Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Harvettia.pl

Harvettia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 684
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zrobimy antkiete na ten temat

Mam pytanie. Obiło mi sie o uszy, ze drop z bossów na mapie leca pp 1 ulepku. Tak samo jak sa metki na 5lvl xD, to prawda?

Opublikowano

Mam pytanie. Obiło mi sie o uszy, ze drop z bossów na mapie leca pp 1 ulepku. Tak samo jak sa metki na 5lvl xD, to prawda?

mapy oraz drop dziś bedziemy poprawiać oraz dungeony

Opublikowano

mapy oraz drop dziś bedziemy poprawiać oraz dungeony

A mozesz mi zdradzić, po ile beda leciały ulepki?

A co z Is pvp/exp?

Ogólnie to nie lepiej wprowadzić eq exp ? Lepsza rozrywka, mimo ze to bedziemy ulepszać dwa sety. Dajcie chociaz na 90->150 i bron na 100-> 150

Bizu 90 -> P N E L ( dodanie jako ulepek np. Perły )

Biżu 150 -> P N E L ( od waszego wyboru )

Bronie 75->90->150

Biżu dropi np. Ze smoka

Bronie sie przerabia w zależności od Administracji.

Perły Niech leca ze smoka/ripa/metki redlas po 2-3 szt.

Opublikowano

Ale wykonaliscie dobra robote Koval i Istny

MOJE DODANIA/ ZMIANY/ BLEDY

A) zmienic pasek zycia - jest okropny. Przywrócić do standardowych

B) DODAC, by bylo mozna od razu aktywować wszystkie dopalacze.

C) dodac wymiane przedmiotów do gui zamiast do npc ( latwiej bedzie niz ciagle latanie do m1)

D) Nie dzialaja NPC np. ALCHEMIK czy tez starsza pani

E) Nie da sie ubić dungow xD

F) dodanie do npc marmurki

G) dodanie do metkow na redlesie drop stalek/broni 65 a ze szkat ripa ich usunięcie; p

nie tylko alchemik i stara nie dzialaja :) do tego dochodzi jeszcze dozorca i wieeele wiecej npc. (np czasami handlarka roznosci nie dziala itd.)

dungow nie da sie zrobic :P sam je testowalem i ni uj :D

z marmurkami to proponowalem bo bosy maja duzo hp a nie moglem ich ubic ze standardowym eq (normalne jakie moglbym miec na oficialu) a i tak zaden marmur nie dropi bo usunieto syf :D

dodanie do metkow drop ? heh zapytam tylko czy byles w redd? tam masz od uja metkow i tak powinno byc na innnych mapkach :)

przykladowy drop z metka :

stalka x 2

3x bron 65lv

3-5 szkat zlota}

skrzynia z kd (baaaardzo rzadka)

magiczny kamien

los na loterie

,,wspomagacze'' (int boga smokow, dlon krytyka itd.)

(ubilem ich ponad 60 bo nie bylo kd w sklepach i chcialem sobie nadropic a szkat z kd polecialo mi 7 :) )

te szkaty jak dropna to normalnie da sie je otwierac :) dopiero w sklepie jak zostaly dodane to sie bugowaly :)

z bosa na red lesie nic nie leci :)

z bestow 5x ubilem przed 30 lvl i nie bylo zadnego dropu (pomijajac best kapitana ktorego nie wliczylem)

efekty ataku zasiegowych mobow (ktorych nie powinno byc) sa okropne :) po zebraniu spota dostaje sie oczoplasu, scina gre i dead :D

wg mnie przesadzone sa moby na mapce 175 (sa o wiele wyzsze od naszej postaci nie mowiac juz o szerokosci) wladca drzew jest podobnych rozmiarow (boss w red lesie)

tych kuferkow na mapach jest malo i jeszcze nie udalo mi sie spotkac kufra z zawartoscia :D

Opublikowano

Jeśli już będziecie majstrować przy bossach, to tylko proszę oto by można było je ubijać standardowo a nie w marmurku... ­

@1361622928-U485574.pngTATTOOS

Z bossów i dungeonów, ulepki będą leciały w ilości 1-2 sztuk ;/

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

nie tylko alchemik i stara nie dzialaja :) do tego dochodzi jeszcze dozorca i wieeele wiecej npc. (np czasami handlarka roznosci nie dziala itd.)

dungow nie da sie zrobic :P sam je testowalem i ni uj :D

z marmurkami to proponowalem bo bosy maja duzo hp a nie moglem ich ubic ze standardowym eq (normalne jakie moglbym miec na oficialu) a i tak zaden marmur nie dropi bo usunieto syf :D

dodanie do metkow drop ? heh zapytam tylko czy byles w redd? tam masz od uja metkow i tak powinno byc na innnych mapkach :)

przykladowy drop z metka :

stalka x 2

3x bron 65lv

3-5 szkat zlota}

skrzynia z kd (baaaardzo rzadka)

magiczny kamien

los na loterie

,,wspomagacze'' (int boga smokow, dlon krytyka itd.)

(ubilem ich ponad 60 bo nie bylo kd w sklepach i chcialem sobie nadropic a szkat z kd polecialo mi 7 :) )

te szkaty jak dropna to normalnie da sie je otwierac :) dopiero w sklepie jak zostaly dodane to sie bugowaly :)

z bosa na red lesie nic nie leci :)

z bestow 5x ubilem przed 30 lvl i nie bylo zadnego dropu (pomijajac best kapitana ktorego nie wliczylem)

efekty ataku zasiegowych mobow (ktorych nie powinno byc) sa okropne :) po zebraniu spota dostaje sie oczoplasu, scina gre i dead :D

wg mnie przesadzone sa moby na mapce 175 (sa o wiele wyzsze od naszej postaci nie mowiac juz o szerokosci) wladca drzew jest podobnych rozmiarow (boss w red lesie)

tych kuferkow na mapach jest malo i jeszcze nie udalo mi sie spotkac kufra z zawartoscia :D

Dziś zostaną poprawione Dropy,mapy,oraz dungeony

Opublikowano

Ale powinny leciec pierscien doswiadczenia, rękawica złodzieja i normalnie skrzynie z kd. Do tego ulepek dzieki ktoremu ulepsza sie niższe kd. Powinno byc wiecej metkow i o x1 wiecej bossów na kazdej mapie.

Opublikowano

1. Klient, który teraz jest na beta testach, będzie ten sam na oficjalnej wersji serwera?

2. Jak będzie wyglądać sytuacja z dropem, czy mając maksymalny poziom, będę mógł dropić wszystko?

3. Przemyśleliście moją sugestie dotyczącą wyrzucenia bonusów dośw. w lizakach?

Pozdrawiam!

#4500_post

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

bron na woja (ta na 180 lvl) robi wieksze dmg niz 2 reka lub inna bron :) 
ja grajac BM zrobilem ta bron i bije wiecej :) niz bronia na bma :)
szaman bije po 3-4k a ja mu machne 17 :) 
bylem na smoku (ponownie) i nadal nie udalo mi sie go ubic :) (jesli nie uda sie ubic smoka i sie wyjdzie misja na dunga znika i juz wiecej go nie zrobisz)
mental potrafi walnac 30k duchowym w full abs i ochronke bm (tylko jednoreczna bronia z wiadomych przyczyn)
nadal buguje sie ulosc na potwory i wartosc ataku pod V 
nadal nie wiadomo gdzie dropi klejnot do alchemii
zrobilem nowa postac zeby zobaczyc czy naprawde buguja sie te artefakty do peta ( nie nie buguja sie na pectusie)
w red lesie z metkow leci syf (stalki bron 65 zlota skrzynia skrzynia kd magiczny kamien)
udalo mi sie zrobic tylko jeden dungeon (pewnie byl na 120) ale drop nie zadowala jeden ulepek (gdy na cale eq potrzebujemy 30+ ) (dungeon robilem z full bonami full eq jakie moglem zrobic 30 min) a udalo mi sie tylko dlatego ze boss wje*** mnie w sciane i sie zbugowal :) 
do broni 75 lvl dalej nie da sie wkladac kd
mounty ktore sie robi sa na 2 dni i 12h (ale ciezko je dropnac z 70 metkow w red polecial mi 1)

pieczec dzielnego dragora jest zbugowana (nie daje bonusow wchodzi na slot i nie pojawia sie mount)
dlonie krytyka itd nie lacza sie i robi sie masakryczny syf (nie leci tez ten na atak)
jezeli pet ma do wyboru 3 bonusy to kazdy rozdaje sie po 10 ? np. 10 ludzi 10 kryt 10 sila ? (wyexpienie go do 30 to inna sprawa)
86881439443004309712.jpg

68611492562552953995.jpg

47320727119724625702.jpg

83287382399919469763.jpg

74010517051747261750.jpgteksty susanoo sa naprawde zaje*** :D nie udalo mi sie uchwycic jego tekstu ,, wyjebal was w kosmos caly gang albanii!!"

EDIT :

takie cos mi sie pokazalo   :) na 1 lvl bez peta itd. 
37491818795413111130.jpg

72698628745359153815.jpga co dziwniejsze serwer juz 2 raz wywalilo :)

opisy do poprawy : 
16101131944874518892.png

wduszajac F11 pojawia sie okienko z dungeonu (nawet na 1 lvl) ktorego nastepnie nie da sie wylaczyc 

Opublikowano

dlaczego jest off ?
i czy bron 30 lvl (fms i rib... legendarny) beda lepiej dropic ?
bony na mistyki wchodza +15/20 (a nie tylko 20) :)

dalej nie dzialaja przyciski w panelu bocznym
kd +7 (na klasy) daj +40 % a nie +45% jak to jest w prezentacji :) 

Opublikowano

Dziekujemy za spis bugów,cały czas staramy się to poprawiać ;0

Niepotrzebnie się tak rozpędziliście z tym startem.

Mogliście o jeden tydzień przedłużyć czas startu,a jeżeli byście się wyrobili wcześniej to wtedy ogłosić wcześniejszy start.

Teraz raczej w to wątpie abyście uporali się w jeden dzień z taką ilością bugów.

Ogłoście to lepiej teraz niczym jutro będzie wielki płacz i lament.

Możliwe że większość bugów naprawicie ale wszystkiego i tak nie wyłapiecie.

Mogę się założyć że będzie przesunięcie startu lub nawet gdyby to na starcie będzie za dużo bugów.

Opublikowano

Również jestem za przesunięciem startu, bo serwer ma potencjał, ale ma niestety dużo jest przy nim roboty.

@Harvettia

Przesuń start, bo na serwerze jest dużo do roboty, naprawdę dużo ludzi stara się i wam pomaga przy serwerze, ponieważ serwer może być naprawdę zagrożeniem dla najlepszych serwerów. Nie zepsuj tego, bo wiele ludzi testuje każdy możliwy aspekt tego serwera, było by przykro ludziom, którzy stracili czas na testowanie tego serwera i w tym również mi..

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Również jestem za przesunięciem startu, bo serwer ma potencjał, ale ma niestety dużo jest przy nim roboty.

@Harvettia

Przesuń start, bo na serwerze jest dużo do roboty, naprawdę dużo ludzi stara się i wam pomaga przy serwerze, ponieważ serwer może być naprawdę zagrożeniem dla najlepszych serwerów. Nie zepsuj tego, bo wiele ludzi testuje każdy możliwy aspekt tego serwera, było by przykro ludziom, którzy stracili czas na testowanie tego serwera i w tym również mi..

Jakby nie bylo ten serwer juz raz start przekladal a te bugi co sa to kosmetyka na max pare godzin dla osoby ktora ma pojecie wiec nie ma co panikowac bo kolejne przekladanie startu to ujowy pomysl zwlaszcza ze nie wystepuja bugi ktore psuja rozgrywke

Opublikowano

Jakby nie bylo ten serwer juz raz start przekladal a te bugi co sa to kosmetyka na max pare godzin dla osoby ktora ma pojecie wiec nie ma co panikowac bo kolejne przekladanie startu to ujowy pomysl zwlaszcza ze nie wystepuja bugi ktore psuja rozgrywke

a ty myslisz ze to co wypisalem to wszystko ? :) ja mam tego wiecej ale brak checi na wypisanie

+ 0 pomocy ze strony administracji .. chcialem od nich glupie marmurki zeby porobic dungeony (0 odzewu)

wg ciebie kosmetyka to balans postaci pod pvp ? :) pvp tutaj sie odbywa nastepujaco : uderzenie miecza, duchowe, walniecie (ostatnie nie zawsze) 

w wypadku szamana to wszystkie skile x 7 zeby zabic :)

drop z metka na mapie 85

86682909795863653892.jpg

drop z rakszas'a

95085234671595735255.jpg

wspomne tylko ze ulepki leca w ilosci x1 

metin cierpienia na mapce 165

93823379979838686360.jpg

drop z dungeonu na 120 lvl rowniez x1

56339885114601931703.jpg

Opublikowano

Kosmetyka na pare godzin haha.

Chyba nawet na serwerze nie byłeś albo stałeś w m1.

Większość jest pobugowana , niedostosowany drop, brak balansu postaci, i multum wszystkiego.

Więc jeżeli dla ciebie to kosmetyka to życzę powodzenia jeżeli byś grał na takim serwerze, pierwszy byś z płaczem przyleciał że nie działa połowy rzeczy.

Lepiej przelożyć start i wystartować później i bez najmniejszych problemów niż startować i z chukiem paść i wysłuchiwać później gorzkie żale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...