Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Revios [Dedyk] [Easy]

SUREK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co z tego, że dodacie ankietę co z wróżką? Co wam to da?

Przywrócicie drop Yang - inflacja / bezużyteczne Yangi

Nie przywrócicie dropu Yang - gracze którzy nie wiedzieli o bugu są w ciemnej dupie.

Już nic z tym nie zrobicie. Zamiast tego zajmijcie się innym aspektem. Tak jak pisał kolega wyżej ludzie kupują za ten Yang ulepszacze i robią EQ.

Jedyne co w tej sytuacji możecie zrobić to zmieniejszyć ilość potrzebnych ulepszaczy lub zwiększyć drop ulepszaczy. 

Jeśli sytuacja z ulepszaniem się nie poprawi to ja również zrezygnuję z serwera. Oczekiwałem easy. Nie monotonii bicia 200 bossów i 100 dungenowów na jeden set :)

Pozdrawiam.

Dokładnie tak jak mówisz, przywrócenie nic nie pomoże a nawet pogorszy sytuację. ;)

@Edit

@xevenement - wejdź na mape 120 jak jeszcze dropiłem chwile perły i ulepy na eq 120 to na jednym bossie siedzieliśmy w 5 osób, dałeś rade max ubić 2 bossy w ciągu 15 minut - bo jednak spora ilość graczy w tym czasie dropiła. Zapewne chodzi o ulepszacze +90 ;)

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie tak jak mówisz, przywrócenie nic nie pomoże a nawet pogorszy sytuację. ;)

@Edit

@xevenement - wejdź na mape 120 jak jeszcze dropiłem chwile perły i ulepy na eq 120 to na jednym bossie siedzieliśmy w 5 osób, dałeś rade max ubić 2 bossy w ciągu 15 minut - bo jednak spora ilość graczy w tym czasie dropiła. Zapewne chodzi o ulepszacze +90 ;)

Czyli chodzi jedynie o mape 120, tak?

Opublikowano

Jakie ulepszacze masz na myśli?

Chodzi mi o wszystkie ulepszacze. Serwer wyszedł wam niezły. Ale te ulepszacze to jest masakra. 

Serwer nie jest przystosowany do ilości ludzi na serwerze. Do tego 10% ludzi ma w EQ 100kkk+. 

Przez to ulepszacze są zdecydowanie za drogie. Powiecie "Idź drop". No ok. Idę. Ale co z tego skoro na KAŻDEGO bossa, na KAŻDYM ch czeka conajmniej 1 osoba?

Przez ładne kilka h dropienia, skakania po miejscówach, ch ulepszyłem chyba 4 itemki na 120 lvl :)

Moja propozycja jest taka: Zwiększcie sporo drop pereł i innych ulepszaczy z Azraela (czy jak on tam ma), bo na mapach siedzi za dużo osób. Jeśli na DC będzie lepszy drop to więcej osób będzie chodziło na dungi, zwolni się przez to trochę bossów. 

I zrozumcie, że z Yangami z Wróżki nic już nie zrobicie. Ludziom kasa z bugów w końcu się wyczerpie, a przywracając drop Yang z niej - zepsujecie handel.

Pozdrawiam.

Czyli chodzi jedynie o mape 120, tak?

Nie wiem czy chodzi tylko o mape 120lvl. Wątpie aby tylko tych ulepszaczy dropiło za mało.

Ale mam 120lvl i tylko tutaj mogę się wypowiedzieć. :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chodzi mi o wszystkie ulepszacze. Serwer wyszedł wam niezły. Ale te ulepszacze to jest masakra. 

Serwer nie jest przystosowany do ilości ludzi na serwerze. Do tego 10% ludzi ma w EQ 100kkk+. 

Przez to ulepszacze są zdecydowanie za drogie. Powiecie "Idź drop". No ok. Idę. Ale co z tego skoro na KAŻDEGO bossa, na KAŻDYM ch czeka conajmniej 1 osoba?

Przez ładne kilka h dropienia, skakania po miejscówach, ch ulepszyłem chyba 4 itemki na 120 lvl :)

Moja propozycja jest taka: Zwiększcie sporo drop pereł i innych ulepszaczy z Azraela (czy jak on tam ma), bo na mapach siedzi za dużo osób. Jeśli na DC będzie lepszy drop to więcej osób będzie chodziło na dungi, zwolni się przez to trochę bossów. 

I zrozumcie, że z Yangami z Wróżki nic już nie zrobicie. Ludziom kasa z bugów w końcu się wyczerpie, a przywracając drop Yang z niej - zepsujecie handel.

Pozdrawiam.

Nie wiem czy chodzi tylko o mape 120lvl. Wątpie aby tylko tych ulepszaczy dropiło za mało.

Pozdrawiam.

Akurat z tobą sie zgodze mogli by zwiększyć troche drop pereł z azarela i dodać jakiś drop do tych metków co są na dc :) bo rozwalic ich 9 i dropu wgl nie ma to troche lipa 

Opublikowano

Przywrócenie do poprzedniej sytuacji gdzie z wróżki dropi 250kk czy tam mniej, czy więcej, nie wiem bo nie biłem :(, spowoduje to nie odwracalny wzrost cen, na wróżkach będzie siedziało non stop po 10 osób na każdym respie i CH... Co z tymi którzy chcą normalnie dropić, zarabiać i w normalnym czasie robić EQ, jaki jest sens siedzieć tydzień na wróżce, żeby dorobić się nie wiadomo ile KKK skoro później będzie trzeba kupować ulepszacze i sztucznie zawyżać cenę, ludzie którzy mają xxx KKK nie patrzą, czy ulepszacz kosztuje 200kk czy 400kk... z automatu cena rośnie najmniej 50%, jeżeli się sprzedaje to następne 50% itd.... bez sensu, nic z tym nie da się zrobić. Proszę też zwrócić uwagę na możliwość zakupu SM przez kupony... widzicie jakie one mają ceny? :) 

Opublikowano

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

Jestem na nie gdyż z bossow na mapie dropia po 1 perle a na azraelu po 2 i do tego z charona tez dropi za latwo to chcecie 

Opublikowano

Jestem na nie gdyż z bossow na mapie dropia po 1 perle a na azraelu po 2 i do tego z charona tez dropi za latwo to chcecie 

Oczywiście że drop trzeba zwiększyć ludzi jest masa po 5-6 osob na jednego bossa czeka.Ile można na te dungi latać bez przesady po którymś razie to już się po prostu nudzi i odechciewa się grać  dodatkowo jara to eq jak szalone

Opublikowano

Ok, teraz tak - wstępne ustalenia:

Wróżka : 5, 6, 7 minut (3 respy)

Yang: 7.5x więcej niż teraz.

Niech do tego odniosą się osoby, które są za przywróceniem zarobku na wróżce.

Opublikowano

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

Zgadzam sie w 100% ;)

Opublikowano

Ok, teraz tak - wstępne ustalenia:

Wróżka : 5, 6, 7 minut (3 respy)

Yang: 7.5x więcej niż teraz.

Niech do tego odniosą się osoby, które są za przywróceniem zarobku na wróżce.

Widzę, że chcecie bardzo zepsuć serwer. Podziękuję.

Opublikowano

Bardzo fajnie, że dropi po 2 perły. Gdyby nie fakt, że na każde pojedyncze ulepszenie trzeba +/- 5 pereł :) Do tego 8 rzeczy w EQ i oczywiście EQ do PvP i Expa :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Bardzo fajnie, że dropi po 2 perły. Gdyby nie fakt, że na każde pojedyncze ulepszenie trzeba +/- 5 pereł :) Do tego 8 rzeczy w EQ i oczywiście EQ do PvP i Expa :)

Pozdrawiam.

Gdzie proponujesz dodać lub co zmienić odnośnie pereł?

Opublikowano

Idziemy na kompromis, wiesz co to znaczy?

Oczywiście, że wiem. 

Ale nie rozumiesz, że nikt nie chce podniesienia dropu Yang wróżki? 

Wydaje mi się, że nadal nie rozumiesz. Spróbuję wyjaśnić. 

Rzeczą która odrzuca jest niemożność dropienia ulepszaczy na EQ i ich ogromne ceny. 

Niemożność dropienia jest spowodowana tym, że leci za mało ulepszaczy na Dungach (niby więcej, ok - ale są one dużo dłuższe niż ubicie bossa) oraz z Metinów nie lecą wartościowe ulepszacze.

Ogromne ceny są spowodowane tym bugiem z wróżką. 

I chcesz jeszcze podnieść drop Yang z wróżki? Spowoduje to ogromną inflacje Yang. Tak jak pisali ludzie wyżej, po 10 osób na każdym ch będzie ją biło. To spowoduje tylko większe problemy :)

Pozdrawiam.

Gdzie proponujesz dodać lub co zmienić odnośnie pereł?

Tak jak pisałem. Proponowałbym zwiększyć drop ulepszaczy na dungach i dodać drop do Metinów - pomysł kogoś innego, jak najbardziej odpowidni (oczywiście mniej i mniejsza szansa). 

Ale sprawi to, że ludzie będą bili metki, chodzili na dungi, bili bossy, zamiast samego bicia bossów.

@EDIT: Tak, z metinów lecą ulepszacze. Ale ciągle te same których jest pełno :) Można np. dać 30% szansy na dropnięcie każdej z pereł, 20% szansy na pancerz Azreala itp. :)

Opublikowano

Oczywiście, że wiem. 

Rzeczą która odrzuca jest niemożność dropienia ulepszaczy na EQ i ich ogromne ceny. 

Niemożność dropienia jest spowodowana tym, że leci za mało ulepszaczy na Dungach (niby więcej, ok - ale są one dużo dłuższe niż ubicie bossa) oraz z Metinów nie lecą wartościowe ulepszacze.

I chcesz jeszcze podnieść drop Yang z wróżki? Spowoduje to ogromną inflacje Yang. Tak jak pisali ludzie wyżej, po 10 osób na każdym ch będzie ją biło. To spowoduje tylko większe problemy :)

Pozdrawiam.

Tak jak pisałem. Proponowałbym zwiększyć drop ulepszaczy na dungach i dodać drop do Metinów (oczywiście mniej i mniejsza szansa). 

Ale sprawi to, że ludzie będą bili metki, chodzili na dungi, bili bossy, zamiast samego bicia bossów.

Nie rozumiesz. Nie dajemy dropu Yang po 4 - 5 kkk, a około 750 kk - 1kkk (w dodatku dłuższy reps) by zarobek na niej był nadal aktualny. Nie będzie tak, że nagle ulepszacze pójdą w górę, po prostu będą lepiej schodzić - teraz na mieście jest ich pełno. Lepiej schodzą czyli więcej ludzi będzie je wystawiać. Mniejsze levele będą mogły na to zarobić, a większe będą miały klientów. Prosta matematyka.

Opublikowano

Nie rozumiesz. Nie dajemy dropu Yang po 4 - 5 kkk, a około 750 kk - 1kkk (w dodatku dłuższy reps) by zarobek na niej był nadal aktualny. Nie będzie tak, że nagle ulepszacze pójdą w górę, po prostu będą lepiej schodzić - teraz na mieście jest ich pełno. Lepiej schodzą czyli więcej ludzi będzie je wystawiać. Mniejsze levele będą mogły na to zarobić, a większe będą miały klientów. Prosta matematyka.

ale drop na wrózce bedzie pewnie do okolo 120lvl?

Opublikowano

ale drop na wrózce bedzie pewnie do okolo 120lvl?

Zostaje taki sam jak jest teraz.

Oczywiście, że wiem. 

Pozdrawiam.

Tak jak pisałem. Proponowałbym zwiększyć drop ulepszaczy na dungach i dodać drop do Metinów - pomysł kogoś innego, jak najbardziej odpowidni (oczywiście mniej i mniejsza szansa). 

@EDIT: Tak, z metinów lecą ulepszacze. Ale ciągle te same których jest pełno :) Można np. dać 30% szansy na dropnięcie każdej z pereł, 20% szansy na pancerz Azreala itp. :)

Co do dropu ciekawy pomysł, analizujemy :)

Opublikowano

Wydaje mi się kolego (jeśli mogę :D), że nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. 

Im więcej ludzie zarobią tym wyższe będą ceny. W najlepszym wypadku ceny będą stały, bo ludziom będą perły schodziły. 

Ale nie tylko w tym rzecz. Dlaczego dodawać duży drop Yang do Wróżki? Nie lepiej do bossów na dungach? Wyższych dungach?

To co Ty proponujesz wygląda następująco: 

• Ludzie będą dropić kasę z wróżki, aż do 200lvla na swoich dropkach i będą kupować drogie ulepszacze w m1

Ja bym jednak wolał, żeby rozgrywka była ciekawsza. I zamiast dawać ludziom hajs z wróżki na którą będzie czekać pierdyliard ludzi, wolałbym dać ludziom kilka możliwości dropu: metki, bossy, DUNGEONY

Bo teraz zwyczajnie nie opłaca się robić ani DC, ani bić metinów :)

Opublikowano

Wydaje mi się kolego (jeśli mogę :D), że nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. 

Im więcej ludzie zarobią tym wyższe będą ceny. W najlepszym wypadku ceny będą stały, bo ludziom będą perły schodziły. 

Ale nie tylko w tym rzecz. Dlaczego dodawać duży drop Yang do Wróżki? Nie lepiej do bossów na dungach? Wyższych dungach?

To co Ty proponujesz wygląda następująco: 

• Ludzie będą dropić kasę z wróżki, aż do 200lvla na swoich dropkach i będą kupować drogie ulepszacze w m1

Ja bym jednak wolał, żeby rozgrywka była ciekawsza. I zamiast dawać ludziom hajs z wróżki na którą będzie czekać pierdyliard ludzi, wolałbym dać ludziom kilka możliwości dropu: metki, bossy, DUNGEONY

Bo teraz zwyczajnie nie opłaca się robić ani DC, ani bić metinów :)

Ciekawa alternatywa. ;)

Opublikowano

Pozdrawiam.

Pozdrawiam azraela robi się w 6-8 minut :)  Nic za darmo :)

Opublikowano

Pozdrawiam azraela robi się w 6-8 minut :)  Nic za darmo :)

Pewnie, że nie. Ale mało kto przychodzi na serwer easy aby dropić 2 dni po 12h dziennie ulepszacze na 1 set :)

Opublikowano

Pewnie, że nie. Ale mało kto przychodzi na serwer easy aby dropić 2 dni po 12h dziennie ulepszacze na 1 set :)

Mało kto przychodzi na serwer pograć przez 1 dzień bo potem nudy ;)

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Mało kto przychodzi na serwer pograć przez 1 dzień bo potem nudy ;)

Ty cos o tym wiesz, na swoim Lanerisku kilkanascie dni na demonicznych prochach ;P

Opublikowano

Jak już tam bardzo chcecie żeby wrócił drop z wróżki to zróbcie 1 resp jak na PL'u na każdym CH daje nam 6 wróżek jak ktoś przypilnuje to ma :), nie ma co ułatwiać, w chwili obecnej bardziej opłaca się czekać na wróżki jak iść i dropić... :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...