słyszę

Można, ale co za dużo to niezdrowo. Przerwy muszą być.

W dodatku klimat na tym cierpi, bo dopiero co obejrzysz jedno anime, a już sobie je przysłaniasz kolejnym, a nie o to chodzi.

Najlepiej obejrzeć dane anime, potem porozmawiać o nim na forach o anime i wtedy oglądać kolejne, gdy znudzą ci się rozmowy o danym anime.

Tak to powinno wyglądać.

Ciebie się pytał czy mnie? Więc na przyszłość nie odpisuj, jeśli pytanie nie jest kierowane do ciebie.

Pójdźmy o krok dalej. 

Nie należy oglądać całej serii na raz tylko trzeba sobie dawkować odcinki.

Uważam, że takie 10 odcinków na dobę to maks. Nie ma co przesadzać z ilością.

Nie no, mi jak się anime podoba i ma np. 12 odc to potrafię całe ogarnąć. Pierwsze słyszę o czymś takim xD

12 odcinków to dużo, ale ewentualnie można.

Tylko po co całą serię naraz? Lepiej ją sobie na 2 dni rozłożyć, po 6 odcinków.

Jeśli jest to BD, jak nie ma to oglądam wersję TV.

Bo do BD trzeba zaczekać co najmniej 6 miesięcy od momentu wyjścia ostatniego odcinka serii TV.

Trzeba być cierpliwym, żeby oglądać BD. Ale naprawdę warto.

Nie robi mi zazwyczaj wielkiej różnicy bo nie lubuję się w ecchi gównach, gdzie co druga klatka to sterczący sutek.

A kto się lubuje? Są dobre ecchi, przeciętne i słabe. Nigdy nie wolno uogólniać.

To samo dotyczy innych rodzajów anime.

Poza tym nie rozumiesz na czym polega cenzura. Czy jedyna cenzura dla ciebie to cenzura nagości w ecchi?

Jeśli tak uważasz, to nic nie wiesz o cenzurze w anime, która jest bardzo różnorodna i nie zawsze ją zauważysz, jeśli nie masz porównania do BD.

Ale Kena to ty nie obrażaj ku#@!

Jeśli już mowa o nickach to Kenshiro jak już. Nigdzie nie miałem nicku o nazwie Ken.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jakie, dla mnie są tylko skośnookie. Listę tego co czytam masz na moim MALu (dostępny na profilu).

Ogólnie czytam co w rączki wpadnie, głównie wchodząc w randomowy tytuł na yomanga.

Manga = japoński komiks

Manhwa - koreański komiks

https://pl.wikipedia.org/wiki/Manhwa

Edytowane przez armoro
Opublikowano

Pójdźmy o krok dalej. 

Nie należy oglądać całej serii na raz tylko trzeba sobie dawkować odcinki.

http://prntscr.com/cgrjpj

http://prntscr.com/cgrk1c

U mnie wygląda to tak, że jak coś obejrzę "na raz" to czerpię z tego większą przyjemność, ale po miesiącu nie ma uja bym wymienił o co konkretnie chodziło, zaś jeżeli oglądam z tygodnia na tydzień to po prostu więcej pamiętam no i więcej się wkurwiam, bo muszę czekać za odcinkami - no ale to chyba taka prawda uniwersalna, co nie?

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

U mnie wygląda to tak, że jak coś obejrzę "na raz" to czerpię z tego większą przyjemność, ale po miesiącu nie ma uja bym wymienił o co konkretnie chodziło, zaś jeżeli oglądam z tygodnia na tydzień to po prostu więcej pamiętam no i więcej się wkurwiam, bo muszę czekać za odcinkami - no ale to chyba taka prawda uniwersalna, co nie?

385021471889522987022.jpeg

Nie wiem jakie, dla mnie są tylko skośnookie. Listę tego co czytam masz na moim MALu (dostępny na profilu).

Ogólnie czytam co w rączki wpadnie, głównie wchodząc w randomowy tytuł na yomanga.

Manga = japoński komiks

Manhwa - koreański komiks

https://pl.wikipedia.org/wiki/Manhwa

Czyli dobrze mówiłem, że skośnookie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano (edytowane)

Ale już w październiku 5 season Natsume Yuujinchou i RWBY vol.4 ^.^

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano (edytowane)

Zależy od anime. Lepszych serii nie zapomnisz (Evangelion, Shin Sekai Yori czy inne perełki) i nieważne w jaki sposób oglądasz. Szczególnie dramaty i poważne anime się pamięta.

Obejrzenie całej serii w krótkim czasie pozwala najlepiej wczuć się w klimat, polubić bohaterów i masz zapewnioną spójność fabularną. Wszystko doskonale pamiętasz i nie irytuje ciebie zakończenie odcinka w najciekawszym momencie bo wiesz, że masz komplet na dysku. :)

Tyle, że polecam wyłącznie wersje BD. Lepsze pod każdym względem od TV.

Czyli dobrze mówiłem, że skośnookie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli już to azjatyckie. Wyrażaj się ładniej i nie obrażaj ludzi z innych krajów.

Edytowane przez armoro
Opublikowano (edytowane)

własnie coś gunwo na nastepny sezon jest tylko to z kartami ogladne (jak zaczne 1szy sezon i go skoncze 4Head)

To jest ukryta treść, proszę

no i chyba to 

To jest ukryta treść, proszę

speciale fate/kaleida powinny tez wyjsc ale to 5x5min :/ ew jakies ova ale wątpie 

cały czas mam nadzieje że cos yuru yuri bedzie .--.

Edytowane przez HarryPotter:*xD

ae1d1005fe.png