Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyniki sondażowe wyborów. Dyskusja.

harnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swój swojego broni więc normalna sprawa :)  Mnie tylko w*****a jak przez ostatnie tygodnie pompowali Petru w mediach i miał niezłe plecy aby wykręcić niezły wynik w wyborach a typowy janusz słuchając ten populizm zagłosował na niego, no cóż kolejne lata zmarnowane. Jedno jest pewne media to 4 władza.

Pompowali jego partię, bo dał w łapę, zresztą Petru odebrał spory elektorat PO, co świadczy o tym, że te dwie partię się od siebie nie różnią. Banda złodziei.

805491408806070489277.png

• Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeszcze raz mówię: stało się, stało.

PiS pokonało PO i taka jest prawda ludzie. Nie ma co płakać, uciekać do innego kraju. Trzeba dać szansę.

Zobaczymy jak PiS będzie rządziło w tym kraju. Ja jestem ciekaw, codziennie będę wiadomości oglądać i patrzeć co się dzieje. Cały czas mam puszczony w pokoju telewizor na TVN24. :)

Dopiero PiS rządzi 2 dni - od 25.10.2015 zaczęło.

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Opublikowano

Petru odebrał spory elektorat PO, co świadczy o tym, że te dwie partię się od siebie nie różnią.

Nie widzę związku.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Nie wiem co taka spina, że PIS wygrało, tym bardziej, że rządzą dopiero 3 dni.

Jeszcze multum pytań gdzie emigrować - bezcenne

Ale oni chyba jeszcze nie rządzą. :D Pierwsze posiedzenie musi się zabrać do 2x listopada, o ile dobrze pamiętam.

Opublikowano

Ciekawe na jaką partię były one wypełnione :D. Pewnie takich przypadków było mnóstwo.

PS. Większości z Was i tak nie dotykają jeszcze podatki oraz inne sprawy więc nie wiem po co płakać :) Poza tym każdy się utrzymuje. Na podstawowe rzeczy do życia starcza więc o co chodzi. Nie macie wcale najgorzej, są kraje gdzie każdy dzień to walka o przetrwanie, a Wy żyjecie spokojnie.

Opublikowano

Ja chcę zobaczyć jak PiS będzie rządziło te 4 lata swojej kandencji, codziennie oglądam TVN24, bo mam telewizor w pokoju i oglądam. :)

Niestety: PO przegrało. Musimy się pogodzić z porażką, cała moja rodzina na PO głosowanie. Ale niestety: nie udało się.

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Opublikowano

Ja chcę zobaczyć jak PiS będzie rządziło te 4 lata swojej kandencji, codziennie oglądam TVN24, bo mam telewizor w pokoju i oglądam. :)

Niestety: PO przegrało. Musimy się pogodzić z porażką, cała moja rodzina na PO głosowanie. Ale niestety: nie udało się.

Lecz się.

Ciekawe na jaką partię były one wypełnione :D. Pewnie takich przypadków było mnóstwo.

PS. Większości z Was i tak nie dotykają jeszcze podatki oraz inne sprawy więc nie wiem po co płakać :) Poza tym każdy się utrzymuje. Na podstawowe rzeczy do życia starcza więc o co chodzi. Nie macie wcale najgorzej, są kraje gdzie każdy dzień to walka o przetrwanie, a Wy żyjecie spokojnie.

Aha to dlatego my nie możemy mieć lepiej? 

hYYRv6d.png

Opublikowano

@Treccboy1 Zawsze może być lepiej, chodzi o "Wasze" narzekanie że jest tragicznie(nie ma się co dziwić - polacy, tendencja do narzekania).

A nie jest? Podatek na każdym kroku, brak wolności i prawa do decydowania o swoim życiu. I praca aż do śmierci, z*******a perspektywa na życie.

hYYRv6d.png

Opublikowano

A nie jest? Podatek na każdym kroku, brak wolności i prawa do decydowania o swoim życiu. I praca aż do śmierci, z*******a perspektywa na życie.

Odwiedź Afrykę to porozmawiamy.

Bądź skoro Ci się nie podoba to fru.

Opublikowano

Odwiedź Afrykę to porozmawiamy.

Bądź skoro Ci się nie podoba to fru.

Czemu mam opuszczać kraj, który kocham? To jest ziemia moich dziadów. Wolę zawalczyć o lepszą przyszłość dla tego kraju niż uciekać do Anglii. I ponownie wtrącasz Afrykę, po co? To, że niektóre plemiona, czy kraje żyją w ubóstwie to znaczy, że w Polsce nie może być lepiej? 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Gdyby nie te podatki Polska byłaby w porównywalnej sytuacji do, przykładowo, Grecji. Ciągną z nas jak mogą, fakt, ale nie ma innego sposobu na to, żeby jakoś załatać dziury w budżecie. Poczytaj sobie o funkcji i wadze podatków w tym kraju na przykład w ustawie o finansach publicznych. Cięcie podatków wygląda fajnie w teorii i przedwyborczych obietnicach, gorzej w rzeczywistości. 

Czemu mam opuszczać kraj, który kocham? To jest ziemia moich dziadów. Wolę zawalczyć o lepszą przyszłość dla tego kraju niż uciekać do Anglii. I ponownie wtrącasz Afrykę, po co? To, że niektóre plemiona, czy kraje żyją w ubóstwie to znaczy, że w Polsce nie może być lepiej? 

Teraz to mnie zmieszałeś. 

Zamiast narzekać chodź na wybory, kształć się, próbuj pomóc krajowi, który oboje kochamy. Od narzekania tylko palce bolą i usta pierzchną, żadnych innych skutków to nie przynosi.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Gdyby nie te podatki Polska byłaby w porównywalnej sytuacji do, przykładowo, Grecji. Ciągną z nas jak mogą, fakt, ale nie ma innego sposobu na to, żeby jakoś załatać dziury w budżecie. Poczytaj sobie o funkcji i wadze podatków w tym kraju na przykład w ustawie o finansach publicznych. Cięcie podatków wygląda fajnie w teorii i przedwyborczych obietnicach, gorzej w rzeczywistości. 

Aha. Jak przez podatki kraj ma się wzbogacać? To tak jak jakby stanąć na wiaderku i próbować podnieść. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Aha. Jak przez podatki kraj ma się wzbogacać? To tak jak jakby stanąć na wiaderku i próbować podnieść. 

Żeby się wzbogacać, trzeba mieć stabilną gospodarkę. O tym możemy sobie pomarzyć, więc najpierw trzeba doprowadzić się do porządku, dopiero później zapewniać luksusy. Chyba, że zrobimy to na kredyt, jak ci wyżej wymienieni. Tylko skutki mogą być różne.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Teraz to mnie zmieszałeś. 

Zamiast narzekać chodź na wybory, kształć się, próbuj pomóc krajowi, który oboje kochamy. Od narzekania tylko palce bolą i usta pierzchną, żadnych innych skutków to nie przynosi.

Na wybory chodzę, ale nic to nie daje, przez społeczeństwo jak kto pewien pan określił "imbecyli".

Żeby się wzbogacać, trzeba mieć stabilną gospodarkę. O tym możemy sobie pomarzyć, więc najpierw trzeba doprowadzić się do porządku, dopiero później zapewniać luksusy. Chyba, że zrobimy to na kredyt, jak ci wyżej wymienieni. Tylko skutki mogą być różne.

No to dalej zamykajmy kopalnie i sprzedajmy więcej spółek Chińczykom czy Niemcom. Przez podatki kraj się nie wzbogaca. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Na wybory chodzę, ale nic to nie daje, przez społeczeństwo jak kto pewien pan określił "imbecyli".

No to dalej zamykajmy kopalnie i sprzedajmy więcej spółek Chińczykom czy Niemcom. Przez podatki kraj się nie wzbogaca. 

No to fajnie, chodź dalej i namawiaj znajomych, żeby też chodzili. A zdenerwowanego Stonogi to bym tu nie przywoływała, bo sam szybko swoje słowa odszczekał.

Ale czy Ty nie rozumiesz, że nie ma mowy o wzbogacaniu kraju, jeśli dziura budżetowa ledwo mieści się w limicie a dług publiczny wynosi ponad bilion złotych na chwilę obecną? Teraz trzeba zająć się unormowaniem tej sytuacji, możliwie jak największej redukcji zadłużenia i dopiero wtedy możemy w ogóle zacząć myśleć o tym, żeby poprawiać standardy. Polska już żyła na kredyt, Gierka spłacamy do tej pory.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Wolę zawalczyć o lepszą przyszłość dla tego kraju niż uciekać do Anglii.

Skoro kochasz Polskę to szanuj to, że jest Państwem demokratycznym, oraz jego prawo. Uszanuj też ludzi którzy mają prawo głosowania, na jakąkolwiek partię polityczną.

Frekwencja 50%, 37.58% + 24.09%(PiS,PO) - nazywasz swoich rodaków imbecylami...

A jeśli chcesz walczyć o inną Polskę to dołącz do swojej ulubionej partii i jej pomagaj, oraz oczywiście na nią zagłosuj.

Wydrukuj 1000 kopii plakatów i rozwieszaj w mieście, namawiaj kolegów, daj im do zrozumienia swoimi poglądami, które utożsamiają się z Twoją ulubioną partią, wpłacaj na jej konto(reklamy).

Moim zdaniem oddanie samego głosu, to nie jest walka.

Opublikowano

Skoro kochasz Polskę to szanuj to, że jest Państwem demokratycznym, oraz jego prawo. Uszanuj też ludzi którzy mają prawo głosowania, na jakąkolwiek partię polityczną.

A jeśli chcesz walczyć o inną Polskę to dołącz do swojej ulubionej partii i jej pomagaj, oraz oczywiście na nią zagłosuj.

Wydrukuj 1000 kopii plakatów i rozwieszaj w mieście, namawiaj kolegów, daj im do zrozumienia swoimi poglądami, które utożsamiają się z Twoją ulubioną partią, wpłacaj na jej konto(reklamy).

Oczywiście że większość społeczeństwa do debile, mówię to z twardym przekonaniem. Przy karcie do głosowania powinna być prosta logiczna zagadka. Kto nie zaznaczy poprawnej odpowiedzi jego głos jest nie ważny. Nie możemy dopuścić do tego żeby kretyni decydowali o przyszłości tego kraju. 

Deus vult

Opublikowano

Oczywiście że większość społeczeństwa do debile, mówię to z twardym przekonaniem. Przy karcie do głosowania powinna być prosta logiczna zagadka. Kto nie zaznaczy poprawnej odpowiedzi jego głos jest nie ważny. Nie możemy dopuścić do tego żeby kretyni decydowali o przyszłości tego kraju. 

Nie sądzisz, że obecnie jest już wystarczająco trudno?

Wg. tvp info ponad 400tys. głosów było nieważnych.

smi1.png

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jeżeli ktoś głosował na spis treści, no to sorry w moim zdaniem jest tumanem.

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...