Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite upada ? Potrzebuje kilku informacji!

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gracze z 2d rzutu z góry (n do kwadratu) mają nie lada trudn przechodząc na rzut zza pleców 3d (n do sześcianu) . Za to w drugą strone przejście ze Smite do LoL to jak zmiana samochodu wyscigowego znów na osobówkę , lub jak zanurkowanie pod wodą , bo LoL , DoT2 sa wolniejsze i wymagają mniejszego czasu reakcji i mniejszych zdolnosci manulanych w przemieszczaniu sie na WSAD jak i percepcyjnych . 
LoL i DoTA2 napewno bedą mieli Wiecznych Zwolenników choćby tych za słabych którzy nie są wstanie ogarnąć podstaw poruszania się w grach 3d z widokiem z bliska ja kw strzelankach,  a nie z góry -gdzie widzisz Plecami :O jak w LoL. Tu tego nie ma, fizyka bardziej realna. Stąd gry tego typu trudniejsze. No i własnie Sprzęt, kompy muszą być lepsze zeby gra płynnie chodziła :> a w lol jest własnie mnostwo sob ze słabiutkim sprzetem gdzie maja spoko gierke jak LoL. 

Smite ma 20 000 000 milionów graczy i dopiero się rozwija. Leci na 3ech platformach PS4, Xbox , PC i wszedzie są turnieje za ogromne hajsy, w tym sezonie pewnie to bedzie za 3 -5 milionów dolarów jak nie więcej. 
Mało kto pobiera Smite przez Steam :XXXXX Smite ze steam fuj :F 

Pozdrawiam powyżej all :> Ewolucja sama wygra, a LoL i DotA to pradziadkowie smite i paragon :> 

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Marne 15k graczy na Steam, nie ma szans osiągnąć popularności LoLa.

Nigdy nic nie wiadomo, ale patrząc realistycznie, nie, nie ma. Co nie zmienia faktu, że ten tytuł może być zdecydowanie lepszy od LoL'a, pod względem wykonania, mechaniki, technologii i grafiki. To jest mój punkt widzenia i moje zdanie. Miałem przyjemność pograć trochę w Ligę i jakoś mnie nie wciągnęła. Może racja, jestem przyzwyczajony do Smite'a, ale dla mnie tytuł Riota jest dosyć nudny. Odczuwam takie wrażenie, że w LoL'u wszystko zależy od "szczęścia", a w Smite'cie od umiejętności gracza. 

Kwestia dystrybucji przez platformę Steam została już poruszony wyżej, także tylko dodam, co wiem z własnego doświadczenia, że większość starych graczy leci na zwykłej wersji. I nawet nowym graczom poleca się tę wersję ze strony, bo steam'owa ma, obecnie, dużo błędów. Także nie warto sugerować się liczbami. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAMXZSSB

Jakie lata świetności minęły w przypadku Doty? Od trzech lat nie wyszła oficjalna wersja i to ciągle jest beta.

Ogólnie w Smite zachęciła mnie perspektywa z jaka gramy. Czy upada? Jako mowy gracz nie mam wiele do powiedzenia, ale trzeba zauważyć że większość nowych graczy przechodzi z innych moba i zjawisko to stale rośnie.

PS. Nie DotA2 tylko Dota2 ;)

Opublikowano

@Up

Co k***a? Kolego, jest 3 sezon tej gry, 3 lata, a nie beta. W innej rzeczywistości żyjesz, czy do czego dokładnie pijesz?

teoretycznie ma on racje bo w becie był jeszcze pre-sezon

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, że tak naprawdę co chwilę czytam posty tupu "cześć, jestem nowym graczem, grałem wcześniej w LoL'a, ale... (tu sobie wpiszcie powód)". Dziwi mnie porównywanie oby tych gier, bo poza wspólnym gatunkiem nie łączy ich nic (na szczęście).

Opublikowano

Hmm, jakby teraz zrobili patch balansujący wszystko to gra by była fajna, a przez ten ich "niby balans" (np. Vulcan z ulta w late bije ci po 1-1,5k) duża część graczy odchodzi.

@Edit

Tak w ogóle ogarnijcie się z popularnością LoL vs Smite, bo jeżeli LoL wyszedł pare lat wcześniej, to ma dużo stałych graczy, którzy mają kolegów i ich koledzy grają z nimi w LoL'a, przez co licznik graczy rośnie oraz dodam tu, że większość gra w LoL'a, bo nie umie grać z takim sterowaniem, które jest w Smite.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Hmm, jakby teraz zrobili patch balansujący wszystko to gra by była fajna, a przez ten ich "niby balans" (np. Vulcan z ulta w late bije ci po 1-1,5k) duża część graczy odchodzi.

Zanim oni zrobią taki patch to wpierw dadzą 40 innych patchów aż w końcu stwierdzą że jest potrzebny 

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

15k na steamie tylko? No ale przecież, nie wszyscy na steamie grają :D

wyznawca gier PC, użytkownim typu: "nie wiem ale się wypowiem", hejter EA, weteran gier moba, wierny kibic zwycięskich drużyn, czasami troll.

Opublikowano

@Edit

Tak w ogóle ogarnijcie się z popularnością LoL vs Smite, bo jeżeli LoL wyszedł pare lat wcześniej, to ma dużo stałych graczy, którzy mają kolegów i ich koledzy grają z nimi w LoL'a, przez co licznik graczy rośnie oraz dodam tu, że większość gra w LoL'a, bo nie umie grać z takim sterowaniem, które jest w Smite.

W late game Kukulkan też bije tyle z ulta. Freya ma kosmiczny DMG ze swoją jedynką i dwójką, że o Anubisie nie wspomnę... Każdy mag w late ma jebnięcie, nie tylko Vulcan. ;) 

Opublikowano

@Edit

W late game Kukulkan też bije tyle z ulta. Freya ma kosmiczny DMG ze swoją jedynką i dwójką, że o Anubisie nie wspomnę... Każdy mag w late ma jebnięcie, nie tylko Vulcan.

Vulcan to tylko przykład 

W late nie tylko magowie są op taki adc może zjeść Cię tak na 3-4 hity .. A już nie wspomnę o lokim czy np bace 

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Pytanie, jak miałby wyglądać ten balans? Loki na 20 poziomie ściąga magów, zanim oni ogarną, co się dzieje. Z drugiej strony przykładowy Vulcan walnie ulta w Lokiego i ten leży. Poza tym, gdy jest współpraca, wszystko się zmienia, bo pojawia się combo. Ale fakt, przydałoby się trochę zmniejszyć atak pewnych postaci. I tylko tyle, bo reszta jest, według mnie, okej, w tej kwestii. 

Ja tam czekam na jakieś porządne skiny, nowy tryb gry i kolejne nowości w formie technologii. 

Powracając jeszcze do ilości graczy. Może i platforma Steam podaje 15k, ale zauważmy, że niedawno obchodzony był sukces w postaci 20 milionów graczy. 

Opublikowano

@Edit

W late game Kukulkan też bije tyle z ulta. Freya ma kosmiczny DMG ze swoją jedynką i dwójką, że o Anubisie nie wspomnę... Każdy mag w late ma jebnięcie, nie tylko Vulcan.

Vulcan to tylko przykład 

W late nie tylko magowie są op taki adc może zjeść Cię tak na 3-4 hity .. A już nie wspomnę o lokim czy np bace 

No właśnie. Late game już głównie opiera się na współpracy i jakimś zgraniu, żeby unikać ataków przeciwników, a przynajmniej je kontrować.  

Opublikowano

@Edit

Vulcan to tylko przykład 

No właśnie. Late game już głównie opiera się na współpracy i jakimś zgraniu, żeby unikać ataków przeciwników, a przynajmniej je kontrować.  

No niby tak tylko że jak przyjdzie Ci jakiś tank załóżmy Ymir zamrozi na 3 sec to w sumie już po meczu :v

szkoda też że Supporty mają też ogromny dmg także Hitez też coś powinien z tym zrobić 

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Jak grałem jeszcze w closed becie koniec 2011 roku, to każdy z bogów miał jakiś tam balans, a nie jak teraz adc, którzy mają kosmiczny dmg. Porównując koniec 2011>Season 3 (2016 rok).

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Jak grałem jeszcze w closed becie koniec 2011 roku, to każdy z bogów miał jakiś tam balans, a nie jak teraz adc, którzy mają kosmiczny dmg. Porównując koniec 2011>Season 3 (2016 rok).

Moim zdaniem przesadzeni po całości są guardiani. Taki Cabrakan z trzema itemami na deffa i butami robi tak kosmiczny DMG, że to się w głowie nie mieści. 

Opublikowano

Moim zdaniem przesadzeni po całości są guardiani. Taki Cabrakan z trzema itemami na deffa i butami robi tak kosmiczny DMG, że to się w głowie nie mieści. 

Nie tylko Cabrakan w sumie to każdy supp robi taki masakryczny dmg no może nie licząc geba czy sylvanusa (ale pod full dmg już coś robią )

W sumie to grając 3 vs 3 mając u siebie samych tanków niszczyliśmy prawie każdego robiąc się full dmg więc gdzie tu jaki kol wiek sens ? stun > ult i już każdy padał

(z 20 meczy przegraliśmy jakoś z 5 ? a najgorsze było to że chcieliśmy i trollowaliśmy dlatego all supp braliśmy a tu taka niespodzianka )

Moim zdaniem powinni usunąć itemki na dmg dla tanków zwiększyć ilość itemów zrobić balans z dmg i z lagami bo czas najwyższy  i  gra ideolo <cmok>

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Wniosek jest jeden:

Smite jak i każda moba jest c*****y.

A to wszystko przez

-Community

-Balans

Bardzo subiektywna opinia. Racja, w Smite brakuje tego wyrównania pewnych bogów, bo nie trudno zauważyć, co potrafi guardian lub ile dmg zadaje hunter na 20 poziomie, ale ten fakt nie przekreśla przyjemnej rozgrywki. Chciałbym nadmienić, że każda "mocna postać" (w domyśle chodzi o tych przesadzonych, bez dobrego balansu bogów) może być w rękach mało doświadczonego gracza, który w żaden sposób nie wykorzysta jej potencjału. Istnieje też możliwość dobrego duo (combo postaci) w enemy i wówczas taka pojedyncza jednostka nie może za wiele zrobić. No i jeszcze warto dodać, że jak ktoś jest dobrym graczem, potrafi tak uciec przed hunterem, że ten go nie dotknie. Także dobry pick to tylko 20% sukcesu. 

Przechodząc do kwestii community. Pokuszę się o stwierdzenie, że każda dobra gra ma bardzo zróżnicowaną społeczność. No cóż, dopóki Smite nie został wprowadzony na platformę Steam, sytuacja była w miarę okej. Teraz jest, jak jest, czyli źle. Wczoraj nawet spotkałem w lobby gracza, któremu zajęli postać i wyszedł z gry, wyzywając wszystkich na czacie. Ale tacy są ludzi i z tym się nie da nic zrobić. Zawsze można zmutować team, jak jest toksyczny i tyle. 

Również Ymir, który potrafi ściągnąć na ulta nawet warriora, Kumb z bardzo dobrymi umiejętnościami, no i oczywiście Ares, zabierający z łańcuchów tyle hp, że szok.

Pod koniec otwartej bety też, według mnie, ten balans był. No może nie aż taki, ale nie było tych przesadzonych bogów. 

Opublikowano

Wniosek jest jeden:

A to wszystko przez

-Community

-Balans

Bardzo subiektywna opinia. Racja, w Smite brakuje tego wyrównania pewnych bogów, bo nie trudno zauważyć, co potrafi guardian lub ile dmg zadaje hunter na 20 poziomie, ale ten fakt nie przekreśla przyjemnej rozgrywki. Chciałbym nadmienić, że każda "mocna postać" (w domyśle chodzi o tych przesadzonych, bez dobrego balansu bogów) może być w rękach mało doświadczonego gracza, który w żaden sposób nie wykorzysta jej potencjału. Istnieje też możliwość dobrego duo (combo postaci) w enemy i wówczas taka pojedyncza jednostka nie może za wiele zrobić. No i jeszcze warto dodać, że jak ktoś jest dobrym graczem, potrafi tak uciec przed hunterem, że ten go nie dotknie. Także dobry pick to tylko 20% sukcesu. 

Przechodząc do kwestii community. Pokuszę się o stwierdzenie, że każda dobra gra ma bardzo zróżnicowaną społeczność. No cóż, dopóki Smite nie został wprowadzony na platformę Steam, sytuacja była w miarę okej. Teraz jest, jak jest, czyli źle. Wczoraj nawet spotkałem w lobby gracza, któremu zajęli postać i wyszedł z gry, wyzywając wszystkich na czacie. Ale tacy są ludzi i z tym się nie da nic zrobić. Zawsze można zmutować team, jak jest toksyczny i tyle. 

Również Ymir, który potrafi ściągnąć na ulta nawet warriora, Kumb z bardzo dobrymi umiejętnościami, no i oczywiście Ares, zabierający z łańcuchów tyle hp, że szok.

Pod koniec otwartej bety też, według mnie, ten balans był. No może nie aż taki, ale nie było tych przesadzonych bogów. 

Co do community to jest źle na niskim poziomie, na wysokim ELO w GM community jest przyjemne.

Opublikowano

Wniosek jest jeden:

A to wszystko przez

-Community

-Balans

Co do community to jest źle na niskim poziomie, na wysokim ELO w GM community jest przyjemne.

No nie wiem czy jest aż tak na niskim poziomie no ale może ja nigdy nie trafiałem na takich idiotów jak wy, nie powiem raz na miesiąc/dwa znalazł się ktoś kto wyzywał ew.wyszedł z gry ale tak to zawsze trafiałem na spoko ludzi 

@Carinae No może nie licząc naszego "coompla" Ukasza  który jest rakiem po całości XDD

No cóż zostało nam tylko czekanie aż hirez zrobi krok w balansie gry bo wychodzi na to że gracze ze słabszym sprzętem raczej sobie nie pograją 

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

........  Guardian  ........
Warrior...................Assassin..
       ..Hunter....Mag..

Czytając powyższe posty , szczególnie odnośnie zadawania DMG - KLASY I ICH RÓŻNICE to podstawa mechaniki Smite i nie tylko tej moba. Powyżej pentagram
Guardian jest mocny na Maga wzglednie Assassina, Mag na Warriora względnie Huntera, Warrior na Assassina względnie Guardiana, Assassin na Huntera względnie Maga a |Hunter na Guardiana względnie Warriora. - takie moje widzenie może ktoś ma inne.

Na znaku krzyża:

.............Warrior................
Hunter.....Mag.....Assassin
.............Guardian.............

Z balansem w takich grach będzie zawsze problem, im więcej Zmiennych/Bogów i ich skilli tym więcej BUGów i dysproporcji . Kazdy nowy bóg, zmiana itemów to zmiana całej mechaniki/matematyki gry.    

Mag Magowi nie równy , jedni bogowie są pod początkujących graczy nie wymagających Skilla jak Anubis czy Ra , a co innego Hel czy Nox. Dyskusja bez dna.
Na ostudzenie proponuje sobie zagrać mecz guardian vs guardian np. Geb na Geb i życze powodznia w ogladaniu balansu przez godzinny mecz :D

A co do RAGE i wyzywania to zawsze gdzieś się ktos nawinie. RUSCY z natury nas nienawidza i wyzywają jak tylko widza Flagę :> 

Opublikowano

........  Guardian  ........

Warrior...................Assassin..

..Hunter....Mag..

Czytając powyższe posty , szczególnie odnośnie zadawania DMG - KLASY I ICH RÓŻNICE to podstawa mechaniki Smite i nie tylko tej moba. Powyżej pentagram

Guardian jest mocny na Maga wzglednie Assassina, Mag na Warriora względnie Huntera, Warrior na Assassina względnie Guardiana, Assassin na Huntera względnie Maga a |Hunter na Guardiana względnie Warriora. - takie moje widzenie może ktoś ma inne.

Na znaku krzyża:

.............Warrior................

Hunter.....Mag.....Assassin

.............Guardian.............

Z balansem w takich grach będzie zawsze problem, im więcej Zmiennych/Bogów i ich skilli tym więcej BUGów i dysproporcji . Kazdy nowy bóg, zmiana itemów to zmiana całej mechaniki/matematyki gry.    

Mag Magowi nie równy , jedni bogowie są pod początkujących graczy nie wymagających Skilla jak Anubis czy Ra , a co innego Hel czy Nox. Dyskusja bez dna.

Na ostudzenie proponuje sobie zagrać mecz guardian vs guardian np. Geb na Geb i życze powodznia w ogladaniu balansu przez godzinny mecz :D

A co do RAGE i wyzywania to zawsze gdzieś się ktos nawinie. RUSCY z natury nas nienawidza i wyzywają jak tylko widza Flagę :> 

Patrząc jak ludzie grają Ra to jestem załamany postać ez a ludzie go mocno kaleczą...

grać nie grałem ale oglądałem filmiki na yt jak tak grają i o dziwo szybko to szło

co do rage i wyzywania to nie tylko ruscy nas nienawidzą każdy kto zobaczy pl, polska flagę to od razu

"polish > lose " sam grając z jakimś random polakiem tak myślę i zawsze dzieciak albo wyjdzie albo zacznie wyzywać swoim pro ingliszem ewentualnie łącząc polski z angielskim co jest zabawne :v

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Gra jak najbardziej się rozwija, co do "dogonienia" lola to oczywistym jest, że coś takiego jest mało prawdopodobne (lol jest już marką, powstał gdy na gry MOBA był popyt, streamy, eventy, to wszystko zaowocowało ogromnym community).

Co do flame'u to są 3 nacje, które są swego rodzaju "wyróżniają się" <jest to moja subiektywna opinia, podparta z obcowania z danymi przedstawicielami nacji, i nie jest to przedstawienie każdej osoby z osobna, tylko ogólnym wizerunkiem danych nacji >

*Ruscy-w skrócie- cyka blyat czyli 0 komunikacji.

*Hiszpanie(ew ESP śmiecie, jak kto woli)-Jestem strasznie źle nastawionych do ów osób, zazwyczaj spotykając ich komunikacja kończy się na pisaniu wyzwisk z błędami, ew na  pisaniu po hiszpańsku( bo przecież, każdy ów językiem się posługuje), nie mówiąc o ich grze (wiadomo,czasami są unlucky gry, ale nie cały czas...) 

*Polacy- nasz naród jest głównie kojarzony z flamem i słabą grą drużynową (a tak przynajmniej wywnioskowałem po rozmowach w meczach, z przedstawicielami rożnych nacji) czy to prawda? myślę, że tak. Niestety, patrząc chociażby po sobie widzę, że dość szybko się tiltuje (ale, w 99.9% nie piszę na chacie), a i ofc czasami spotyka się typowego "polaka robaka" (jak by to testo powiedział)- chodzi tutaj o człowieka, który ma zbyt wysokie ego, bo przecież on jest najlepszy, tylko tym razem zrobił 0/6 po czym wyszedł z gry, pisząc do tego kulawym angielskim, ew. zlepka polskiego i angielskiego.

Moim zdaniem Hi-rez powinien już dawno się zając balansem bo jest nieporozumieniem, ja rozumiem, że jest więcej bogów, więc i o ten balans coraz trudniej, no ale plz, wystarczy poczytać co gracze mają do "powiedzenia" chociażby w sprawie guardianów ( co do hunterów,to pragnę przypomnieć, że jest papierkiem, potrzeba umiejętności ,by tym bardziej w late game, nie dać się złapać,bo 1,2 cc i hunter nie żyje, co nie jest raczej widziane w przypadku guardianów, gdzie ich Dmg potrafi być porównywały do hunterów, przy czym będąc "twardym"). Co do magów, to tutaj jest różnie, jest chociażby taka hel, która potrafi być kompletnie useless (wystarczy, że ktoś z enemy zrobi chociaż divine ruin, i hel nawet nie musi się zmieniać w swoją "dobrą stronę"), ale jest również taki vulcan, który na ulta potrafi zabić polowe enemy teamu, myślę, że wystarczyło by się przyjrzeć każdemu magowi z osobna, i sprawdzić, który jest przesadzony, i po prostu zmniejszyć im "cyferki".

DR5ChPt.png

Opublikowano

*Hiszpanie(ew ESP śmiecie, jak kto woli)-Jestem strasznie źle nastawionych do ów osób, zazwyczaj spotykając ich komunikacja kończy się na pisaniu wyzwisk z błędami, ew na  pisaniu po hiszpańsku( bo przecież, każdy ów językiem się posługuje), nie mówiąc o ich grze (wiadomo,czasami są unlucky gry, ale nie cały czas...) 

*Polacy- nasz naród jest głównie kojarzony z flamem i słabą grą drużynową (a tak przynajmniej wywnioskowałem po rozmowach w meczach, z przedstawicielami rożnych nacji) czy to prawda? myślę, że tak. Niestety, patrząc chociażby po sobie widzę, że dość szybko się tiltuje (ale, w 99.9% nie piszę na chacie), a i ofc czasami spotyka się typowego "polaka robaka" (jak by to testo powiedział)- chodzi tutaj o człowieka, który ma zbyt wysokie ego, bo przecież on jest najlepszy, tylko tym razem zrobił 0/6 po czym wyszedł z gry, pisząc do tego kulawym angielskim, ew. zlepka polskiego i angielskiego.

Od razu napisz, że żaden naród nie potrafi grać w Smite ani się komunikować.

Opublikowano

Od razu napisz, że żaden naród nie potrafi grać w Smite ani się komunikować.

"<jest to moja subiektywna opinia, podparta z obcowania z danymi przedstawicielami nacji, i nie jest to przedstawienie każdej osoby z osobna, tylko ogólnym wizerunkiem danych nacji >".

Czy ja napisałem, że nikt nie umie grać? w.w wywód jest przedstawieniem typowego przedstawiciela nacji( czyli takiego, jakiego większość osób widzi, słysząc o danej nacji), które się "wyróżniają"( z mojej perspektywy- gracza grającego w tę grę) i oczywiście w innych nacjach znajdą się gracze, którzy są podobni do ów przykładów. Co do skilla, to jest on raczej brany pod uwagę indywidualnie, lecz są pewnego rodzaju stereotypy, o graczach ( tak samo jest z polakami w lolu- niby wielu ich nie lubi, i pisze, że nie potrafią grać, lecz jednak mamy polaków, którzy jednak "coś tam klikają")

DR5ChPt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...