Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite upada ? Potrzebuje kilku informacji!

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*Ruscy-w skrócie- cyka blyat czyli 0 komunikacji.

*Hiszpanie(ew ESP śmiecie, jak kto woli)-Jestem strasznie źle nastawionych do ów osób, zazwyczaj spotykając ich komunikacja kończy się na pisaniu wyzwisk z błędami, ew na  pisaniu po hiszpańsku( bo przecież, każdy ów językiem się posługuje), nie mówiąc o ich grze (wiadomo,czasami są unlucky gry, ale nie cały czas...) 

*Polacy- nasz naród jest głównie kojarzony z flamem i słabą grą drużynową (a tak przynajmniej wywnioskowałem po rozmowach w meczach, z przedstawicielami rożnych nacji) czy to prawda? myślę, że tak. Niestety, patrząc chociażby po sobie widzę, że dość szybko się tiltuje (ale, w 99.9% nie piszę na chacie), a i ofc czasami spotyka się typowego "polaka robaka" (jak by to testo powiedział)- chodzi tutaj o człowieka, który ma zbyt wysokie ego, bo przecież on jest najlepszy, tylko tym razem zrobił 0/6 po czym wyszedł z gry, pisząc do tego kulawym angielskim, ew. zlepka polskiego i angielskiego.

Hiszpanów jedynie w paru meczach widziałem więc się nie wypowiem 

Ruscy nie są tacy źli nie raz z nimi gadałem ( swoim kulawym ruskiem i jeszcze zlepkiem polskiego ) ale zawsze dochodziło do tego że się wyzywaliśmy a potem sobie śpiewaliśmy po rusku ew.inglisz 

chyba ja tylko trafiam na miłych ludzi xD </3

Co do Polaków to niestety ale muszę się zgodzić mój coompel o którym już wyżej wspomniałem ma troszkę za wysokie ego względem smite (gra jakoś rok) chociaż mnie to bardziej śmieszy ten jego wkurw i wyzywanie na czacie angielskim przeplatanym z polskim,jak nie wyjdzie,to trolluje jak nie trolluje to wyzywa a jak nic z powyższych to ma lagi :v

ale powracając dużo jest takich polaczków no ale co zrobisz  :"/

Nieraz mi wstyd gdy mam random polaka w team i zaczyna coś odpierdalać >zwróć mu uwagę to też Cię zacznie wyzywać 

*Ruscy-w skrócie- cyka blyat czyli 0 komunikacji.

*Hiszpanie(ew ESP śmiecie, jak kto woli)-Jestem strasznie źle nastawionych do ów osób, zazwyczaj spotykając ich komunikacja kończy się na pisaniu wyzwisk z błędami, ew na  pisaniu po hiszpańsku( bo przecież, każdy ów językiem się posługuje), nie mówiąc o ich grze (wiadomo,czasami są unlucky gry, ale nie cały czas...) 

*Polacy- nasz naród jest głównie kojarzony z flamem i słabą grą drużynową (a tak przynajmniej wywnioskowałem po rozmowach w meczach, z przedstawicielami rożnych nacji) czy to prawda? myślę, że tak. Niestety, patrząc chociażby po sobie widzę, że dość szybko się tiltuje (ale, w 99.9% nie piszę na chacie), a i ofc czasami spotyka się typowego "polaka robaka" (jak by to testo powiedział)- chodzi tutaj o człowieka, który ma zbyt wysokie ego, bo przecież on jest najlepszy, tylko tym razem zrobił 0/6 po czym wyszedł z gry, pisząc do tego kulawym angielskim, ew. zlepka polskiego i angielskiego.

Od razu napisz, że żaden naród nie potrafi grać w Smite ani się komunikować.

przecież pisał że to jego opinia 

<czytanie ze zrozumieniem>

fKGsn2A.png Ada <3
  • Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"<jest to moja subiektywna opinia, podparta z obcowania z danymi przedstawicielami nacji, i nie jest to przedstawienie każdej osoby z osobna, tylko ogólnym wizerunkiem danych nacji >".

Czy ja napisałem, że nikt nie umie grać? w.w wywód jest przedstawieniem typowego przedstawiciela nacji( czyli takiego, jakiego większość osób widzi, słysząc o danej nacji), które się "wyróżniają"( z mojej perspektywy- gracza grającego w tę grę) i oczywiście w innych nacjach znajdą się gracze, którzy są podobni do ów przykładów. Co do skilla, to jest on raczej brany pod uwagę indywidualnie, lecz są pewnego rodzaju stereotypy, o graczach ( tak samo jest z polakami w lolu- niby wielu ich nie lubi, i pisze, że nie potrafią grać, lecz jednak mamy polaków, którzy jednak "coś tam klikają")

Co z tego, że jest to Twoja opinia. To, czy ktoś potrafi grać czy nie, zależy od niego, a nie od kraju w którym żyje. Nie wrzuca się wszystkich do tej samej szuflady. 

Tak się tworzą stereotypy, których nienawidzę. 

Opublikowano

"<jest to moja subiektywna opinia, podparta z obcowania z danymi przedstawicielami nacji, i nie jest to przedstawienie każdej osoby z osobna, tylko ogólnym wizerunkiem danych nacji >".

Czy ja napisałem, że nikt nie umie grać? w.w wywód jest przedstawieniem typowego przedstawiciela nacji( czyli takiego, jakiego większość osób widzi, słysząc o danej nacji), które się "wyróżniają"( z mojej perspektywy- gracza grającego w tę grę) i oczywiście w innych nacjach znajdą się gracze, którzy są podobni do ów przykładów. Co do skilla, to jest on raczej brany pod uwagę indywidualnie, lecz są pewnego rodzaju stereotypy, o graczach ( tak samo jest z polakami w lolu- niby wielu ich nie lubi, i pisze, że nie potrafią grać, lecz jednak mamy polaków, którzy jednak "coś tam klikają")

Co z tego, że jest to Twoja opinia. To, czy ktoś potrafi grać czy nie, zależy od niego, a nie od kraju w którym żyje. Nie wrzuca się wszystkich do tej samej szuflady. 

Może i Stereotypy są przereklamowane, głupie i, 
 bezsensowne szufladkowanie jednak w wielu przypadkach ten schemat się sprawdza jak w przypadku tego co napisał @adrian2534
fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Nie wiem, może ma to do tego, że jest tylko moja, i nie musi być prawdą?. Gdzie ja napisałem, że skill jest uzależniony od kraju, w którym się urodziło? zauważyłem, że strasznie cię boli generalizowanie, lecz pragnę nadmienić, że ów stereotypy nie wzięły się znikąd , owszem mają wiele przeinaczeń, wyolbrzymień, lecz jest w nich ziarnko prawdy, i to czy potrafimy je "znaleźć" zależy tylko od nas.

DR5ChPt.png

Opublikowano

No pogeneralizowac troszkę mozna

Hiszpanie/Portugalczycy gadają miedzy soba po swojemu, NON ENGLISH "Aya Espaniola?" NIE NIE ESPANIOLA! 
Chińczycy nie gadają po English
Ukraincy piszą swoimi krzakami ni chu ja nie rozumiem mimo ze przy granicy z UA jestem
Turcy i Arabowie komunikatywni english 
Ruscy "Twoja Blac " - brak komunikacji

Guardianów mozna podzielic na defensywnych i ofensywnych , np GEB jest defensywny  a Xing Tian ofensywny (Żin Szien nie boi się hunterów, magów czy assassinów :D:D:D to oni boją się jego :D

Balans wypracowuje się poprzez miliony rozgrywek i trwa to latami :D no i błędy w 3d jest trudniej ogarnąc niż w 2 d :D 

ps. dlaczego nadal nikt nie dodał mnie do znajomych w Smite? :CCCC

Opublikowano

Aga, ale jeżeli chodzi o Smite, to akurat prawda. Nie twierdzę, że każdy Rusek, Hiszpan, czy Polak to idioci, bo sama z kilkoma normalnymi grałam, ale w większości przypadków wygląda to tak w lobby/podczas meczu:

- оуыеуь кгылшуь ш ьш я неь вщикяу

- english pls?

- тшу цфдсшу ышу?

- jajajajajajajajaja

- espanioles?¿

- k***a ide (tu sobie wstawić boga/linię) albo będę trollować!!!!!!!!

Opublikowano

Wszyscy powyżej mają trochę racji. Z jednej strony Polska (przykładowo) zapracowała sobie na taką opinię, a z drugiej są wyjątki i nie każdy zachowuje się tragicznie. Cóż mogę powiedzieć. Polak w drużynie to 90% szans na porażkę. Jeżeli ktoś mu zabierze pick, zacznie wyzywać, ew. wyjdzie z gry, jeżeli ktoś mu coś napisze, odpowiada prawdziwie wyszukanym monologiem, nie żałując sobie wulgaryzmów i różnorodności języków, tudzież miesza języki, itd.. Oczywiście trzeba podkreślić, że Polacy są bardzo mściwi i oprócz tego, że sobie pójdzie na afka, gdy wróci, zacznie kraść buffy, specjalnie wyłazić, by wrogowie go zabili, wchodzić do bazy wroga. I w ten sposób przyjemność z gry zanika, a teamie rodzi się tylko nienawiść. Rosjanie zachowują się bardzo podobnie, chociaż, śmiem twierdzić, odrobinę gorzej. 

Ale jak pisałem wcześniej, nie każdy jest szablonowy. Osobiście dwa razy spotkałem grupę Polaków, grających na wysokim poziomie, ogarniętych, no jednym słowem normalnych. Także nie można oceniać wszystkich jedną miarą, ale na pewno większość tak. No ale cóż, taka jest cena popularności. 

Od siebie jeszcze dodam, że bardzo chciałbym, aby Hi-Rez ogarnął kwestię reportów. W obecnym stanie jest on tylko dla ozdoby. Przykładowo, jak ktoś dostanie zgłoszenia od całego teamu, to powinien mieć bana na 7 dni. 

Opublikowano

Od siebie jeszcze dodam, że bardzo chciałbym, aby Hi-Rez ogarnął kwestię reportów. W obecnym stanie jest on tylko dla ozdoby. Przykładowo, jak ktoś dostanie zgłoszenia od całego teamu, to powinien mieć bana na 7 dni. 

I często byłyby bany za nic. "Ej chodźcie zraportujemy go za flame, bo zabrał mi linię" - ile to razy tak było w LoLu, że niektórzy dostali z automatu ostrzeżenie / bana za flame, a nawet na czacie nie pisali. Ktoś powinien siedzieć po drugiej stronie i nadzorować te raporty i karać tych, którzy je nadużywają.

Opublikowano

I często byłyby bany za nic. "Ej chodźcie zraportujemy go za flame, bo zabrał mi linię" - ile to razy tak było w LoLu, że niektórzy dostali z automatu ostrzeżenie / bana za flame, a nawet na czacie nie pisali. Ktoś powinien siedzieć po drugiej stronie i nadzorować te raporty i karać tych, którzy je nadużywają.

Tylko rzuciłem pomysł. :) Oczywiście w grze, jak już, pojawiłoby się coś bardziej dopracowanego. W każdym razie funkcjonowanie tego systemu powinno ulec zmianie, bo w obecnej wersji on jest tylko ozdobą, a trolle są i nie ponoszą żadnej kary za psucie innym gry. 

Opublikowano

Przecież system raportów ostatnimi czasy został dopracowany, tj. dostajesz powiadomienie o blokadzie zgłoszonego gracza. Ponoć zdarza się nie tak rzadko, ale mi ciężko powiedzieć, bo w Smite nie gram od dłuższego czasu.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Przecież system raportów ostatnimi czasy został dopracowany, tj. dostajesz powiadomienie o blokadzie zgłoszonego gracza. Ponoć zdarza się nie tak rzadko, ale mi ciężko powiedzieć, bo w Smite nie gram od dłuższego czasu.

Z tego co wiem, to zgłoszenie gracza skutkuje tylko spadkiem goodwilla i na tym się kończy. Nie ma żadnych banów, blok czy czegoś. Czyli wychodzi na to, że jest sobie troll, który niszczy grę i teoretycznie nic mu nie grozi. Mogę się oczywiście mylić. A jeżeli tak faktycznie jest, to powinno się to zmienić, szczególnie, gdy Smite jest na platformie Steam. 

Opublikowano

Z tego co wiem, to zgłoszenie gracza skutkuje tylko spadkiem goodwilla i na tym się kończy. Nie ma żadnych banów, blok czy czegoś. Czyli wychodzi na to, że jest sobie troll, który niszczy grę i teoretycznie nic mu nie grozi. Mogę się oczywiście mylić. A jeżeli tak faktycznie jest, to powinno się to zmienić, szczególnie, gdy Smite jest na platformie Steam. 

asdf1234

Opublikowano

O, czyli jednak coś jest. :) Teraz moje pytanie: jak to działa? Tzn. ile reportów musisz dostać, aby mieć bana? I jak długie są blokady? 

Według mnie powinno to działać w bardzo prosty sposób, dostaniesz full reporty od teamu swojego i ze 2 od wrogów, i masz bana. Inaczej taki troll pozostaje bezkarny. 

Opublikowano

Wszyscy powyżej mają trochę racji. Z jednej strony Polska (przykładowo) zapracowała sobie na taką opinię, a z drugiej są wyjątki i nie każdy zachowuje się tragicznie. Cóż mogę powiedzieć. Polak w drużynie to 90% szans na porażkę. Jeżeli ktoś mu zabierze pick, zacznie wyzywać, ew. wyjdzie z gry, jeżeli ktoś mu coś napisze, odpowiada prawdziwie wyszukanym monologiem, nie żałując sobie wulgaryzmów i różnorodności języków, tudzież miesza języki, itd.. Oczywiście trzeba podkreślić, że Polacy są bardzo mściwi i oprócz tego, że sobie pójdzie na afka, gdy wróci, zacznie kraść buffy, specjalnie wyłazić, by wrogowie go zabili, wchodzić do bazy wroga. I w ten sposób przyjemność z gry zanika, a teamie rodzi się tylko nienawiść. Rosjanie zachowują się bardzo podobnie, chociaż, śmiem twierdzić, odrobinę gorzej. 

Ale jak pisałem wcześniej, nie każdy jest szablonowy. Osobiście dwa razy spotkałem grupę Polaków, grających na wysokim poziomie, ogarniętych, no jednym słowem normalnych. Także nie można oceniać wszystkich jedną miarą, ale na pewno większość tak. No ale cóż, taka jest cena popularności. 

Wasza scenariusze są jak z Horroru co do Polish Team Playów . U mnie aż tak źle nie jest :> grająć w Smite od jakichś 18 miesięcy nie zauważyłem powyższego że My Polacy tacy dla siebie złośliwi jesteśmy ... chyba że chodzi o młodocianych 16- lub "lolowcy" którzy wynieśli takie nawyki z  Ligi Legend :D

Grając i komunikując się na  komunikatorze ts3/Curse, najlepiej z ludzmi których się widziało na kamerze np. na skype - gra się kulturalnie a osobowości niedojrzałe jak odwalą jakiegoś focha to raczej juz do takiej grupy nie wraca tylko tolluje z tymi ci bez kamer i mic - bo wtedy ma się dystans i poczucie anonimowości a w tym brak odpowiedzialnosci za swoje czyny. 

Stąd własnie szukam teamu ktory się lepiej pozna, będzie szanował , porażki znosił ze spokojem wynosząc z tego naukę stopniowo dążąc do perfekcji az do osiągnięcia co najmniej Master Ligi :>:>:> (zaczynałem z Mirabellą i LiberatoremSG i innymi w Smite ale ludzie się rozeszli do przeróżnych clanów :C)

REporty reportami, ale lepiej mieć na luz i Silencowac , Banować typów i typiary którzy są Szkodnikami :D i ksują mecze wraz z komunikacją. 

Narazie nikt z Was nie zagrał ze mną w Smite a tyle piszecie :D

A zgrany team może później działać zawodowo:  :D

http://www.cda.pl/video/525216

Opublikowano

REporty reportami, ale lepiej mieć na luz i Silencowac , Banować typów i typiary którzy są Szkodnikami :D i ksują mecze wraz z komunikacją. 

Najwyraźniej nikt Cię nie lubi xDD 

Ale nie no zagrałbym z tobą gdyby nie lagi 

Btw nie powinno tu być 4 tematów ? wiem że jeden jest dla clanu a 4  o.O ? czy może mi się coś poyebało :_:

GNv7wRV.png

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Wy się tu tak rozpisujecie, nie wiadomo o czym. Powiem jedno:

Hi-Rez jest tak nieudolny, że od 3 lat nie potrafi zbalansować systemu dmg. Pozdrawiam techników z Hi-Rez'u :), matchmaking to druga sprawa - ma dobierać tak, żeby każdy grał z ludźmi na równym poziomie umiejętności, a dobiera tak, że ja gram z jakimiś 15-25 lvl'ami vs ludzie z goldem (np. casual conquest), tak jak dzisiaj musiałem całą grę carrować, żeby wygrać, co zrobiłem to ktoś dobił i tak jest ciągle. Społeczność w tej grze jest ch******, gram wczoraj z PL (premade) i wyzywają mnie, że nie umiem grać itd. (beke z nich miałem), ESP to samo, RUS-banda niedo****** c******. Także na dłuższą metę granie w Smite na razie jest nieopłacalne (sam gram w fps teraz, bo ta gra mnie wk****). Pozdrawiam.

Btw nie powinno tu być 4 tematów ? wiem że jeden jest dla clanu a 4  o.O ? czy może mi się coś poyebało :_:

GNv7wRV.png

Ten klan upadł wczoraj, bo nie miał sensu, nie był zorganizowany i parę dobrych osób wyszło na początku czerwca.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Hi-Rez jest tak nieudolny, że od 3 lat nie potrafi zbalansować systemu dmg. Pozdrawiam techników z Hi-Rez'u :), matchmaking to druga sprawa - ma dobierać tak, żeby każdy grał z ludźmi na równym poziomie umiejętności, a dobiera tak, że ja gram z jakimiś 15-25 lvl'ami vs ludzie z goldem (np. casual conquest), tak jak dzisiaj musiałem całą grę carrować, żeby wygrać, co zrobiłem to ktoś dobił i tak jest ciągle. Społeczność w tej grze jest ch******, gram wczoraj z PL (premade) i wyzywają mnie, że nie umiem grać itd. (beke z nich miałem), ESP to samo, RUS-banda niedo****** c******. Także na dłuższą metę granie w Smite na razie jest nieopłacalne (sam gram w fps teraz, bo ta gra mnie wk****). Pozdrawiam.

GNv7wRV.png

Ten klan upadł wczoraj, bo nie miał sensu, nie był zorganizowany i parę dobrych osób wyszło na początku czerwca.

Dziwię się, że dopiero wczoraj. Ten klan nie miał racji bytu od samego początku. :p

Opublikowano

GNv7wRV.png

Dziwię się, że dopiero wczoraj. Ten klan nie miał racji bytu od samego początku. :p

Początek kwietnia - ten klan miał sens, potem upadł całkowicie, ciekawe czy jakbyśmy nie wyszli to byłby dalej xD ?

Live a life you'll remember.

Opublikowano

GNv7wRV.png

Początek kwietnia - ten klan miał sens, potem upadł całkowicie, ciekawe czy jakbyśmy nie wyszli to byłby dalej xD ?

Raczej zgadzam się z @Miyoshi sam gdy byłem w Clanie to już świecił pustkami, więc no od początku lipa była można by rzec :P 

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Jak byłem w klanie jakieś 1-2 miesiące temu to klan naprawdę dobrze się trzymał.

10+ osób online dziennie, każdy chętny do gry itp.

Nie wiem co się stało, że klan się rozpadł.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ostatnio dałem się namówić na grę w League of Legends. Cóż, różnica jest nieporównywalna. Riot prowadzi rozważną politykę i nie wprowadza zbytnich diametralnych zmian do swojej gry. Mamy stabilny system ekonomii i rozbudowaną możliwość rozwoju bohatera. League of Legends posiada także świetnie działający system ostrzeżeń dla Graczy opuszczających rozgrywkę i nagradzający dla Graczy grających dobrze. W Smite tego brakuje, można wychodzić z gry po 50 razy i się bana nie otrzyma nigdy. Gra nie umożliwia większych walk w grupie, raczej wszystko jest nastawione na solo. Ten sezon zaliczam do bardzo nieudanych, destabilizacja itemów oraz dodanie reliktów to był zły pomysł. 

Opublikowano

Jak byłem w klanie jakieś 1-2 miesiące temu to klan naprawdę dobrze się trzymał.

10+ osób online dziennie, każdy chętny do gry itp.

Nie wiem co się stało, że klan się rozpadł.

Nie było tam ogarniętego lidera, który zorganizowałby cokolwiek. Ludzie mieli wszystko gdzieś, bo nie widzieli żadnych perspektyw.

Ostatnio dałem się namówić na grę w League of Legends. Cóż, różnica jest nieporównywalna. Riot prowadzi rozważną politykę i nie wprowadza zbytnich diametralnych zmian do swojej gry. Mamy stabilny system ekonomii i rozbudowaną możliwość rozwoju bohatera. League of Legends posiada także świetnie działający system ostrzeżeń dla Graczy opuszczających rozgrywkę i nagradzający dla Graczy grających dobrze. W Smite tego brakuje, można wychodzić z gry po 50 razy i się bana nie otrzyma nigdy. Gra nie umożliwia większych walk w grupie, raczej wszystko jest nastawione na solo. Ten sezon zaliczam do bardzo nieudanych, destabilizacja itemów oraz dodanie reliktów to był zły pomysł. 

To Ty chyba nie grałeś w Smite, skoro twierdzisz, że nie umożliwia większych walk w grupie. ;) Co do Hi-Rezu się zgadzam. Mogliby większy nacisk kłaść na ludzi, którzy notorycznie rozwalają mecze i na tych dobrych graczy. Mam nadzieję, że w końcu się z tym ogarną.

Opublikowano

@Miyoshi Porównałem Smite do lola, nie napisałem, że walki grupowe  są  niemożliwe :P

Głupotą jest porównywać Smite do lola 

Może nie otrzyma się bana ale dostajesz desertera i goodwil ci spada no chociaż powinni to dopracować 

fKGsn2A.png Ada <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...