Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sponsoruje już prawie 5 lat serwery Metina ale to czego doświadczam czytając niektóre komentarze pod tą prezentacją jest dla mnie mocną nowością.

Projekt który ma na prawdę w porównaniu do konkurencji tani IS i do tego na stałe a nie na 30 dni jak inni, i tak dostaje "hejt" za Item Shop.

Rozumiem że przez sporą ilość graczy automatycznie wywołuje to większą ilość "narzekań" na każdy czynnik serwera no ale dowalać się do IS-a w Dreikonie to już przesada patrząc na inne serwery które mają ponad połowę mniej online niż ten serwer.

Jedni mówią że łatwo jest, inni że za trudno-Ciężko jest dogodzić każdemu i nigdy nie uda się dojść do meritum.

Gracze narzekali na brak bossów/metków:

Najpierw dodanie 2 dodatkowych channeli

Później skrócenie czasu respu metków/bossów

Teraz dodanie dunga żeby jednak jeszcze dodać jakiś sposób na wydropienie tych ulepków

I tak źle i tak nie dobrze, ale w końcu najprościej powiedzieć "TO IS BO W IS SĄ ULEPKI"  i do tego sie dowalić.

Wolałbym nie wiedzieć co by się działo gdyby alchemia była w IS....(Chociaż w wielu projektach konkurencji można ją znaleźć...)

Pozdrawiam,

True!

Chyba nie jest normalne to, ze w is mozna kupic ulepszacze nie ? Jest to Pay2Win i nie sugeruj sie innymi serwerami, bo chyba wybierasz zle. Dungeon jest zjebany, ale dobra juz jak sie czlowiek zepnie jest mozliwe do zrobienia to eq.

Is jest kurwesko drogi z tego powodu, ze jest w nim wszystko i zeby wszystko miec, naprawe trzeba byc pojebanym bogolem. Do samego peta sa 2 itemy  TYLKO Z IS, kolejna normalna rzecz ? Jest to obraza dla starego dreikona dziwi mnie to, bo administracja ta sama. I jeszcze 1 sprawa co do is. Nawet jezeli uda mi sie kupic kostium i peta od ludzi za yangi, czyli jakies 1.5 kkk <--- spora ilosc to gdzie kolejne rzeczy z isu? I taki gosc ktory zaladuje PLN ma spora przewage, bo ratuja go te 2/3 rzeczy ktorych ja nie mam.

I czy zmiana czasu respu z 25 minut na 20 minut przy 2k osob online to takie ogromne ulatwienie ? xD

Gosciu 2016 rok na tym serwerze nawet nie ma zapisu pozycji.

Bardzo dobrze zmienilio ten is te kostiumy i niech tak zostanie już. bo zaraz znowu zmienią i tak bede mieszać az w koncu ludzie sie wk. i bedzie po graczach. 

Zostawcie to tak jak jest..

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dungeon to porazka totalna, ale dobra niech bedzie jest to teoretycznie do zrobienia. Nie rozumiem dlaczego na sile chcecie utrudnic gre. Nie wiem czy widzieliscie serwer Revoria, byly tam dungeony, ale byly bardzo krotkie a mimo to eq robilo sie znacznie dluzej niz tutaj.

Ja same metiny bije z 10 minut + 3 spoty. Czemu nie 1 spot i 3 metiny. Serwery poszly do przodu i to wy jestescie na naszych uslugach, wszyscy wiemy z jakiego powodu (IS) i to wy macie sie dopasowac do graczy a nie gracze do waszego serwera. Smiem stwierdzic, ze juz zwrocil sie caly wklad w ten serwer.

W Twoim przedostatnim zdaniu zgodzę się z Tobą. 

IS psuje całą grę, wydać kilka zł i już osoba góruje na serwerze. No ale przecież to jest "norma". :(

Ogólnie też jestem trochę zniesmaczony serwerem, ale co do IS to się nie zgodzę.

Jeżeli wydaje x pln na IS to wiadome, że w zamian MAM BYĆ ileś tam razy mocniejszy, od takiego Kowalskiego, co nie wydał ani zł. 

Ja czekam, aż serwer się w pełni rozwinie, powoli sobie wszystko ogarnę bo teraz nie mam zamiaru siedzieć i się modlić, by wydropić ulepek na który i tak nie ma 100% bodajże. Ogólnie serwer polecam :)

Może i trochę tak.

Ogólnie właśnie serwer nie jest aż za izi. Jak dla mnie np. ja nie potrafię siedzieć te 2h i non stop expić, więc wbije sobie na te 30 minut, poexpie, wbije te 1-2 lvl i wyłączam. 

Właśnie trochę z tymi ulepkami jest problem, np. ten Znak Władcy. Stoi ok. 50kk, na samą zbrojkę o ile się nie mylę muszę mieć ich chyba 3, a kasy mi starcza na jeden taki znak. No to trochę nie jest ez, też poczekam, aż się ustabilizuje. Ogólnie również serwer polecam.

Kwestia 2 tyg max i Znaki władcy będą tańsze np Medal z groty na samym starcie był warty po 15-20kk a teraz już możemy kupić po 2kk to samo będzie z innymi ulepkami, kwestia czasu. a potem pewnie będzie narzekanie, że serwer jest zbyt prosty a ulepki nie są nic warte, no cóż ;( 

Co do isa, nie wiem po chuy wy dyskutujecie na ten temat, skoro sporo osób już zakupiło isa i na 100% nie będzie to zmienione. 

Przecież taka jest kolej rzeczy. Najpierw ciężko o ulepki z av2, teraz z mapy 100, za tydzień z map 115-130. Za 2 tyg będzie płacz, że nie mogą ubić bossa/metka na 145 mapie. Teraz ulepki z mapy 100 warte są tyle co z mapy 145. Za 1-2 tyg ulepki z mapy 100 będą warte 15-20kk, a z 145 koło 60-80kk

Jak dla kogoś ten serwer jest trudny to niech idzie na 4fun, gdzie większość będzie miał u handlarki.  Może tam nie będzie narzekał, że jest ciężko . 

Nawet youtuber, który nagrywa serie wbił 160 lvl i zrobił całe eq. Dało się ? No przecież lepiej pisać, że inni wydali hajsy na is-a...

Opublikowano

Ciężko to jest na układaniu kostki. Tutaj to jest żenada.. bije z kimś metina a ten ktoś zwyzywa mnie i moją rodzine od ku*** i tak dalej.. mentalność tutejszych graczy to żenada. A co do IS to sie wypowiadać nie bede , dajcie zamiast 10k HP 10 na krytyka to tak jakby z Lotusa sie przesiadać do Focusa , pzdr 

Opublikowano

Sponsoruje już prawie 5 lat serwery Metina ale to czego doświadczam czytając niektóre komentarze pod tą prezentacją jest dla mnie mocną nowością.

Projekt który ma na prawdę w porównaniu do konkurencji tani IS i do tego na stałe a nie na 30 dni jak inni, i tak dostaje "hejt" za Item Shop.

Rozumiem że przez sporą ilość graczy automatycznie wywołuje to większą ilość "narzekań" na każdy czynnik serwera no ale dowalać się do IS-a w Dreikonie to już przesada patrząc na inne serwery które mają ponad połowę mniej online niż ten serwer.

Jedni mówią że łatwo jest, inni że za trudno-Ciężko jest dogodzić każdemu i nigdy nie uda się dojść do meritum.

Gracze narzekali na brak bossów/metków:

Najpierw dodanie 2 dodatkowych channeli

Później skrócenie czasu respu metków/bossów

Teraz dodanie dunga żeby jednak jeszcze dodać jakiś sposób na wydropienie tych ulepków

I tak źle i tak nie dobrze, ale w końcu najprościej powiedzieć "TO IS BO W IS SĄ ULEPKI"  i do tego sie dowalić.

Wolałbym nie wiedzieć co by się działo gdyby alchemia była w IS....(Chociaż w wielu projektach konkurencji można ją znaleźć...)

Pozdrawiam,

True!

Chyba nie jest normalne to, ze w is mozna kupic ulepszacze nie ? Jest to Pay2Win i nie sugeruj sie innymi serwerami, bo chyba wybierasz zle. Dungeon jest zjebany, ale dobra juz jak sie czlowiek zepnie jest mozliwe do zrobienia to eq.

Is jest kurwesko drogi z tego powodu, ze jest w nim wszystko i zeby wszystko miec, naprawe trzeba byc pojebanym bogolem. Do samego peta sa 2 itemy  TYLKO Z IS, kolejna normalna rzecz ? Jest to obraza dla starego dreikona dziwi mnie to, bo administracja ta sama. I jeszcze 1 sprawa co do is. Nawet jezeli uda mi sie kupic kostium i peta od ludzi za yangi, czyli jakies 1.5 kkk <--- spora ilosc to gdzie kolejne rzeczy z isu? I taki gosc ktory zaladuje PLN ma spora przewage, bo ratuja go te 2/3 rzeczy ktorych ja nie mam.

I czy zmiana czasu respu z 25 minut na 20 minut przy 2k osob online to takie ogromne ulatwienie ? xD

Gosciu 2016 rok na tym serwerze nawet nie ma zapisu pozycji.

To jest normalne raczej.

Droga na skróty: Kupujesz od razu ulepszacze.

Dłuższa droga na innych serwerach: kupujesz kostium is>sprzedajesz>kupujesz ulepszacze.

Jakby nie patrzeć i tak nadal lepiej jest kupić kostium i go sprzedać.

Dalej:

na s1 od początku czyli od 2013 roku ulepszacze były w IS i są aż do teraz.

Poza tym, usunięcie ich było by nie fair wobec innych.

Dalej:

25min= 345 bossów na respie na dobę na wszystkich ch

20 min = 432 bossów na respie na dobę na wszystkich ch

No, nic się nie zmieniło :l

Nie chcemy zrobić 4funa, musi być jakaś gospodarka :p

IS można kupić w grze, prawda. Jest drogi. Niedługo wielkanoc, na evencie będzie też dropić IS.

Ale było to już mówione, samą pasją i dobrocią nie opłacimy serwera :>

2k16 - nie ma zapisu, metki i bossy są obstawiane i wybijane mimo tego iż nawet nie ma zapisu. Co by się działo po dodaniu szybkiej zmiany ch i do tego zapisu lokalizacji?

Nawet nie chce o tym myśleć ;)

Opublikowano

Kiedy Pojawią sie Questy ?

Mam nadzieje ze bd cos nowego niż było na Dreikonie zabij 2500 Ludzi i na tym sie kończą questy 

Opublikowano

Serwer ogólnie dość fajny , ale lagi są Niesamowite ... w V2 jak się zbierze cały spot to robię (zdjęcia) ... jeszcze rano było ok , ale teraz pewnie wina większej ilości graczy Online jest masakrycznie .

Opublikowano

Co dziennie będzie padał jakiś chanel ? Ch6 na mapie 145 nie da się zalogować. 

Jak ma nie być po 4-5 osób przy 1 metku/bossie. Jak np. boss respi się na ch1 o 17;40 na ch6 o 17;42; na ch5 17;43 ch2-4 17;45 to zbiera się grupa...

Nie da się coś z tym zrobić? Im dłużej nie ma resetu tym większy odstęp czasu respów poszczególnych ch .

Uczeń
Opublikowano

MAM PYTANIE 

Jaką postacią tutaj zagrać by dobrze walczyło się w PVP?
Healer dobry? A jak tutaj smok i archer? 

Opublikowano

na poczatku bylo trudno, ale teraz cale eq na 115 +9 zrobilem w jedna nocke, wystarczy pilnować swojego respa bo większość ludzi i tak nie ma eq xD

a co do isa to jednak jest to temat tabu, ja nie mam nic z is a rozloze nawet 160 (majac obecnie 132 i pelen ekwipunek na ten poziom) a przyjdzie czasami jakis 120 i mnie rozłoży więc no xD

zarobić się da, ale jest to monotonne, mysle ze kwestia jeszcze miesiaca i ludziom bedzie sie nudzic, od lat ludzie wam mowia zebyscie dodali chociaz misje no ale coz

+ jak juz poprawiacie cos w respie to poprawiajcie spoty a nie ich resp, bo serio ale na mapach sa max 3 big spoty reszta to okrojone shity

ale serwer polecam jak ktos ma stalowe nerwy na poczatku bo na serwerze jest strasznie duzo chaotycznych ludzi

czekam na misje!

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Serwer zapowiadał się dobrze, niestety jak to bywa (na zapowiedziach się skończyło) jest porażka. Poświęciłem na grę 8 dni, zacząłem w niedziele. Wbity max 160 v po 4 dniach, eq zrobione w 5 dni. Kompletnie nie ma tu nic do roboty, żadnej fabuły, żadnych zadań ani misji. PVP kompletnie zrąbane przez "autorski balans postaci". Wojny to jeszcze większa porażka. Drop jak można by wyłączyć całkowicie bo nie sa nic warte, waluta są ulepszacze, itemki z IS i kupony PSC. Na serwerze oprócz kilku osób nie ma nic o czym mógłbym napisać pozytywnie. Administracja to dzieciaki, które w pw wstawiają więcej emotikonów niż treści, a o sensownych odpowiedziach można zapomnieć. Ze swojej strony nie zachęcam do gry na Dreikon.pl, bo to strata czasu.

kSdPYbS.jpg

Opublikowano

Ciężko bo dużo ludzi i ciężko o bossy/metki a tak to jest strasznie lajtowy serwer ;P 

Ciężko o metki? BARDZO ciężko, a nie ciężko.

2500 ludzi, a tylko 9 metków. Dodatkowo same 160 lvl, nawet popatrzeć nie można. To ma być frajda z serwera?

Frajdą są wojny i zadymy, a jeśli chcesz mieć latwo to walnij w IS'a po ulepki - Ty bedziesz szcześliwy i admini też ;)

nlUSIa9.png

Opublikowano

Serwer zapowiadał się dobrze, niestety jak to bywa (na zapowiedziach się skończyło) jest porażka. Poświęciłem na grę 8 dni, zacząłem w niedziele. Wbity max 160 v po 4 dniach, eq zrobione w 5 dni. Kompletnie nie ma tu nic do roboty, żadnej fabuły, żadnych zadań ani misji. PVP kompletnie zrąbane przez "autorski balans postaci". Wojny to jeszcze większa porażka. Drop jak można by wyłączyć całkowicie bo nie sa nic warte, waluta są ulepszacze, itemki z IS i kupony PSC. Na serwerze oprócz kilku osób nie ma nic o czym mógłbym napisać pozytywnie. Administracja to dzieciaki, które w pw wstawiają więcej emotikonów niż treści, a o sensownych odpowiedziach można zapomnieć. Ze swojej strony nie zachęcam do gry na Dreikon.pl, bo to strata czasu.

Serwer był tworzony własnie jako Easy, a inni i tak narzekają, że jest trudno. Co do balansu już jest okej - DMG jest już odpowiedni. Co do nudy - jeszcze w tym tygodniu zostanie odpalony Turniej PvP i system rang.

pIOuQ29.png

Opublikowano

Serwer był tworzony własnie jako Easy, a inni i tak narzekają, że jest trudno. Co do balansu już jest okej - DMG jest już odpowiedni. Co do nudy - jeszcze w tym tygodniu zostanie odpalony Turniej PvP i system rang.

Jakieś szczegóły może co do systemu rang? 

nlUSIa9.png

Opublikowano

Ciężko nam mówić o szczegółach, ponieważ nad systemem jeszcze będziemy dokładniej pracować. Powinien on jednak pojawić się jeszcze w tym tygodniu, ew. w poniedziałek (z powodu piątkowego IEM'a). Tak czy siak system rang będzie opierał się na PvP ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Ciężko nam mówić o szczegółach, ponieważ nad systemem jeszcze będziemy dokładniej pracować. Powinien on jednak pojawić się jeszcze w tym tygodniu, ew. w poniedziałek (z powodu piątkowego IEM'a). Tak czy siak system rang będzie opierał się na PvP ;)

Z kim by się nie rozmawiało na temat balansu, każdy twierdzi że daliście ciała po całości. Jeżeli system rang ma się opierać na PVP (za długie, za nudne i kompletnie nielogiczne) to dziękuje (cenzura). Jeśli nie potraficie czegoś zrobić to może się za to nie bierzcie. Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby przywrócenie standardowego balansu, albo kupienie/konsultacja z kimś kto już taki posiada. 

kSdPYbS.jpg

Opublikowano

System pasów zostanie też jakoś szybko wprowadzony? I czy będzie on oparty o system ulepszeń ze starego s1?

Co Wy na to b dodać jakieś questy/dungi gildyjne dające bonusy 3 dniowe dla członków gildii?

Zawsze dodatkowa motywacja do współpracy itd.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Z kim by się nie rozmawiało na temat balansu, każdy twierdzi że daliście ciała po całości. Jeżeli system rang ma się opierać na PVP (za długie, za nudne i kompletnie nielogiczne) to dziękuje (cenzura). Jeśli nie potraficie czegoś zrobić to może się za to nie bierzcie. Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby przywrócenie standardowego balansu, albo kupienie/konsultacja z kimś kto już taki posiada.

Ale co dokładniej nie pasuje Wam w balansie? Ludzie mają problem z nim ponieważ nie posiadają full odpału, na tą chwilę tylko łucznicy czują się bardzo poszkodowani - niedługo zostanie stworzona ankieta dot. tego tematu. Reszta postaci jest raczej w miarę wyrównana, pvp trwa na serie (no chyba, że na potach), nie 3 skille. Nie rozumiem jak można zakupić balans postaci od kogoś, skoro balans jest zależny od ułożenia bonusów serwera i ogólnie jego założeń. Podobny balans był na S1 i jakoś nikt nie narzekał ;)

@Edit

Co do pasów jeszcze zobaczymy jak to będzie wyglądać, z pewnością w przypadku chęci dodania tego systemu rozpiszemy wszystko na forum i spytamy Was o zdanie.

System gildii będziemy rozwijać w przyszłości, wszystko w swoim czasie, non stop działamy ;) 

pIOuQ29.png

Opublikowano

ZnowuJa wytłumacz mi 1 rzecz kolega postawił sklep offline wystawiając na sprzedaż kostium białego bojownika z is-a.Kostium nie zszedł więc zamknął sklep i kostium znikł :( o co tu chodzi ? dlatego skończyliśmy tu grę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...