Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Predoria [Dedyk] [Easy/PvP]

Predoria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Propozycja:

Dodajcie npc lub opcje u już dostępnego npc 

by można otwórzyć wszystkie małże bo dropi ich strasznie dużo a ręcznie cięzko ogarnąć 5k lub więcej małży .

To pobierz sb mh od Siela i tyle masz tam otwieracz i inne rzeczy :D 

8816414724839291359194.png

• Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No dokladnie przydałoby się coś zrobić z tymi małżami. Fajnie by było jakby chociaż się naciskało raz i same by się otwierały ;) 
Pierdoła, ale otwierać po kilka tysięcy małży to jest jednak ciężar :D 

Opublikowano

Witajcie.
Zaczniemy od kwestii tarcz, będą stworzone dwie tarcze o takich bonusach - ABS na 2 klasy 40% i 15% ludzi.
Nie, nie stworzymy jednej tarczy, czemu? Bo to są standardy nałożone przez serwery gdzie każdy bije RÓWNY dmg, gdzie jedno EQ starczy na wszystkie klasy jednocześnie. Na wojnie zwyczajnie jak za dobrych starych czasów będziecie zajmowali się poszczególnymi klasami, jedni zajmują się ninjami i wojami, drudzy surami i szamanami. To chyba proste.

Co zamierzamy zrobić w stronę tzw. balansu? Mamy zamiar ustawić te równości dopiero na maksymalnych poziomach z maksymalnym dostępnym ekwipunku, nie da się stworzyć nic co by dogodziło i małym poziomom i tym wysokim. Jest to serwer easy z nastawieniem na pvp, dlatego zabieramy się za to od maksymalnego poziomu, by postacie nie polegały jedynie na hitach, by magiczne postacie jak przykładowo BM polegały na skillach. Chcemy doprowadzić to do końca, dlatego będzie to PRAWDOPODOBNIE dopiero w dzisiejszej nocnej przerwie.

Wiemy również o kilku błędach znajdujących się na serwerze, błędach nie propozycjach które nieliczna grupka graczy uważa za poważne niedociągnięcia. Będziemy się starali o graczy by przy nas zostali i grali dalej.
Wykupiliśmy reklamę, zamierzamy również wykupić jej więcej, dzięki czemu graczy przybędzie.

Wprowadzimy też kilka questów ułatwiających granie, zdobywanie ulepszaczy czy na początku yang.
Powoli pracujemy nad większą aktualizacją dla serwera, wiemy że to easy i trzeba tutaj szybciej wszystko robić, ale nie spodziewajcie się tego zbyt szybko. Trzeba również wszystko przemyśleć, napisać i przetestować.

Dziękujemy za to że jesteście z nami :)

Pozdrawiam, Administrator Que

Opublikowano

Witajcie.

Zaczniemy od kwestii tarcz, będą stworzone dwie tarcze o takich bonusach - ABS na 2 klasy 40% i 15% ludzi.

Nie, nie stworzymy jednej tarczy, czemu? Bo to są standardy nałożone przez serwery gdzie każdy bije RÓWNY dmg, gdzie jedno EQ starczy na wszystkie klasy jednocześnie. Na wojnie zwyczajnie jak za dobrych starych czasów będziecie zajmowali się poszczególnymi klasami, jedni zajmują się ninjami i wojami, drudzy surami i szamanami. To chyba proste.

Co zamierzamy zrobić w stronę tzw. balansu? Mamy zamiar ustawić te równości dopiero na maksymalnych poziomach z maksymalnym dostępnym ekwipunku, nie da się stworzyć nic co by dogodziło i małym poziomom i tym wysokim. Jest to serwer easy z nastawieniem na pvp, dlatego zabieramy się za to od maksymalnego poziomu, by postacie nie polegały jedynie na hitach, by magiczne postacie jak przykładowo BM polegały na skillach. Chcemy doprowadzić to do końca, dlatego będzie to PRAWDOPODOBNIE dopiero w dzisiejszej nocnej przerwie.

Wiemy również o kilku błędach znajdujących się na serwerze, błędach nie propozycjach które nieliczna grupka graczy uważa za poważne niedociągnięcia. Będziemy się starali o graczy by przy nas zostali i grali dalej.

Wykupiliśmy reklamę, zamierzamy również wykupić jej więcej, dzięki czemu graczy przybędzie.

Wprowadzimy też kilka questów ułatwiających granie, zdobywanie ulepszaczy czy na początku yang.

Powoli pracujemy nad większą aktualizacją dla serwera, wiemy że to easy i trzeba tutaj szybciej wszystko robić, ale nie spodziewajcie się tego zbyt szybko. Trzeba również wszystko przemyśleć, napisać i przetestować.

Dziękujemy za to że jesteście z nami :)

Pozdrawiam, Administrator Que

Nom poprawcie to. Body i WP są najlepszymi postaciami do expa, a zarazem są chyba najlepsze w PvP. Więc... WTF? :D

Opublikowano

Po graniu 2 dni na serverze, musze powiedzieć, że całkiem w pytke proboszcza sie gra. Dużym minusem jest brak szybkiego zmiany chanelu, ale wynagradzają do wojny gildi. Ciągle ktoś chce sie tluc. Ogolnie duży plus(nie spodziewałem się tego)

UggNk9.gif

Opublikowano

Beda te 2 tarcze ? 

1tarcza woj ninja

2tarcza sura szaman ?

Dodacie maxymalne bonusy zeby wchodzily ? bo juz bonuje 3dzien miecz i nie chce wejsc ;..;

caly czas wchodza nie maxymalne bony 

Opublikowano

Przy szybkim otwieraniu małzy wypindala mnie z serwera... Chyba nie da się ręcznie otworzyć 30k... więc clicker leci.

Poradzi coś ktoś? :D

@up

Ja wsytawiłem na noc bs'a ( 7 slot ) 14 mieczy i wbiło 6.

Opublikowano

Dodalibyście kupony Is do dropu z małym procentem, a nie do łowienia przecież ani kuponów, ani isu praktycznie nikt tu nie sprzedaje ciągle widać, że ktoś chce kupić, ale żeby ktoś chciał sprzedać to ni cholery nie widziałem. Przechodzenie przez pety też by się zdało zrobić, i jeszcze wylatywanie przedmiotów z negatywną rangą jakby było to wtedy można powiedzieć że serwer byłby świetny :) 

Opublikowano

Tak @UP

To sprzedaj jeden :D

PS.

Dodacie dungeony na mniejsze lvle ? chodzi o wodza orków itp. 

Może nie od razu dungeon, ale mogłoby być ich więcej do ubicia xD 

Widzę serwer epicki a wbije zobaczę czy warty polecenia i grania :).

Wbijaj. Polecam bardzo

Wędka na +20 coś daje? Tyle łowiłem i żadnego kostiumu (ile taki kostium np. do pvp kosztuje w perłach lub yangach?) :( Jak gaśnie komunikat, po 2-3s wyciągam. 

­

Opublikowano

Dodalibyście kupony Is do dropu z małym procentem, a nie do łowienia przecież ani kuponów, ani isu praktycznie nikt tu nie sprzedaje ciągle widać, że ktoś chce kupić, ale żeby ktoś chciał sprzedać to ni cholery nie widziałem. Przechodzenie przez pety też by się zdało zrobić, i jeszcze wylatywanie przedmiotów z negatywną rangą jakby było to wtedy można powiedzieć że serwer byłby świetny :)

Dobre pomysły powinno być to już dawno wprowadzone 90% łowiących leci na fishbocie a w mieście pełno cymbałów latających na wolnym  gra byłaby o wiele ciekawsza jakby z negatywną ranga eq im wylatywało.

Opublikowano

Jednak zmieniłem zdanie o serwerze  te polowania to pisał jakiś totalny dekiel  

Misja Ubij 10 wiedźm  w wieży wygnańców :

1. ubij 5 metków 

2.zabij 400 mobów 

3.Ubij wiedźmę

4.Ubij 400 mobów

5.Ubij Śmierć 

Następna misja  Ubij 20 x śmierć  w wieży wygnańców 

Nie dość że trzeba zrobić ten sam dung 30x to jeszcze po ukończeniu nie wywala tylko trzeba dać zmień postac lub się teleportować z pierścionka  

Zamiast połączyć obie misje to zrobili je osobno uj wie po co skoro oba bossy są na 1 dungu i żeby go ukończyć trzeba ubić te bossy :) 

Opublikowano

@UP

No właśnie to jest monotonne... ;/ ciągle to samo powtarzać 30 razy...

The past has gone

Opublikowano

drop z meduzy jest taki sam z rekawica jak i bez? 

Rękawica Złodzieja zwiększa % na drop, nie ilość dropu.

//////

Nie musicie robić polowań przecież, praktycznie każdy zrobił te misje i nie narzekał, ale znalazła się grupka +/- 20 graczy którzy chcieliby te wszystkie bossy po 30 sztuk na mapie.

Tak się nie stanie, chcecie żeby wasza postać miała dodatkowe bonusy? Zróbcie misje bez marudzenia.

Co do dwóch tarcz i drobnego update.

Pracujemy na testowym, sprawdzamy czy na pewno wszystkiego dopilnowaliśmy, zmieniliśmy i jest bez błędów.

Jak okaże się że tak jest, wtedy zrobimy przerwę techniczną i udostępnimi Wam te zmiany.

Changelog pojawi się oczywiście na stronie, forum, tutaj i na fanpage.

Opublikowano

Serwer się rozwija, jest Nas coraz więcej.

Za 10 kont, na forum będzie łącznie 1k użytkowników.

Obecnie trwa również konkurs na SM'y do 3.04, zapraszam!

Opublikowano

Kolejny niedoceniony serwer. Jest mało jutuberków, to prawie ludzie nie grają, bo oczywiście gówna z jutuba muszą lecieć na hajs i grać na totalnych serwer-bugach :D Ten jest dopracowany nawet. Pomimo, że ma/miał parę niedociągnięć to gra się naprawdę przyjemnie. Maksymalny lvl to kwestia 3-4h (bez robienia misji z full pdkami), z eq jest ciężko i to bardzo, powiedziałbym nawet, że za ciężko jak na easy/pvp. Jedno mnie przytłacza (nawet nie same misje, które już z resztą skończyłem), że drop z meduzy jest prawie taki sam jak drop z t-rexa. Na mapie 165lv boss dropi to samo co meduza (takie same ilośći), więc w sumie to się nie opłaca nawet po te bossy relogać na mapach. 

Robiłem klasówki, myślałem, że będzie łatwiej z eq, ale się przeliczyłem, i klasówki trzeba odłożyć na bok na razie :D Zrobienie pasa pvp u kowala kosztowało mnie 1000 złotych pereł, a stworzenie pasa zabierało za każdym razem tylko 50 złotych. Jak pech to pech :v

Przydałyby się jakieś misje fabularne, lub więcej dungeonów, z lepszym dropem niż na meduzie. I proponuję także odbugowanie autopot, żeby nie trzabyło za każdym razem na dungu odbugowywać ich. 

Się rozpisałem :v 

podsumowując 

wady

- trudniej z eq niż się wydaje

- tylko jeden "chodliwy" dungeon

- kowal to menda i pali pasy

- troche dużo jest expbotów / wh 

- słaby balans pvp na tę chwilę

zalety:

- izi exp 

- łatwo o pdki/rekawice (rybki rybki :3 )

- łatwo o ulepszacze, choć trzeba je liczyć w dziesiątkach tysiecy..

- dosyć sporo online i duzo ludzi do potyczek pvp

VsxuB58.png

Opublikowano

Kolejny niedoceniony serwer. Jest mało jutuberków, to prawie ludzie nie grają, bo oczywiście gówna z jutuba muszą lecieć na hajs i grać na totalnych serwer-bugach :D Ten jest dopracowany nawet. Pomimo, że ma/miał parę niedociągnięć to gra się naprawdę przyjemnie. Maksymalny lvl to kwestia 3-4h (bez robienia misji z full pdkami), z eq jest ciężko i to bardzo, powiedziałbym nawet, że za ciężko jak na easy/pvp. Jedno mnie przytłacza (nawet nie same misje, które już z resztą skończyłem), że drop z meduzy jest prawie taki sam jak drop z t-rexa. Na mapie 165lv boss dropi to samo co meduza (takie same ilośći), więc w sumie to się nie opłaca nawet po te bossy relogać na mapach. 

Robiłem klasówki, myślałem, że będzie łatwiej z eq, ale się przeliczyłem, i klasówki trzeba odłożyć na bok na razie :D Zrobienie pasa pvp u kowala kosztowało mnie 1000 złotych pereł, a stworzenie pasa zabierało za każdym razem tylko 50 złotych. Jak pech to pech :v

Przydałyby się jakieś misje fabularne, lub więcej dungeonów, z lepszym dropem niż na meduzie. I proponuję także odbugowanie autopot, żeby nie trzabyło za każdym razem na dungu odbugowywać ich. 

podsumowując 

wady

zalety:

- izi exp 

A co w nim trudnego?? Mam skończone całe EQ pvp + mobby + wszystkie misje. 

Zostało mi się tylko bić w m1, aczkolwiek robię drugą postać, bo od przybytku głowa nie boli. 

c8f7.png

Opublikowano

podsumowując 

wady

zalety:

- izi exp 

Bardzo łatwo o ulepszacze, ale strasznie dużo ulepszaczy trzeba, coś za coś. Jakbyśmy zsumowali to do tej pory co udało się zrobić, co nam spaliło itp. to faktycznie od kilku do kilkunastu tysięcy.  

Dropić perły i ulepszacze zacząłem 27.03 i chodziłem wtedy na te słabe dungi + to co z mobków wypadło. Dzisiaj rano zacząłem robić Meduzę, około 30 minut. Mam EQ na 150 dla woja, trochę pasy, skrzydła i EQ dla ninji, nie wspomnę ile mi spaliło już, zrobiłem kilka trutek na V2 i rozdałem. Nie wiem jak jest na 160-180 lvl, ale wątpię, że mega trudno.

podsumowując 

wady

zalety:

- izi exp 

A co w nim trudnego?? Mam skończone całe EQ pvp + mobby + wszystkie misje. 

Zostało mi się tylko bić w m1, aczkolwiek robię drugą postać, bo od przybytku głowa nie boli. 

Serwer PvP, ekwipunek jest, trzeba się bić. Stwierdzamy, że nudno i robimy nową postać xD

­

Opublikowano

Czemu nie widać loga gildii? Wgrywam w jpg a i tak nie widać. Jakoś inaczej muszę?

Opublikowano

podsumowując 

wady

zalety:

- izi exp 

Tak już jest że plebs idzie za większym plebsem... Ale graczy i tak jest sporo. Lipa tylko bo doszły mnie słuchy że chcecie już wporwadzać update z lvlem i eq?

Przecież stawialiscie na pvp i wojny ktorych troche brak.

O ulep i eq jest easy i to bardzo.. ja pogram moze ze 2-3 godzinki i przez ten czas mam po 30k malzy po 8k zwyklych i ze 2k zlotych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...