Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najnowsza religia nr 1 na świecie to... brak religii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie może być Allah, bo Allah to Bóg, zaś Chrystus jest zeslannikiem Boga.

Może są choroby, epidemie etc. Z wyniku złego nastawienia do Boga w sensie wiary? Mam na myśli ateizm i tak jak w tym temacie potępianie, poniekąd szydzenie Boga czy Chrystusa.

sprawiedliwosccostam taki mądry, a nie odróżnia Boga od Chrystusa. Może przydałaby ci się wiedza z zakresu wiary? ^^

Nastawienie do wiary szybko się nie zmieni, bo ta mentalność, że żeby uwierzyć trzeba zobaczyć potrwa pewnie całkiem sporo czasu... Chyba że się coś stanie. Niewiernych Tomaszów jest dużo.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To nie może być Allah, bo Allah to Bóg, zaś Chrystus jest zeslannikiem Boga.

Może są choroby, epidemie etc. Z wyniku złego nastawienia do Boga w sensie wiary? Mam na myśli ateizm i tak jak w tym temacie potępianie, poniekąd szydzenie Boga czy Chrystusa.

sprawiedliwosccostam taki mądry, a nie odróżnia Boga od Chrystusa. Może przydałaby ci się wiedza z zakresu wiary? ^^

Harriot naucz sie czytac. Odnioslem sie do tego, kto stoi za tymi cudami, zjawiskami. No chyba na pewno nie jezus :D

Ponoc Bog jest milosierny, wiec nie sadze, zeby karal ludzi za ich brak wiary. Oczywiscie gdyby istnial.

Opublikowano

Ale chyba Jezus był tym, kto miał głosić wiarę i tak naprawdę jest on przedstawiany jako najwyższa osoba dla niektórych. Bóg to nic innego jak Duch Święty. Ten kawałek ciała ma należeć do ducha? Przecież to jest nielogiczne.

Ale to Bóg ma też tak działać, że na świecie ma być samowolka a Bóg ma wszystko robić żeby było jak najlepiej? Ludność musi na to zasłużyć, taka jest moja teza. Tutaj jest spór, można się właśnie sprzeczac.

W sensie Bóg jest pod postacią ducha. Ciężko to wyjaśnić, ale mam nadzieję że zrozumiałeś.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Ja zaś będę prosił Ojca, a innego Pocieszyciela da wam, aby z wami był na zawsze -- Ducha Prawdy, którego świat przyjąć nie może, ponieważ Go nie widzi ani nie zna. Ale wy Go znacie, ponieważ u was przebywa i w was będzie. Nie zostawię was sierotami: Przyjdę do was” (J 14:16-18).

Opublikowano

@Wojciech.. ale islam to religia pokoju. Pierdolisz, bo zes sie dal wciagnac w fale demagogii.

Pogadaj z normalnym muzulmaninem. Pewnie tez wierzysz w pierdolenie o 72 dziewicach i nagrodach za zabijanie chrzescijan.

Nie podoba ci sie podejscie ateistow do chrzescijan, a masz takie same do innej religii.

Ale ja w nic nie wierzę, ich filozofia mnie wcale nie interesuje. Obchodzi mnie jedynie to co wyprawiają. 

Tu jest wszystko ładnie przedstawione.

A tutaj system kar. 

http://www.mpolska24.pl/post/7771/system-kar-w-panstwie-islamskim

Jeżeli istnieje jakikolwiek Bóg, to szansa, że on spełnia modlitwy ludzi i powoduje wydarzenia nazywane przez ludzi "cudami" jest równa 0, możliwe, że jakiś Bóg istnieje, ale na pewno nie ingeruje on w nasz świat, głupota stworzona przez ludzi, aby dodać sobie otuchy w trudnych chwilach. Można to nawet wziąć na logikę, jeżeli faktycznie przyczyniałby się on do takich "cudów" to byłby to bardzo ZŁY Bóg, biorąc pod uwagę tragedie na świecie, zarazy, głód itp. itd. to ratowanie np. pojedynczej osoby, jest po prostu niesprawiedliwe i bardziej nielogiczne niż istnienie owego Boga.

Ale istnienie zła nie jest żadnym dowodem który neguje Boga, Transcendencje. 

Deus vult

Opublikowano

To jak sie nie interesujesz, to nie pierdol glupot niczym nie popartych, poza jakimis islamofobistycznymi wykladami.

I nie, nie jestem zwolennikiem wolnego przeplywu ludnosci, przyjmowania uchodzcow.

Opublikowano

@Wojciech.. ale islam to religia pokoju. Pierdolisz, bo zes sie dal wciagnac w fale demagogii.

Pogadaj z normalnym muzulmaninem. Pewnie tez wierzysz w pierdolenie o 72 dziewicach i nagrodach za zabijanie chrzescijan.

Nie podoba ci sie podejscie ateistow do chrzescijan, a masz takie same do innej religii.

Ale ja w nic nie wierzę, ich filozofia mnie wcale nie interesuje. Obchodzi mnie jedynie to co wyprawiają. 

Tu jest wszystko ładnie przedstawione.

A tutaj system kar. 

http://www.mpolska24.pl/post/7771/system-kar-w-panstwie-islamskim

Jeżeli istnieje jakikolwiek Bóg, to szansa, że on spełnia modlitwy ludzi i powoduje wydarzenia nazywane przez ludzi "cudami" jest równa 0, możliwe, że jakiś Bóg istnieje, ale na pewno nie ingeruje on w nasz świat, głupota stworzona przez ludzi, aby dodać sobie otuchy w trudnych chwilach. Można to nawet wziąć na logikę, jeżeli faktycznie przyczyniałby się on do takich "cudów" to byłby to bardzo ZŁY Bóg, biorąc pod uwagę tragedie na świecie, zarazy, głód itp. itd. to ratowanie np. pojedynczej osoby, jest po prostu niesprawiedliwe i bardziej nielogiczne niż istnienie owego Boga.

Ale istnienie zła nie jest żadnym dowodem który neguje Boga, Transcendencje. 

A tutaj ogólnie odnosiłem się do Boga chrześcijańskiego nie do Transcendencji. Bo takowy jest wiązany z cudami na Ziemi, ozdrowieniami itp. itd. (z reguły).

Poruszyłem kwestię ingerencji Boga w życie ludzi, bo takowymi argumentami posłużył się mój przedmówca. Oczywiście, że zło nie neguje Boga, ale zakładanie, że istnieje istota ponad czasowa i zmysłowa, która sprawia, że na ziemi dzieją się magiczne rzeczy jest trochę śmieszne. Po co miałaby ingerować w taki sposób ?

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

To jak sie nie interesujesz, to nie pierdol glupot niczym nie popartych, poza jakimis islamofobistycznymi wykladami.

I nie, nie jestem zwolennikiem wolnego przeplywu ludnosci, przyjmowania uchodzcow.

kary-is.jpg

Jak się jest obojętny na dowody i prawdę to nie mamy o czym dyskutować. Nie jesteś żadnym partnerem w merytorycznej dyskusji. Islamofobia nie polega na ukazywaniu jak jest. Na początek zapraszam zapoznać się z artykułem przygotowanym m.in przez dr Wojciecha Szewko. 

Deus vult

Opublikowano

Co z tego? Podales po prostu "kodeks karny" arabow. Ktos sobie przejdzie po miescie u mu reke utna? No nie do konca. Wiekszosc z nich zna swoja religie i nie dopuszcza sie tych czynow, a jesli juz to zrobia, to sa swiadomi z tym co ich czeka.

Nie jestem partnerem do zadnej dyskusji, zwlaszcza po przeczytaniu twoich wczesniejszych postow na temat islamu.

Opublikowano

Co z tego? Podales po prostu "kodeks karny" arabow. Ktos sobie przejdzie po miescie u mu reke utna? No nie do konca. Wiekszosc z nich zna swoja religie i nie dopuszcza sie tych czynow, a jesli juz to zrobia, to sa swiadomi z tym co ich czeka.

Nie jestem partnerem do zadnej dyskusji, zwlaszcza po przeczytaniu twoich wczesniejszych postow na temat islamu.

Bo jak jest ich mniejszość to udają niewiniątka(demokracja, tolerancja, prawo), dopiero gdy stanowią większość zostaje wdrożone prawo szariatu. Masz racje nie odpisuj, żyj w swoich przekonaniach. 

Deus vult

Opublikowano

Przecież muzułmanie mówią wprost, że chcą wprowadzić prawo szariatu xD

RAsfepN.png
Opublikowano

Bo jak jest ich mniejszość to udają niewiniątka(demokracja, tolerancja, prawo), dopiero gdy stanowią większość zostaje wdrożone prawo szariatu. Masz racje nie odpisuj, żyj w swoich przekonaniach. 

Mowa o patologii. W Anglii jest nawet miasteczko opanowane przez Polakow. Sa muslimy, ktore sie integruja ze spoleczenstwem i nie przeszkadza im roznica kultur. Sa muslimy, ktorza chca zasilek i lezec na pizdzie.

Gospodarz powinien trzymac za ryj. Jak sie nie podoba, to w*********c. Wtedy by sobie nie swawolili, ale to juz wina tolerancji.

Opublikowano

Mowa o patologii. W Anglii jest nawet miasteczko opanowane przez Polakow. Sa muslimy, ktore sie integruja ze spoleczenstwem i nie przeszkadza im roznica kultur. Sa muslimy, ktorza chca zasilek i lezec na pizdzie.

Gospodarz powinien trzymac za ryj. Jak sie nie podoba, to w*********c. Wtedy by sobie nie swawolili, ale to juz wina tolerancji.

No właśnie to po co pchają się do Europy? 

Deus vult

Opublikowano

No właśnie to po co pchają się do Europy? 

Bogate szejki sie nie pchaja. Pchaja sie ci, co nic nie maja albo terrorysci.

Opublikowano

Nie ma nawet normalnych muzułmanów. Nie chce się kłócić, ale konkretnie w koranie masz nawiązanie do tego, że jesteś ważniejszy niż kobieta, jakby na wyższym stanowisku. Można sobie wyrobić dalszy ich światopogląd.

Nie polecam ogólnie, byłem w dojczach u ciotki i 90% brudow to awanturujacy się ludzie, którzy domagają się podstsosowania pod mniejszość, choć powinno być odwrotnie.

Opublikowano

Nie ma nawet normalnych muzułmanów. Nie chce się kłócić, ale konkretnie w koranie masz nawiązanie do tego, że jesteś ważniejszy niż kobieta, jakby na wyższym stanowisku. Można sobie wyrobić dalszy ich światopogląd.

Nie polecam ogólnie, byłem w dojczach u ciotki i 90% brudow to awanturujacy się ludzie, którzy domagają się podstsosowania pod mniejszość, choć powinno być odwrotnie.

To chyba zależy od wartości portfela. Ojciec robi interesy z muzułmanem, który można powiedzieć ma pieniądzy więcej niż powinien. Bywając u nich na wakacje i odwrotnie, nie widzę, żeby jakoś źle traktował rodzinę. Obaj synowie po studiach prowadzą interesy. Córka nie wygląda na bitą, zastraszaną, uczy się, chyba nie kurwi. Wykształceni muzułmanie idą z duchem czasu. Ci żyjący w biedzie, dziczy łykają wszystko co im się powie, zrobią wszystko, by przykleić trochę kwitu.

To jest powszechne dla każdej nacji. Tam gdzie bieda, tam upadek. 

Opublikowano

Zrównać z ziemia islam      https://www.youtube.com/watch?v=jhgEZTi27ow

No tak, bo najlepiej to napierdalać. Nieważne, że nie wiadomo gdzie, nie wiadomo kiedy, nie wiadomo jak, ALE NAPIERDALAĆ, bo najprościej. Denerwuje mnie takie ogólnikowe myślenie i wrzucanie wszystkim islamistów do jednego worka. Nie każdy islamista jest skrajnie oddany swojej religii, tak samo jak nie każdy chrześcijanin. 

Opublikowano

A wy dalej tu dramę robicie xD

Ale jest trochę typowych achmedów, ja osobiście znam jednego, porządnego gościa który nie zamierza się wysadzać.

Skończcie to xD

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

No tak, bo najlepiej to napierdalać. Nieważne, że nie wiadomo gdzie, nie wiadomo kiedy, nie wiadomo jak, ALE NAPIERDALAĆ, bo najprościej. Denerwuje mnie takie ogólnikowe myślenie i wrzucanie wszystkim islamistów do jednego worka. Nie każdy islamista jest skrajnie oddany swojej religii, tak samo jak nie każdy chrześcijanin. 

Owszem nie wszyscy ale jest w ich kręgach ciche przyzwolenie na to co się dzieje. Gdyby chrześcijanie wysadzali się w rożnych krajach w powietrze i Ty byś za to obrywał (zakladając ze jesteś chrześcijaninem) to co byś zrobił? Ja bym krytykował na wszelkie możliwe sposoby takie czyny, odcinał bym się od tych ludzi oraz za wszelką cenę i chciałbym ukazać swoją religię jako religię pokoju i że to co oni robią ma się nijak do tego jak mówi bilbia. Muzułmanie natomiast tego nie robią. Nie krytykują oficjalnie i wszędzie zamachów, nie krytykują braku poszanowania dla innych wyznawców, nie organizują protestów przeciwko takim zachowaniom ba jeszcze Ci powiedzą, że to Twoja wina. Będę islamofobem i tępił islam tak długo aż ta ludność się ogarnie i zacznie wprowadzać porządek na własnym podwórku.

Cyrk.png

Opublikowano

-snap-

No tak, w teorii to wszystko takie proste - problem w tym, że wtedy taka osoba zostałaby znienawidzona przez skrajny islam, zostałaby nazwana niewiernym i by prawdopodobnie została zabita.

Opublikowano

Owszem nie wszyscy ale jest w ich kręgach ciche przyzwolenie na to co się dzieje. Gdyby chrześcijanie wysadzali się w rożnych krajach w powietrze i Ty byś za to obrywał (zakladając ze jesteś chrześcijaninem) to co byś zrobił? Ja bym krytykował na wszelkie możliwe sposoby takie czyny, odcinał bym się od tych ludzi oraz za wszelką cenę i chciałbym ukazać swoją religię jako religię pokoju i że to co oni robią ma się nijak do tego jak mówi bilbia. Muzułmanie natomiast tego nie robią. Nie krytykują oficjalnie i wszędzie zamachów, nie krytykują braku poszanowania dla innych wyznawców, nie organizują protestów przeciwko takim zachowaniom ba jeszcze Ci powiedzą, że to Twoja wina. Będę islamofobem i tępił islam tak długo aż ta ludność się ogarnie i zacznie wprowadzać porządek na własnym podwórku.

No tepic na pewno nie bedziesz, bo twoja aktywnosc ogranicza sie pewnie do szkola/praca - dom - komputerek.

Opublikowano

-snap-

No tak, w teorii to wszystko takie proste - problem w tym, że wtedy taka osoba zostałaby znienawidzona przez skrajny islam, zostałaby nazwana niewiernym i by prawdopodobnie została zabita.

Chyba są to ludzie myślący i potrafią się zorganizować. Polacy obalili komunę nie jednym kowalskim a masowymi strajkami. Gdyby mohery od rydzyka zaczęły się wysadzać w krajach arabskich to nie chce sobie wyobrażać jaki hejt wylał by się na KK zarówno od ateistów jak i samych wierzących. Zaczęło by się masowe odchodzenie od kościoła bo kto by chciał należeć do religii morderców. Rozumiesz tą różnicę? Przepaść między nami a nimi jest gigantyczna. Oni to tolerują my byśmy się tego wyrzekli. I właśnie przez tą bierność zwykłych muslimów nie mam ani do nich ani do islamu szacunku.

Cyrk.png

Opublikowano

Chyba są to ludzie myślący i potrafią się zorganizować. Polacy obalili komunę nie jednym kowalskim a masowymi strajkami. Gdyby mohery od rydzyka zaczęły się wysadzać w krajach arabskich to nie chce sobie wyobrażać jaki hejt wylał by się na KK zarówno od ateistów jak i samych wierzących. Zaczęło by się masowe odchodzenie od kościoła bo kto by chciał należeć do religii morderców. Rozumiesz tą różnicę? Przepaść między nami a nimi jest gigantyczna.

1. W Polsce nigdy komuny nie było. Tylko socjalizm.
  2. Jakoś arabowie nie odchodzą od swojej wiary przez terrorystów.
Opublikowano

-snap-

Chyba są to ludzie myślący i potrafią się zorganizować. Polacy obalili komunę nie jednym kowalskim a masowymi strajkami. Gdyby mohery od rydzyka zaczęły się wysadzać w krajach arabskich to nie chce sobie wyobrażać jaki hejt wylał by się na KK zarówno od ateistów jak i samych wierzących. Zaczęło by się masowe odchodzenie od kościoła bo kto by chciał należeć do religii morderców. Rozumiesz tą różnicę? Przepaść między nami a nimi jest gigantyczna. Oni to tolerują my byśmy się tego wyrzekli. I właśnie przez tą bierność zwykłych muslimów nie mam ani do nich ani do islamu szacunku.

To nie jest religia mordercow. Musisz to zrozumiec. Nie ma nagrody za zabicie chrzescijan. Nie ma 72 dziewic. Nie boja sie krwi swini.

Gdyby Papiez oglosil, ze trzeba zabijac muzulmanow w obronie wiary, to pewnie wiekszosc mialaby zator mozgu, ale biorac pod uwage aktualne wydarzenia, to cos by im switalo i znalezliby sie tacy, co by sie zastosowali do slow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...