Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Weles

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

skoro nie 2 lata to 3 bo vesteris to jedno wielkie gówno ;)

Które działa dłużej i lepiej prosperuje niż 99% serwerów w ciągu ostatnich 2 lat.  :yay:

Opublikowano

Nie robiłem 2 lata. =)

Bo jesteś świetnym technikiem i znasz się na rzeczy ;) Gratulacje ;) Ale ravia prosperuje o wiele więcej więc weles też sobie radzi .

Opublikowano

skoro nie 2 lata to 3 bo vesteris to jedno wielkie gówno ;)

Szkoda, że to "gówno" zarobiło pewnie więcej niż Ty zarobisz przez całe życie i ma nadal największy fejm wśród serwerów.

Opublikowano

Imo podoba mi się opcja zmiany języku PL/ENG. Reklamujcie się u zagranicznych ytberów też i forach to będzie multum graczy :) 

Opublikowano

Bo jesteś świetnym technikiem i znasz się na rzeczy ;) Gratulacje ;) Ale ravia prosperuje o wiele więcej więc weles też sobie radzi .

Ciebie chyba popierdoliło z tym, że ravia lepiej prosperuje od Vesterisa. To, że isamu dał reklamę temu to nie znaczy, że projekt jest wyśmienity.

W czym niby ravia lepiej prosperuje? Że MIAŁA tyle graczy?

Zobaczysz, że bez isamu i to nawie gównem jest.

Opublikowano

Ja ciągle się zastanawiam co oni robili przez te 2 lata, serwer wygląda okropnie ze względu na te mapy. A co do reklamy to pewnie będzie tylko na fp ravii/nawie i ew. ekstraklasa trolls, bo kumpel mi pisał że Asig się z nim kontaktował.

AnnwID.gif

Opublikowano

Ogólnie to serwerowi nie mam nic do zarzucenia. Wygląda na solidnego harda, który nie znudzi się zbyt szybko. Sam chętnie zagram na hardzie, jednak trzeba pamiętać, że hardy mają to do siebie, że bez dużej liczby graczy online (minimum 300-400) serwer raczej nie będzie miał przyszłości. 

Jednak jeżeli Weles zatroszczy się o reklamę, to serwer można polecić, będzie dopracowanie i przede wszystkim stabilnie.

Opublikowano

Zamiast Miecza słońca dajcie Pogromce nieb. smoka, bo te słońce to ohyda jest.

Ogólnie projekt fajny, zobaczymy co z tego będzie.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

O Reklamę bym sie nie martwił 

Serwer dobrze zrobiony 

Czy jest możliwość ze w przyszłości pojawi sie Smocza Alchemia'? 

Cos podobnego jak na Pl 

Opublikowano

@UP: Jasne, że możliwe :)

Co do setów broni... moim zdaniem prezentują się one dużo lepiej niż oryginalne, a tu kolejny przykład:

18926447366957009890.jpg

Co może trwać tyle czasu przy zrobieniu serwera?

Ano wszystko jeżeli nie robi się niczego z gotowców i robi się to profesjonalnie, czyli:

- Cały klient gry plik po pliczku (wasze klienty pewnie mają po 1GB+ na gotowcu z globala, mój ma tekstury, modele w HQ, niczego w nim nie brakuje, jest funkcjonalny, szybki i co najważniejsze nie crashuje się i ma 500MB - powiedzielibyście, że nic w nim nie ma prawda? Nie prawda, jest w nim wszystko tylko było w niego włożone "trochę" wysiłku a nie ograniczanie się do pobrania klienta z globala i dodania do niego paru gówien myśląc, że jest się fajnym), każdy quest, aplikacje i inne kody (np. Patcher, Konfigurator gry), Strona gry, Pliki serwerowe (cały drop od zera + testowanie, balansowanie, dopasowywanie, systemy tj. np. pasy, energia, kamienie dusz i inne [w sumie około 10 systemów], dwujęzyczna wersja serwera (po zmianie języka cały klient gry ORAZ serwer jest automatycznie w drugim języku), nowe mapy + stwory + ich balans, dopasowanie, wszystkie grafiki, interface'y i wiele innych rzeczy.

Niektórzy z was natomiast tworząc serwer wchodzą sobie na takie MPCForum, grzebią w nowościach i: ooo, to mi się podoba - to pobierze, wklei i gotowe - 5 minut roboty - prawda, że proste?

Ale już żeby to było dopasowane do gry, nie psuło klimatu, przeanalizowanie jak to wpłynie na przyszłą gospodarkę czy zrobienie takiego czegoś SAMEMU a nie tylko pobranie i wklejenie już trudniej prawda? ;) No ale takie są fakty... na Nawie NICZEGO nie ma robionego z gotowców a wszystko jest robione ciężką pracą i setkami godzin testowań i przemyśleń co jak wpłynie na serwer np. po jego miesiącu, 3 miesiącach, roku itd. istnienia.

Tak więc, jeżeli szukacie W PEŁNI przemyślanego serwera z autorskimi (NIE KOPIOWANYMI) rozwiązaniami to zapraszam na Nawie ;)

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

Mówisz tu o debilach, a nie technikach, bo ci lepsi potrafią więcej na pewno od ciebie i nie brandzlują się tyle co ty w tym. A pierdolisz takie głupoty.

Opublikowano

Ja się cały czas zastanawiam co jeszcze na tym forum robią Endymion i Exile, przecież to dwóch najgorszych kretynów, którzy cały czas hejtują, wyzywają i bluzgają  o.O

2ntwai9.gif

Opublikowano

Co do setów broni... moim zdaniem prezentują się one dużo lepiej niż oryginalne, a tu kolejny przykład:

18926447366957009890.jpg

Ano wszystko jeżeli nie robi się niczego z gotowców i robi się to profesjonalnie, czyli:

- Cały klient gry plik po pliczku (wasze klienty pewnie mają po 1GB+ na gotowcu z globala, mój ma tekstury, modele w HQ, niczego w nim nie brakuje, jest funkcjonalny, szybki i co najważniejsze nie crashuje się i ma 500MB - powiedzielibyście, że nic w nim nie ma prawda? Nie prawda, jest w nim wszystko tylko było w niego włożone "trochę" wysiłku a nie ograniczanie się do pobrania klienta z globala i dodania do niego paru gówien myśląc, że jest się fajnym), każdy quest, aplikacje i inne kody (np. Patcher, Konfigurator gry), Strona gry, Pliki serwerowe (cały drop od zera + testowanie, balansowanie, dopasowywanie, systemy tj. np. pasy, energia, kamienie dusz i inne [w sumie około 10 systemów], dwujęzyczna wersja serwera (po zmianie języka cały klient gry ORAZ serwer jest automatycznie w drugim języku), nowe mapy + stwory + ich balans, dopasowanie, wszystkie grafiki, interface'y i wiele innych rzeczy.

Niektórzy z was natomiast tworząc serwer wchodzą sobie na takie MPCForum, grzebią w nowościach i: ooo, to mi się podoba - to pobierze, wklei i gotowe - 5 minut roboty - prawda, że proste?

Ale już żeby to było dopasowane do gry, nie psuło klimatu, przeanalizowanie jak to wpłynie na przyszłą gospodarkę czy zrobienie takiego czegoś SAMEMU a nie tylko pobranie i wklejenie już trudniej prawda? ;) No ale takie są fakty... na Nawie NICZEGO nie ma robionego z gotowców a wszystko jest robione ciężką pracą i setkami godzin testowań i przemyśleń co jak wpłynie na serwer np. po jego miesiącu, 3 miesiącach, roku itd. istnienia.

Tak więc, jeżeli szukacie W PEŁNI przemyślanego serwera z autorskimi (NIE KOPIOWANYMI) rozwiązaniami to zapraszam na Nawie ;)

Pozamiatał. Teraz każdemu japa się pewnie zamknie. :)

"Pseudo-technicy" tacy hejkerzy że nic autorskiego w swoich priwkach nie mają, ale mówią że zrobią lepszy serwer w 2 dni.. XDD

Opublikowano

Mapy okropne, sety jeszcze gorsze a te zmiany m1 i m2 na co to komu, mi zupełnie nie odpowiadają. Ja osobiście nie zagram bo nic mnie nie zachęciło do gry serwer według mnie średniak.

Opublikowano

"Pseudo-technicy" tacy hejkerzy że nic autorskiego w swoich priwkach nie mają, ale mówią że zrobią lepszy serwer w 2 dni.. XDD

Czy zrobia? moze na 30 dni zrobia ale co dalej ? S2 S3 S4 I tak dalej i tak dalej 

Opublikowano

Ale prawda jest taka ze taki serwer nie jest problem zrobic. Fakt, dużo jest się jebania z tłumaczeniem tego wszystkiego no i stworzeniem klienta całkowicie od nowa, ale tak prawdę mówiąc na tym serwerze nie ma nic nadzwyczajnego i taka jest prawda. Welesowi umiejętności nie można odmówić bo swoje potrafi, ale ten serwer to nic specjalnego. Co z tego, że klient będzie ważył 500mb, albo będzie dwujęzyczny, skoro po wbiciu maksymalnego poziomu nie będzie co robić?

Opublikowano

Mówisz tu o debilach, a nie technikach, bo ci lepsi potrafią więcej na pewno od ciebie i nie brandzlują się tyle co ty w tym. A pierdolisz takie głupoty.

A ja po 1 nie pisałem, że umiem niewiadomo co, po 2 dodałem "niektórzy" nie wszyscy (kłania się czytanie ze zrozumieniem), po 3 podkreśliłem, że do wszystkiego była przykładana duża waga i wszystko było przemyślane i robione samemu.

Trzeba nadrobić zaległości ze szkoły i nauczyć się dokładnego czytania co ktoś pisze - politycy w sejmie też się nie dogadują a potem w Polsce jest jak jest bo zamiast rozumować to każdy myśli po swojemu :)

@harnaś

O to chodzi w grze, aby ją skończyć a nie w nieskończoność w nią grać bo to jest monotonne.

W grach online dalsze etapy gry robi się zwykle po roku - półtora jak to jest z WOW'em czy Diablo 3 gdy już dużo osób ukończy rozgrywkę aby zaoferować im coś nowego i przyciągnąć ponownie do gry. I to jest problem dzisiejszych serwerów, że gra się nudzi zbyt szybko bo nie można jej ukończyć, gdyż jest nawalone TYSIĄCE badziewii nim gracz zdąży poznać jakiś etap gry - a tutaj chodzi o to, że gdy już wszystko zostanie poznane a gra ukończona wprowadzić tzw. "DODATEK" niczym Reapers Of Souls czy Cataclysm ;)

@Exile - poniżej:

Z tobą już kończę dyskusję bo nie jesteś tego wart po tym w jaki sposób piszesz i co piszesz, widzę, że nie ten poziom - wybacz :P

Opublikowano

A ja po 1 nie pisałem, że umiem niewiadomo co, po 2 dodałem "niektórzy" nie wszyscy (kłania się czytanie ze zrozumieniem), po 3 podkreśliłem, że do wszystkiego była przykładana duża waga i wszystko było przemyślane i robione samemu.

Trzeba nadrobić zaległości ze szkoły i nauczyć się dokładnego czytania co ktoś pisze - politycy w sejmie też się nie dogadują a potem w Polsce jest jak jest bo zamiast rozumować to każdy myśli po swojemu :)

Pierdolisz tyle, a gówno robisz. 

Nad każdym NORMALNYM serwerze trzeba robić to co ty tu robiłeś, ale i tak pochwalisz swoje pracę, bo w końcu TY JEDYNY STWORZYLES TAKI Z*******Y SERWER, że nie moze równać się z nikim.

Na twoim nic nie ma, w dodatku to jest jeszcze gorsze niż jak ktoś napisał pliki terenzo. Twój kmiot serwer nawet nie ma polotu do takiej balmorki czy vesterisa, które też mają w nazwie hard, ale przecież oni wzięli klienta z globala i gotowce z mpc. Wszyscy źli, tylko nie ty.

Za wysoko srasz niż dupę masz po prostu.

A serwer i tak gówno, nie polecam dzieciom.

Opublikowano

18926447366957009890.jpg

no nie gadaj, ze zmieniliscie interface clienta na ten co jest na ss. ten ravijny jest o niebo lepszy, sentymentalny.. :)

//btw o co wy sie tak wszyscy sracie z tym serwerem, o gustach się nie dyskutuje

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Czemu wymianiając wszystko co robiłes sam wypisujesz pliki serwerowe? Przecież od lat jedziesz na tych samych kompilowanych przez koreańców aplikacjach z libami od BlackYuko.

Opublikowano

Czemu wymianiając wszystko co robiłes sam wypisujesz pliki serwerowe? Przecież od lat jedziesz na tych samych kompilowanych przez koreańców aplikacjach z libami od BlackYuko.

Serio ty myślisz, że ja nadal używam jakiegoś śmiesznego Game 2089? :D

Takiego czegoś się może używało w 2010r. nie teraz i nie mam żadnych libów od żadnego BlackYuko :lol:

Myślisz, że używałbym jakiegoś zabugowanego "gówna" (za przeproszeniem) w którym nie ma nawet systemu kostiumów? xD

Aha i nie wypisuje tego co robiłem "sam" tylko co robił SAM cały Team.

PS: Kolejna osoba która czyta (albo nawet i wcale) urywkowo - pisałem już wcześniej, że Nawie nie ma NICZEGO z Ravii.

Opublikowano

Serio ty myślisz, że ja nadal używam jakiegoś śmiesznego Game 2089? :D

Takiego czegoś się może używało w 2010r. nie teraz i nie mam żadnych libów od żadnego BlackYuko :lol:

Myślisz, że używałbym jakiegoś zabugowanego "gówna" (za przeproszeniem) w którym nie ma nawet systemu kostiumów? xD

Aha i nie wypisuje tego co robiłem "sam" tylko co robił SAM cały Team.

34083

https://web.archive.org/web/20150507174018/http://www.blackyuko.com/History.html

Jak to nie masz libów od Blacka? Jest ładnie napisane kto kupował od niego liby, ravia na liście więc przestań łgać. Zresztą, u was to wszyscy mają problem do przyznania się publicznie do kupowanych libów, śmieszne to trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...