Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Harvettia.pl

Harvettia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy te kamienie do biologa dropia wgl ? bo 15 min bilem spoty bo i dupa 
kolczyki na 140 sie buguja
gdzie leca te runy (odp na miecze itd.)
dlugo cos sie expi peta

nie mam pojecia jak ale z jednej zbr sura zrobila mi sie zbr woj 
gdzie sa przedmioty do kolekcjonera?
i czemu jest off ?

• Odpowiedzi 684
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cały czas pracuję nad forum, wszystko będzie gotowe na strat, cierpliwości :)

Mam także ograniczony czas, więc proszę o wyrozumiałość, na pewno będzie działać :)

IneS my rozumiemy wszystko, ale bylo mówione ze forum i strona bedzie rano. A wy ciagle mowicie troche cierpliwości, nie wyjaśniając nawet z jakich powodów tak sie stalo.

Opublikowano

IneS my rozumiemy wszystko, ale bylo mówione ze forum i strona bedzie rano. A wy ciagle mowicie troche cierpliwości, nie wyjaśniając nawet z jakich powodów tak sie stalo.

powód jest jeden

Czas to morderca

Opublikowano

powód jest jeden

Czas to morderca

No dobra, ale ciężko Ci było napisać, tutaj czy fb, że prace nad forum się opóźniły. A nie ciągle mówiąc, że będzie, będzie. Każdy czeka, a wy polecieliście w ch*** :)

Opublikowano

No dobra, ale ciężko Ci było napisać, tutaj czy fb, że prace nad forum się opóźniły. A nie ciągle mówiąc, że będzie, będzie. Każdy czeka, a wy polecieliście w ch*** :)

bez ustanku pracujemy nad tym

Opublikowano

bardzo rozczarowaly mnie nowe mapki ;/ chcialem zobaczyc jak leca te klejnoty ;/ ale nie zobaczylem ;/

mapka od 85 (wejscie od 86) metek nawet idzie (w eq ktore moglbym zrobic na oficialu na 86 lvl) ale wp wymieka na ,,lucznikach" bija masakrycznie + drop z metka tragiczny

zapomniana pustynia 150 metki dosyc ida do czasy gdy z nich nie wyskocza skorupiaki (odpychaja i postac fruuuuuuwa sobie) co uniemozliwia ubicie ich :)

mapka od 165 lvl na ktorej sa golemy i jakies inne tam potworki (metki cierpienia na 5 lvl) ubicie to 1 hit ale dropu nie ma

mapka 175lvl 0 metkow po zebraniu spota dostalem scinki i nie moglem sie ruszyc :) gdy udalo mi sie ruszyc to moby zasiegowe nie dawaly mi wyjsc :) (otoczyly mnie)

reszte mapek odpuscilem ... bo podejrzewalem ze bedzie to samo

jak to jest z tymi klejnotami do alchemii ? nie wiadomo :P

w pvp najlepszy jest body/mental (najwiecej bija) bm/ninja ida w zapomnienie zwlaszcza ninja

nie da sie wkladac kd w zbr i miecz

exp jest gorszy niz na niejednym mediumie

moby powinny podchodzic pod postac a nie bic z zasiegu

bosy na dungeonach maja za duzo hp (dopiero jak zrobilem pas + um na potwory + um na atak + kd potwora + pet z runami na potwory itd. udalo mi sie na 86 ubic berana)

powinny byc marmury w sklepie

kasa nie leci zbytnio (patrzac ile jest potrzebnych yang na ulepszenia ;/)

przydala by sie bron do expa (przerabiana z truty)

dozorca nie dziala

na dungeonie (brama piekiel) moby wylatujace z metina maja dmg jak ****** :D

polowa tych rzeczy z pasku nie dziala :) (tam gdzie jest dozorca bs itd.)

cos czuje ze bonusy na potwory itd. (ktore sa pod ,,V" ) nie działają

Mikstury szybkości poruszania się itD. powinny byc w stacku po 200

Opublikowano

Co do samych map, nie są one zbytnio ładne, ale idzie się przyzwyczaić.

Przemyślcie jeszcze przed startem nad zmianą wyglądu paska i ekwipunku, bo naprawdę nie wygląda to ładnie i ciężko się przyzwyczaić.

Druga sprawa, serwer ma naprawdę dużo niedociągnięć, nie wydaję mi się by serwer mógł sprawnie wystartować 15 stycznia no chyba, że chcecie wystartować z takimi niedociągnięciami.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Prezentacja bardzo estetyczna, podoba mi się kilka systemów jak i motywów wykorzystanych u Was.

Jak wygląda sprawa związana z IS'em, czy bez niego jesteśmy KUPOM? Czy gra jest bardzo zależna od niego czy jednak nie?

Po jakim czasie pierwszy update planowany?

nlUSIa9.png

Opublikowano

niby z czym w bambo lecimy ??

A np dam do przykładu forum czy stronę. Gdy się już coś komuś zapewnia to raczej się to wykonuje co nie? W przypadku opóźnien też się raczej to zgłasza, ale mogę się mylić, w końcu ten świat jest pokręcony ;D

Opublikowano

lepsze by było przesunięcie niż śmieszny rework  :)

Bardziej nazwałabym to restart :) Póki co, granie na dostępnych(że tak powiem) betach, różni się tym, że na Waszej zostaje się zawalonym bugami. Tak, wiem, że beta jest od tego, by naprawić różne rzeczy, ale średnio widzę ten Wasz start w piątek, patrząc na ich ilość.. Mimo wszystko życzę powodzenia :)

P.S. Pasek życia, many, ekwipunek - tragedia. Kwestia is'u do przedyskutowania.

LutUbw5.png

Opublikowano

Bardziej nazwałabym to restart :) Póki co, granie na dostępnych(że tak powiem) betach, różni się tym, że na Waszej zostaje się zawalonym bugami. Tak, wiem, że beta jest od tego, by naprawić różne rzeczy, ale średnio widzę ten Wasz start w piątek, patrząc na ich ilość.. Mimo wszystko życzę powodzenia :)

P.S. Pasek życia, many, ekwipunek - tragedia. Kwestia is'u do przedyskutowania.

Według mnie powiem, że start przedwczesny, gdyż według mnie jest troszkę do przedyskutowania. Co do bugów zgodzę się, jest ich sporo, ale to są tak niewielkie bugi, że nawet nie można ich bugami nazwać.

Brak możliwości ulepszania tarcz, pasów, brak możliwości włożenia KD`ka, znikające mikstury, zmianki po użyciu, czy to jest takie straszne aby serwer nie mógł wystartować, zwłaszcza, że naprawa tego nie zajmuje więcej jak kilkanaście minut?

Zamiast pisać głupoty  w temacie, lepiej sprawdzić mapy, exp, drop, czy wszystko jest dopasowane, bo to jest najważniejsze. Sam uważam, że leci za mało yang w stosunku do cen ulepszeń itp, co do map, jeszcze nie testowałem, znalazłem 26  drobnych bugów, które zgłosiłem.

Chcecie pomóc, to weźcie udział w becie i coś testujcie, a nie wbijajcie 180, róbcie PVP i narzekajcie, że pełno bugów, bo nie możecie zrobić tarczy... Co do tego, że forum nie działa, bo nie zdążyli. Macie racje, mogli powiedzieć od razu, że będzie później, aniżeli pisać co chwilkę, że to, to i to. Ale są wypadki losowe, zdarzają się różne rzeczy, forum na pewno będzie a beta jest...

Pozdrawiam Salvatore.

Opublikowano

Jak na easy nie za mało wartości bonusów? 

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

@Harttevia

Moze jakies informacje, na temat co zostalo zmienione/poprawione:p

1.Jak się wybiera bao bao z questa to w gui jest ze masz ognistego fenixa

2.Losy na loterie się nie stackują

3.Nie można wlozyc przedmiotów do peta w sloty

4.Nieskończone strzaly dodać

5.Do zbroji nie da się wlozyć kd (all zbroje)

6.Tak samo z bronią (all bronie)

7.Kolczyków 140 nie da się ulepszyć na next

8.Usunać możliwość przeciągniecia metalu na eq 180 (max) bo mozna przeciągnać i jest efekt żółci

9.Zielone/fiolet. potki się kończą

10.Dodać opis do amuletów

11.Wachlarz Leżąc. Smoka [P] nie da się ulepszać dalej (bug z nim) - gdy przeciagniesz na sure to nie da sie ulepszyc potem tepniesz sie na shinsoo i jakieś gówniane mapy są

12.Skrzynia Kamieni Dusz działa gdy się będzie klikało na nią ciagle, aż się otworzy, wylatują tylko KD +6

13.Mapa pod tabem nazwy miast są stare

14.Dzwon Ducha Lasu [E] nie można ulepszać jest on na 165

15.Usunąć podatek sprzedaży 3%

16.Wartość ataku wchodzi 20/30 dodać 50

17.Zbr na szamana 120 podczas ulepszania przerobiło na 105 lv dla szamana

18.Teleportacja Świątynia Hwang - dodać kordy pod wieżę.

19.Przy ulepszaniu butów feniksa na wyższy poziom mamy tylko 70%, w przypadku innych itemów szansa wynosi 100%

20.Drop ze szkat ripa (po co w nim iglica, czy np tarcze, bronie 65?). Osobiście myślę, że powinien to być Easy. Sprawdziłem drop, z 50 szkat, 2 truty, 2 kruki, bambus, chakram i lwi miecz-zbedny drop wywalony iglice jeszcze wywalic musimy

21.Nie można handlować błogosławieństwem życia

22.Dodania / Zmianki / Zielone i Fioletowe potki znikają po użyciu, powinny być nieskończone, a  dodania powinny mieć 100% i dodawać do 5 bonów

23.Pieczęć startowa daje dodatkowo 2k HP, nie jest to napisane.

24.Gdy zabije nas ktoś gdy siedzimy na mouncie, jest on dalej w slocie, my umieramy, mount nie

25.Gui gildii (brzydko wyglądają dodane zabójstwa i dedy, nie ma dla nich ramek, a jak już to nazwać to lepiej Zabójstwa i Zgony)

26.Na wołaj gdy klikam PW lub Szept nie włącza mi się czat do tej osoby

27.Teleport na Piekło jest zbugowany (nie ma mapy, tak jakby wywala nas za tekstury)

28.Nie ma kółka obok potworów, postaci, NPC chodzi o taki znacznik czerowny, który właśnie informuje czy mamy daną postać zaznaczoną czy nie

29.Włożyłem 1 KD do bronii, gdy chcę włożyć Drugi jest napisane "KD nie został umieszczony", KD Nie znika ale efektu nie ma

30.skill pasywny grzmotniecie daje na 1 poziomie silny na ludiz a na drugim 6% na potwory....

Opublikowano

1.Jak się wybiera bao bao z questa to w gui jest ze masz ognistego fenixa

2.Losy na loterie się nie stackują

3.Nie można wlozyc przedmiotów do peta w sloty

4.Nieskończone strzaly dodać

5.Do zbroji nie da się wlozyć kd (all zbroje)

6.Tak samo z bronią (all bronie)

7.Kolczyków 140 nie da się ulepszyć na next

8.Usunać możliwość przeciągniecia metalu na eq 180 (max) bo mozna przeciągnać i jest efekt żółci

9.Zielone/fiolet. potki się kończą

10.Dodać opis do amuletów

11.Wachlarz Leżąc. Smoka [P] nie da się ulepszać dalej (bug z nim) - gdy przeciagniesz na sure to nie da sie ulepszyc potem tepniesz sie na shinsoo i jakieś gówniane mapy są

12.Skrzynia Kamieni Dusz działa gdy się będzie klikało na nią ciagle, aż się otworzy, wylatują tylko KD +6

13.Mapa pod tabem nazwy miast są stare

14.Dzwon Ducha Lasu [E] nie można ulepszać jest on na 165

15.Usunąć podatek sprzedaży 3%

16.Wartość ataku wchodzi 20/30 dodać 50

17.Zbr na szamana 120 podczas ulepszania przerobiło na 105 lv dla szamana

18.Teleportacja Świątynia Hwang - dodać kordy pod wieżę.

19.Przy ulepszaniu butów feniksa na wyższy poziom mamy tylko 70%, w przypadku innych itemów szansa wynosi 100%

20.Drop ze szkat ripa (po co w nim iglica, czy np tarcze, bronie 65?). Osobiście myślę, że powinien to być Easy. Sprawdziłem drop, z 50 szkat, 2 truty, 2 kruki, bambus, chakram i lwi miecz-zbedny drop wywalony iglice jeszcze wywalic musimy

21.Nie można handlować błogosławieństwem życia

22.Dodania / Zmianki / Zielone i Fioletowe potki znikają po użyciu, powinny być nieskończone, a dodania powinny mieć 100% i dodawać do 5 bonów

23.Pieczęć startowa daje dodatkowo 2k HP, nie jest to napisane.

24.Gdy zabije nas ktoś gdy siedzimy na mouncie, jest on dalej w slocie, my umieramy, mount nie

25.Gui gildii (brzydko wyglądają dodane zabójstwa i dedy, nie ma dla nich ramek, a jak już to nazwać to lepiej Zabójstwa i Zgony)

26.Na wołaj gdy klikam PW lub Szept nie włącza mi się czat do tej osoby

27.Teleport na Piekło jest zbugowany (nie ma mapy, tak jakby wywala nas za tekstury)

28.Nie ma kółka obok potworów, postaci, NPC chodzi o taki znacznik czerowny, który właśnie informuje czy mamy daną postać zaznaczoną czy nie

29.Włożyłem 1 KD do bronii, gdy chcę włożyć Drugi jest napisane "KD nie został umieszczony", KD Nie znika ale efektu nie ma

30.skill pasywny grzmotniecie daje na 1 poziomie silny na ludiz a na drugim 6% na potwory....

Ale wykonaliscie dobra robote Koval i Istny

MOJE DODANIA/ ZMIANY/ BLEDY

A) zmienic pasek zycia - jest okropny. Przywrócić do standardowych

B) DODAC, by bylo mozna od razu aktywować wszystkie dopalacze.

C) dodac wymiane przedmiotów do gui zamiast do npc ( latwiej bedzie niz ciagle latanie do m1)

D) Nie dzialaja NPC np. ALCHEMIK czy tez starsza pani

E) Nie da sie ubić dungow xD

F) dodanie do npc marmurki

G) dodanie do metkow na redlesie drop stalek/broni 65 a ze szkat ripa ich usunięcie; p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...