Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Harvettia.pl

Harvettia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naprawiamy wszystko...troche czasu nam dajcie

wiary w ludzi

Trochę to i tak nawet gdy to co rozpisali naprawicie to i tak nie wystarczy.

Pewnie jest jeszcze pełno bugów których nie odkryli gracze.

Zapewne jeżeli nawet wystartujecie jutro to ktoś znajdzie buga i go wykorzysta i tak wszystko się posypie.

Projekt jest ciekawy ale za mało czasu sobie daliście i przez to możecie wszystko zyebać.

My tylko podpowiadamy a co wy zrobicie wasza sprawa, tylko później żebyście sobie nie pluli w brodę że jednak mogliście trochę poczekać ze startem.

• Odpowiedzi 684
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Siemanoo :) Prezentacja bardzo ładnie zrobiona dawno tak obszernej i szczegółowej nie widziałem :) Zagram i polecam ! :)

@Harvettia

pytanie i sugestie:

1) Czy na strone www zostanie dodany licznik osób online , status serwera , ilość zarejestrowanych kont ?
2) Czy pasek expa zostanie zmieniony bo mi się szczerze nie podoba lepiej by wygłądało obok po lewej stronie kółko odrazu z napisanym procentem expa
3) Czy czas na oczekiwanie na biologa zostanie skrócony albo całkowicie wyłączony bo bez sensu na serwerze easy robić biologa kilka dni :)
4) Czy zostanie zwiększony drop widziałem posta z ulepszeniem miecza na poziom Legendarny potrzeba po 10x4 ulepszaczy , i jest napisane że z dunga leci 1-2 ulepszacze jak na eas'y to troche za mało zwiększcie do 3-4 dane ulepszacza żeby nie chodzić na dunga 10x a 4x :) dlatego nie będzie za łatwo i za trudno :)

Pozdrawiam i polecam serwer :)

Opublikowano

­Siemanoo :) Prezentacja bardzo ładnie zrobiona dawno tak obszernej i szczegółowej nie widziałem :) Zagram i polecam ! :)

@Harvettia

pytanie i sugestie:

1) Czy na strone www zostanie dodany licznik osób online , status serwera , ilość zarejestrowanych kont ?

2) Czy pasek expa zostanie zmieniony bo mi się szczerze nie podoba lepiej by wygłądało obok po lewej stronie kółko odrazu z napisanym procentem expa

3) Czy czas na oczekiwanie na biologa zostanie skrócony albo całkowicie wyłączony bo bez sensu na serwerze easy robić biologa kilka dni :)

4) Czy zostanie zwiększony drop widziałem posta z ulepszeniem miecza na poziom Legendarny potrzeba po 10x4 ulepszaczy , i jest napisane że z dunga leci 1-2 ulepszacze jak na eas'y to troche za mało zwiększcie do 3-4 dane ulepszacza żeby nie chodzić na dunga 10x a 4x :) dlatego nie będzie za łatwo i za trudno :)

Pozdrawiam i polecam serwer :)

co do 4 punktu dorzuce bonus :) 

z kazdego dungeonu (pewnie) leci po 1 ulepce

na kazdy dungeon potrzebujesz przepustke :)

zeby miec all ulepki musisz zrobic sobie jedna z dwóch (u sunsoo czy jakos tak) 

wspomniales o ostatniej broni wiec receptura jest nastepujaca 10 bosow na mapie 10 dungeonow (dluuuugie expienie bo na 1 ulepszacz potrzebujesz  10 ulepszaczy(dropiacych z mobow) x 2) czyli 20 przedmiotow na 1 ulepek (w sumie 200 przedmiotow zeby miec 10 ulepszaczy) a ostatnie nie wiem skad :D 

najlepsze w tym wszystkim jest to ze moze ci spalic :) i idziesz od nowa :)

na +9 10x4

na +8 9x4

na +7 8x4

troche sobie pochodzisz na dungeony :) (ktorych aktualnie nie zrobisz poniewaz bosy maja za duzo HP, nie ma marmurkow, i odpychaja) 

marmurkow nie ma, poniewaz usuneli zbedny drop i nie dodali ich do handlarzy :)

oczywiscie jest to tylko przyklad :) a gdzie reszta ulepszen ? :D za rok moze dwa :D

MAGNEZZ^^ nie wiadomo praktycznie nic :) ostatnio nawet nie pisza ,,restart" tylko wylaczaja i nara :D 0 info 

jedyne jakie bylo to 

dziala

Naprawiamy wszystko...troche czasu nam dajcie

wiary w ludzi

Opublikowano

Działa wgl serwer? koniec bety?

To dopiero początek bety ;)

Jest jeszcze pełno rzeczy do zrobienia i nie wyrobią się do jutra zapewne.

A serwer off bo zapewne coś naprawiają :D

Opublikowano

co do 4 punktu dorzuce bonus :) 

z kazdego dungeonu (pewnie) leci po 1 ulepce

na kazdy dungeon potrzebujesz przepustke :)

zeby miec all ulepki musisz zrobic sobie jedna z dwóch (u sunsoo czy jakos tak) 

wspomniales o ostatniej broni wiec receptura jest nastepujaca 10 bosow na mapie 10 dungeonow (dluuuugie expienie bo na 1 ulepszacz potrzebujesz  10 ulepszaczy(dropiacych z mobow) x 2) czyli 20 przedmiotow na 1 ulepek (w sumie 200 przedmiotow zeby miec 10 ulepszaczy) a ostatnie nie wiem skad :D 

najlepsze w tym wszystkim jest to ze moze ci spalic :) i idziesz od nowa :)

na +9 10x4

na +8 9x4

na +7 8x4

troche sobie pochodzisz na dungeony :) (ktorych aktualnie nie zrobisz poniewaz bosy maja za duzo HP, nie ma marmurkow, i odpychaja) 

marmurkow nie ma, poniewaz usuneli zbedny drop i nie dodali ich do handlarzy :)

oczywiscie jest to tylko przyklad :) a gdzie reszta ulepszen ? :D za rok moze dwa :D

MAGNEZZ^^ nie wiadomo praktycznie nic :) ostatnio nawet nie pisza ,,restart" tylko wylaczaja i nara :D 0 info 

jedyne jakie bylo to 

dziala

Ja pisałem to już na początku, bo trzeba będzie się nieźle natrudzić by zrobić te eq, ile trzeba chodzić na te dungeony by zrobić broń, a gdzie reszta eq... niestety kolejny serwer z monotonią dungeonów. 

­

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

o której godz start ?

Start jest zaplanowany na jutro tj. 15.01.2016 na godzinę 18:00 

A tak serio to jest oficjalna data startu ale raczej będą obsunięcia co do tego , ponieważ jest pełno bugów/błędów do zrobienia :) 

Niby @Harvettia  (JEST ONLINE w tym temacie ale nic nie odpowiadają nawet na moje pytania wcześniejsze)

84562497598657841030.jpg

­

Opublikowano

Nie będziemy ukrywać.

Nie byłem świadomy,że tyle na becie się okaże.

Myślimy nad kontynuacją bety do przyszłego piątku aby wszystko było dopracowane na ostatni guzik.

Myślę,że każdy wie jak to wygląda jeden bug może zniszczyć wszystko

Opublikowano

Nie będziemy ukrywać.

Nie byłem świadomy,że tyle na becie się okaże.

Myślimy nad kontynuacją bety do przyszłego piątku aby wszystko było dopracowane na ostatni guzik.

Myślę,że każdy wie jak to wygląda jeden bug może zniszczyć wszystko

W końcu jakaś dobra decyzja :)

Kiedy będzie te forum, bo tam będziemy mogli zgłaszać bugi itp i składać w końcu propozycję na które będziesz miał wgląd, bo tutaj zamęt i chaos się tylko robi..,

­

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

W końcu jakaś dobra decyzja :)

Kiedy będzie te forum, bo tam będziemy mogli zgłaszać bugi itp i składać w końcu propozycję na które będziesz miał wgląd, bo tutaj zamęt i chaos się tylko robi..,

­

Forum jest prawie gotowe już

Będziemy potrzebowali 2-4 osób z którymi będziemy potrzebować dobrego kontaktu mam tutaj na myśli TS w celu testowania oraz naprawiania.

Opublikowano

Forum jest prawie gotowe już

Będziemy potrzebowali 2-4 osób z którymi będziemy potrzebować dobrego kontaktu mam tutaj na myśli TS w celu testowania oraz naprawiania.

Z chęcią bym pomógł, ale tylko w godzinach 22:00-24:00, więcej niestety nie dam rady.

Oby, bo ciągle tylko przesunięcia z tym forum ;/

­

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Z chęcią bym pomógł, ale tylko w godzinach 22:00-24:00, więcej niestety nie dam rady.

­

ri8v25.jpg

pHo83Lm.jpg

Opublikowano

­

Nikt nic nie przesuwa z forum, pisałam, że będzie gotowe na start, a miał być w piątek, więc cierpliwości, robię ostatnie szlify i najpóźniej jutro do południa będzie otwarte :)

Skrawek mojej pracy

yLrWtP3.png

Opublikowano

Nikt nic nie przesuwa z forum, pisałam, że będzie gotowe na start, a miał być w piątek, więc cierpliwości, robię ostatnie szlify i najpóźniej jutro do południa będzie otwarte :)

Skrawek mojej pracy

Nie żebym był wścibski, ale było pisane, że już nawet w poprzednią niedziele ma być forum i było tak pisane jeśli dobrze pamiętam do wtorku/środy, nie przez Ciebie, ale przez Harvettia.

Taki mały szczegół, ale jeśli forum już prawie gotowe to super, będę mógł zgłaszać problemy i propozycję w odpowiednim miejscu. 

­

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Nie żebym był wścibski, ale było pisane, że już nawet w poprzednią niedziele ma być forum i było tak pisane jeśli dobrze pamiętam do wtorku/środy, nie przez Ciebie, ale przez Harvettia.

Taki mały szczegół, ale jeśli forum już prawie gotowe to super, będę mógł zgłaszać problemy i propozycję w odpowiednim miejscu. 

­

Wiem, takie były plany, jednak pojawiły się kłopoty i dostałam dopiero forum do pracy 3 dni temu, a też mam ograniczenia czasowe.

Jeżeli napisałam teraz, że do jutra, do południa forum będzie otwarte, to tak będzie i zakończmy temat :)

yLrWtP3.png

Opublikowano

to jak start za tydzien w piątek czy jutro ?

Oficjalnie w piątek za tydzien

Chcieliśmy wszystkim testującym bardzo podziękować za znalezione bugi

Chcemy również przeprosić czekających na start za przełożenie niestety.

Opublikowano

Jakim cudem IneS jest administratorką, jeżeli nie ma zielonego pojęcia o tym, a na forum zawsze występowała w roli użytkownika - moderatora? Pewnie zwykłymi poleceniami można wejść... styl ohydny + będzie jakaś reklama?

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Jakim cudem IneS jest administratorką, jeżeli nie ma zielonego pojęcia o tym, a na forum zawsze występowała w roli użytkownika - moderatora? Pewnie zwykłymi poleceniami można wejść... styl ohydny + będzie jakaś reklama?

IneS naszym forum zajmuje się od 2.5 roku i jakoś nikt nie narzeka a zarazem jesteśmy zadowoleni z jej pracy.

Bedzie reklama.

Opublikowano

IneS naszym forum zajmuje się od 2.5 roku i jakoś nikt nie narzeka a zarazem jesteśmy zadowoleni z jej pracy.

Bedzie reklama.

Będzie jakaś rekrutacja, czy te osoby mają się zgłosić. Sam chętnie bym pomógł, aczkolwiek codziennie tylko od 20 bo pracuje niestety ;D. Cieszę się, że start przełożony o tydzień, gdyż na pewno serwer zostanie już dopracowany i przetestowany. Dobre posunięcie, lepiej wcześniej powiedzieć aniżeli w dzień startu. Zwłaszcza, że jutro też startuje jeszcze jeden serwer.

Opublikowano

Administacja, jest możliwość zmienienia GUI? Mi tam średnio przeszkadza, ale jest gorsze od podstawowego i może odrzucić graczy :) Pozdrawiam.

TWOJA NIUNIA-FILIPEK

Opublikowano

Administacja, jest możliwość zmienienia GUI? Mi tam średnio przeszkadza, ale jest gorsze od podstawowego i może odrzucić graczy :) Pozdrawiam.

Kilka postów wyżej, było napisane, że będzie ankieta odnośnie tego. Także jestem za zmianą tego GUI, to jest metin, nie ma sensu udziwniąć, usprawniać, unowocześniać tej gry, bo stare jest dobre. Był ten klimat ^^.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...