Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite upada ? Potrzebuje kilku informacji!

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Paragoniik Nie jest głupotą porównywać ponieważ reprezentują ten sam gatunek gry. Są pewne standardy gatunkowe, które się sprawdzają. 

Czasowy ban o ile się nie mylę w Smite jest jedynie na 30 minut.

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Duwӭvu Porównywanie Smite do Lol'a to głupota co z tego że reprezentują ten sam gatunek i działają na podobnej zasadzie ALE tak czy siak to są totalnie inne bajki... przecież poszczególni reprezentanci gatunku różnią się pomiędzy sobą....

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Zgadzam się z Paragonikiem, LOL a smite to zupełne inne bajki, może i 1 i 2 jest mobą, a co za tym idzie mają podobny ogólny zarys gry, ale gry się od siebie diametralnie różną. Smite jest w pełnym 3D, więc i pole widzenia chociażby takich przeciwników jest ograniczony (gdzie w lolu ogranicza nas tylko FOG), w smite auto ataki bogów nie  są nie targetowalne, trzeba nimi celować, a więc feeling jest zupełnie inny.

DR5ChPt.png

Opublikowano

Możemy sobie tutaj dyskutować o popularności tych dwóch produkcji, wskazywać błędy i niedopracowane elementy, ale bez przesady, nie róbmy z tych dwóch tytułów tej samej gry. League of Legends i Smite to dwa, kompletnie różne światy i prawdę mówiąc nic, zupełnie nic, ich nie łączy. Nawet ta mechanika, niby podobna, bo opiera się na tym samym, ale całkowicie inaczej wygląda to w ów pozycjach. Widok, sterowanie, grafika, współpraca, postacie, rozgrywka i jest tego wiele, wiele więcej - elementy, które wyglądają inaczej tu i tu. Także bądźmy obiektywni. 

Odbiegając od tematu, zastanawiam się jak będzie wyglądać kolejny sezon, bo obecny, tak uważam, jest dosyć słaby. Pomijając fakt, że goldy grają z bronzami, samo funkcjonowanie systemu przyznawania punktów leży. Wygrywasz dwie gry i dostajesz z 16, a za przegraną tracisz 20 (tak na oko). 

Opublikowano

Możemy sobie tutaj dyskutować o popularności tych dwóch produkcji, wskazywać błędy i niedopracowane elementy, ale bez przesady, nie róbmy z tych dwóch tytułów tej samej gry. League of Legends i Smite to dwa, kompletnie różne światy i prawdę mówiąc nic, zupełnie nic, ich nie łączy. Nawet ta mechanika, niby podobna, bo opiera się na tym samym, ale całkowicie inaczej wygląda to w ów pozycjach. Widok, sterowanie, grafika, współpraca, postacie, rozgrywka i jest tego wiele, wiele więcej - elementy, które wyglądają inaczej tu i tu. Także bądźmy obiektywni. 

Odbiegając od tematu, zastanawiam się jak będzie wyglądać kolejny sezon, bo obecny, tak uważam, jest dosyć słaby. Pomijając fakt, że goldy grają z bronzami, samo funkcjonowanie systemu przyznawania punktów leży. Wygrywasz dwie gry i dostajesz z 16, a za przegraną tracisz 20 (tak na oko). 

No ale co zrobisz jeśli ktoś nie dostrzega tych różnic jedyna opcja to tłumaczenie aż w końcu ta osoba  to zrozumie albo  :((  :((   :v

tak samo już nie raz widziałem gdy ktoś porównywał Smite będącym jeszcze w becie do już stojącego parę lat lola  Logic  :((  Gdyby tak gracze Lol'a zaczęli porównywać Bete smite z betą Lol'a to raczej nic ciekawego by nie napisali :')

No również jestem ciekawy jak będzie wyglądać następny sezon a najbardziej liczę na to że dadzą w końcu jakiegoś patcha z optymalizacją gry.

@Α i Ω taki matcheting meczów w sumie był na początku więc no tez z tym mogli by coś w końcu zrobić bo miałem chyba 2 razy taką sytuację gdzie jako brąz dało mi diamenta :v

@Edit a odbiegając tak mega od tematu 

• System: 64-bit: Vista, Win 7, Win 8
• Procesor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
• RAM: 4GB
• Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 6950 lub lepsza z 768 MB+ of VRAM (Kompatybilna z DirectX 11)
• Dysk twardy: 10 GB wolnego miejsca
Czy to są aktualne wymagania do Smite ? bo na ich stronie głównej nie mogę nic znaleźć więc no spojrzałem na smitepolska czy jak im tam a ta stronka trochę ssie więc nie wiem czy tą są  te aktualne wymagania xD 
fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

• Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 6950 lub lepsza z 768 MB+ of VRAM (Kompatybilna z DirectX 11)
Czy to są aktualne wymagania do Smite ? bo na ich stronie głównej nie mogę nic znaleźć więc no spojrzałem na smitepolska czy jak im tam a ta stronka trochę ssie więc nie wiem czy tą są  te aktualne wymagania xD

http://smite.net.pl/wymagania/

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17325 - ja zawsze z tej stronki biorę wymagania jak na oficjalnej nie ma. xp

Opublikowano

http://smite.net.pl/wymagania/

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17325 - ja zawsze z tej stronki biorę wymagania jak na oficjalnej nie ma. xp

thx :_:

Jest tu jakiś maniak komputerowy co ogarnia sprzęt itp i powie mi czy na tym czymś by smite poszedł ?:v (gdzieś tak na max detalach ew. średnich )

https://www.morele.net/laptop-lenovo-g50-80-80e5033dpb-773001/

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Żeby tylko z goldami... Matchmaking jest chory. A z tymi punktami to w ogóle masakra jest, bo o ile wcześniej wartości traconych/zyskiwanych punktów były mniej więcej równe tak teraz niekiedy dostaje się po 3, 2, a nawet 1 TP, gdzie traci się 20.

Opublikowano

Potwierdzam, ja na platynie 3 dostawałem silvery i goldy 5 (często). A w przeciwnym prawie zawsze platyna  :((

Do tego większość z pro playerów przestała grać rankedy, bo za wygrany dostają po +3 a za przegrany -19 więc to nie ma żadnego sensu.

VNp6c2U.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngHola

Dokładnie :) Rankedy w Smite to gówno teraz. SPL Playerzy grają casual conquesty, sam nawet teraz widzę. 

Live a life you'll remember.

Opublikowano

No to teraz można się tylko modlić że kolejny sezon będzie udany  :lenny:

btw już żeśmy się rozpisali na 113 stron :v 

W końcu jakaś integracja :D 

Teraz tylko spotkanie w realu na piwko i będzie git :yay:

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Przecież tu wystarczy popatrzeć na patch notesy, żeby stwierdzić że ta gra to gówno. Skinów wychodzi więcej, niż zmian w balansie, dosłownie jest więcej skinów (po 8 nawet do 10 samych skinów do postaci w jednym patchu) niż zmian w balansie, przeciez to jest dramat. WIEKSZOSC zmian w itemach to są bug fixy. Za przykład dam ostatni patch notes jaki widziałem, zanim położyłem już na HiRez męski narząd płciowy, czyli 3.7:
Visual Update heroska, 7 nowych skinków, 3 nowe voicepacki, nowy avatar, nowa emotka, nowy wardskin, 6 aczików. A teraz zmiany jakies w samym gameplayu gry. JEDNA zmiana w jednym itemku, pomniejsze zmiany w 4 bogach. Priorytety widze mają wyraźnie nakreślone.

Opublikowano

Przecież tu wystarczy popatrzeć na patch notesy, żeby stwierdzić że ta gra to gówno. Skinów wychodzi więcej, niż zmian w balansie, dosłownie jest więcej skinów (po 8 nawet do 10 samych skinów do postaci w jednym patchu) niż zmian w balansie, przeciez to jest dramat. WIEKSZOSC zmian w itemach to są bug fixy. Za przykład dam ostatni patch notes jaki widziałem, zanim położyłem już na HiRez męski narząd płciowy, czyli 3.7:

Visual Update heroska, 7 nowych skinków, 3 nowe voicepacki, nowy avatar, nowa emotka, nowy wardskin, 6 aczików. A teraz zmiany jakies w samym gameplayu gry. JEDNA zmiana w jednym itemku, pomniejsze zmiany w 4 bogach. Priorytety widze mają wyraźnie nakreślone.

Wystarczy spojrzeć na twój komentarz by stwierdzić że jest gównem. ╮(╯ل͜╰)╭

To że wychodzą skiny,vp,avki emotki czy wardy to jest jak najbardziej na plus, po prostu hirez za bardzo skupił się na rzeczach mniej ważnych niż rzeczach ważniejszych 

Przecież wiadomo że ten sezon to totalna klapa.

Teraz tylko trzeba czekać na sezon 4 w którym miejmy nadzieję że coś się zmieni.

czy coś 

Za przykład dam ostatni patch notes jaki widziałem, zanim położyłem już na HiRez męski narząd płciowy

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy  ╭(•⌣•)╮

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Przykład tu Ci teraz dam:

Smite kiedyś:

http://smite.gamepedia.com/SMITE_Beta_Version_0.1.1831.1  

http://smite.gamepedia.com/SMITE_Closed_Beta_Version_0.1.1376

http://smite.gamepedia.com/SMITE_Closed_Beta_Version_0.1.1148

http://smite.gamepedia.com/SMITE_Version_1.0.2347.1 

Smite teraz:

http://www.smitegame.com/expelled-from-hel-3-11-pts-patch-notes/

http://www.smitegame.com/smite-console-dwarven-corruption-3-10-patch-notes/

Dawniej starania były lepsze, teraz full w hajs, mniej w nerfy przykład taki Susano, który powinien dostać dużo większego nerfa niż ten co jest teraz.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Nie powiedziałbym, że Smite to gówno, bo na tle innych gie trzyma się dobrze, ale racja, dąży w dół. Pamiętam czasy, kiedy co dwa tygodnie (około) odbywał się jakiś event, w którym można było zdobyć Gemy. Sam po sobie wiem, że do 1,5 roku gry nie wydałem ani złotówki, a byłem w stanie nabyć większość skinów, w tym ekskluzywnych. Teraz wygląda to zupełnie inaczej. Hi-Rez ogranicza wręcz do minimum pozyskiwanie za darmo waluty premium, czego najlepszym dowodem jest zmiana nagród w systemie misji. Poza tym ilość wydarzeń, o czym pisałem wielokrotnie, jest jakoś 5 razy większa niż kiedyś. Dlatego wniosek nasuwa się sam, jaki teraz cel przyświeca tej spółce.

Przyznaję całkowitą rację, że twórcy zaczęli skupiać się bardziej na wyglądzie niż mechanice i działaniu gry. Ale najgorsze jest to, że już nawet do tych skinów nie przywiązują większej uwagi. Dla mnie przynajmniej 80% nowych stylizacji to kompletne klapy. 

Mimo to uważam, że Smite jest produkcją, która jeszcze długo, długo postoi na rynku światowym i odniesie jakieś sukcesy. 

Opublikowano

Nie powiedziałbym, że Smite to gówno, bo na tle innych gie trzyma się dobrze, ale racja, dąży w dół. Pamiętam czasy, kiedy co dwa tygodnie (około) odbywał się jakiś event, w którym można było zdobyć Gemy. Sam po sobie wiem, że do 1,5 roku gry nie wydałem ani złotówki, a byłem w stanie nabyć większość skinów, w tym ekskluzywnych. Teraz wygląda to zupełnie inaczej. Hi-Rez ogranicza wręcz do minimum pozyskiwanie za darmo waluty premium, czego najlepszym dowodem jest zmiana nagród w systemie misji. Poza tym ilość wydarzeń, o czym pisałem wielokrotnie, jest jakoś 5 razy większa niż kiedyś. Dlatego wniosek nasuwa się sam, jaki teraz cel przyświeca tej spółce.

Przyznaję całkowitą rację, że twórcy zaczęli skupiać się bardziej na wyglądzie niż mechanice i działaniu gry. Ale najgorsze jest to, że już nawet do tych skinów nie przywiązują większej uwagi. Dla mnie przynajmniej 80% nowych stylizacji to kompletne klapy. 

Mimo to uważam, że Smite jest produkcją, która jeszcze długo, długo postoi na rynku światowym i odniesie jakieś sukcesy. 

To może tak myślę że Hi rez w końcu zrozumiał że dawanie większości skinów za free jest bezsensowne 

Np. Athena (z tego zamachu) albo hel (ta elfica??idk jak się zwały te skiny) bo kupując te skiny i marnując gemy oczekiwałem że raczej po pewnym czasie nie będą one za darmo czyli jednym słowem wy******* hajs w błoto no ale pewnie było parę takich przypadków i mnie jako gracza no strasznie mnie to wkurzyło. ( Może dlatego teraz aż tak ograniczają takie zdobywanie skinów i lecą bardziej na hajsy)

co do wyglądu skinów racja nie przykładają się widać to po samych skinach mechanicznych które no nie oszukujmy się są bardzo łatwe do zrobienia. Jednak nie popadajmy w skrajność może w końcu znów będzie era super skinów >.> 

większość nowych skinów to skiny mechanicze które mi się już przejadły i rzygać się nimi chce meh...no ale cóż to przecież ameryka oni lubią zbyt przesadzony i przereklamowany  bullshit...

(a już nie wspomnę o nowym skinie do hel który wygląda jak kupa :v )

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Skiny są dodatkami do gry, które w żaden sposób nie wpływają na rozgrywkę. Za walutę premium nie kupisz nic, co w jakikolwiek sposób postawiło Cię wyżej, niż kogoś, kto nie zainwestował kasy. Hi-Rez musi zarabiać, a wiadomo, że są tacy, którzy lubią kolekcjonować skórki. Kwestią gustu jest już, które są fajne, a które nie. Bardziej, niż na braku darmowych gemów skupiłabym się na samej grze, tj. matchmakingu, systemie raportów i karania graczy, którzy notorycznie rozwalają innym mecze.

P.S Skin do Hel jest spoko. Fakt, w jasnej przemianie zrąbali twarz, ale przemiana ciemna jest epicka. :P

Opublikowano

Skiny są dodatkami do gry, które w żaden sposób nie wpływają na rozgrywkę. Za walutę premium nie kupisz nic, co w jakikolwiek sposób postawiło Cię wyżej, niż kogoś, kto nie zainwestował kasy. Hi-Rez musi zarabiać, a wiadomo, że są tacy, którzy lubią kolekcjonować skórki. Kwestią gustu jest już, które są fajne, a które nie. Bardziej, niż na braku darmowych gemów skupiłabym się na samej grze, tj. matchmakingu, systemie raportów i karania graczy, którzy notorycznie rozwalają innym mecze.

P.S Skin do Hel jest spoko. Fakt, w jasnej przemianie zrąbali twarz, ale przemiana ciemna jest epicka. :P

Polemizowałbym. To, że podczas MŚ nie można (nie można było) używać skinów jest, po części, tego dowodem. Zakładam, że były również inne powody wprowadzenia tego paragrafu. W każdym razie, powracając do sedna, grałem kiedyś Archonem (skin do Thanatosa), podczas jakiegoś tam eventu i dostrzegłem, że operowanie tym bogiem, używając ów stylizacji, jest zdecydowanie łatwiejsze. Przede wszystkim jedynka, czyli kosa, którą ciężko było nie trafić. Oczywiście nie działa to tak, że mając ten skin jesteś pro op, ale, według mnie, trochę ci dodaje. Ta prestiżowa skórka dla boga śmierci jest tak skonstruowana, iż pewniej idzie wczuć się w rolę. 

No okej, kwestia gustu, ale nie oszukujmy się. Przykładowy SWAGNI, który był robiony dawno, dawno temu, wygląda 100 razy lepiej niż te nowoczesne skiny. A warto zauważyć, że poziom graficzny i technologiczny uległ polepszeniu na przełomie tych kilku lat. 

Opublikowano

Polemizowałbym. To, że podczas MŚ nie można (nie można było) używać skinów jest, po części, tego dowodem. Zakładam, że były również inne powody wprowadzenia tego paragrafu. W każdym razie, powracając do sedna, grałem kiedyś Archonem (skin do Thanatosa), podczas jakiegoś tam eventu i dostrzegłem, że operowanie tym bogiem, używając ów stylizacji, jest zdecydowanie łatwiejsze. Przede wszystkim jedynka, czyli kosa, którą ciężko było nie trafić. Oczywiście nie działa to tak, że mając ten skin jesteś pro op, ale, według mnie, trochę ci dodaje. Ta prestiżowa skórka dla boga śmierci jest tak skonstruowana, iż pewniej idzie wczuć się w rolę. 

No okej, kwestia gustu, ale nie oszukujmy się. Przykładowy SWAGNI, który był robiony dawno, dawno temu, wygląda 100 razy lepiej niż te nowoczesne skiny. A warto zauważyć, że poziom graficzny i technologiczny uległ polepszeniu na przełomie tych kilku lat. 

Nie przesadzaj. Ostatnia skórka do Aphro - Aphra Cadabra wyszła świetnie. To samo ze Skadi. Nie każdy skin jest idealny, ale nie wyolbrzymiajmy. 

To samo tyczy się Archona - widziałam osoby, które nawet z tym skinem nie potrafiły grać, a także takie, które bez żadnych skórek wymiatały. Z resztą skin, to tylko skin. Nie daje Ci umiejętności grania postacią. 

Opublikowano

Nie przesadzaj. Ostatnia skórka do Aphro - Aphra Cadabra wyszła świetnie. To samo ze Skadi. Nie każdy skin jest idealny, ale nie wyolbrzymiajmy. 

To samo tyczy się Archona - widziałam osoby, które nawet z tym skinem nie potrafiły grać, a także takie, które bez żadnych skórek wymiatały. Z resztą skin, to tylko skin. Nie daje Ci umiejętności grania postacią. 

No nie wiem, dla mnie średnie stylizacje, biorąc pod uwagę możliwości Hi-Rezu. 

Racja, dlatego wspomniałem wcześniej, że sam skin nic ci nie da, ale łatwiej jest operować Thanatosem, posiadając skórkę Archona. Może nie ma tutaj jakiejś drastycznej różnicy, ale na pewno minimalna jest i piszę to z własnego doświadczenia. Akurat w przypadku Thanatosa, aby całkowicie wykorzystać jego potencjał i kosić na wszystkich trybach, musisz go wyczuć. To jest postać, która "czyni cuda" i raczej każdy o tym wie. Jeśli opanujesz tego boga na czysto (bez skórki), to później będziesz tak samo grał na innych stylizacjach (na większości), a warto dodać, iż ta większość skórek do Thanatosa jest powieleniem podstawowego skinu z dodatkiem. No jedynie ten Archon i Reaper Tech. Takie jest moje zdanie. 

Opublikowano

No nie wiem, dla mnie średnie stylizacje, biorąc pod uwagę możliwości Hi-Rezu. 

Racja, dlatego wspomniałem wcześniej, że sam skin nic ci nie da, ale łatwiej jest operować Thanatosem, posiadając skórkę Archona. Może nie ma tutaj jakiejś drastycznej różnicy, ale na pewno minimalna jest i piszę to z własnego doświadczenia. Akurat w przypadku Thanatosa, aby całkowicie wykorzystać jego potencjał i kosić na wszystkich trybach, musisz go wyczuć. To jest postać, która "czyni cuda" i raczej każdy o tym wie. Jeśli opanujesz tego boga na czysto (bez skórki), to później będziesz tak samo grał na innych stylizacjach (na większości), a warto dodać, iż ta większość skórek do Thanatosa jest powieleniem podstawowego skinu z dodatkiem. No jedynie ten Archon i Reaper Tech. Takie jest moje zdanie. 

Grając raz Arachonem nie mogłem się jakoś przyzwyczaić do tego skina MOIM zdaniem lipnie wygląda, a co do jego "przemian" może tylko mi to nie pasuję ale no jest zbyt widoczny i em większy ? Już nie raz grając przeciwko Arachonowi gdy chciał zgangować to zazwyyczaj mu się nie udawało bo był za bardzo widoczny. Bo porównując takie normalnego thane z arachonem to widać wielką różnice w widoczności 

Ja tam nigdy nie zauważyłem różnicy grania bez skina a z skinem

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Ktos wie jak sytuacja na ps4? Duzo ludzi gra i nie ma problemow ze znalezieniem gry?

Z czego co wiem to dużo luda gra a co do znalezienia gier to zależy raz Ci od razu znajdzie raz sobie poczekasz

fKGsn2A.png Ada <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...