Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] ABot - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy!!! Gdy uruchamiam ABota bot nie wchodzi mi na serwer. Konfiguracja jest dobrze zrobiona. A jak wyłączam bota to wyświetla mi się informacja: "No screen session found." I nwm dlaczego. Proszę o pomoc

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wrzuciłem wszystko. W pazie danych mam dwie tabele: top10connections i top10connectiontime. połączenie skonfigurowałem: najpierw ip, potem login, hasło, nazwa bazy danych. Baze danych mam na hostinger.pl.

Opublikowano

Postawiłem na moim VPS bazę danych i zadziałało. Wszedł bot. Gdy go zatrzymałem i chciałem jeszcze raz włączyć to już przestał działać i wyświetlilo sie znowu no screen session found. Jak wpisałem ta komendę która podałeś to wyczyścić mi ekran i tylko u góry pokazało się ścieżka dostępowe i do wpisania komendy

Opublikowano

mam problem.. Bot jest na serwerze około 30 min, po czym go wywala.. @artur8889 wiesz może o co tu chodzi?

Prawdopodobnie po 30 miniutach pracy nie starcza ramu lub masz błąd w konfiguracji sprawdź.

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

Mam problem kiedy wrzuciłem już plik z botem na serwer i chce w puTTY przejść do folderu z botem wychodzi takie coś: bash: cd: /home/ts3/teamspeak3-server_linux_amd64/ABot v0.6.3: No such file or director 

Opublikowano

mam problem.. Bot jest na serwerze około 30 min, po czym go wywala.. @artur8889 wiesz może o co tu chodzi?

Prawdopodobnie po 30 miniutach pracy nie starcza ramu lub masz błąd w konfiguracji sprawdź.

Mam 1024mb ramu, po około 20 min jak sprawdzam zajęte mam tylko 300mb więc powinno działać bo bot (przynajmniej u mnie) zabiera mało ramu.

Opublikowano

@Kelo_Max

Bot dostaje flood bana

@DragonHD112

Zostaw go odpalonego na 30 minut z komenda php core.php -i 1 i zobacz co bedzie powodem crasha

@mikibrek11

Wrzuciłeś go do innego folderu niż go szukasz.

Nie jestem głupi , możęsz podac komendy na linuxa do instalacji ?

Opublikowano

Pomoże ktos z konfiguracja bazy danych bo nie ogarniam wgl zaimportowalem plik wlaczam bota i nic a jak wylaczam no screen sesion found

Opublikowano

@Kelo_Max

Bot dostaje flood bana

@DragonHD112

Zostaw go odpalonego na 30 minut z komenda php core.php -i 1 i zobacz co bedzie powodem crasha

@mikibrek11

Wrzuciłeś go do innego folderu niż go szukasz.

@artur8889 taki błąd mi wywala: PHP Fatal error:  Out of memory (allocated 233046016) (tried to allocate 4097 bytes) in /root/ABot/include/ts3admin.class.php on line 3451. Czyli tak jak pisali, nie starcza mi ramu, choć niewiem dlaczego ponieważ mam 1gb więc powinno spokojnie starczyć

*edit:

O ile się nie myle jest tu ustawione 4096mb? : $data .= fgets($this->runtime['socket'], 4096); (plik ts3admin.class.php)

Opublikowano

wszystko działa oprócz tworzenia kanałów po wejsciu na kanał da sie to naprawić?

oto wynik komendy php core.php -i 2:

PHP Notice:  Undefined index: msg in /ABot/ABot/core.php on line 107
PHP Notice:  Undefined index: invokerid in /ABot/ABot/core.php on line 108
Użytkownik  (clid: ) wywołał komendę:

php core.php -i 1 nie daje zadnych błędów

co lepsze jezeli nie mam grupy wymaganej do zalozenia kanalu to mnie wyrzuca ale jak mam grupe to nie tworzy ale nie wyrzuca

jako strefe ustawiłem pusty spacer wiec nie wiem co jest nie tak jedynie te bledy z php core.php -i 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...