Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite upada ? Potrzebuje kilku informacji!

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, długie oczekiwanie na mecze ?

Dziwne opinie w sieci ?

Złe spolszczenie, które nie jest naprawione i chyba nie bedzie ?

Nie działające odnosniki na stronie http://esports.smitegame.com/

Czy to powoli koniec ??

Dodatkowo mam kilka pytań.

Jaka populacja jest tej gry potwierdzona ? milion dwa ? mniej wiecej ?

Jaka jest pula nagród w zawodach 3 sezonu który trwa ? gdzie znajde informacje ?

Czy ta gra ma jeszcze szanse zrobić frorre jak lol czy to co jest to szczyt co juz mogla osiagnac ?

Za wszelkie rzetelne i konkretne informacje serdecznie dziekuje !

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak upada za 2 dni zamkna serwery i sayo...

A tak na poważnie. Jakim cudem wysnułeś taką historię? Odnośniki już działają. Na temat spolszenia nie wypowiem się gdyż nie uzywam. 

Populacja we wrzesniu 2015 dobiła do 10 milionów... 

Dodatkowo smite jest na platformie steam. Wyszedł na xboxa one teraz niedawno na ps4. 

Myślę że smite jeszcze długo "pobędzie" Co 2 tygodnie masz jakiegoś updejta. więc twórcy sobie nie odpścili. 

Co do popularności lola... Jeżeli ta gra ma być w polsce tak popularna jak lol to ja podziękuje. Community w lolu woła o pomste do nieba.

Niestety ale tak już jest że więszkość młodych graczy gra w to co jest popularne a wtedy robi się z tego istna wojna z dzieciakami. 

MID OR FEED itp.

Chciałem jeszcze dodać że tak jak w poprzednim roku tak i w tym można zakupić bilet na fap pointsy. 

Rozgrywki streamowane sa na twitchu no i można obstawiać. Zasada jest taka sama jak w zeszłym roku, zbierasz odpowiednią ilość fap pointsów 

i dostajesz skina/avatar itd.

Tak więc jak powiedziała Kelly "we just getting started" 

sygnature.png

Opublikowano

Smite z roku na rok ma coraz więcej graczy (jest to potwierdzone).

Na stronie coś może nie działać, bo ostatnio ją zmieniali.

A co do spolszczenia to ich to gówno obchodzi i dobrze, nauczcie się języka wy jełopy.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ktoś w ogóle używa tego spolszczenia? :v. Smite nie upada, a wręcz się rozwija, jest coraz więcej graczy, jest na steamie, a co do względnie duzych kolejek to norma, queque działa na zasadzie elo( +w takim lolu na high elo tez potrafi szukać lobby z 20/30 min, to znaczy, że lol "upada"? :v )

DR5ChPt.png

Opublikowano

Co do popularności lola... Jeżeli ta gra ma być w polsce tak popularna jak lol to ja podziękuje. Community w lolu woła o pomste do nieba.

Z tego co widzę opinię graczy to Smite nie jest o wiele lepszy. Jak w sumie każde community w grach zespołowych... 

A co do spolszczenia to ich to gówno obchodzi i dobrze, nauczcie się języka wy jełopy.

Wydaje mi się, że skoro jest dodane coś takiego jak spolszczenie to powinno trzymać jakiś poziom. 

Opublikowano

Wydaje mi się, że skoro jest dodane coś takiego jak spolszczenie to powinno trzymać jakiś poziom. 

Yyy.. No, ale bez znajomości języka angielskiego nie ma co zaczynać w to grać, bo komunikacja będzie wtedy 0, a po polsku raczej taki anglik cię nie zrozumie, no chyba, że umie.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Ogólnie z tego co ja wiem to do smite miała w ogóle nie wychodzić wersja polska, a jak już wyszła to chyba powiedzieli, że nie będą się nią zajmować tak bardzo jak resztą. Jak Wam k***a przeszkadza to nie grajcie na polskiej albo wgl nie grajcie w smite ;-;

Opublikowano

Z tego co widzę opinię graczy to Smite nie jest o wiele lepszy. Jak w sumie każde community w grach zespołowych... 

Naprawdę ktoś uważa, że w League of Legends są gorsi gracze niż w innych grach? Przecież to jest w ogóle nielogiczne. Nie twórca wybiera sobie społeczność, która gra w jego produkcję. I tu, i tu są gracze na poziomie oraz tacy, na których się po prostu ostro wkurza. Jedyna różnica między Smite'em a Ligą Legends jest taka, że ta druga pozycja jest bardziej znana, dlatego gra więcej osób, przez co więcej jest "dzieci". 

Spolszczenie zostało dodane, delikatnie mówiąc, z przymusu. Ani Polaków nie jest super dużo, ani gracze się nie starali o przetłumaczenie gry na język polski. Jest tu bardzo mało Polaków poniżej 13 roku życia, także większość spokojnie daje sobie radę na wersji angielskiej, a spolszczenie zostało dodane i na tym się skończyło. W sumie, nikomu nie zależy, aby coś w kierunku jego ulepszenia zrobić. Hi-Rez ma ciekawsze rzeczy niż szukanie osób do tłumaczenia.

Czy Smite pada? Oczywiście, że nie. Skąd Ty masz takie bzdury? Z miesiąca na miesiąc jest coraz więcej graczy, twórcy rozwijają grę i zyskuje ona na popularności. Myślę, że spokojnie jeszcze kilka/kilkanaście lat postoi. 

Jaka jest pula nagród w zawodach 3 sezonu który trwa ? gdzie znajde informacje ? Pula będzie ogromna, bo z roku na rok jest większa. Ostateczna suma zostanie podana przed MŚ w grudniu, gdyż pieniądze na nagrodę są zbierane poprzez Odyseję, która odbywa się przed tym wydarzeniem. Ubiegłoroczni mistrzowie ponad zgarnęli 2 mln. dolarów, jak dobrze pamiętam. 

Czy ta gra ma jeszcze szanse zrobić frorre jak lol czy to co jest to szczyt co juz mogla osiagnac ? Rozwija się i zapewne osiągnie ogromny sukces. 
Opublikowano

Długie oczekiwanie na mecze? Nonsens takie coś to można było powiedzieć 1,5 roku temu gdy naprawdę były problemy z kolejkami( chyba że mówisz o PTS to zwracam honory)

Gra według mnie dobrze by nawet działała dla tych młodszych jakby była po angielsku wystarczy tylko ogarniać przicisk mute i VGS i już nie ma problemu.

Gra nie padnie w finansach trzyma się bardzo dobrze( wpływają na to pule nagród z minionych lat które przekraczały milion dolarów)

Owszem gra ma jeszcze wady ale da się jeszcze je naprawić mógłbyś podać źródło twoich przypuszczeń?

Opublikowano

Nie chodzi o to, że spolszczenie jest złe, czy "nie trzyma poziomu", ale po prostu ktoś, kto gra od początku na wersji angielskiej i przyzwyczaił się do pewnych nazw odbiera owe spolszczenie jako "śmieszne", bo inaczej coś brzmi po polsku, a inaczej po angielsku.

Opublikowano

Nie chodzi o to, że spolszczenie jest złe, czy "nie trzyma poziomu", ale po prostu ktoś, kto gra od początku na wersji angielskiej i przyzwyczaił się do pewnych nazw odbiera owe spolszczenie jako "śmieszne", bo inaczej coś brzmi po polsku, a inaczej po angielsku.

Nie, po prostu polskie tłumaczenia zawsze są śmieszne niezależnie od gry. 

Opublikowano

A co do spolszczenia to ich to g****o obchodzi i dobrze, nauczcie się języka wy jełopy.

Niekoniecznie, przecież Last Chaos po polsku brzmiało sensownie.

Opublikowano

A co do spolszczenia to ich to g****o obchodzi i dobrze, nauczcie się języka wy jełopy.

Niekoniecznie, przecież Last Chaos po polsku brzmiało sensownie.

Może sensownie, ale nadal śmiesznie - "krwiożercza modliszka". xD 

Opublikowano

Spadła ilość graczy i to widać 

Chyba pomyliłeś gry. W Smite'cie jest coraz więcej graczy i liczba ta ciągle rośnie. Oczekiwanie na mecz jest czasami, fakt, dłuższe, ale to głównie przez rozgrywane turnieje. 

Opublikowano

Nowy, zjebany sezon, którego zmiany bojkotowali nawet pro playerzy i streamerzy, coraz gorszy, żałosny balans, wydawanie ABRUDALNIE za mocnych postaci (lol to przy tym nic), ADC z perma krytami ze spella i takie tak dżołki, focusowanie sie na dodawaniu jakis chujstw do gry, by wydawac jak najwiecej Gemów, jakies jebane tickety, i masa innych pierdół, zamiast skupienie sie na balansie, tragiczna itemizacja (główny powód, przez który odszedłem), no i najważniejszy powód, dla którego ta gra niedługo umrze, Paragon okazał się zbyt dobry, i pokazuje Smajtowi, jak sie to powinno robić. Az smutno sie robi gdy sie patrzy na to, co HiRez odpierdala, grałem w to bez przerwy od bety do początku 3 sezonu, ale czara goryczy sie przelała. Miej grę, która ma potencjał na bycie bezkonkurencyjną, najlepszą mobą, ale bądź zjebaną firmą, i nie miej na nic pomysłu...

Opublikowano

jak dla mnie to smite niby nie upadnie.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Nowy, zjebany sezon, którego zmiany bojkotowali nawet pro playerzy i streamerzy, coraz gorszy, żałosny balans, wydawanie ABRUDALNIE za mocnych postaci (lol to przy tym nic), ADC z perma krytami ze spella i takie tak dżołki, focusowanie sie na dodawaniu jakis chujstw do gry, by wydawac jak najwiecej Gemów, jakies jebane tickety, i masa innych pierdół, zamiast skupienie sie na balansie, tragiczna itemizacja (główny powód, przez który odszedłem),

Czyli Dota 2 w 2014. xD

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Nowy, zjebany sezon, którego zmiany bojkotowali nawet pro playerzy i streamerzy, coraz gorszy, żałosny balans, wydawanie ABRUDALNIE za mocnych postaci (lol to przy tym nic), ADC z perma krytami ze spella i takie tak dżołki, focusowanie sie na dodawaniu jakis chujstw do gry, by wydawac jak najwiecej Gemów, jakies jebane tickety, i masa innych pierdół, zamiast skupienie sie na balansie, tragiczna itemizacja (główny powód, przez który odszedłem), no i najważniejszy powód, dla którego ta gra niedługo umrze, Paragon okazał się zbyt dobry, i pokazuje Smajtowi, jak sie to powinno robić. Az smutno sie robi gdy sie patrzy na to, co HiRez odpierdala, grałem w to bez przerwy od bety do początku 3 sezonu, ale czara goryczy sie przelała. Miej grę, która ma potencjał na bycie bezkonkurencyjną, najlepszą mobą, ale bądź zjebaną firmą, i nie miej na nic pomysłu...

No, ale jednak Paragon ma inną grafę, przez którą gracze mogą go nie polubić. Tak wgl. Smite będzie takie do sezonu 4. Powiedz mi, czy w LoL'u też w pierwszych sezonach wszystko było odpicowane i zbalansowane ?

Live a life you'll remember.

Opublikowano

No, ale jednak Paragon ma inną grafę, przez którą gracze mogą go nie polubić. Tak wgl. Smite będzie takie do sezonu 4. Powiedz mi, czy w LoL'u też w pierwszych sezonach wszystko było odpicowane i zbalansowane ?

Było, szczególnie Evelynn. (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi  B))

No, ale skoro twórcy Smite wiedzą, że jest do kitu to czemu nie spróbują tego naprawić? Rito słucha płacze użytkowników i stara się im dogodzić. xp

Opublikowano

Zdania podzielone jak widzę :)

Wiadomo jak w każdej grze są fani i antyfani...

Na swój sposób uważam że lepiej graćw smite na dualcore minimum niż kupować i7 na paragon... i chyba za nią trzeba też zapłacić ?

Lepiej nowi gracze niech graja w smita niż w loa bo 3 lata a 7 to różnica w smite coś jeszcze osiągniesz i ugrasz w lolu to raczej nie bardzo... chociaż jesli ktoś ma talent to i w 20 letniej grze zrobi furrore...

Smite uważam za dobrą produkcję i nie ma takiej, która była by idealna, nie ukrywajmy

Czeka mna dalsze opinie bo dyskusja interesująca

Opublikowano

No, ale skoro twórcy Smite wiedzą, że jest do kitu to czemu nie spróbują tego naprawić? Rito słucha płacze użytkowników i stara się im dogodzić. xp

Jeżeli chodzi o sezon, to tylko nasza subiektywna opinia. Są gracze, którym się to spodobało lub nie robi różnicy (głównie Masterzy). Mają swój team i wygrywają, prawie, każdy mecz, bez względu na fakt, jakich bogów wybiorą przeciwnicy. Dla zwykłych graczy taki Janus, co zabija wszystkich z jednego skilla, ma znaczenie. Poza tym, Hi-Rez nie zmieni sezonu w trakcie jego trwania, bo wtedy byłoby dopiero. 

Chociaż, jakby nie patrzeć, twórcy coś poprawiają i ulepszają. Myślę, że kolejny sezon, mimo wszystko, zostanie zmieniony. 

Wracając do tematu głównego. Takie przypuszczenia nie mogę się sprawdzić, skoro Hi-Rez wprowadza niedługo kolejny event, taki obszerny. Uważam, że nie robiłby tego, gdyby miał świadomość, iż jego tytuł upada (nie takie rzeczy, tak czasochłonne i nowatorskie). Większość tych wydarzeń (jak nie wszystkie) są skierowane do graczy ze stażem, a nie nowych, także w żaden sposób nie reklamuje to ani nie zachęca do zagrania w Smite'a, tych, którzy nie wiedzą nawet co to jest. Wydaję mi się, że produkcja ta ma jeszcze wielką przyszłość i dorówna tej elicie na rynku. Wszystko się zmienia i to w zabójczym tempie. 

Opublikowano

Też coś czuje i coś mi mówi że to jeszcze nie czas... ale przepraszam za wyrażenie...

Jestem przekonany że jest cicho i spokojnie ażtu nagle coś PIERDOLNIE i Smite będzie hitem, który przygasi kilkuletnie gry, w których kto miał coś osiągnąć to to zrobil jak by nie patrzeć młdy smite daje szanse każdemu!

Opublikowano

Bo nad 3 sezonem płaczą tylko łajzy którym nie idzie i próbują to zwalić na grę.

Do tego Smite NIESTETY słucha reddita na którym siedzi najwięcej takich płaczków, nieważne jak dobrze gra byłaby zrobiona, tam zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje.

Oczywiście, Smite nie jest zbalansowany, ale i tak kocham tę grę.

Smite nie jest tak popularny, bo ludzie są za bardzo przyzwyczajeni, że MOBA to musi się patrzeć "z góry" jak w lolu czy docie.

Nawet mój brat powiedział, że nie podoba mu się Smite, bo za bardzo się już przyzwyczaił do lola.

VNp6c2U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...